Maarten Hakvoort

Zaterdag 29 juli Gorinchem 101km(?)

Update 15 uur: Het was lang wachten voor de LC, maar om 14.20 uur was het verantwoord om onze duiven te lossen. De wind is gelukkig wel wat afgenomen, maar de eerste duiven kunnen de 100km per uur nog wel halen. Hier kwam net nog een doffer van Chateauroux terug, das altijd mooi.
Voor straks allemaal veel succes, en voor morgen alvast een gezegende zondag toegewenst!

(11 uur) Goedemorgen allemaal.
Sinds half 11 eindelijk droog hier op Urk, en ook de opklaringen zijn inmiddels gearriveerd. Waarschijnlijk kunnen de duiven tussen 12 en 13 uur er wel uit.
We staan dus in Gorinchem, of ik daar blij mee ben weet ik eigenlijk niet. Het lijkt een logische keuze, maar dat dacht ik vorig jaar ook en toen was mijn hok half leeg …….

Maar we zullen maar niet gaan klagen voordat de duiven thuis zijn, het kan ook heel erg meevallen. Met zulke dagen is het toch puzzelen voor de LC. Wat dat betreft benijd ik ze niet.

Het grootste nieuws komt vandaag toch uit Joure. En het is ook nog eens heel slecht nieuws. Wim en Jolanda Koelma hebben besloten om te stoppen met de duivensport, en dat is heel jammer. Naast topmelkers zijn het ook gewoon hele sympathieke mensen. Jolanda is altijd één van de eersten die me feliciteert als er hier op de Makjan iets te vieren valt.
En dat zijn de echte kampioenen. Ik hoop dat ze zich nog bedenken, want we kunnen ze niet missen in de duivensport.

Vrijdag 28 juli Ingekorfd voor Tilburg (?)

Vanavond toch nog 19 jongen in kunnen korven voor Weert. Inmiddels is de losplaats gewijzigd in Tilburg. Het lijkt voor morgen weer niet gemakkelijk te worden. Met name de harde zuidwesten wind zou hier op de kortste afstand nog wel eens voor problemen kunnen zorgen.
Jonge duiven hebben toch de neiging om de massa vast te houden. De beste oplossing voor de duiven is dus om voor de koppels uit te gaan vliegen….

In totaal heb ik 32 duiven ingemand. Naast de 19 jongen ook nog 2 zomerjongen uit het coli hokje en 11 oude duivinnen. Deze laatste wil ik graag zoveel mogelijk in het ritme houden met het oog op de natoer, en heel misschien kunnen ze nog een rol spelen bij het binnenkomen van de jonge duiven.
Vorige week vlogen de jonge echter de oude volledig zoek, dus dat moeten we maar weer afwachten hoe dat morgen gaat.
In de club iets van 550 duiven, en dan lijken de verliezen van vorige week toch mee te vallen. Veel clubgenoten krijgen nog dagelijks jongen thuis van de laatste 2 vluchten. Dat is hier helaas niet het geval. Van de 34 waar ik mee begon zijn er nu nog 21 over. Het laatste jong wat thuisgekomen is blijft wat mager en maakt een knorrend geluid. Uiteraard is deze nu niet mee, ik hoop dat ik hem er weer bij krijg.

Vanavond na het inkorven snel naar het plaatselijke sportpark. Onze plaatselijke showband waar ook dochter Jante deel vanuit maakt gaf daar haar laatste optreden alvorens ze naar Kerkrade vertrekken.
Daar hebben ze morgen een optreden bij het WMC Wereld Muziek Concours. Dit evenement vindt eenmaal in de 4 jaar plaats, en zijn zeg maar de olympische spelen van de muziekkorpsen. Showband Urk mag hier ook optreden en dat alleen al is een geweldige prestatie!
Uiteraard gaan ze voor goud, en de generale repetitie was in ieder geval indrukwekkend!

Tineke is vanmorgen al met Theressa vertrokken om morgen als supporter in het Roda JC stadion aanwezig te zijn. Ondergetekende blijft dus thuis voor de duiven……
Of dat een goede beslissing is geweest weten we morgen, maar soms denk ik dat we onszelf toch wel veel tekort doen.

Ik hoop morgen op een mooie wedstrijd zonder verliezen, en ik wens de LC veel wijsheid toe, ik heb de duiven in ieder geval met een gerust hart ingekorfd.

Veel succes allemaal!

Woensdag 26 juli Hokversterking

Ook hier zijn de eerste nieuwe duiven op het hok gearriveerd. Naar aanleiding van mijn vorige bijdrage, waarin ik het trage binnenkomen van de jonge duiven vermelde, kreeg ik al snel een berichtje van Klaas Booij uit Munnikeburen.

Klaas bood me twee lokduifjes aan, die ik meteen opgehaald heb. We zullen zien wat het gaat doen, maar de demonstratie die ik van Klaas kreeg was in ieder geval veelbelovend. Wat een mooie omgeving trouwens daar. Ik ga zeker nog een keer op de racefiets daar een tochtje doen. Klaas, ook vanaf deze plaats nogmaals bedankt!

Over de racefiets gesproken. Vanavond met de wind in de rug richting Lemmer. Bij de Lemstersluis was het raak…. Pats! een lekke band. Nu is dat zo erg niet, maar ook mijn registratieprogramma stopte daar. Dus voordat mensen gaan denken dat ik in Lemmer gestrand ben. Nee, ik ben weer gewoon thuis met 58 km op te teller erbij.

De duiven zijn deze week (nog) niet weggebracht, en ik denk dat het er ook niet meer van komt. Drukke werkzaamheden, en een verkapte kermis bij ons voor de deur zorgen even voor andere prioriteiten.

Hier zijn nog 20 jongen aanwezig, waarvan ik er misschien 17 van spelen kan. Een aantal laatkomers zijn er nog niet echt bij jammer genoeg.
Waar ik ook wel last van heb zijn sommige jonge duivinnetjes die de hele dag op de dool zijn. Ze worden om 12 uur losgelaten, en komen soms pas rond 6 uur terug. Die zijn natuurlijk niet aan het trainen, maar hebben waarschijnlijk ergens een dubieuze scharrel opgedaan.
We zullen zaterdag wel weer zien. Een stevige wind uit het zuidwesten zal het voor ons hier niet gemakkelijker maken. Maar we zullen eerst maar eens afwachten wat het wekelijk gaat worden met het weer zaterdag aanstaande.

Groetenis

Maandag 24 juli En weer door……

Tja, wat moet je met zo’n dag als afgelopen zaterdag? Het zijn van die dagen waar je de hele week naar uitkijkt, veel werk aan de duiven hebt, en je wat zorgen maakt over de weersvoorspelling.
Uiteindelijk lijkt het dan allemaal goed te komen. Alles loopt op rolletjes en de duiven zien er perfect uit.
Tel daar een hele goede generale bij op, en je zit met een goed gevoel bij de hokken.

Als dan ’s avonds de uitslag eruit rolt, en de kruitdampen zijn op getrokken, blijft er een akelig leeg gevoel achter….. Vorige week schreef ik al dat ik in eerste instantie de schuld bij mezelf zoek. Dat doe ik nog steeds, maar vanmiddag had ik even een gesprekje met Jan Bakker, een sportvriend met een mega klein hokje die ze wel super kreeg. Hij vertelde over een slechte uitslag nadat de buren hadden laten spuiten tegen spinnen.
Toen ging er bij mij ook meteen een alarmbel af. Hier is vorige week bij de omliggende woningen ook het nodige vergif ingezet tegen spinnen……
Ik zeg niet dat het daaraan heeft gelegen, maar goed is het zeker niet geweest. Ik zet er maar een streep onder want de uitslag verander ik er niet mee. Gelukkig zijn de topduiven allemaal weer thuis, en mis ik nog 2 jaarlingen. De uitslag was tegen 102 duiven, alleen plaats 10 (en dat met 10 mee)

En dan de jonge duiven. Dit was zoals altijd de eerste wedstrijden weer de gebruikelijke binnenkom wedstrijd. Het belangrijkste van deze wedstrijd was opnieuw hoeveel duiven krijg ik thuis? Sommige clubgenoten kregen ze heel goed, en misten er maar een paar of helemaal niets.
Hier ontbraken er ’s avonds nog 7 van de 22. Gelukkig zijn er zondag nog 4 gekomen, maar 3 kwijt is toch teveel….

Snel vergeten maar, en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. wel lastig want de sfeer is van de hokken, en de duiven zien er wat ongelukkig uit. Toch maar een lampje aangedaan, want we gaan hier uiteraard door. De doelstelling is om met 15 jongen Morlincourt te halen. Daar gaan we ons best voor doen.
Nog even de uitslag van Gennep. In de club 656 duiven in concours, waarvan 22 van ons. In totaal 6 prijzen: 9-11-12-14-48 en 86.

Natuurlijk wel de felicitaties aan de winnaars! Douwe Snoek bij de jongen, en Klaas de Vries op Chateauroux. Mooie prestaties van deze liefhebbers.

Waarschijnlijk woensdagavond nog weer inkorven voor een trainingsvlucht vanaf Harderwijk (lossing donderdagmorgen) Hier meer berichtgeving over via de website van de club.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
15 september 20
De ruiperiodeDe ruiperiode is een van de belangrijkste periodes in het jaar. Het belang van een goed verwerk kan niet genoeg  benadrukt worden. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers die tijdens de...

Columnist in Spotlight

roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...
charles
25 augustus 20
Duivensport is bikkelhard. Ik ga even terug in...
rc16 1
19 augustus 20
Dit wordt een moeizaam geschreven  dagboek . Ik...
roger 29 7
30 juli 20
Ik ga er geen doekjes om winden . Het was...
Roger
22 juli 20
Duivendagboek 19 juli 2020   Elk jaar krijgen we...
Roger
15 juli 20
  Zij zullen mij niet temmen , de fiere Vlaamse...
Rogier Casier
06 juli 20
Lissewege 6 juli , 4 uur in de morgen. Het is...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40