Artikelen


Olympiade 2024 | Nieuws

uitgave maart 2023 | nieuwsbrief #6
 
38e Olympiade in voorbereiding

De NPO organiseert van 26 tot en met 28 januari 2024 de 38e editie van de Olympiade. Regelmatig verschijnt Olympiade Nieuws, de speciale nieuwsbrief met alle nieuws, wetenswaardigheden, achtergrondinformatie én alles wat komt kijken bij de organisatie van de Olympiade.  
 
Modern NPO duivensportpaviljoen op Olympiade

Promotie van de duivensport en genieten van mooie duivensport staan centraal op de Olympiade. Onze visie is dat gedurende het weekend van de Olympiade er van alles te beleven valt in het MECC Maastricht voor geïnteresseerden in de duivensport, de liefhebbers en hun gezin/huisgenoten. Er is een tentoonstelling van werelds beste en mooiste postduiven, er is een beurs met alle nieuwe snufjes en informatie, er zijn prijsuitreikingen en huldigingen van kampioenen en een spetterende feestavond. Maar hoe krijg je als geïnteresseerde nou een goed totaal overzicht hoe de duivensport in elkaar steekt?
 
NPO duivensport paviljoen
De NPO richt op de Olympiade een paviljoen in waarin alle aspecten van het houden en spelen met duiven worden getoond en toegelicht. Er komt uitleg over huisvesting, voeding en verzorging van duiven. Het vervoer wordt uit de doeken gedaan door het tentoonstellen van onze modernste container met digitale meet- en regelapparatuur. Hoe onze duiven hun weg naar huis vinden zal worden toegelicht door het presenteren van het onderzoek met GPS ringen wat in de planning staat voor 2023. De wedvluchtbegeleiding wordt toegelicht door het tonen van de wedvluchtbegeleiding portal met alle up-to-date weersinformatie. Registratie van aankomsten, uitslagen en het melden hoort er ook bij evenals een toelichting op medische begeleiding en doping onderzoeken. En uiteraard gaan we ook laten zien dat wat we doen gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek door onze WOWD.
 
Alle aspecten die de duivensport zo mooi en interessant maken, komen zo bij elkaar in het NPO paviljoen. Het welzijn van onze duiven en het spelplezier van de liefhebber brengen we zo tot leven. Ook laten we zien dat de duivensport een moderne sport is die tegelijkertijd haar rijke historie koestert als cultureel erfgoed. In het paviljoen kunnen zowel geïnteresseerden als liefhebbers hun hart ophalen. Liefhebbers kunnen zich ter plekke verdiepen in vervoer, wedvluchtbegeleiding en dopingonderzoek. Geïnteresseerden in de duivensport kunnen zich in het paviljoen op de hoogte stellen van alle aspecten van de duivensport. En buitenlandse liefhebbers en bestuurders die de Olympiade bezoeken kunnen zich op de hoogte stellen van hoe wij zaken in Nederland aanpakken en er hun voordeel mee doen want in veel aspecten lopen we internationaal voorop. Uiteraard maken we ook een filmreportage van alles wat er te zien en te beleven is in het paviljoen, zodat we het blijvend kunnen inzetten bij de promotie van de duivensport;.
 
Ambassadeurs gezocht
Heeft bovenstaande uitleg uw interesse gewekt en wilt u bijdragen aan het promoten van de duivensport? Meld u dan aan als ambassadeur. Ambassadeurs geven tijdens de Olympiade in het NPO paviljoen toelichting over alles wat er in het paviljoen is te zien en te beleven. En wat is nou mooier dan de sport actief uitdragen? Dus vindt u het leuk om vol passie over uw sport te praten meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een goed idee wat we verder nog in het duivensport paviljoen kunnen opnemen? Laat dit dan ook weten; door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Commissies aan het werk


De voorbereidingen voor de Olympiade in januari 2024 in Maastricht zijn in volle gang. We geven u graag een update vanuit het kernteam en de diverse commissies

Kernteam
In samenwerking met het MECC is afgelopen periode gewerkt aan onder meer de indeling van de benodigde ruimtes voor beurs, tentoonstelling, vergaderingen, congressen en feestelijke bijeenkomsten, de verschillende cateringwensen en mogelijkheden, de overnachtingsmogelijkheden en de kaartverkoop. En mocht blijken dat de animo groter is dan nu is ingeschat dan zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld de ruimte voor exposanten, catering en vergaderlocaties uit te breiden.

Voorverkoop kaarten en reserveren hotelkamers
In mei start de voorverkoop voor toegangskaarten en kaarten voor de feestavond via een speciale website. Ook is het mogelijk om via de speciale ticketshop het NS-treinarrangement te boeken en hotelovernachtingen te reserveren.  

Commissie Beurs
We zijn gestart met het plannen van afspraken met met mogelijke partners en er is goed nieuws, de eerste partners hebben inmiddels toegezegd. Samen met het MECC wordt gewerkt aan een plattegrond voor de beurs.

Commissie Prijsuitreikingen
Een flinke uitdaging voor deze commissie om de winnaars van vele wedstrijden tijdens de 38e Olympiade de erkenning en waardering te geven die ze verdienen. Er wordt gewerkt aan:
  • opzet van de prijsuitreikingen
  • concept programma: welke uitreiking, op welke dag en welke locatie
  • communicatie naar winnaars
Commissie Evenementen en Feestavond
Deze commissie zet zich in om de Olympiade voor alle liefhebbers - jong en oud - zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Op dit moment werken ze aan een programma voor de jeugd. Hiervoor is onlangs een oproep gedaan aan alle jeugdcommissies in het land om deel te nemen aan een online bijeenkomst om ideeën en mogelijkheden te inventariseren. 

Commissie Tentoonstelling
Er is overleg met onder meer de Duitse bond om te zien of de kooien die zij hebben kunnen worden ingezet om te zorgen dat de tentoonstellingsduiven goed, veilig en aantrekkelijk gepresenteerd kunnen worden.
Categoriën, spelregels en puntentelling Olympiade 2024
 
Antwoord op veelgestelde vragen

Regelmatig komen er vragen binnen met betrekking tot de Olympiade. Op de website is inmiddels het antwoord te vinden op vragen die vaker gesteld worden.

Antwoord op veelgestelde vragen
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Uw duiven als vertegenwoordiger van Nederland?

De standaardklasse is wat ondergewaardeerd in Nederland. Het is dus een kans om je te onderscheiden in deze klasse. Want wat is er nou mooier dan je land te vertegenwoordigen als de Olympiade in eigen land wordt gehouden.
 
Na afloop van het seizoen 2023 kunt u zich aanmelden voor de keuring van de Olympiade. De oproep zal tijdig worden geplaats op de NPO website en in Op de Hoogte. Duiven welke voldoen aan de prestatie criteria worden gekeurd in een voorselectie door de Nederlandse Groep van Keurmeesters. De uitslag van de voorselectie bepaald welke duiven Nederland vertegenwoordigen in de standaard klasse op de Olympiade in Maastricht.

 

Activiteiten in aanloop van 38e Olympiade

 
  • mei 2023: start kaartverkoop en hotelaccommodatie voor liefhebbers
  • najaar 2023: Olympiade (bonnen)veiling - georganiseerd door NPO

Organiseert uw vereniging/afdeling een activiteit rondom de Olympiade? Stuur informatie over de activiteit door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We nemen de activiteit dan op in de Olympiade Nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40