Maarten Hakvoort

Vrijdag 24 augustus Quievrain 284km

Goedemorgen allemaal. Na een sombere start van de dag is het hier op Urk inmiddels stralend weer. Het wachten is op het definitieve startschot voor onze duiven. De beslissing om vandaag te vliegen lijkt de juiste te zijn.

In de club 356 duiven, dat zijn er 120 minder als de week ervoor, en 180 minder als de week daarvoor. Er zijn links en rechts toch wel wat gevoelige klappen uitgedeeld.

Hier zijn er in totaal 32 onderweg. Van Theressa 3, en ikzelf 29. Dat zijn er ook 8 minder als vorige week, maar er zijn er hier nog 2 thuis, en vanavond wordt er ook nog 1 thuisgebracht.

Nu maar hopen op een goed concours, enigste minpuntje is hier de harde westenwind, maar we vliegen in ieder geval!

Update 14 uur: Gelost om half 10, en ik verwachte de duiven iets voor 1 uur. Op 12.46 melde zich hier de eerste duif niet lang daarna gevolgd door nummer 2. Daarna was het toch even wachten op de 3e puntenduif. Ook met de getekende was het niet best (soms denk je dat je er verstand van hebt……)
Nu om 2 uur zijn er 24 thuis van de 32, en kunnen we volgens mij tevreden zijn over deze vrijdaglossing. Natuurlijk had ik liever wat vroeger gezeten, maar wie weet wat er nog komt….

In de club lijkt Juriaan Romkes nipt Douwe Snoek te verslaan. Beide mannen van harte gefeliciteerd, ze doen ook genoeg werk voor de vereniging. En dat mag ook weleens gezegd worden.

Morgen een extra vrije dag, daar ben ik wel aan toe na een week alleen.

Allemaal een goed weekend toegewenst, en nogmaals de complimenten aan ons bestuur en LC!

Donderdag 23 augustus Mooi

De eerste vakantieweek zit er alweer bijna op. Als de helft van het gezin niet thuis is, is alles toch anders. Het ritme is er een beetje uit. Maar dat is ook weleens even lekker. Ik wordt overigens bijzonder goed verzorgt door dochter Jante. Ik moet de nodige km’s fietsen om weer in shape te komen 

Maandagmiddag heb ik geprobeerd om weer een wat hogere gemiddelde snelheid te halen op de racefiets, maar dat viel me toch nog wel tegen. Gistermorgen bijna 80 km in een rustig tempo, ging echter heel goed. Zo gaat mijn herstel echt de goed kant op.

Dinsdagmorgen de africhting vanaf Deventer. Hier geen verliezen, maar de laatste kwamen toch pas tegen de avond. Bijzonder was dat ik de hele morgen buiten heb gestaan, maar mijn eerste duif (“Jolanda”) niet heb zien vallen. Ik keek even op de klok, en toen zag ik dat ze al lang en breed in het hok zat. En zo kan ik zelfs van een africhting genieten.
Gistermiddag nog even met de jongen naar Elburg, en dat viel me niet echt mee. De eerste duif van afgelopen zaterdag deed er anderhalf uur over. Ook 6 vreemde duiven op het dak, waarschijnlijk toch een kruislossing…..

Vrijdaglossing
Daar hebben we als het goed is morgen geen last van! Ons afdelingsbestuur en LC heeft in mijn ogen een perfecte beslissing genomen. Natuurlijk zitten er haken en ogen aan, maar even los van alle andere zaken, het is voor de duiven de beste oplossing. Drie nachten mand is niet echt bevorderlijk voor de duiven. Van de liefhebbers die werken moeten zal er ook wat flexibiliteit verwacht worden. Zelf heb ik vakantie, en ik ben ook heel vrij in het opnemen van uren, maar dat is niet voor iedereen het geval.

Als ik terugkijk moet ik me toch wel schamen. Ook van mijn kant mag ik wel iets meer vertrouwen hebben in de verantwoordelijke mensen. Kritiek leveren is makkelijk, en die zal er op deze beslissing ook wel weer komen, maar ik merk ook nu weer dat men zijn uiterste best doet voor het welzijn van onze duiven. En om de liefhebbers een concours te geven.

Het duifje uit de vogelopvang is inmiddels weer thuis. In perfecte conditie, dat moet ik ook vermelden, en natuurlijk dankzij de service van Henk de Vries (HdV Koerier). Ik heb het hier al meer vermeld, maar hier zouden alle liefhebbers aan mee moeten doen. Ik heb Henk 60 euro betaald aan het begin van het seizoen, en daar heeft hij nu al 6 jongen voor opgehaald. Geen gezeur, en je duifjes weer thuis. Mijn eerste van afgelopen week heeft hij een week of 6 terug nog uit Hardinxveld Giessendam gehaald.
Maar dat is nog niet eens het belangrijkste. Als duivenliefhebbers geef je een heel goed signaal af, als je oprecht belangstelling toont in je dieren. En dat is zeker nodig in deze tijd.

Overigens zat er ook nog een duif bij Jos de Ridder in Asperen, deze komt vrijdag weer thuis. Top toch!
Jos had 4 opvangers zitten, dit was de enigste waar op gereageerd werd, en dat is jammer.

Nou, morgen meer nieuws hoop ik.

Maandag 20 augustus Vakantie

Vanaf vandaag hier ook 2 weekjes vrij. Tineke is vanmorgen vertrokken naar een camping ergens ver weg in Brabant, samen met 3 kids.
De baas mag het vee verzorgen, en de overgebleven kids. ( verkeerde volgorde ik weet het…)
Dat is denk ik ook precies het probleem waarom de duivensport langzaam maar zeker doodbloed. Hier trapt natuurlijk niemand tegenwoordig nog in. Nu hou ik niet van campings en vindt het niet erg om thuis te zijn, maar ik kijk toch ook wel weer uit naar eind september om weer even uit het “schema” te stappen. wat dat betreft ben ik weleens jaloers op de combinaties binnen de duivenwereld. Dan gaat het toch allemaal wat makkelijker.

Hier is na afgelopen zaterdag de prestatiemodus weer bijgesteld naar de zoveel mogelijk overhouden stand. Zaterdagavond miste ik nog 9 duiven van de 37. De 3 onverduisterde jongen van Theressa waren gelukkig allemaal thuis. Zondagmorgen om half 9 kwam er nog 1, en dat was het tot nu toe. Dat is best een hele klap, en ik was helaas niet de enigste al waren er ook positieve uitzonderingen gelukkig.

Gisteravond werd ik gebeld door de dierenambulance uit Dordrecht. Daar was “Victoria” binnengebracht. (mijn eerste duif van “Frisia” van de week ervoor) Natuurlijk was ik harstikke blij! Dus meteen Henk de Vries ingeschakeld die mijn duifje weer op gaat halen.
Maar helaas zijn de FB verhalen die er rond gaan over sommige dierenopvangcentra meer dan waar. Ik heb inmiddels het idee dat het deze mensen niet gaat om het welzijn van het dier maar alleen om geld.
Ik kreeg meteen al de mededeling dat de opvangkosten 10 euro per dag waren. Ja, ze hadden het bakje met voer al 2 keer moeten vullen, en dat kost natuurlijk wel wat. Nu heb ik er geen moeite mee als men kosten in rekening brengt, maar toch…..
Vanmorgen werd ik alweer gebeld met de mededeling dat als de duif vandaag niet werd opgehaald ze naar de vogelopvang in Rotterdam gebracht zou worden. Ik heb geprobeerd om uit te leggen dat een duivenkoerier ook niet meteen richting Dordrecht kan rijden na een melding. Maar het onbegrip was groot.

Ik vindt zelf dat je als duivenhouder in de eerste plaats dierenliefhebber moet zijn, en ik probeer mijn duiven (goed of minder goed) altijd weer thuis te krijgen. Maar goed, dit valt ook onder het kopje “Tolerantie” waar ik laatst over schreef.

En dan was er natuurlijk ook nog een uitslag afgelopen zaterdag. Als mijn witte geweldenaar meteen was binnengelopen had dat plaats 3 of 4 in de club kunnen zijn. Maar Klaas de Vries en Geert Meun had ik toch niet kunnen bedreigen. Nu werd het de 8e plek tegen 476 duiven, met 16 prijzen van de 37 ingezette duiven. Het viel me achteraf nog mee ook, maar de verwachtingen waren natuurlijk ietsje hoger….
Toch doet het verlies van de 8 (misschien 7) duiven mij meer pijn. Er zitten namelijk ook niet de minste bij.

Nu maar weer poetsen voor donderdag, en morgen mogen de zomerjongen het gaan proberen vanaf Deventer.

Tot zover maar weer even.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

26 februari 20
Pestkop Laat me hier als eerste vertellen dat de naam Pestkop niet door mij is bedacht. Die eer komt Gert-Jan Beute toe die deze naam op een briefje had geschreven bij een duivenmelker. Hij had hem...

Columnist in Spotlight

26 februari 20
           Jongen van de 2e ronde kwekers Voorjaarsbeurs Nu het...
19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40