Nieuws

dinsdag 29 september 2020

pstas2

Flaterende KBDB

Opmerkingen op de vorige artikels (3)

Enkele losse stukjes van mijn facebookpagina.

FLATER VAN CHIMAY

 

28 juni CHIMAY
   zuid-oost (Belgisch Limburg)
   los 10.40 (120km)

28 juni CHIMAY
   Afd. noord-oost (Nederland)
   Los 10.40 (300km)

 

U leest het goed beide los om 10 uur 40

Over deze flater:

Ik heb contact gezocht met de betrokken partijen en geïnformeerd hoe zoiets kon gebeuren.

De 1e waar ik contact mee had, was afd. noord-oost (Nederland). Dewelke binnen een tijdspanne van nog geen 12u reageerden, waarvoor bedankt. Volgens hen werd er door de KBDB een lossingsvergunning afgeleverd voor lossing op 28 juni te Chimay. Ook melden ze mij dat HUN lossers, GEEN andere lossers gezien hebben op de losplaats, anders was er wel overleg geweest. De lostijd van 10.40 werd met de coördinator wedvluchten van oost België afgesproken, dewelke geen melding maakte van andere lossingen in Chimay, wel van in Mettet.

De 2e die ik aan de lijn kreeg was de verantwoordelijke van het vervoer zuid-oost (België) Dewelke nog sneller reageerden, (bedankt Andre ) zelfs binnen enkele uren met  informatie van de vervoerder Bauwens. Deze verklaarde ook  dat er GEEN andere lossers op de losplaats waren, anders zou er wel overleg geweest zijn. Een citaat uit de mail van Johan Bauwens. ER IS IN IEDER GEVAL  ZEER WEINIG ANIMO BIJ DE NPO, DE NEDERLANDSE AFDELINGEN EN DE KBDB OM HIER IETS AAN TE DOEN Nog volgens Johan werd dit probleem al eerder aangekaart bij de KBDB. Ook bedankt Johan voor de snelle reactie.

Uit beide antwoorden blijkt DUIDELIJK, dat men zomaar ERGENS IN DE BUURT VAN DE LOSPLAATSEN LOST.

De 3e waar contact mee gezocht werd. U kan het al raden de KBDB, dewelke via een bevestiging mail  van ontvangst gecontacteerd werd, gericht aan de nationale voorzitter, nationale voorzitter sportcomité en de provinciale voorzitter Limburg. NU MEER DAN TWEE MAAND LATER nog geen ENKEL antwoord. Met de uitzondering van Kempeneers Wim (voorzitter Limburg) welke mij mondeling te woord stond. Volgens Wim was de afspraak dat de Belgen om 10.40 zouden lossen en de Nederlanders om 11.00. En terloops ook nog vermeldde, één opmerking die mij bij bleef.

Dat KBDB maar moeilijk overal terreinen kan kopen om duiven te lossen.

Hier blijkt nogmaals uit dat er een groot communicatie probleem WAS en IS. En deze problemen steeds meer en regelmatig op verschillende losplaatsen voorkomen. Ook het vinden van geschikte  losplaatsen zijn een moeilijk probleem. Dit werd al vorige winter door verschillende vervoerders en mijzelf aangekaart.

OOK BEDANKT KBDB VOOR HET SNELLE ANTWOORD, had trouwens niets anders verwacht, het ging maar over een snelheidsvlucht in Limburg!

Voor mij is het duidelijk er wordt gelost waar er plaats is ergens in de buurt van de coördinaten het komt niet zo nauw, de lossers kunnen gewoon niet anders en zolang de bestuurders niet met de mensen op het veld willen praten, zolang zal er NIETS veranderen.

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/

maandag 28 september 2020

Samenspel Zuid Hollandse Eilanden heeft Adelaarskalender over de afgelopen jaren opgemaakt!

Klik op de afbeelding voor de Adelaarskalender:

adelaarkalender 

donderdag 24 september 2020

Chris en Kenneth Heere sluiten jonge duiven seizoen af met overwinning op Fontenay sur Eure.

Op zaterdag 12 september stonden 1360 jonge duiven in het Franse Fontenay sur Eure.  Precies tussen 2 regio’s die afgesloten waren als gevolg van de Corona besmettingen.  Samenspel Zuid Hollandse kon hiermee het seizoen met een mooie vlucht afsluiten.  Om 8.40 uur konden ze los met een noordwesten wind die zou draaien naar west.  Echter eerder op de dag bleek een hoge snelheid mogelijk, dus een ieder was voorbereid.  Het was met een gemiddelde snelheid van 1467 meter per minuut waarmee de winnares naar huis wist te komen.  Chris en Kenneth hadden reed vertrouwen in deze duif, want ze ging als 2e  getekende in de mand.

chriskenneth

De laatste 4 weken met 2 nachten mand vloog ze reeds de volgende prijzen:

Pont st Max 23e - 2416 d., Roye 36e - 1965 d.,  Pont st Max 17e - 2025 d. en nu dan Fontenay 1e - 1360 d.

De winnende duivin is geboren in februari en werd op deur gespeeld.

Haar vader is vorig jaar aangekocht bij Richard van de Bos en de moeder komt uit Oded van Maurice Laban x onze eigen 507 met 2 x 1e in ZHE.

De jongen trainden 1 x per dag. De duivinnen in de ochtend en de doffers 's avonds. Normaal trainen ze ongeveer 45 minuten maar deze week was het 's ochtends niet zo’n lekker weer en eigenlijk nog te donker en daardoor trainden de jongen wat minder goed. Mede daardoor zijn de jongen donderdagochtend nog een keer gelost in Sint Job. Resultaat een prima jong weg en een gewonde bij thuiskomst. Ze mochten een uurtje bij elkaar blijven en toen zijn ze weer gescheiden. Er wordt normaal nooit getoond voor de vluchten.

Ze voeren de duiven Champions mix en NPO mix van Embregts-Theunis. Elke dag vers grit en om de dag een beetje Allerhande. Normaal krijgen ze ook een paar dagen per week LTW van Beute door het water maar die fles was 3 weken geleden leeg en ik vond het ook zonde om voor de laatste 3 vluchten een nieuwe fles te kopen. Het blijkt ook niet nodig te zijn geweest.

Na vluchten met 2 nachten mand anderhalve dag BS.

De aanpak heeft duidelijk succes gehad, want naast deze overwinning pakken ze ook het jonge duiven kampioenschap aangewezen en onaangewezen en de 2e, 4e en 6e prijs bij het jonge duifkampioenschap 2020.  Familie Heere proficiat met jullie prachtige resultaten.

De 2e prijs was voor Cor Jan Tiggelman en het podium werd compleet gemaakt met de 3e plaats voor Sonja Hagens.  Met 6 vd 11 in de prijzen maakt ze ook een mooie serie.

Een goed half uur later pakt Wim Huizer de laatste prijs van het seizoen met 1275 meter per  minuut.

Het zit er weer op, veel wijsheid bij de selectie en succes bij de voorbereiding op 2021 !

Bram Koppenaal

vrijdag 18 september 2020

doppen 

Dit weekend was de laatste jonge duiven vlucht van dit seizoen vanuit Sens, en een natour vlucht
vanuit Lessines.
We beginnen met de natour vlucht vanuit het Belgische Lessines.
Om 08:45 uur werden er 12.248 duiven gelost die hun reis terug naar hun thuisbasis begonnen.
In onze vereniging viel de eerste duif om 10:47 uur bij H. v/d Kraats deze duif vloog 1742 meter per minuut
wat gelijk staat aan 104 km per uur.
Deze jonge duif heeft een mooie 7e plaats in Afdeling 7 Midden Nederland tegen 12.248 duiven en in
regio Noord een mooie 3e plaats tegen 5.421 duiven.
Kortom weer een mooie prestatie van H. v/d Kraats die al eerder mooie vroege duiven heeft gehad.
H. v/d Kraats is 1e in de B groep geworden, bij de top 10 in onze vereniging was er ook nog een plek
voor A. Dokter die is 1e in A groep plaats 5,7,8 en 9 en K. v/d Broek en Zn een mooie 10e plaats.

De laatste jonge duiven vlucht van dit seizoen was vanuit Sens een vlucht van 480 km tot Putten.
De duiven werden om 08:30 uur gelost en begonnen aan de lange reis naar huis.
Kiki van Zoeren JL klokte haar eerste duif om 14:48 uur en deze duif vloog 1268 meter per minuut
wat gelijk staat aan 76 km per uur, in de top 10 behaalde ze een mooie 2e en 7e plaats.
U. Uhrig behaalde een mooie 3e en 8e plaats in de B groep.
En de bloemen voor de A groep waren deze week voor G. Doppenberg die een mooie 4e en 5e
plaats behaalde in de top 10 van onze vereniging.
Tevens nog een 10e plaats voor onze voorzitter G.J van Putten.
Aankomende week staat de natour vlucht vanuit Niergnies op het programma, daarna is er
alleen nog een natour vlucht vanuit Pt. St. Maxence en dan is dit toch wel bewogen vliegseizoen
weer tot zijn einde gekomen….
Iedereen succes de laatste twee vluchten van dit seizoen.

dinsdag 15 september 2020

martin

Afgelopen zaterdag weer een jonge duivenvlucht vanuit Pont Max gevlogen. De mooiste vlucht voor de jonge duiven van het jaar voor veel liefhebbers (wat afstand betreft) Fontenaye werd heel simpel enkele dagen voor het inkorven door onze neus geboord. Fontenaye werd door een een paar vrienden (met bestuursfuncties) met een meer dan belachelijke rot smoes van het afdelingsprogramma gehaald en vervangen door weer een veel kortere vlucht. We zouden er van schrikken als we werkelijk eens de onderste steen boven zouden halen en er achter zouden komen wie het brein achter deze acties elke keer is. Veel liefhebbers gesproken die verschrikkelijk balen van deze actie en ik ben ervan overtuigd dat dit weer in het belang van enkele is en tegen de wil van de meesten. Ik zag dat het voor de familie Verkerk wel goed uitkwam die kon zijn hele jonge duivenbestand nu prachtig inlassen en nog een paar mooie jonge duiven vluchten laten vliegen. Overigens zonder te suggereren dat zij hier achter zitten want dat geloof ik absoluut niet. We begonnen dus met een negatief gevoel aan Pont Max.

Het jonge duiven spel is voor ons geen doel op zich, wat ik hier mee bedoel is het volgende. Wij kweken geen jonge duiven voor het jonge duiven spel en hebben daar ook geen specifieke duiven voor. Wij hebben dan ook geen enkele vitesse of midfond duif op het hok zitten. We kweken dus uitsluitend duiven voor de dagfond en die jonge duiven gaan elke jonge duivenvlucht de mand in en zoveel als mogelijk. We spelen heel simpel op de deur en als het lekker loopt kunnen ze zeker op de wat verdere vluchten prima partij geven tegen de gangbare snelle duiven van de jonge duiven specialisten.

We hebben met de jonge duiven dit jaar een soort valse start gehad. Het plan was duiven goed in te spelen in Hendrik Ido Ambacht maar dat lukte maar half, toen moesten ze na enkele weken voor het eerst in mijn club in eens naar Quiévrain. Dat werd niet makkelijk maar ik was trots op mijn duiven hoe ze naar huis kwamen. De 2e week kwamen ze terug met lichte coli achtige symptomen en een week later weer enkele met het vliesje en dan loop je gelijk achter de markt aan. Je moet dan alle zeilen bijzetten om te kunnen blijven vliegen. Langzaam maar zeker wordt het echter steeds weer beter en we zien dat ook en hoopte dan ook nog op een mooie vlucht. Afgelopen zaterdag was eindelijk weer eens een mooie vlucht zonder problemen. We hadden 2 jonge doffers thuis gehouden en de 74 andere ingekorfd en de duiven voelde perfect aan trainde goed maar het vliesjes probleem waaide echter nog door het hok. Toch hadden we een goed gevoel en hoopte op een mooie uitslag.

De duiven werden rond half 2 verwacht en rond die tijd stonden we gedrieën Nico, Jochem en ondergetekende het lucht ruim af te zoeken. Nou ja zoeken kan ik niet helemaal zeggen want duiven vlogen er genoeg, allemaal uit het oosten op weg naar het westen. Even na 10 over half kwam er eentje prachtig aansteken en viel zonder problemen op de klep. Ik zag direct dat het een dochter van Brutus was en niet veel later kwam nummer 2 en de trein kwam weer ouderwets op gang de één na de ander kwam prachtig uit de lucht vallen en in nog geen 20 minuten hadden we er een 50 thuis en toen we afgingen slaan om 3 uur moesten we er nog 3 van de 74. Missie geslaagd zou je zeggen en zo voelt het ook alleen is het in de uitslag nog niet echt terug te vinden wel 43 in de prijzen maar net de aansluiting met de kop missen we nog. Eén of anderhalve duif een paar minuten vroeger en het was helemaal goed geweest. Volgende week zullen ze wat meer afstand krijgen en hopelijk dan eens geen wind mee maar een beetje tegen dan zullen ze er zeker weer staan. In de club waren 400 duiven ingekorfd en daar vliegen we 9-13-14-16-32-33-34-35-36-37-38-39-40 enz 38/74 In de kring 1422 duiven 29-45-46-58-125-127-132-134-140-141-145 enz 34/74.

Op naar volgende week,

Martin.

dinsdag 08 september 2020

pstas2

Flaterende KDBD

Opmerkingen op vorige artikels  (2)

Enkele losse stukjes Van mijn facebookpagina:

Op 20 juni op de site gelezen van de KBDB.

Op de internationale en nationale vluchten de verplichting om electronisch te constateren.

Dit wordt dan bekend gemaakt op 5 dagen voor de eerste inkorving.

Terwijl men bij de uitbraak van de coronacrisis op hun eigen site verkondigd dit pas in 2021 in te voeren.

Werden er dit seizoen controles gedaan met hun geheim wapen? (aanhangwagen)

Wij betwijfelen het. Als men personeelsleden al bij het begin van de corona, op technische werkloosheid zet.

Terwijl men bijna dagelijks vergaderd, waar haalt men dan de mensen om de controles in goede banen te leiden.

Graag antwoord KBDB.

Deze ingreep werd gedaan om hun controlesysteem zogezegd te gebruiken.

Tot nu toe nog nergens gelezen of hun aanhangwagen met rollen al gebruikt is.

Waarschijnlijk niet:

  • omdat de duiven soms later ingekorfd werden. (tijdsgebrek)
  • omdat de duiven soms een dag vroeger gelost werden. (tijdsgebrek)
  • omdat de duiven dikwijls zeer vroeg op de losplaats toe kwamen. (tijdsgebrek)
  • een gebrekkig controlesysteem is. Wat als een chip niet reageert op een aanwezige duif. Weer regelmatig dit seizoen gehoord dat duiven bij thuiskomst van een vlucht niet werden geregisteerd.

Had men dan toch niet beter een jaar gewacht?

En de liefhebbers die met de gummi klokken, nog een jaar de tijd gegund om zich aan te passen zoals voorzien was. Was het misschien om de € 1,10 te doen?

Is hun slogan ALLEN SAMEN niet verkeerd gekozen?

Was er niet beter gekozen voor ALLES VOOR ONS?

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/

zaterdag 05 september 2020

dorstboeve

Ook was er vandaag nog een vlucht vanuit het Franse Roye.
Met een afstand van 347 km tot Putten, de duiven werden om 09:45 uur gelost.
De eerste duif in onze vereniging viel bij Comb. Boeve – Drost om 13:11 uur, deze duivin
behaalde een snelheid van 1678 meter per minuut wat gelijk staat aan 100 km per uur.
Deze duif behaalde in Afdeling 7 Midden Nederland een mooie 29e plaats tegen 7.004 duiven
en in de gehele Regio A een mooie 7e plaats.
In de top 10 van onze vereniging ook nog een mooie notering voor G. Doppenberg te weten
een 2e en een 10e plaats en G.J van Putten een 5e, 7e en 9e plaats.
Voor aankomende week staat er een vlucht vanuit Pt. St. Maxence op het programma met een
afstand van ruim 392 km waarbij de duiven Donderdagavond worden ingekorfd.

vrijdag 04 september 2020

Kampioenschapen 2020 IFC Zeeland

In het seizoen 2020 werden bij IFC Zeeland 3 kampioenschappen vervlogen, te weten het Keizer Kampioenschap, het Duifkampioenschap (Asduif) en de Jaarlingencup.

kampieonschappen icf2020

Chris Paauwe (links) krijgt de bloemen uitgereikt van Marco Houtekamer, voorzitter IFC Zeeland.

Keizer (6 vluchten - 60 deelnemers)
Voor het Keizer kampioenschap telt één van de 2 eerst getekende en de eerste duif uit de klok, waarbij een duif niet dubbel kan tellen en voor de niet getekende duiven geldt het gemiddelde van 1 duif per tien ingekorfde duiven). Na Barcelona stond Chris Paauwe aan de leiding met een behoorlijke voorsprong, hij zou de leiding dan ook niet meer uit handen geven en wint daarmee het Kampioenschap Keizer 2020. Met veertien prijzen scoorde hij 7473 punten, goed voor goud dus. Achter hem werd een felle strijd uitgeknokt. Frank Calon stond na Barcelona op plaats 5 en na Rieux-Minevois op plaats 4. Een prima uitslag op Narbonne bezorgde hem het zilver met 11 prijzen en 5829 punten. Aart Jan Maljaars stond na Barcelona op plaats 3, steeg na Rieux-Minevois naar plaats 2 maar moest uiteindelijk na Narbonne met 10 prijzen en 5705 punten toch genoegen nemen met het brons. Opmerkelijke prestaties waren er van Falco Schoemaker (1e jaar op de ZLU) met een 8e plaats en Sander Dijkema (2e jaar ZLU) met een 11 plaats.

1. C. Paauwe 2. Frank Calon 3. A.J. Maljaars 4. Gebr. Dingemanse 5. H.M. Calon 6. A.C. v.d. Linde
7. Sjaak de Keijzer 8. F. Schoemaker 9. Cees Joosse 10. E. Dek

Duifkampioenschap (6 vluchten – 330 duiven)

In een tijdsbestek van 4 weken werden 5 Lossingsstations aangedaan, de 6e vlucht betreft de jaarlingenvlucht op Agen. Door dit korte tijdsbestek kon een duif feitelijk hooguit 2x ingemand worden. Maar liefst 31 liefhebbers wisten een duif 2x in de prijzen te klasseren. De tussenstand van het duifkampioenschap na Rieux-Minevois werd na Narbonne dan ook flink door elkaar geschud. Voor het duifkampioenschap moest je dan ook 2 uitzonderlijk vroege klasseringen hebben. Falco Schoemaker mocht zijn jaarling 19-1694314 tot Duifkampioen kronen. Een 2e plaats op Agen jaarlingen (382 duiven) en een 5e plaats op Narbonne (285 duiven) waren goed voor 1934 punten en het goud. Op de 2e plaats wederom een jaarling en wel de 19-3901493 van de Comb. Franse die met een 23e plaats op Agen jaarlingen en de overwinning op Narbonne 1770 punten scoorde, goed voor het zilver. Het brons was voor de 16-3605770 van Piet de Nooijer die, met 1718 punten, Chris Paauwe met 1717 punten net voor blijft.

1, 6, 10. F. Schoemaker 2. Comb. Franse 3. P. de Nooijer 4, 5. C. Paauwe 7. Gebr. Dingemanse
8. E. Dek 9. C. Hermes & Zn.

Jaarlingencup (2 vluchten – 33 deelnemers)

De Jaarlingencup  wordt vervlogen over de vluchten Agen en Narbonne. Er telt één duif van de eerste  vier getekende van de poulebrief. Het aantal prijzen (maximaal dus 2) gaat boven het aantal punten. Aan dit kampioenschap werd door 33 liefhebbers deelgenomen.  8 Jaarlingen (van de vier eerst getekende) wisten zich 2x in de prijzen te klasseren en 11 jaarlingen scoorde één prijs. De Winnaar van de cup met 1968 punten werd de Comb. Franse die met hun 4e getekende een 4e prijs op Agen (382 jaarlingen) scoorde en met wederom hun 4e getekende de overwinning op Narbonne (146 jaarlingen) binnen sleepte. Chris Paauwe eindigde met 1525 punten als tweede in de eindstand door met zijn 1e getekende beslag te leggen op de 5e prijs van Agen en met zijn 2e getekende prijs 17 pakte op Narbonne.  Het podium wordt gecompleteerd door Aart Jan Maljaars op plaats drie met 1513 punten. Hij wist op Agen met zijn 3e getekende op plaats 27 te eindigden en op Narbonne met zijn 2e getekende beslag te leggen op plaats 9.

1. Comb. Franse, 2. C. Paauwe, 3. A.J. Maljaars, 4. F. Schoemaker, 5. H.M. Calon, 6. E. Dek,
7. D.A. de Voogd, 8. S. Dijkema, 9. Gebr. Dingemanse, 10. Henk Melis

vrijdag 04 september 2020

Adokter

Vandaag was er een natour vlucht vanuit Reusel.
Op deze vlucht mogen zowel jonge duiven als oude duiven mee.
De duiven werden om 08:40 uur gelost en begonnen aan hun reis terug naar Putten
met een afstand van 108 km.
In de uitslag van onze vereniging is te zien dat Arend Dokter de duiven netjes achter
elkaar gekregen heeft.
A. Dokter had er maar liefst 13 bij de eerste 20 in onze vereniging en Arend zijn
eerste duif kwam om 09:41 uur en behaalde een snelheid van 1759 meter per minuut
wat gelijk staat aan 105 km per uur.
In de regio A2 behaalde Arend een mooie 5e en 8e plaats.
Voor K. v/d Broek en Zn. nog een mooie 3e plaats in onze top 10 en in de regio A2 een
mooie 6e plaats.
Top gedaan mannen.
De liefhebbers die meespelen op de natour gaan hun duiven weer voorbereiden
voor aankomende week waar er een vlucht vanuit Asse Zellik op de planning staat.

donderdag 03 september 2020

pstas2

Flaterende KDBD

 

Opmerkingen op het vorige artikel (1)

Enkele losse stukjes van mijn facebookpagina.

 

NIEUW WERELDRECORD

Duivenspel in België is er enkel en alleen voor professionele, of mensen van goede huizen en LOTTO winnaars. Voor alle andere is de boodschap opkrassen!

Respect voor de lokale medewerkers is NIHIL!

 

Eventjes het programma meegeven van de laatste weken.

zo 19/07

klok Pau binnenbrengen

ma 20/07

inkorven Agen

di 21/07

inkorven Marseille inkorven midweekprijskamp / leervlucht

wo 22/07

inkorven Montelimar

do 23/07

inkorven La Souterraine en Sezanne

vr 24/07

inkorven Chimay thuiskomst Agen

za 25/07

thuiskomst Marseille Montelimar La Souterraine Sezanne Chimay

 

klokken binnenbrengen

zo 26/07

inkorven Barcelona

ma 27/07

inkorven St Vincent

di 28/07

inkorven midweekprijskamp / leervlucht

wo 29/07

inkorven Souillac

do 30/07

inkorven Gueret / Fay aux Loges

vr 31/07

inkorven Trelou

za 01/08

thuiskomst Barcelona / St Vincent / Souillac / Gueret / Fay aux Loges / Trelou

 

klokken binnenbrengen

zo 02/08

thuiskomst Barcelona / St Vincent

ma 03/08

inkorven Perpignan

di 04/08

inkorven midweekprijskamp / leervlucht

wo 05/08

inkorven Aurillac

do 06/08

inkorven Bourges / Melun

vr 07/08

inkorven Mettet

za 08/08

thuiskomst Aurillac / Bourges / Melun / Mettet

 

klokken binnenbrengen

zo 09/08

thuiskomst Perpignan / Aurillac

ma 10/08

inkorven Narbonne

di 11/08

inkorven midweekprijskamp / leervlucht

wo 12/08

inkorven Brive Klok binnen midweekprijskamp

do 13/08

inkorven Chateauroux / Sens

vr 14/08

inkorven Chimay

za 15/08

thuiskomst Narbonne / Chimay klokken binnenbrengen

zo 16/08

thuiskomst Narbonne

 

Is dit niet een beetje overdreven?

En dit was het al weken voordien en het blijft maar verder duren.

 

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/

Subcategorieën

Nieuwsbrief Peter Boskamp

petermaand
15 september 20
De ruiperiodeDe ruiperiode is een van de belangrijkste periodes in het jaar. Het belang van een goed verwerk kan niet genoeg  benadrukt worden. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers die tijdens de...

Columnist in Spotlight

roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...
charles
25 augustus 20
Duivensport is bikkelhard. Ik ga even terug in...
rc16 1
19 augustus 20
Dit wordt een moeizaam geschreven  dagboek . Ik...
roger 29 7
30 juli 20
Ik ga er geen doekjes om winden . Het was...
Roger
22 juli 20
Duivendagboek 19 juli 2020   Elk jaar krijgen we...
Roger
15 juli 20
  Zij zullen mij niet temmen , de fiere Vlaamse...
Rogier Casier
06 juli 20
Lissewege 6 juli , 4 uur in de morgen. Het is...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40