Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 31 maart 2023 | week 13
 



Voorwoord


Huldiging Nationale Kampioenen Jeugd 25-
Afgelopen zaterdag was de laatste huldiging van de Nationale Kampioenen 2022. Het was de huldiging van de Jeugd 25- en de winnaars van de Sectorvluchten niet zijnde de Grand Prix vluchten. Hiervoor waren de toppers om 11.00 uur aanwezig bij Hotel De Witte Bergen in Eemnes.

Ook voor de jeugdige liefhebbers, onder de 25 jaar, zijn vorig jaar nieuwe spelregels vastgesteld. Geen verschillende categorieën met of zonder ouders. Iedereen onder de 25 jaar die op eigen naam speelt neemt deel aan deze competitie. Je kunt niet anders dan vaststellen dat er een enthousiast en fanatiek gezelschap bij elkaar was. En wat zeker goed was om te horen: ze beleven ontzettend veel plezier aan de duivensport. Vaak zijn ze ermee in aanraking gekomen door ouders, opa’s of andere familieleden.

Onderweg naar huis dacht ik: als duivensport ook in deze tijd nog zo aanstekelijk werkt bij jonge mensen, dan moet het toch ook mogelijk zijn om zonder dat je het van meekrijgt vanuit je directe omgeving het enthousiasme over te brengen op niet-familieleden? Blijkbaar zijn wij daar niet goed in. Misschien ook wel omdat het altijd automatisch ging, niemand hoefde er moeite voor te doen. Je moet zelf ervaren hoe mooi het is, dan ga je er ook vandaag de dag van houden. De jongelui straalden het uit en konden er mooi over vertellen.

Onbekend maakt onbemind. Taak aan ons allen om voor bekendheid van de sport te zorgen. Uitstralen en overbrengen hoe mooi het is. Niet eenvoudig maar meer dan de moeite waard. Zeker ook een taak voor het bestuur, het is al één van de speerpunten van beleid. Nu nog een realistisch plan van aanpak opstellen en aan de slag.
 
Nu naar de feestelijke bijeenkomst: na het welkomstwoord zijn allereerst de aanwezige sectorwinnaars gehuldigd. Grote aansprekende wedvluchten voor een flink gedeelte van ons land, dat is toch wel waarbij het bloed sneller gaat stromen. Vroege aankomsten, lees overwinningen, leveren onuitwisbare herinneringen op. Nadat deze winnaars gefeliciteerd waren kon er gebruik worden gemaakt van een overheerlijke brunch. Daarna was het de beurt aan de kampioenen van de Jeugd. Ze zijn stuk voor stuk voor het voetlicht geplaatst en kregen een mooie tastbare herinnering aan het behaalde Nationale Kampioenschap. Naast de top 3 van elke discipline was er voor het eerst, net als bij de senioren, de titel Beste Jeugdliefhebber van Nederland te vergeven. Elianne Wiersema is de beste liefhebber Grootmeester, Gwen van de Merwe beste liefhebber Aangewezen en de beste Asduif is van Nieve van Es.
 
Nadat het volkslied had geklonken voor de Nationale Kampioenen en er een toast was uitgebracht, kon er gebruik worden gemaakt van het dessert dat inmiddels al klaar stond. Tegen half drie was het einde van deze gezellige dag en ging iedereen tevreden huiswaarts. Volgend jaar worden alle kampioenen bij de jeugd gehuldigd tijdens de Olympiade. Een fantastisch evenement met veel uitstraling, prachtig om daar gehuldigd te worden als kampioen. Iedereen veel succes het komende jaar en zorg ervoor dat je gehuldigd wordt in Maastricht! Succes!
 
Fijn weekend toegewenst!
 


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Huldiging Nationale kampioenen 2022 jeugd 25- en sectorwinnaars 

 

Afgelopen zaterdag was het zover: de huldiging van de Nationale kampioenen 2022 jeugd 25- in Eemnes. Het was een gezellige dag waarbij we onder het genot van een hapje en een drankje de kampioenen in het zonnetje hebben gezet. Allen nogmaals gefeliciteerd met het behalen van deze prachtige resultaten! 

 

Groepsfoto Nationaal Kampioenen jeugd 25- v.l.n.r: Xander van Peer, Bart Booyink, Nieve van Es, Gwen vd Merwe, Wendela Wiersema, moeder van Bridget Vervelde, Elianne Wiersema, Rogier Geerdink en Olaf Westhoeve.











 

 





 

NPO BESTUUR

Nieuwe functionaliteit website


Na de introductie van de nieuwe website enkele weken geleden is het nu tijd voor fase 2. En dat betekent dat er nieuwe onderdelen beschikbaar zijn, informatie is toegevoegd en een aantal zaken zijn aangepast op verzoek van liefhebbers/bezoekers van de website.

Wat is nieuw?
  •  ‘Wie-lost-waar’: te raadplegen via de paarse button op de homepage
  • Het vliegprogramma is beschikbaar: via menu Kennisbank
  • Lossingsplaatsen per land: via menu Kennisbank
  • Antwoord op veelgestelde vragen: via menu Kennisbank
  • Zoekfunctie is beschikbaar: rechtsboven in

Wat is aangepast?
  • Fotobanner homepage
    • Carroussel met meerdere foto’s die elkaar afwisselen
  • Duif gevonden:
    • Alleen nog prominent op homepage
    • Na invullen van het jaartal gaat cursor automatisch naar veld ringnummer
    • Zoekresultaat laat zien op welk ringnummer gezocht is 

Op de planning
In de komende weken gaan we de suggesties die we ontvangen hebben beoordelen op meerwaarde, haalbaarheid, impact en eventuele (meer)kosten. 

Mist u informatie of heeft u suggesties voor de website? We horen het graag. Klik op onderstaande button om informatie/suggesties door te geven.
 
Suggesties voor de website doorgeven
 

Olympiade nieuws 


Op 31 maart is een nieuwe editie van Olympiade Nieuws verstuurd. Hierin onder meer aandacht voor:
  • het NPO paviljoen tijdens de Olympiade
  • reserveren van hotelkamers en voorverkoop tickets
De nieuwsbrief is ook terug te vinden op de website. Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier voor Olympiade Nieuws #6 - maart 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Jaap Koehoorn Products.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                         

                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

 

Africhten voor de grote fondvluchten 2023 

   
 

Demonstratie bij Vestingsmuseum in Naarden Vesting


Zondag 19 maart werd in het Vestingmuseum in Naarden Vesting herdacht dat er 200 jaar geleden een briefje vanuit de belegerde Vesting per postduif werd verstuurd naar de in stelling gebrachte bevrijders. Will Calis uit Bussum heeft een demonstratie gegeven hoe dat toen werkte. Hieronder enkele foto's: 

   
 

Terug naar inhoudsopgave

 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 


28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 31 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40