Maandag 5 maart - Uitgehoest -

Dat was best wel een drukke beurs, degenen die er zijn geweest weten waarover ik het heb. Kijk ben je bezoeker dan valt dat nog wel te doen, op de stand staan is nog wel wat inspannender, daar staan we er ook voor natuurlijk. Dacht ach, als ik vooraf goed uitrust komt het vast goed, dat ging het ook, uurtje of zo, daarna happen naar adem. Niet in ademnood, is ook weer overdreven, maar had er toch graag wat energieker bij gestaan. Toch, het ging verder prima, en als er zoveel geïnteresseerden zijn voor de nieuwe mengelingen werkt ook als stimulans, weet je dat het gelezen is en dat er aandacht voor is, positief. Kwam een half uurtje voor de openingstijd binnen en ben tot diep in de middag niet van de stand geweest, volle bak praten praten praten. Miste de kleine Engelsen wel, denk te hebben gezien dat de verkoop van jongen daardoor ook stokte, jammer. De enorme groei aan eenhoksraces is ook opvallend, ben de tel kwijtgeraakt, de goed georganiseerden blijven over, de rest verdwijnt vanzelf, het is nog niet zo eenvoudig allemaal. Kijk, je kunt het als optimist bekijken een zo'n drukke beurs, doe ik dan ook maar zoals ik al jaren overtuigd ben dat de sport evolueert naar meer professioneel, een sport voor jongeren gaat het niet worden, toch lopen ze er genoeg tussen. Zij die er echt interesse in hebben, en er meer voor over hebben, die zie je op de beurs, de afhakers en spartelaars hoor je het meest. Klagen is gemakkelijk, aandacht staat op de loer, het podium veel te groot ten opzichte van de massa die er wel plezier aan hebben, geen reden om te klagen. Geef ze dan geen podium, zo eenvoudig is het, durf hebben om tegenwind te krijgen blijkt toch lastig, ik heb er de zin niet meer in, velen met mij.

Op de eigen hokken, eindelijk geen vorst meer, de natuur ruikt gelijk naar het voorjaar en de vogels weer actief in de lucht. Zelf de jongen voor het eerst naar buiten, gaat heel eenvoudig, de uitwenners er voor vandaan halen en ze melden zich op de plank. Ging best goed, sommigen durven al wat mini rondjes, op van plank naar plank vliegen. Gingen uit zichzelf na 1,5 uur weer naar binnen om te eten en klaar was het debuut. Kon mij geen mooiere wensen, met dit zonnige weer. Vliegers en kwekers weer in bad, waren ze echt wel aan toe, met vorst in de lucht doe ik dat niet, kan op dat moment in de natuur ook niet, aanpassen. Morgen de ouden maar weer naar buiten, vandaag administratiedag. Kromsnavels zullen ook wakker worden, laat ze eerst maar wat vliegend wild ophalen. Hokkenbouwer Harger nog op bezoek gehad, de afdeling voor weduwduivinnen in tweeën gedeeld, kan ik kleinere ploegjes voorbereiden zonder de anderen te storen met veel te vet voer dat ze nog niet nodig hebben. Had tot twee jaar terug nog drie weduwduivinnenhokken, teruggebracht naar twee beter met trainen en binnenkomen, maar handig in de voorbereiding is dat niet. Verplaatsing uit een routine werkt niet positief, dus maar zo dan. Geen rollebanken meer op de vloer, hielp niet, pasten zich aan, duurt een paar weken en ze kennen alle hoekjes en steuntjes.

Blijven leren, doen zij ook     


Vrijdag 2 maart - Nasmaak -

Ken je dat als je niet lekker voelt, die griepsmaak in je praatorgaan? Mijn papillen willen ook nog niet meewerken, zijn de hyper actieve bacteriën die hun werk doen. Al proestend en snotterig morgen wel naar Houten natuurlijk, hopelijk niet al teveel wit dat naar beneden dwarrelt komende nacht. Achtervolgt ons al vanaf begin december, waar we ook zijn of komen, de hemelpoorten gaan open met dit glibberspul, niet te filmen. Wel de laatste Siberische nacht als ik het goed heb, morgen overdag al geen vriezerij meer, scheelt geploeter met drinkbakken. Ga je ook naar Houten morgen? Denk dat er een stuk minder Engelsen en Ieren zijn, bagger weer aan die kant van de plas, scheelt een stuk bieromzet en jonge duivenverkoop, hoop voor de standhouders dat het meevalt. Niet allemaal tegelijk naar de Matador stand komen, verdeel het wat over de dag, zal wel meevallen allemaal, al hebben ze mij drommen volk belooft. Ik vond Fugare al een praatbeurs, had geen stem meer over na twee dagen, gaat ook weer over natuurlijk. Lekker het dat relativeren. Oant moarn.. 

Woensdag 28 februari - Geveld -

Niks rokershoestje op zondag, gewoon een ordinaire griepaanval en kan je vertellen dat ik wel heel lang geleden. Voor zover ik kan herinneren dat ik voor het laatst languit op de bank lag aanstellen keken de boys nog Ernst Bobby en de rest, steeds weer dezelfde afleveringen. Als ik die gasten voor de bumper krijg weet ik niet of de remmen nog werken, sta niet voor mijzelf in... Dus ook geen rennerij en dat valt mij best zwaar, niet liegen, komt wel lekker uit. It giet nog lang niet oan trouwens, op de lokale ijsbaan vandaag nog geen 3 centimeter, de Luts zit wel dicht, ook nog veel te gevaarlijk om het überhaupt te testen. Voor vrijdag staat de eerste dooiaanval op het programma, nog maar niet verlekkeren op grootste evenementen. Klinkt aardig deskundig toch? De eerste ronde jongen toch maar apart gezet in het jonge duivenhok, met de ingang naar het oosten krijgen ze gelijk met het Russische beertje te maken, lijkt ze wel goed af te gaan. Had ze liever wat jonger afgezet, zijn best wild nu. Denk erover om een aantal naar eenhoksraces te sturen, andere kant wat hebben deze daar te zoeken? Als je de live aankomsten gevolgd hebt, heb je kunnen zien dat ik de allertraagste jongen van Friesland heb, kan ook aan mij liggen uiteraard.

Onder andere begeleiding in woenstijnlanden doen ze het weer wel, bijzonder allemaal. Had in Koeweit twee jaar terug 2 fondjongen die het best deden, doen de kleinkinderen het ook weer van. Die vorig jaar 11e in finale in Saudi Arabie was, is moeder van een 4e in een eenhoksrace in Oman, van zee gestart, je moet het maar verzinnen. Ze kunnen het wel, andere tegenstand natuurlijk, en andere omstandigheden. Blijkt in India afgelopen weekend een pure Buwalda een 750km vlucht te hebben gewonnen, zit nog op de details te wachten, ja moet het toch ergens zoeken. Daar zijn ze er blij mee, ik dan ook, zo werkt dat, kun jij dat ook vertellen?

Weer in Zuid Spanje is slecht en blijft slecht, kan zijn dat de halve finale van de Corabia winter edition wordt gehouden op de dag van de geplande finale, en de finale dan een week later vervlogen wordt, houdt er maar alvast rekening mee.

Nog maar even puffen en hoesten, opknappen voor Houten, virusje verspreiden

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40