Maarten Hakvoort

Zaterdag 15 juli Morlincourt en Duiven

Goedemorgen allemaal. De duiven in Morlincourt zijn gelost om 7.15 uur. De jonge duiven om 8.45 uur.

Het weer is boven verwachting, het verloop van de jonge duiven echter niet….. Op dit moment (11 uur) zijn er 16 thuis van de 34. En dat is het algemene beeld hier op Urk. De meeste liefhebbers hebben de helft nog niet thuis, op een enkele uitzondering na.
Op 8.49 uur kreeg ik als een streep een oude duivin thuis. Meteen daarna enkele jongen die geen haast hadden met binnenkomen, maar dat hoeft ook niet. Rond 10 uur waren er 12 thuis, en dan denk je het wordt een makkie vandaag. Het wordt echter duiven tellen op Urk.
Ik hoop maar dat er toch nog een groot aantal de hokken vandaag bereiken, aan het weer ligt het in ieder geval niet.

Update 13 uur: Op 11.45 uur als in een flits zie ik een duif de klep missen, na een klein rondje valt ze als een steen op de klep! Het is opnieuw “Janita” (ze heeft een nieuwe naam…) onze eerst getekende. Het blijft een paar minuten stil, maar daarna komen de duiven rap thuis. In de club een topduifje, en ook in groot verband geen slechte.
De hoofdvogel lijkt nu voor Jan en Hessel Ras die ook een mooie serie draaien. Dat belooft wat voor Chateauroux…
Mannen alvast gefeliciteerd!

De jongen blijft moeilijk. Nu staat de teller op 20 van de 34. Deventer is gelukkig heel goed gegaan. Hopen maar dat er nog wat nadruppelt.

Vanmiddag nog ff fietsen, dus voor morgen alvast een gezegende zondag toegewenst!

Vrijdag 14 juli Inkorven van de jongen

Vanavond 34 jongen ingekorfd voor de laatste training. Samen met 11 oude duiven maakt dat er 45 onderweg zijn. Ik schat dat er toch rond de 600 duiven zijn ingemand vanavond.
Het weer is morgen niet super, maar morgenochtend zal er heus wel een gaatje komen om ze verantwoord te lossen. Alles draait nu om het opdoen van ervaring. Ik sluit me van harte bij de uitspraak van Theo aan: “wie zijn jongen liefheeft, stopt ze in de mand”
Ieder jaar zie ik weer dezelfde liefhebbers die de trainingen overslaan, en vervolgens op de wedstrijden harde klappen krijgen. Die klappen heb ik de laatste jaren natuurlijk ook gehad, maar wat er overblijft zijn duiven die in ieder geval voldoende ervaring hebben opgedaan, om als jaarling een echte kans te krijgen.

Zelfs al zouden de jongen morgen teugkomen, dan nog hebben ze meer geleerd als de “thuisblijvers”.

Op Morlincourt zijn 9 oude duiven mee. Het moesten er 10 zijn, maar er zaten er bij aankomst in het clublokaal maar 9 in de mand. De baas wordt oud……
Maar laten we open dat we morgen 2 mooie vluchtjes krijgen, want daar hebben we ze immers voor.

Iedereen alvast veel succes toegewenst, en bovenal geen verliezen!

Woensdag 12 juli De laatste loodjes…..

Het oude duivenseizoen nadert zijn ontknoping. Morgenavond inkorven voor Morlincourt en volgende week voor Chateauroux.
Ik kan aan de duiven merken dat ze er ook een beetje zat van zijn. De trainingen verlopen wat moeizamer, en vanmorgen heb ik de doffers er maar in de regen uitgegooid zodat ze verplicht een bad moesten nemen. Of het goed is weten we zaterdag. Ook de duivinnen die de laatste weken uitzonderlijk goed trainden houden het nu na 3 kwartier ook wel voor gezien. De dames mogen morgenochtend nog even naar Almere, en dan zit het er voor deze week qua trainingsarbeid weer op.

Ik zal er morgenavond een stuk of 10 proberen uit te zoeken, nadeel is dat je dan al gauw op dezelfde duiven uitkomt die ook naar Chateauroux moeten. Zoveel goede en sterke duiven heb ik nu ook weer niet. Ik hoop dan maar dat het zaterdag niet te moeilijk wordt voor ze.

Dinsdagmorgen opnieuw een mooie training vanaf Harderwijk gehad. De eerste duiven deden er iets meer als een half uur over, en nadat de eerste koppels boven de hokken vlogen, kwamen ze daarna weer één voor één terug uit het noorden. Dat blijft hier toch wel lastig voor de duiven.
Dat zal zaterdag vanuit Duiven ook wel het geval zijn maar ze moeten toch leren om op tijd uit de koppels te komen op de eerste korte vluchten.
Ik was er 2 kwijt, maar vanavond kwam er nog 1, ik mis nu alleen nog een zomerjong uit het colihokje.

Ik bladerde even terug op mun site naar vorig jaar juli. Daar las ik nog even mijn verslag van de jonge duivenvlucht uit Vuren. 16 thuis van de 40…..
Ik hoop dat we daar dit seizoen voor gespaard blijven. Maar als je relativeert, weet je ook weer dat er genoeg echte ellende en verdriet is op deze wereld om je druk over te maken.

Ik kreeg deze week nog het bericht van een topliefhebber die de handdoek in de ring wil gooien, na de zoveelste tegenslag in de duivensport. Ik herken dat maar al te goed.
Hier heb ik na vorig jaar de knop proberen om te zetten. Ik ga niet meer mee in al die zinloze discussies, en doe alles een tandje minder. Tot nu toe lukt dit aardig, er is veel minder druk, en ik kijk niet veel verder als de eigen club. De duiven en ondergetekende voelen zich er in ieder geval beter bij.
Ook met het fietsen doe ik het wat kalmer aan. De A-ploeg is voor mij te hoog gegrepen, en nu ook in de B-ploeg de 33 km p/u in zicht komt wordt het misschien tijd voor een ouwe mannen clubje……

Groetenis

Maandag 10 juli De uitslag

Afgelopen zaterdag moest ik vrij vroeg weg ivm een 25 huwelijksjubileum van onze allerbeste vrienden. Vandaar geen updates meer op die dag.
Daarom nu nog even een verslagje van de beide vluchten.

Deventer
Ik had er zoals al gemeld maar 14 jongen ingemand omdat ik het weer niet helemaal vertrouwde. Achteraf heb ik spijt dat ik ze niet allemaal in de mand heb gestoken. Ook onze LC vertrouwde het weer ’s morgens niet, en daarom werden de jongen pas om half 2 gelost. Dat bleek een goede beslissing want hoewel de duiven hier 1 voor 1 thuiskwamen had ik aan het eind van de dag zelfs een jong extra terug.
Toch ging het niet overal even gemakkelijk, maar vanavond heb ik diverse liefhebbers gesproken die gisteren en zelfs vandaag ook nog jongen thuis hebben gekregen. Op eigen hok dus een prima verloop, maar ook wel hokken waar nog wat lege plaatsen zijn.

Gien
Gien werd toch wel een taaie vlucht. Clubgenoot Fokke Snoek pakte de eerste prijs gevolgd door Juriaan Romkes. Vervolgens kregen wij hier 3 duiven vrij rap achter elkaar, waar ik best tevreden over ben.
Maar de grote man was op Urk toch Paul Romkes die ook nog een mooie teletekstvermelding veroverde.
Ouwe Joop Visser is het ook nog niet verleerd, zo blijkt uit de uitslag. Allemaal gefeliciteerd!
Hier was er zaterdag nog 1 achter, en die mis ik nog steeds en daar baal ik wel een beetje van, want dit is een knap duifje. Hier nog even de volledige uitslag van de club. Er waren 156 duiven in concours waaronder 10 van ons. Ze klasseerden zich als volgt: 3-6-7-18-42 en 47. 60% Prijs, en dat is iets te krap als je weet dat er 4 liefhebbers onderdoor gingen.

Harderwijk
Vanavond zijn er bij ons in de club opnieuw bijna 700 duiven ingekorfd voor een extra africhting vanaf Harderwijk. Vanaf deze plaats de complimenten aan Albert Jan de Jong van de vervoerscommissie dat één en ander op korte termijn geregeld kon worden.
Opnieuw dus een extra training en een nachtje mand, en dat is met name voor de liefhebbers die zelf niet de mogelijkheid hebben om de duiven weg te brengen een goede zaak. En gezien de deelname voorziet het zeker in een behoefte.
De verwachting is dat er morgenochtend eerst wat nevel is op vlieglijn, dus een hele vroege lossing zit er waarschijnlijk niet in. Morgen meer nieuws, voor nu welterusten.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

26 februari 20
Pestkop Laat me hier als eerste vertellen dat de naam Pestkop niet door mij is bedacht. Die eer komt Gert-Jan Beute toe die deze naam op een briefje had geschreven bij een duivenmelker. Hij had hem...

Columnist in Spotlight

26 februari 20
           Jongen van de 2e ronde kwekers Voorjaarsbeurs Nu het...
19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40