Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 5 januari 2024 | week 01
 


Voorwoord


Gelukkig Nieuwjaar 2024
Ik wens u allen graag een gelukkig en vooral gezond 2024 toe! Een nieuw jaar waarin u hopelijk weer kunt genieten van uw duiven. Dat is immers onze gezamenlijke passie! Het genieten kan natuurlijk op vele momenten. Velen genieten nu al van de kweek, de toekomstige kampioenen van onze duivensport heeft waarschijnlijk nu de ring van 2024 al om. Hoe gaan ze opgroeien, wij zien er elk jaar weer naar uit.

Natuurlijk hoop ik dat velen van u ook zullen genieten van de Olympiade eind januari in Maastricht. Een uniek moment om kennis te maken met collega liefhebbers uit binnen- en buitenland. Maar ook een interessante beurs met veel buitenlandse exposanten met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de duivensport. Ik hoop dat de Olympiade u brengt wat u ervan verwacht. De organisatie doet er alles aan om de voorwaarden daarvoor te realiseren. Niet onbelangrijk, u kunt nu alvast de entree tickets voor de verschillende activiteiten boeken, dat kan via onze site https://www.olympiade2024.nl/ticketshop
 
Ondertussen bereiken ons ook positieve berichten over de Olympiade Special, die vóór oudejaarsdag bij elke Afdeling is afgeleverd. Er komen zelfs verzoeken voor extra boeken. Misschien goed om hier op te merken dat er bewust voor gekozen is om één boek per coördinaat beschikbaar te stellen. Dit heeft uiteraard te maken met het kostenaspect. Het is een uniek en kwalitatief mooi boek geworden, maar daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Onze redenering was dat er op het adres waar met duiven gespeeld wordt door iedereen van het boek genoten kan worden. Het is als bij zoveel zaken, telkens keuzes maken. Voor wie het boek nog niet heeft ontvangen, de route is dat ze via de afdelingen naar de verenigingen gaan. Daar vindt de distributie plaats.
 
Laatste deel van prachtige Olympische verkoop
Vanavond vanaf 20.00 uur eindigt de verkoop van de geweldige serie duiven en bonnen die beschikbaar zijn gesteld door de topliefhebbers uit de duivensport. In de extra editie van het Olympiade journaal van gisteren schenken wij daar ook uiteraard aandacht aan. Deze editie gaat net als alle eerdere edities ook in de verschillende talen naar de buitenlandse organisaties. Voor de volledigheid de duiven worden verkocht via onze zilveren sponsor GPS onder bonnenverkoop. https://gps-auctions.com/shop/bonnenverkoop/olympiade-maastricht-2024-part-2-bonnenverkoop/ Succes!
 
Toolkit promotie Olympiade en de duivensport
Ik heb er al enkele keren aandacht aan geschonken tijdens dit voorwoord. De Toolkit die elke vereniging heeft ontvangen om lokaal aandacht te schenken aan de Olympiade. Dan bedoel ik met name de Olympiade als ‘kapstok’ om de duivensport te promoten. Door alle materialen die er in de Toolkit zitten is het gemakkelijk om de vele facetten van de mooie duivensport voor het voetlicht te brengen. Zo stond er gisteren op de voorpagina van De Gelderlander al een mooie reportage over Annemijn en Carlijn van der Kruk uit Tiel en hun beleving met de duiven. De mogelijkheden zijn er dus zeker, wij moeten uiteraard zelf wel aan de bel trekken bij de media. Het zou fijn zijn als alle stukken die in de media verschijnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen wij ze plaatsen in de nieuwsbrieven. Iedereen kan meegenieten en wellicht ook nog op mooie ideeën komen om zelf in actie te komen. Samen weten en kunnen wij veel!
 
Allen een goed weekend toegewenst!


Ben Geerink
Voorzitter

 

Inhoudsopgave
 

 

OLYMPIADE

Unieke bonnenverkoop voor Olympiade
 

Vandaag, vrijdag 5 januari, start de eindveiling van het tweede deel van de unieke bonnenverkoop voor de Olympiade. Er is een gevarieerd aanbod in alle disciplines en voor iedere portemonnee. Mist het niet!
https://gps-auctions.com/shop/bonnenverkoop/olympiade-maastricht-2024-part-2-bonnenverkoop/



Schenkers: hartelijk dank!
Zonder de betrokkenheid van de schenkers zou een veiling met bonnen van wereldniveau niet mogelijk zijn. 
 
Een aantal zeer interessante bonnen voor het laatste deel van de veiling.
Overzicht bonnenschenkers deel 2. Olympiade veiling
 

OLYMPIADE

Communicatie Toolkit voor de Olympiade en duivensport
 


Samen creëren we maximale attentiewaarde en promoten we de duivensport
Al eerder stuurden we een brief over promotie van de Olympiade en de duivensport naar alle verenigingen en afdelingen, en we hebben al mooie dingen voorbij zien komen ter promotie van de duivensport.

Postduivenvereniging De Voorhouter bestaat 75 jaar, en hoewel ze niet verwachten de 100 te halen, is het interview met Peter Tolk een mooie promotie voor de duivensport. Er staan meerdere jubileumactiviteiten op de agenda van het komende jaar, waar wij zeker promotie voor zullen maken.



Ook kregen we de link door van Annemijn van der Kruk die voor een interview op NPO Radio 1. op bezoek was bij Patrick Lodiers bij 'De Nieuws BV' met één van haar favoriete duiven, Rico. Fantastische promotie van de duivensport en oproep voor jongeren. Luister hier naar het interview.



De dames Van der Kruk stonden eerder deze week ook op de voorpagina van de Gelderlander. Een echte promotie campagne is gevoerd. We zien de dames zeker terug tijdens de Olympiade.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

OLYMPIADE

Olympiade nieuws

Deze week is er weer een nieuwe editie van de Olympiade nieuwsbrief verschenen. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle aangesloten bonden en liefhebbers die wekelijkse Op (de) Hoogte ontvangen en geïnteresseerden die zich hebben aangemeld voor Olympiade Nieuws. De Nieuwsbrief verschijnt in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en is ook te vinden op de Olympiade website. 

 
Olympiade Nieuws - NL
 


OLYMPIADE 2024

Vrijwilligersoproep voor de Olympiade in Maastricht


We doen het samen, doet u mee?
  • Inmiddels heeft een flinke groep vrijwilligers zich al gemeld. We kunnen echter nog enthousiaste volwassen vrijwilligers gebruiken. Zo zijn we nog op zoek naar:
  • Kaartcontroleurs (vrijdag, zaterdag en/of zondag)
  • Vrijwilliger Duiventheater (tijdbewaking, assistentie bij wisseling presentaties op zaterdag)
  • Vrijwilliger jeugdactiviteiten
  • Vrijwilliger huldigingsceremonies (ontvangst en begeleiding winnaars naar podium op zaterdag en zondagmorgen)
  • Vrijwilliger voor in NPO Mascotte (duivenpak, op vrijdag en zaterdag)
  • Begeleider van onze NPO mascotte (op vrijdag en zaterdag)
  • Verkoop Olympiade merchandise-artikelen
Daarnaast zijn we op zoek naar 8 - 10 enthousiaste jeugdleden die op zaterdag en/of zondagmorgen willen assisteren bij het aanreiken van de prijzen. 

Jullie hulp is onmisbaar en het is bovendien leuk om samen dit bijzondere evenement tot een succes te maken. Op de dag dat u de NPO helpt, is er uiteraard gratis toegang tot de Olympiade en afhankelijk van hoe lang u die dag uw steentje bijdraagt, zorgen we voor een lunch of kilometervergoeding.
Samen maken we van de Olympiade een onvergetelijk evenement, dus geef u op en ervaar de Olympiade op verschillende manieren.

Aanmelden... volg deze link https://forms.office.com/e/MJcaW3aKPV of klik op onderstaande button.
 
We doen het samen, doet u mee?
 

UIT HET LAND

Uw mooiste duivenfoto's


Ook deze week weer hartelijk dank voor het insturen van uw mooiste duivenfoto's. We proberen elke week een paar foto's te plaatsen in de rubriek 'Uit het land'. Daarnaast willen we wekelijks met een andere foto Op (de) Hoogte openen. Voor deze headerfoto zijn we op zoek naar:
  • liggende foto's (landscape), bijvoorbeeld
  • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
  • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
  • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.


Foto's van deze week

Deze week twee foto's van Andre den Boef die zijn kleinzoon de fijne kneepjes van de duivensport bijbrengt. 

Bedankt voor het reageren op onze oproep en we houden ons aanbevolen voor nieuw foto materiaal. 
    
 
 

OLYMPIADE

Olympiade trui, t-shirt, cap of beanie

De Olympiade webshop staat online. Hier vindt u alle speciaal voor de Olympiade ontworpen producten. Op dit moment zijn de volgende artikelen beschikbaar:
  • t-shirt
  • cap
  • sweater met capuchon
  • beanie (muts) 
     
 

De producten kunnen verstuurd worden naar adressen in Nederland en België. Voor zendingen buiten Nederland en België kan apart contact worden opgenomen.   
Webshop Olympiade
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

13 januari 2024

De ZLU Sterrenshow vindt op 13 januari 2024 plaats in de Hanenhof in Geleen. Om 16.00 is de start van het programma, is de zaal open en kunt u genieten van koffie/thee en vlaai. Het gehele programma kunt u hier inzien. 
 

13 januari 2024

PV de Luchtreizigers uit Hengelo O organiseert een zaalverkoop ten bate van Make a Wish. Tevens is er een duivenmarkt met een duivenforum. Aanvang 11 uur bij zalencentrum Het Twentse Ros, Twekkelerweg 227, 7553 LX Hengelo O.


14 januari 2024 

Bonnenverkoop Samenspel De Kempen vanaf 5 jan. op Doevepeet.nl met eindverkoop 14 januari 2024 om 16.00u. in het clublokaal van de Luchtbode, Sportpark 2 in Reusel.

 

14 januari 2024 

Zondag 14 januari 2024 is de manifestatie van Afdeling 6 Noord-Holland bij Bob's Party & Events te Uitgeest, adres: Westerwerf 1, 1911 JA  Uitgeest. Vanaf 11 uur is de inloop, waarna vanaf 11.30 uur achtereenvolgens de kampioenenhuldiging en lunch plaatsvinden. In de tussentijd zet Falco Ebben de kampioensduiven op de gevoelige plaat! Om 14 uur begint het forum onder leiding van Marco Braspenning met forumleden    Falco Ebben en Michel Verweij. Om dezelfde tijd zijn ook de bowlingbanen beschikbaar gesteld om een 1 of 2 uur te gaan bowlen. Hierna is er nog genoeg tijd over om gezellig bij te praten onder genot van drankje en hapje. De organisatie zal ook nog een paar schitterende loterijprijzen uitdelen. Kom zondag 14 januari met uw partner, duivenvrienden, kinderen en/of kleinkinderen naar de Bob's in Uitgeest voor een gezellige dag uit. Alle leden uit Noord-Holland zijn welkom.

 

21 april 2024 

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. 
Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. 
Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com
 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 januari 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40