Artikelen

Gouden NPO-speld voor Aaldert van Amerongen
Vrijdag 2 maart heeft Aaldert van Amerongen de gouden NPO-speld ontvangen als dank voor zijn jarenlange inzet binnen de duivensport. 

"Aaldert is al decennia lang actief bestuurder binnen de duivensport zowel plaatselijk, regionaal als landelijk. Zonder te pretenderen compleet te zijn, een korte opsomming:
 • in de jaren '70 van de vorige eeuw was hij penningmeester en voorzitter van de Pool in Baarn;
 • van 1980 tot en met 1997 was hij bestuurslid van de kring Eemland, een kring met toentertijd 750 leden;
 • bestuurder Afdeling M; de voorloper van afdeling 7; 
 • Sinds eind jaren '90 tot heden bestuurslid en penningmeester van afdeling 7. 
We kennen je als secuur, zeer gedegen en uitermate betrouwbaar. Je had en hebt een enorme dossierkennis en je bereid(de) vergadering minutieus voor.

Daarnaast ben je ook als sporter succesvol. Je bent een gepassioneerd duivenliefhebber die al menig succes heeft behaald. Afdelingsoverwinningen op de dagfond en kampioenschappen op het allerhoogste niveau.

De gouden NPO-speld heb je meer dan verdiend, een blijk van waardering met daarbij de wens dat je je nog heel lang blijft inzetten voor de mooie duivensport."
Informatie
Handig: antwoord op veelgestelde vragen
Om te zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord heeft op uw vragen, is er een nieuwe pagina op onze website. Een pagina waarin we antwoord geven op veelgestelde vragen.

Wanneer u een vraag heeft, kijk dan eerst even of de pagina 'Meest gestelde vragen'. Zo voorkomt u wachten aan de telefoon én heeft u het antwoord direct. U hoeft niet te wachten tot wij bereikbaar zijn.

Vindt u het antwoord niet op deze pagina? Dan helpen we u uiteraard graag. U kunt bellen of mailen. Wij zorgen dat u snel antwoord van ons krijgt.
Antwoord op veelgestelde vragen.
Informatie
Wij staan voor u klaar vanuit Papendal. 
Het NPO bureau is sinds februari 2018 gevestigd in Papendal. Uiteraard zijn wij u ook vanuit Papendal graag van dienst: 
 • U kunt uw vragen per email stellen aan de medewerkers van het bureau op emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u op onze website. Klik hier om te zien of uw vraag er bij staat.
 • Het bureau is voor uitzonderlijke situaties iedere dag telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 12.00 uur via (026) 4834150.
 • Overschrijvingen kunt u per post versturen aan het NPO Bureau, o.v.v. Overschrijvingen, Postbus 60102, 6800 JC Arnhem.
 • U bent op afspraak van harte welkom om een bezoek te brengen aan het NPO Bureau. Bezoek is mogelijk door vooraf per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een afspraak te maken.
 

 
Bestuur
Meld uw roofvogelaanvallen op de website!
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, dit kan op de volgende link.
 
Petitie Bescherm de duivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand

Door: Vincent Hoogerwerf namens initiatiefnemers

Op 19 februari jl. heb ik het initiatief gestart voor deze petitie. Wat ben ik trots op wat we met elkaar bereikt hebben in drie weken.

Wat hebben we bereikt:

 1. Aantal getekende petities (schatting) 5600
 2. Aantal meldingen van roofvogels 294
 3. Aantal leden in de groep Red de Postduivensport 2010
 4. Veel aandacht op de internetplatformen voor de petitie
 5. Alle Afdelingen in Nederland hebben laten blijken hun leden en de petitie te steunen door het plaatsen van de flyer of link.
 6. Media aandacht bij Hart van Nederland.
 7. Kranten hebben aandacht besteed aan ONS grote probleem.
 8. De NPO informeert leden via Op de Hoogte 
 9. Op de Voorjaarsbeurs zijn we actief geweest met veel mensen (vrijwilligers en standhouders) om aandacht te vragen voor ONS probleem. Iedereen hartelijk dank voor jullie medewerking.
 10. Gisteren op de ALV van Afdeling 3 Oost Brabant handtekeningen opgehaald. Dit leverde weer 35 handtekeningen extra op. De rest had al digitaal getekend.
 11. Een radiofragment op Omroep L1 Limburg en  TV opnames zijn wel gemaakt, maar het is bij mij voor alsnog niet bekend wanneer er uitzending hiervan is.

Zijn we er nu? NEE!
Er is al heel veel gebeurd maar er moet nog veel meer gebeuren om een serieuze gesprekspartner te worden voor Politiek Den Haag.


Wat hebben we nodig?
Meer handtekeningen, meer meldingen op de site van de NPO van aanvallen op onze atleten en meer aandacht in kranten, op internet, Radio en TV. Momenteel is er iemand bezig om radioaandacht te krijgen. Vandaag komt er een interview-verslag in het Reformatorisch Dagblad. Daarnaast zal er in de editie van deze week in Het Spoor der Kampioenen aandacht besteed worden aan de petitie.


Oproep:
Als er vergadering zijn in de vereniging, CC's, Samenspelen, Kringen, Regio's en Afdelingen; ga er heen en haal handtekeningen op. Hoe? Print de flyer uit en laat op de achterkant de naam en handtekening zetten. Scan dit document(ten) dubbelzijdig in en mail hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Als iemand in zijn netwerk contactpersonen heeft van regionale kranten; probeer een afspraak te maken of laat ze mailen met een interview afspraak naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Indien er iemand in zijn netwerk relaties heeft bij de Regionale of Landelijke Omroepen. Neem contact op en probeer zendtijd te krijgen. Praat geen onzin, benader het strijdlustig op de problematiek, noem geen namen van personen, benoem feiten en blijf uit de emotie.


Dit kunnen wij met elkaar en ik ben ervan overtuigd dat we de beweging in gang kunnen houden.
 

Samen zijn we Sterk en worden we STERKER!

Teken de petitie 'Bescherm de duivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand'
 
 
 
 
Activiteiten in verenigingen
Datum Locatie Door Omschrijving
18 maart 2018

Lijnbaan 93 te Heemskerk

P.V. Heemskerk

P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart haar jaarlijkse traditie geworden DUIVENMARKT aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk. Door kenners wel de gezelligste markt van het jaar genoemd, lekker melken een duifje kopen of verkopen en plezier maken met elkaar. De heer Sergio Ferreira is ook aanwezig om wat informatie te verstrekken over de eenhoksvluchten die hij met name organiseert. P.V. Heemskerk organiseert voor zijn eigen leden een jonge duivencompetitie, die bekostigd gaat worden uit een verkoop van jonge duiven en of bonnen.

Op loop afstand is dierenspeciaalzaak van Someren geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur, Voor al uw duivenproducten. Het lokaal is geopend vanaf 9.00 uur en de koffie of versnapering staat klaar. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met G. Weel Tel. 06-41602611 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

23 maart 2018

J.M. de Jong, Bakkerstraat 66, 5554EE Valkenswaard

Duivenvereniging Valkenswaard

Frank Zwiers vertelt hoe hij succesvol is in de sport in combinatie met een jong gezin. Lees er meer over in ons begeleidend schrijven.

 maart 2018

Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Frl.)

P.V. de Griffioen Oosterwolde

Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19u.

16+17 maart 2018 

Hoogdijk 32, 5091 CH Oost-West-Middelbeers

P.V. de Drie Beerzen.

Jubileum 50jarig bestaan P.V. de Drie Beerzen.
Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon. 17/3/18 receptie van 14-17u.

Ga naar de volledige agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 9 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
 
Bekijk de laatste aanvragen
 
Update rondom ophokplicht postduiven rond Biddinghuizen 
Op 25 februari 2018 is rond Oldekerk (provincie Groningen), een beschermings- en toezichtsgebied ingesteld als gevolg van een uitbraak van hoogpathogene aviaire influenza (vogelgriep) op een pluimveebedrijf in Oldekerk. Binnen het beschermings- en toezichtsgebied waren verschillende maatregelen van kracht ter preventie en bestrijding van de vogelgriep o.a. een ophokplicht voor postduiven en een verbod op het houden van wedvluchten. Verder is het verboden om duiven te vervoeren binnen dit gebied en bezoekers op de hokken toe te laten (m.u.v. bezoek noodzakelijk dat is in het kader van volksgezondheid, diergezondheid en dierenwelzijn).
Indien er binnen de 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf zich geen nieuwe gevallen van vogelgriep hebben voorgedaan wordt het beschermings- en toezichtsgebied weer opgeheven. De ophokplicht en het verbod op wedvluchten voor postduiven wordt daarmee ook opgeheven.
 
Jonge duiven
De regeling schrijft voor dat een houder van gevogelte passende maatregelen neemt om zoveel mogelijk te voorkomen dat het gevogelte in contact komt met gevogelte van een andere houder of met in het wild levende dieren of hun uitwerpselen. Op een bijeenkomst met het ministerie is in het verleden besproken dat om welzijnsredenen jonge duiven kort losgelaten zouden moeten kunnen worden om te voorkomen dat de jonge duiven na het opheffen van het beschermings- en toezichtsgebied inmiddels te oud zijn en niet terugkeren op het hok. Hierbij dient zoveel mogelijk te worden voorkomen dat de jonge duiven in contact komen met andere vogels en/of hun uitwerpselen.
 
NPO Bestuur
Mijlpaal duivensport: sectie- en platformbesturen geïnstalleerd
foto van NPO Veenendaal.Maandag 5 maart was een bijzondere dag voor de NPO en voor de duivensport en haar liefhebbers. In Papendal vond de eerste vergadering van de secties en platformen plaats. Een nieuwe mijlpaal omdat tijdens deze avond de eerste bestuurders voor de verschillende secties en platformen geïnstalleerd zijn.

Voorzitter Maurice van der Kruk opende de avond en nam de aanwezigen én de volgers van de livestream mee in het proces. Waar staan we nu als NPO en waar zijn we naar op weg?
In 2017 is de structuurwijziging van de NPO gestart. Het aanpassen van de statuten was daarbij zeer belangrijk om zo de leden nog centraler te stellen bij de besluitvorming. Op advies van prof. mr. Marjan Olfers is de ledenraad uitgebreid met afgevaardigden van vier secties en twee platformen. In totaal bestaat de ledenraad nu uit 27 leden.

Op 5 maart jongstleden zijn de besturen benoemd. Doelstelling van de sectie- en platformbesturen is het algemeen belang vertegenwoordigen. Geen makkelijke taak, wel een mooie opgave om onze mooie sport te behouden en te versterken naar de toekomst.

Voor de liefhebbers, de livestream is nog terug te kijken. Klik hier om de opname van de livestream van 5 maart jongstleden terug te zien.
Klik hier om te zien welke bestuursleden benoemd zijn.
Ledenraad 10 maart 2018

Zaterdag 10 maart vindt de jaarlijkse NPO Ledenraad plaats. De agenda en stukken kunt u vinden op: https://www.npoveenendaal.nl/over-npo/ledenraad/agenda-ledenraad-10-maart-2018


Voor degenen die niet in staat zijn de vergadering bij te wonen is deze zaterdag vanaf 10:00 uur live te volgen via deze link https://www.youtube.com/watch?v=fr9AzxZAV80.

Lees verder
NPO Bestuur
Levering vaste voetringen...wat speelde er?
De problemen met het leveren van de voetringen is u niet ontgaan. De problemen zijn inmiddels achter de rug. Graag leggen we u uit waar we mee geconfronteerd zijn, welke stappen genomen zijn en fabrikant Savic verontschuldigd zich over de ontstane situatie.
Lees verder
 
 
 
 
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

12 maart 19
Tip van de week 5 Oude gewoontes blijven lang hangen. Ook al is het bewijs zich aan het...
IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40