Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 16 februari 2024 | week 7
 


Voorwoord

Bijeenkomst Lossingsfunctionarissen 24 februari
Er is elk jaar een bijeenkomst met de  Lossingsfunctionarissen van onze Afdelingen en de ZLU. Dit is een gezamenlijke bijeenkomst met onze mensen van het IWB (Instituut Wedvlucht Begeleiding) en 1 of 2 meteorologen van Zimoa. Dus je hebt het dan over het complete team dat in overleg onze duiven lost gedurende het vliegseizoen. Er zijn vele zaken van belang als het om onze duivensport gaat, maar het lossen en de afstemming daarover is wel een cruciale.

Dit jaar is er naast afstemming en kennisoverdracht ook uitgebreide aandacht voor de aanpassingen in het Hitteprotocol, de RTL (Risico Tabel Lossingen) en het Protocol Lossingen. De wijzigingen in het Hitteprotocol en de RTL zijn geïnitieerd door onze mensen van de WOWD (Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven). De WOWD bestaat geheel uit wetenschappers vanuit de verschillende werkvelden die relevant zijn. Voor de helderheid het “NPO Bestuur” brengt dus zelfstandig geen wijzigingen aan in deze stukken. Zullen wij ook nooit doen, want daarmee is de onafhankelijkheid van de WOWD in het geding. Juist die wetenschappelijke onafhankelijkheid is van belang voor alle externe partijen waar wij mee van doen hebben. Wat wij wel doen is onze  bevindingen delen met het IWB en de WOWD, het is aan hen om te kijken of onderzoek noodzakelijk is. Dit alles met de bedoeling om het best mogelijke te doen voor de duiven en de duivensport.
 
Certificering vervoer en vervoersmiddelen
Tijdens de voorjaars Ledenraad van maart 2023 is het bovenstaande onderwerp uitgebreid aan de orde geweest en aangenomen door de Ledenraad.

Belangrijkste wijzigingen waren:

 • Mandbezetting genormeerd op 350 cm2 per duif uiterlijk per 2026
 • Meten is weten: Digitale meetapparatuur verplicht met ingang van 2024 (Temperatuur en CO2)
 • Normering van temperatuur en CO2 waarden en drink en rustpauzes
 • Transport mengelingen toegestaan
 • Jaarlijkse controle van ventilatie en meetapparatuur

Met het voorjaar, en daarmee de eerste wedvluchten voor de deur, wil ik afdelingen die nog geen stappen hebben ondernomen erop wijzen dat met name de digitale meetapparatuur voor elke container verplicht is vanaf de start van het seizoen. En wat in alle gevallen simpel te doen is, is het controleren van de ventilatie en meetapparatuur. Je kunt die controle gemakkelijk vergeten, immers een half jaar geleden functioneerde alles nog prima.
 
Foto’s van onze Nationale Kampioenen, gehuldigd in het MECC te Maastricht
Ik heb het in eerdere edities van de nieuwsbrief al aangegeven, en wij zijn ze ook zeker niet vergeten, de foto’s van onze Nationale Kampioenen. Van alle disciplines wordt de top 5 in beeld gebracht, een uitzonderlijke prestatie als je daar bij hoort. Landelijk bij de eerste vijf eindigen zal voor bijna iedereen een droom blijven. Degenen die het wel gelukt is nogmaals van harte proficiat. Er zijn niet alleen foto’s maar zoals gebruikelijk ook mooie compilaties van de Nationale Kampioenen, zoals die ook in Maastricht op het prachtige grote scherm zijn getoond.
 
Allen een fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink, voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

LEDENRAAD

Voorjaarsledenraad 9 maart 2024 
Definitieve agenda Ledenraad 9 maart 2024
Bijlage 2. Kiesregister NPO per 01-02-2024
Bijlage 3a. Notulen Ledenraad 25-11-2023
Bijlage 3b. Actielijst Ledenraad 25-11-2023
Bijlage 6a. Jaarverslag NPO 2023
Bijlage 6b. Financeel Jaarverslag NPO 2023
Bijlage 7a en b. CV NPO kandidaat bestuursleden - herbenoeming
Bijlage 7c. CV NPO kandidaat bestuurslid
Bijlage 7d. Rooster van aftreden NPO Bestuur
Bijlage 8c. Rooster van aftreden FBCC
Bijlage 9a. Hitteprotocol
Bijlage 9b.1 Protocol Lossingen
Bijlage 9b.2 Risicotabel Lossingen
Bijlage 10a. Voorstellen Afdeling 5
Bijlage 10b. Voorstellen Afdeling 1
Bijlage 11. Beleidsagenda 2024
Presentatie Ledenraad 9 maart 2024
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Vitesse
 

Vitesse - onaangewezen


Vitesse - aangewezen


Vitesse - duifkampioen

 
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Midfond
 

Midfond - onaangewezen


Midfond - aangewezen


Midfond - duifkampioen

.
 

ALGEMEEN
Voorjaarsbeurs Houten: startschot van het nieuwe seizoen


Een bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Expo Houten-NL loont: ruim 170 exposanten
Nu langzaam de temperaturen buiten weer beginnen op te lopen, denken wij met de duiven alweer aan het komende seizoen. Het startschot hiervoor vind al vele jaren plaats in Expo Houten, zo ook nu weer. Met meer dan 170 exposanten belooft het weer een spectaculaire beurs te worden. Verschillende noviteiten op technisch gebied zullen getoond worden, want de duivensport staat zeker niet stil. Ook enkele product introducties en nieuwe producten op het gebied van voeding en voedingssupplementen bij de vele tientallen fabrikanten en groothandels. Vaak met leuke beurskortingen aan de bezoekers aangeboden waardoor een bezoek aan de beurs al snel is terug verdient!
 
Nieuwe trends
In het kielzog van de grote fabrikanten zijn er ook vele kleine zelfstandigen met unieke producten uit heel Europa al is het vaak even goed zoeken naar dat ene waar u al jaren naar opzoek bent. Met het oog op de laatste ontwikkelingen zien wij producten bij wederverkopers opduiken die vroeger zelfstandig in een stand geëxposeerd werden. Dat zagen wij jaren terug al ontstaan bij allerlei races overigens. Maar in die groep One Loft Races (OLR) is er toch een groeiende belangstelling om te exposeren tijdens de Voorjaarsbeurs. Begin maart is voor hen simpel weg een perfecte datum om de eerste jongen aangeleverd te krijgen! De 24 OLR’s die hebben ingeschreven en/of hun agenten komen uit alle werelddelen en kunt u vinden in de volgende standnummers:
207. Moledo Atlantic Coast Derby, Moledo PORTUGAL
211. Sjaak Buwalda - Agent One Loft Races
214. As Golden One Loft Race, Tessaloniki GREECE
215. Favorit OLR Farm - Andik Janos, HUNGARY
230. Algarve Elite OLR – PORTUGAL
234. Talent Quatro z.s. OLR, Sternberk TSJECHIA
262. Algarve Golden One Loft Race, PORTUGAL
264. Victoria Falls World Challenge Pigeon Race ZIMBABWE
321. Derby Costa del Sol – SPAIN
328. Derby Brod CROATIA
331. Fauna Orheiului OLR – MOLDAVIE
332. Ukrain Master OLR
341. Derby Riachos, Riachos – PORTUGAL
342. Algarve Great Derby – PORTUGAL
345. Corabia FCI One Loft Races, ROEMANIA/SPAIN
346. Sofia One Loft Race, Sofia BULGARY
356. Viking Pigeons OLR, Sävedalen – ZWEDEN
358. Derby Zagreb – CROATIA
362. Krakus OLR – POLAND
364. Avirings Derby, Klagenfurt – SLOVENIA
365. Milan Best Pigeon OLR – ITALY
385. Europa Master Pigeons OLR, Falticeni ROEMANIA
391. Dubai Pigeon Race – UAE
392. Derby "AS" Croatia - NEW
 
Groot aanbod van jonge en oude duiven
De Voorjaarsbeurs heeft echter haar naam en faam te danken aan grote aanbod van jonge duiven. U vindt er een uitgebreide selectie duivenrassen, van snelheidsduivels tot zware fond en marathon. Van bloedlijnen die momenteel hot zijn zoals Vanderbulck en Leideman tot de good old Aarden duiven. Het is er allemaal! Door ruim 60 exposanten worden er zo’n 2.000 jongen en een 1.000 oude duiven ter verkoop aangeboden. Vooral de handel in de jongen geeft de Voorjaarsbeurs haar specifieke sfeer dat het seizoen aanstaande is.

Sinds enkele jaren is er ook de beroemde Wall of Fame waar uit verschillende disciplines en rankingen alleen de ALLERBESTE duiven tentoongesteld worden. Een ware lust om te zien of om in contact te komen met hun eigenaren, kijk hiervoor maar eens naar de filmpjes op onze Facebook pagina van 2023. Op facebook komt de Voorjaarsbeurs nu al helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te volgen. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws.

Sierduivenaanbod weer als voorheen
Dit onvergetelijke duivensport evenement neemt je mee op een reis vol passie, kennis en verbazingwekkende duiven. Ontdek een uitgebreide selectie van prachtige duivenrassen op sierduiven gebied. Bij de speciaalclubs van de diverse sierduivenrassen staan er dan ook de absolute Nederlandse toppers. Showshowstoppers vooral, met indrukwekkende verenpracht. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan kleuren, vormen, persoonlijkheden en de brede verscheidenheid.
 
Of je nu een doorgewinterde duivenfanaat bent of gewoon nieuwsgierig naar onze fascinerende hobby, deze beurs is dé plek waar je moet zijn. De volledige lijst met exposanten en een plattegrond wordt volgende week op de website www.proffpsort.nl geplaatst en op de Facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten.
 
Praktische informatie:
 • Openingstijden 28e editie 2024:
  • Zaterdag 2 maart van 9.00 – 17.00 uur
  • Zondag 3 maart 9.00 – 14.00 uur
 • Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis
 • Expo Houten is goed bereikbaar, slechts een uurtje rijden vanaf de Antwerpse ringweg
 • Adres: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten – Nederland
 • gratis parkeren
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Dagfond
 

Dagfond - onaangewezen


Dagfond - aangewezen


Dagfond - duifkampioen

 
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Marathon
 

Marathon - onaangewezen


Marathon - aangewezen


Marathon - duifkampioen

 
 

 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Jonge duiven
 

Jonge duiven - onaangewezen


Jonge duiven - aangewezen


Jonge duiven - duifkampioen

 
 

ALGEMEEN

In memoriam: gouden spelddrager Dick Lindner 

 
Op vrijdag 9 februari 2024  is Dick Lindner op 85 jarige leeftijd plotseling overleden. Dick is vele jaren lid geweest van de nationale lossingscommissie. De meeste van deze jaren was hij ook de voorzitter van deze commissie. Dick heeft als afdelingsafgevaardigde bovendien vele jaren deel uit gemaakt van de NPO Ledenraad. Eerst als voorzitter en/of bestuurslid van afdeling Oost Gelderland en later voor de afdeling Gelders Overijsselse Unie. Zijn standpunten kon hij op een kritische maar tegelijk humorvolle manier verwoorden. Voor beide bovengenoemde afdelingen is hij jarenlang lossingsverantwoordelijke geweest.
 
Dick was ook intensief betrokken bij de fusie die in het kader van het plan unieke werkgebieden heeft geleid tot de oprichting van afdeling Gelders Overijsselse Unie. Dick is voor zijn verdiensten voor de NPO onderscheiden met de Gouden speld van de NPO.
 
Wij wensen de familie van Dick veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Beste asduif
 

Beste asduif

 
 

WEDSTRIJDEN

Nationaal kampioenen in beeld: Beste liefhebber
 

Beste liefhebber - onaangewezen


Beste liefhebbers - aangewezen

 
 

Nationaal kampioenenFoto met de Nationaal Kampioenen.
Helaas is deze foto niet helemaal compleet, toch zetten we hen
graag ook nog even op deze manier in het zonnetje. 
 

UIT HET LAND

Gezelligheid troef bij kampioenenhuldiging Super Fondclub Gelders Overijsselse Unie


Door Teunis Roelofsen

Op vrijdag 2 februari was het weer zo ver, de jaarlijkse Kampioenenhuldiging van de SFG, al jaren een groots spektakel waar veel liefhebbers naar uitzien en de kampioenen een passend podium krijgen. Ook dit jaar toog de crême de la crême van de fondminnende liefhebbers uit Afdeling 8/GOU naar het pittoreske Kootwijkerbroek alwaar “De Essenburcht” een bijzonder geschikte locatie is gebleken, reeds vorig jaar. Want van de circa 180 aanwezige liefhebbers kan er niemand geroepen hebben aan iets tekort te zijn gekomen.
 
Reeds bij binnenkomst was het al vroeg een drukte van belang van liefhebbers die de door hun gewonnen prijzen af konden halen. Ook dit was weer goed georganiseerd en geeft ook blijk van de kracht van de organisatie, die overigens nauwelijks mutaties kent in het ledenaantal, iets wat vele organisaties in deze tijd helaas niet meer kunnen zeggen.

Om circa 20.10 uur gaf voorzitter Ton Geitenbeek de aftrap met een warm welkom waarbij hij samen met zijn medebestuursleden wederom blijk gaf de organisatie van dit evenement prima in handen te hebben. Daarbij mag zeker niet onvermeld blijven dat de familie van de bestuursleden op alle fronten flink heeft bijgedragen aan het welslagen van deze avond. In zijn openingswoord sprak de voorzitter zijn dank uit aan de vele sponsoren en bonnenschenkers.

Tijdens de feestavond werden de geschonken (late) jonge duiven per opbod verkocht hetgeen betekende dat de penningmeester van de SFG de kas nog verder kon aanvullen. Veilingmeester Eddy Peperkamp wist in rap tempo de prachtige schenkingen aan de man te brengen en een mooie extra opbrengst op de toch al geslaagde bonnenverkoop via Duivennet te realiseren. Toppers in de verkoop waren duiven van Arjan Beens en R. & J. Kampert ieder voor € 240,00.
 
Zoals gebruikelijk werd in de loop van de avond weer een werkelijk fantastisch warm- en koud buffet aangeboden waarbij een afsluiting met een exclusief ijs- en toetjesbuffet door de aanwezigen echt werd gewaardeerd. De kok/eigenaar van De Essenburcht en zijn team verdienen alle hulde voor de kwaliteit en service gedurende deze avond.
 
En uiteraard was er keurig verspreid over de gehele avond de kampioenenhuldiging over de diverse disciplines. De eerste prijswinnaars per vlucht en  Kampioenen Dagfond, Ochtendlossing, Middaglossing, Jonge duiven en Superkampioenen. Een taak die aan de tandem Ton Geitenbeek en Teunis Roelofsen al jaren goed uitbesteed is. Op deze wijze kregen de clubkampioenen, waarvan velen zich met de landelijke- en wereldtop kunnen meten, de eer die ze verdienen en werden beloond met een prachtig glazen siervoorwerp met plant.

Als afsluiter was er zoals gebruikelijk weer een grandioze verloting met een zeer groot aantal prijzen. Deze werd voorafgegaan door een verloting van gratis (!) prachtige prijzen onder alle leden ven de SFG. Rond 00.30 uur sloot Teunis Roelofsen deze prachtige avond en wenste iedereen wel thuis.

Het was weer een eer en plezier om hier bij te mogen zijn. Grote dank verschuldigd aan het actieve bestuur van de SFG die met hun prima organisatie en gastvrijheid het seizoen 2023 waardig afsloten op deze avond en voor alle liefhebbers een goede aftrap meegeven voor het seizoen 2024. 
 
 

UIT HET LAND

Uw mooiste duivenfoto's


Hartelijk dank voor het insturen van uw mooiste duivenfoto's. We proberen elke week foto's te plaatsen in de rubriek 'Uit het land'. Daarnaast willen we wekelijks met een andere foto Op (de) Hoogte openen. Voor deze headerfoto zijn we op zoek naar:
 • liggende foto's (landscape), bijvoorbeeld
 • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
 • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
 • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.


Foto's van deze week

Deze week een foto van Rik die de postduiven van opa niet zo kan waarderen. De sierduiven van opa Max van der Zwaag die kunnen rekenen op Rik's aandacht. En een foto van een van de doffers van Peter Noordam.

  
Bedankt voor het reageren op onze oproep en we houden ons aanbevolen voor nieuw foto materiaal. 
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duiven.net 

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. De Reisduif, Heino 01-02-2024 / 16:33 17-02-2024 / 22:00 20
P.V. De Bilt 01-02-2024 / 16:35 18-02-2024 / 22:00 33
P.V. de Lingebode, Zetten 03-02-2024 / 21:00 19-02-2024 / 22:00 36
P.V. de Luchtbode, Arnhem 11-02-2024 / 18:25 27-02-2024 / 22:00 12
Ladies League afdeling 9 12-02-2024 / 15:15 28-02-2024 / 22:00 23
P.V. de Blauwkras, Leiden 13-02-2024 / 18:15 29-02-2024 / 22:00 12
Dagfondclub Achterhoek Twente (afd.9) 23-02-2024 / 20:00 08-03-2024 / 22:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 11-03-2024 / 20:00 22-03-2024 / 22:00  
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht 20-03-2024 / 20:00 04-04-2024 / 22:00


GPS Auctions


Top Pigeons 

Terug naar inhoudsopgave

Actueel overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

10 februari | P.V. Heemskerk | Heemskerk

Zaterdag 10 Februari komt Patrick Noorman naar Heemskerk. Het is een van de jonge liefhebbers die zich heeft ontwikkeld tot een landelijke topper. Hij zal van 14.15 uur tot aan de pauze (ongeveer 15.00 uur) zijn verhaal vertellen over hoe hij de duivensport beoefend. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De zaal is open om 14.00 uur en de toegang is gratis. Het adres is Lijnbaan 93, 1969 ND Heemskerk. 
 

17 februari - Forum P.V. de Witpen | Nieuwveen

P.V. de Witpen uit Nieuwveen organiseert op 17 februari een forum met Marco van Doorn, Jan van 't Oever en AP Overwater. Tijdens het forum is het mogelijk om vragen te stellen aan de forumleden. In de pauze worden er bonnen verkocht van de volgende 6 topliefhebbers. De voorverkoop is op Toppigeons.com en de eindverkoop tijdens het forum. Wij hopen u allen te zien op deze gezellige duivenmiddag in ons clubgebouw. Het adres is W.P. Speelmanweg 22c Nieuwveen. Download meer informatie hier.
 

17 februari | Postduivenvereniging 'Steeds Verder' | Wieringerwaard

Afgelopen jaar is de broer van Penningmeester Cor Wenink overleden. In overleg met de nabestaanden worden ten behoeve van de club, het NIC en de fond 17 oude en jonge duiven te koop aangeboden. De bezichtigingen starten om 10.00 uur en de start van de verkoop is om 11.15 uur. Adres: Stinzenlaan 85, 7392 AD  Twello. Download hier de brochure.
 

24 februari | PV Heemskerk | Heemskerk

Zaterdagmiddag 24 februari komt het sympathieke stel Gero en Evelien Dijk naar Heemskerk om hun verhaal over de overnachtfond te vertellen. Ook hebben ze in 2023 mooie successen behaald. Bij voorbeeld een 2e plaats bij de internationale zware fond competitie van de Gouden Duif. Ze zullen van 14.15 uur tot aan de pauze (ongeveer 15.00) hun verhaal vertellen over hoe ze de duivensport beoefenen. 

Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis. Het adres is: Lijnbaan 93,1969 ND Heemskerk.

 

24 februari | Prijsuitreiking Noordelijke Unie | Doornspijk

Zaterdagmiddag 24 februari vanaf 14.00 uur: prijsuitreiking en kampioenenhuldiging Noordelijke Unie. Klik hier voor meer informatie.


26 februari | PV De Luchtbode | Reusel

Het is weer zover op maandag 26 februari a.s. organiseren we een leuke informatieve avond waarin dierenarts en postduiven specialist dr. Stijn Rans zal vertellen over de voorbereidingen van de postduiven voor het komende kweek – en vliegseizoen. En verder zal Corné Kokx (Dopingcontroleur NPO) een presentatie geven over doping in de postduivensport en de uitvoering van controles ect.. Wat komt hier allemaal bij kijken. Dit wordt georganiseerd door de PV De Luchtbode te Reusel. Bij aankomst het eerste gebouw op het sportpark te Reusel aan de Turnhoutseweg. Aanvang zal zijn vanaf 20.00 uur en iedereen is welkom vanaf 19.00 uur.
 

9 maart | Kampioenenhuldiging Fondclub Fiante | Doetinchem

Zaterdag 9 maart 2024 vindt de prijsuitreiking / kampioenenhuldiging plaats van Fondclub FIANTE. Liefhebbers die aan seizoen 2023 hebben deelgenomen worden van harte uitgenodigd. Ook vindt er een bonnenverkoop plaats op www.toppigeons.com van 01-03-2024 t/m 10-03-2024.

Locatie de Kruisberg Doetinchem
Kruisbergseweg 172
7009 BT  DOETINCHEM
Aanvang 14:00 uur; zaal open vanaf 13:30 uur.

De eigen bijdrage voor deze middag bedraagt € 20,00 per persoon (eten + drinken). Graag apart opgeven van de dames die gebruik willen maken van de workshop. Opgeven kan tot 3 maart 2024 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com.

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 7 februari 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

 • 17 en 18 februari 2024 - Fugare - Kortrijk (Be)
 • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
 • 23 maart 2024 - Ontvangst Olympische afvaardiging
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad

2025

 • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
 • 22 november 2025 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40