Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 november 2023 | week 45
 


Voorwoord

Foto’s voor Op (de) Hoogte
Vorige week zijn we gestart met het plaatsen van ingezonden foto's en de eerste was van Thomas Elbers. Een eerbetoon aan zijn beste duif van het afgelopen jaar. Er was een vijftal foto’s ingestuurd, een mooi begin. Helaas kan technisch gezien niet alles geplaatst worden als eerste foto bovenaan onze nieuwsbrief. Lees er meer over in het artikel 'Stuur uw mooiste duivenfoto's in'. Vorige week voor de tweede keer opgeroepen om foto’s in te sturen, en ja er is echt een mooie serie binnengekomen. Dank daarvoor!
 
Wat in aanmerking komt om als opener van onze nieuwsbrief geplaatst te worden zal zeker één of meerdere keren geplaatst worden. Als de foto technisch niet geschikt is om te plaatsen, geen probleem. Wij gaan alle foto’s een plaats geven in Op (de) Hoogte. Nog even kijken of wij er wekelijks een mooie rubriek van kunnen maken. Dat ligt natuurlijk ook aan u, als er voldoende wordt ingestuurd, kunnen wij er iets moois van maken. En wat is er nu mooier dan wekelijks kijken welke ingezonden foto's gedeeld worden. Wij gaan het zien, ik nodig iedereen uit om foto’s in te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Overleg WOWD, IWB en NPO
Volgende week zaterdag staat er overleg op de agenda tussen delegaties van WOWD (Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven), IWB (Instituut Wedvlucht Begeleiding) en het NPO bestuur. Doel van het overleg is om het Hitteprotocol onder de loep te nemen met onder andere aandacht voor de ervaringen die zijn opgedaan met het Hitteprotocol in de afgelopen seizoenen.
 
Het weer is aan veranderingen onderhevig, dat is onomstreden. Daar zullen wij alleen nog maar meer en vaker mee te maken krijgen. Nu is het natuurlijk wel zo dat zowel de duiven alsook wij als mensen op enige manier wennen aan die gewijzigde omstandigheden. Maar tevens ook een manier weten te vinden hoe met die wijzigende omstandigheden om kunnen gaan.
 
Ik kan mij nog goed herinneren dat ik bij de eerste vakanties in Zuid Frankrijk moest wennen aan het feit dat vanaf het middaguur alles op een laag pitje ging of zelfs gesloten werd. Wij kunnen er ons inmiddels ook in Noord Europa alles bij voorstellen als het regelmatig gedurende langere tijd boven de 30 graden is. Als duivensport anticiperen wij al jaren op de verschillende weersomstandigheden door gebruik te maken van het Hitteprotocol en de RTL (Risico Tabel Lossingen).
 
Het is niet zo dat wij het afgelopen jaar niet goed konden werken met het Hitteprotocol, zeker niet. Maar wanneer je het protocol zeer regelmatig moet gebruiken, en dat was aan de orde, kom je allerlei situaties tegen. Om er enkele te noemen, de temperatuur bij het inkorven van de duiven. Daarbij spelen direct al een aantal zaken. Hoe laat is het inkorven, bij sommigen vanaf 17.00 uur, anderen starten i.v.m. het ophalen van de duiven pas om 20.00 uur. Daar heb je direct al te maken met temperatuurverschillen, pak daar de verschillende temperaturen in ons land nog eens bij. Dan heb je het alleen nog maar over het inkorven en al dan niet van toepassing zijn van het hitteprotocol.

Vervolgens zijn er de verschillende spelsoorten, voor jonge duiven moet je andere uitgangspunten hanteren dan bij de marathon duiven, dat is voor iedereen wel duidelijk. Dat alles moeten wij met de kennis van nu toch nog eens kritisch tegen het licht houden. Het maakt uiteraard ook regelmatig verschil of je in het ene deel van Nederland woont of in het andere deel van het land. Zo kan het prima zijn dat je voor het Oosten het Hitteprotocol moet instellen en voor de westelijke afdelingen niet. Ik moet wel opmerken dat specifieke situaties benoemen ook wel een nadeel heeft, het geeft minder ruimte voor interpretatie en uiteindelijk zijn de omstandigheden vaak net een fractie anders en is nuchter ‘boerenverstand' ook wel nodig.
 
Overigens heeft het afgelopen jaar ook wel geleerd dat de leden het prettig vinden dat er landelijk duidelijke besluiten worden genomen. En als het kan besluiten die voor iedere Afdeling gelden. Niets is vervelender dan dat er met de beschikbare informatie door de één, om het zo maar te noemen, linksaf en door de ander rechtsaf wordt gegaan. Dat levert vragen en onnodige irritaties op. En dan wil ik zeker niet wijzen naar de verantwoordelijken die de besluiten nemen, ze doen het allemaal met de beste bedoelingen en inzichten. Maar dat is natuurlijk niet aan iedereen uit te leggen en kan negatieve energie kosten en daar zit niemand op te wachten. Uiteraard houden wij u zoals altijd op de hoogte over de gemaakte afspraken en als er inhoudelijk wijzigingen komen ligt de goedkeuring bij ons hoogste orgaan de Ledenraad.
 
13e Nieuwsbrief Olympiade
Gisteren hebben jullie de 13e nieuwsbrief over de Olympiade ontvangen. Daarin met name  aandacht voor de beurs. De plattegrond van de beursvloer staat erin en daarop is te zien dat het al behoorlijk vol begint te lopen. Dat is fijn. De van de FCI ontvangen gewijzigde criteria voor de Olympische Standaardklasse staan er ook in. Ook weer zo’n moment waarop ik iedereen graag wil aanmoedigen om met duiven die aan de criteria voldoen naar de keuringen te gaan. Wie weet is uw duif zo goed en mooi dat ze ons land mag vertegenwoordigen tijdens de Olympiade in Maastricht. Die kans krijg je in Nederland niet snel weer, dus laat je duiven zien aan en keuren door de leden van de NGvK (Nederlandse Groep van Keurmeesters). Succes!
 
Fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
Voorzitter
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad 25 november 

Definitieve agenda Ledenraad 25 november 2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 3b - Actielijst Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 4e - Stand van zaken vogelgriep
Bijlage 6a - Advies FBCC begroting 2024
Bijlage 6b. Vaststellen begroting 2024
Bijlage 6c. Begroting 2024 specificatie
Bijlage 8a - Vaststellen Nationaal Vliegprogramma 2024
Bijlage 8b. Vaststellen Nationale kampioenschappen 2024
Bijlage 9 - Organisatorisch Toekomstperspectief
Bijlage 10b - Vaststellen nieuw wedvluchtreglement
Bijlage 11a - Voorstel splijtleden
Bijlage 11b - Voorstel buitenlandse leden
Bijlage 12a - Voorstellen Afdeling 1
Bijlage 12a2 - Vliegprogramma Afdeling 1
Bijlage 12b - Voorstellen Afdeling 2
Bijlage 12b2 - Amendement Afdeling 2
Bijlage 12c - Voorstellen Afdeling 9
Bijlage 12d - Voorstellen Afdeling 6
Bijlage 12e - Voorstellen Afdeling 4
Bijlage 12f - Brief voorstel Nationaal Vliegprogramma 2024
Bijlage 12g - Preadviezen van het NPO Bestuur
Bijlage 12h - Amandementen afd. 10
Bijlage 13 - Sectie Sportbeleving
 

 

UIT HET LAND
Bonnenverkoop PV De Luchtreiziger voor Make a Wish

 
PV De Luchtreiziger bestaat volgend jaar 100 jaar en daarvoor organiseren wij 2x een bonnenverkoop met een gedeeltelijke zaalverkoop. Dat alles voor het goede doel Make-a-Wish. De eerste bonnenverkoop start op 9 november bij Toppigrons en het betreffen de bonnen van de Marathon liefhebbers. 
 
Maak kennis met Floor, junior jeugdambassadeur
Benieuwd wie Floor is en waarom zij junior jeugdambassadeur is voor deze aktie? Klik hier voor het verhaal. Check ook de website van onze vereniging voor meer informatie over de verkoop.
Het verhaal van Floor, junior jeugdambassadeur
Website PV De Luchtreizigers
 

UIT HET LAND

PV Beemster en Purmerend viert 100-jarig jubileum met trots en erkenning

Door Bram ten Klei 

Het 100-jarig jubileum markeert een indrukwekkende reis sinds de oprichting op 23 mei 1923. In die tijd zag de samenleving er heel anders uit. Vervoer gebeurde voornamelijk te voet, per fiets, of zelfs met paard en wagen. De gemeenten Beemster en Purmerend telden slechts enkele duizenden inwoners, een schril contrast met de huidige 90.000 inwoners in de Gemeente Purmerend, inclusief de Beemster. Purmerend stond voornamelijk bekend om de wekelijkse veemarkt, en van automatisering was geen sprake. Duiven werden, voordat ze weggebracht werden naar de losplaats, voorzien van gummiringen en bij thuiskomst moesten leden zich haasten naar de vereniging om hun duiven te klokken. Tegenwoordig worden de Duiven bij thuiskomst na een vlucht automatisch geregistreerd.

Mijlpaal
Het 100-jarig jubileum van PV BEP is een mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging en de leden kijken met trots terug op de rijke geschiedenis van de vereniging. Tijdens de jubileumviering op zondag 5 november werden in de morgen de kampioenen van PV BEP gehuldigd. De secretaris (Gerard Timmer) en voorzitter (Bram ten Klei) hebben voor elk lid een klein woordje gedaan, waarna de verenigingskampioenen van het jubileumseizoen zijn gehuldigd en een aantal vrijwilligers in het zonnetje zijn gezet. Dit jaar werd er vanwege het jubileum ook een tentoonstelling gehouden, de winnaars van deze tentoonstelling kregen hun prijzen ook uitgereikt. Rond 14:00 uur druppelde de overige gasten en genodigden binnen waarna de voorzitter alle aanwezigen verwelkomde, waarna hij terugblikte op de rijke geschiedenis van de vereniging.

Aandenken voor vereniging
Hierna werd het woord genomen door de vertegenwoordiger en bestuurslid van de Duivensportbond, de NPO, de heer Wim Konter. Wim Konter heeft aangegeven hoe bijzonder het 100-jarige bestaan van de vereniging is en hij rijkte namens het NPO Bestuur een prachtig aandenken uit aan de voorzitter van PV BEP. Ook gaf hij aan dat het nodig is dat de duivensport blijft veranderen. Door het slinkende aantal leden zullen we met elkaar moeten blijven werken aan een goede toekomst voor de duivensport. Door ons te blijven inzetten voor de sport én elkaar - vrijwilligers en de bestuurders - ruimte blijven geven, dan heeft de duivensport een mooie toekomst. Met verenigingen zoals PV BEP en haar vrijwilligers gaat dit zeker lukken.

Zilveren speld
Ook had Wim Konter de eervolle taak om Gerard Timmer (secretaris PV BEP) de Zilveren NPO Speld uit te reiken, vanwege Gerards uitzonderlijke bijdrage op verschillende niveaus binnen de duivensport. De onderscheiding is een blijk van waardering voor zijn jarenlange en veelzijdige inzet voor de duivensport, die niet alleen op lokaal niveau, maar in de gehele duivensportgemeenschap wordt erkend en gewaardeerd. De Zilveren NPO Speld symboliseert Gerards uitzonderlijke toewijding en bijdrage aan deze eervolle traditie.

Afsluiting
Na afloop van het “formele gedeelte” werd de feestmiddag voorgezet met borrel en verschillende lekker hapjes voor de aanwezigen. Tussen de bedrijven door werd er nog een heuse “duiven quiz” gehouden over het heden en verleden én uiteraard was er een loterij met fantastische prijzen.  De feestmiddag werd afgesloten met een verkoop van duiven en duivenbonnen voor het goede doel (50% van de opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds) van grote kampioenen uit de regio.

Het jubileum markeert een mijlpaal in de geschiedenis van PV BEP, en de leden kijken vol trots terug op een eeuw van toewijding aan de duivensport. De viering belooft het begin te zijn van nog vele mooie jaren voor de vereniging en haar betrokken leden.
Lees hier het volledige artikel
 

OLYMPIADE

Webshop Olympiade online

De Olympiade webshop staat online. Hier vindt u alle speciaal voor de Olympiade ontworpen producten. Op dit moment zijn de volgende artikelen beschikbaar:
 • t-shirt
 • cap
 • sweater met capuchon
 • beanie (muts) 
   
 

De producten kunnen verstuurd worden naar adressen in Nederland en België. Voor zendingen buiten Nederland en België kan apart contact worden opgenomen.   
Webshop Olympiade
 

UIT HET LAND

Uw mooiste duivenfoto's


Hartelijk dank voor het insturen van uw mooiste duivenfoto's. We gaan proberen om wekelijks een aantal foto's in de rubriek 'Uit het land' te plaatsen. Daarnaast willen we wekelijks met een andere foto Op (de) Hoogte openen. Voor deze headerfoto zijn we op zoek naar:
 • liggende foto's (landscape), bijvoorbeeld:

  foto ingezonden door: Marten Leegstra
 • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
 • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
 • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 
U kunt dus wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.


Foto's van deze week

Deze week zijn mooie foto's ingezonden door trotse (o)pa's en (o)ma's. Jong geleerd is oud gedaan, en daar besteden wij graag aandacht aan! Bedankt voor het inzenden van deze fraaie plaatjes: Idzard Silvius, Michel Terlouw, Mike Kuipers en Ton Vertelman.
 
 
 

UIT HET LAND

Arjan van de Willige onderscheiden

Gouden speld Afdeling 9 en Zilveren NPO onderscheiding 


Na het secretariaat van Afdeling 9 voor een periode van elf jaar op een uitstekende wijze te hebben bekleed, is er afscheid genomen van Arjan van de Willige. Dat afscheid was tijdens de laatste Ledenraad van de Afdeling.

Arjan werd geprezen voor zijn geweldige inzet, deskundigheid en fijne manier van samenwerken. Hij kenmerkte zich verder door zijn accurate werkwijze. Voor zijn verdiensten is hij door de voorzitter van de Afdeling, Gert Visser, onderscheiden met de Gouden speld van Afdeling 9. Door de NPO was aan Arjan de Zilveren onderscheiding toegekend, Ben Geerink was aanwezig om deze uit te reiken. Arjans echtgenote, Jantine, was aanwezig om de versierselen aan te brengen.

Arjan gefeliciteerd en bedankt voor je inzet voor de duivensport!
  
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. De Doorzetters, Steenwijkerwold 27-10-2023 / 20:00 10-11-2023 / 22:00 33
Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexander, Harderwijk 28-10-2023 / 20:00 11-11-2023 / 22:30 40
Ladies League afdeling 10 28-10-2023 / 20:00 11-11-2023 / 22:00 44
Samenspel Oostelijk Zuid-Limburg 01-11-2023 / 20:00 15-11-2023 / 22:00 16
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 02-11-2023 / 20:00 16-11-2023 / 22:00 17
Afdeling GOU Vlieggebied NO Kring 2 03-11-2023 / 15:00 17-11-2023 / 22:00 22
P.V. de Voordevliegers, Voorthuizen 03-11-2023 / 20:00 17-11-2023 / 22:30 30
P.V. Boalsert e.o., Bolsward 03-11-2023 / 20:00 17-11-2023 / 21:30 55
P.V. De Gouden Leeuw, Nieuw Vennep (afd. 5) 03-11-2023 / 20:00 17-11-2023 / 20:00 20
P.V. Almere, Almere 04-11-2023 / 20:00 18-11-2023 / 21:30 16
P.V. Stormvogels, Zandpol 04-11-2023 / 20:00 18-11-2023 / 22:00 23
P.V. de Waalvliegers Tiel 05-11-2023 / 20:00 19-11-2023 / 22:00 25
P.V. L’ Estafette, Sneek 08-11-2023 / 20:00 22-11-2023 / 22:00 45
P.V. de Pool, Baarn 09-11-2023 / 20:00 23-11-2023 / 23:00 26
P.V. t Gooi - Columba, Naarden - Bussum 09-11-2023 / 20:00 23-11-2023 / 22:00 31
P.V. de Oude Blauwband en Luchtklievers, Lisse 09-11-2023 / 20:00 23-11-2023 / 22:30 23
P.V. MAAS EN WAAL, Druten 10-11-2023 / 20:00 24-11-2023 / 21:00 31
P.V. de Vredesbode, Didam 10-11-2023 / 20:00 24-11-2023 / 22:00 86
P.V. De Ordonnans, Opheusden 10-11-2023 / 20:00 24-11-2023 / 21:30 25
P.V. de Snelvlucht, Ameide 10-11-2023 / 20:00 24-11-2023 / 23:00 30
Samenspel SPC, Sittard 10-11-2023 / 20:00 24-11-2023 / 20:30 20
P.V. de Witpen, Weurt 11-11-2023 / 18:00 25-11-2023 / 18:30 37
SVEL, Edam 11-11-2023 / 20:00 25-11-2023 / 22:00 24
P.V. Naar Huis, Zuidhorn 11-11-2023 / 20:00 25-11-2023 / 18:00 38
Attraktie Com. Bvz. 11-11-2023 / 20:00 25-11-2023 / 21:30 28
P.V. Nieuwleusen 12-11-2023 / 20:00 26-11-2023 / 22:30 35
P.V. De Airborne, Renkum 12-11-2023 / 20:00 26-11-2023 / 22:00 20
De Lasterieshop 12-11-2023 / 20:00 26-11-2023 / 21:30 18
P.V. de Dobbevlieger 12-11-2023 / 20:00 26-11-2023 / 20:00 21
P.V. de Postduif, Harlingen 13-11-2023 / 20:00 27-11-2023 / 22:00  
P.V. de Postduif te Ede 14-11-2023 / 20:00 28-11-2023 / 21:30  
P.V. Ons Genoegen, Landsmeer 14-11-2023 / 20:00 28-11-2023 / 22:00  
Regio 1 Hilversum & Omstreken 15-11-2023 / 20:00 29-11-2023 / 22:00  
P.V. Ons Genoegen, Gendringen 16-11-2023 / 20:00 30-11-2023 / 22:00  
P.V. Steeds Sneller, Monster 16-11-2023 / 20:00 30-11-2023 / 21:30  
P.V. de Verwachting te Tiel 17-11-2023 / 20:00 01-12-2023 / 20:00  
P.V. de Snelle Thuiskomst, Roden 17-11-2023 / 20:00 01-12-2023 / 22:00  
P.V. Rhenen & Omstreken 18-11-2023 / 20:00 02-12-2023 / 22:30  
P.V. de Luchtpost, Weesp 18-11-2023 / 20:00 02-12-2023 / 22:00  
Afdeling Limburg 18-11-2023 / 20:00 02-12-2023 / 21:30  
P.V. Het Kompas, Veenwouden 18-11-2023 / 20:00 02-12-2023 / 23:00  
P.V. Zwartemeer, Zwartemeer 23-11-2023 / 20:00 07-12-2023 / 22:30  
Douwen Nocht 23-11-2023 / 20:00 07-12-2023 / 23:00  
P.V. de Trekkers, Vlagtwedde 23-11-2023 / 20:00 07-12-2023 / 21:30  
Samenspel Midden Holland West Afd. 5 23-11-2023 / 20:00 07-12-2023 / 22:00  
P.V. Hoogeveen 24-11-2023 / 17:00 08-12-2023 / 17:00  
P.V. Gevleugelde vrienden, Twijzelerheide 24-11-2023 / 18:00 08-12-2023 / 22:00  
P.V. De postduif te Ingen e.o. 24-11-2023 / 20:00 08-12-2023 / 22:30  
P.V. de Zilvermeeuw te Nunspeet 24-11-2023 / 20:00 08-12-2023 / 21:30  
Attractiecommissie Kring 1 Afd. Noord-Holland 24-11-2023 / 20:00 08-12-2023 / 10:30  
P.V. de Zwaluw, Laren (N.Holland) 25-11-2023 / 20:00 09-12-2023 / 21:30  
P.V. De Zwarte Doffer, Joure 26-11-2023 / 20:00 10-12-2023 / 22:00  
Samenspel Maasdal 26-11-2023 / 20:00 10-12-2023 / 22:30  
P.V. DVS Marken 27-11-2023 / 20:00 11-12-2023 / 22:00  
Duivensport Heerenveen E.O. 28-11-2023 / 20:00 12-12-2023 / 22:00  
P.V. de Sperwer, Hulshorst 29-11-2023 / 20:00 13-12-2023 / 21:30  
P.V. Prins Hendrik, Nijmegen 29-11-2023 / 20:00 13-12-2023 / 22:30  
P.V. de Reisduif, Zwaagwesteinde 29-11-2023 / 20:00 13-12-2023 / 22:00  
P.V. Ons Genoegen te Braamt 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 22:00  
P.V. Vitesse, Beilen 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 22:30  
P.V. De Blauwe Doffer, Appingedam 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 23:00  
P.V. de Snelpost, Ermelo 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 21:30  
Samenspel Roerstreek 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 20:30  
Postduiven vereniging De Olijftak, Beek 30-11-2023 / 20:00 14-12-2023 / 20:00  
P.V. Steeds-Sneller, Hollandscheveld 01-12-2023 / 20:00 15-12-2023 / 22:30  
P.V. De Vechtvogels, Dalfsen 01-12-2023 / 20:00 15-12-2023 / 21:30  
NOC de Rode Doffer Utrecht 01-12-2023 / 20:00 15-12-2023 / 23:00  
P.V. De Plassenjagers, Kortenhoef 01-12-2023 / 20:00 15-12-2023 / 22:00  
P.V. Steeds Sneller, Ee 01-12-2023 / 20:00 15-12-2023 / 21:00


Top Pigeons 

Duivenveilingen 

Pigeon.com

Doevepeet

 • Bonnenverkoop PV Nijkerk
  einddatum verkoop: 10-11-2023 | 23:00 uur
 • Bonnenverkoop P.V. De Witpen (Hapert)
  Eindverkoop: 18 november
  zaalverkoop: 19 november 16.00 uur clubgebouw PV De Witpen.
   

GPS Auctions

Overig

 • Bonnenverkoop C.C.Breda (Breda) 
  via www.ccbreda.com/
  Begindatum verkoop: 11-11-2023 | 17.00 uur.
  Einddatum verkoop: 25-11-2023 | 17.00 uur.
 • Bonnenverkoop PV Boalsert
  Begindatum verkoop: 18-11-2023 | 15.30 uur
 • Bonnenverkoop Samenspel fond Flevoland
  via http://bonnenverkoop.pv-lelystad.nl
  Start veiling: 10-11-2023 | 20.00 uur.
  Einde veiling: 24-11-2023 | 21.00 uur.
  Zaalverkoop: 25-11-2034 | 15.00 uur clubgebouw Pv. Lelystad.
Actueel overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

11 november 2023 

De Middag van Leeuwen. Locatie: In de Peel 11 te Beneden-Leeuwen. Klik hier voor meer informatie. 
 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp


18 november 2023

PV De Koerier (Buitenpost),eindveiling in clubgebouw PV De Koerier, de Vaart 10A in Buitenpost
Einde online veiling via GPS Auctions: 17 november 20.30 uur
 

24 november 2023 

Forumavond - Locatie: PV de Grenspost te Budel-Dorplein 
Klik hier voor meer informatie 
 

24 + 25 november 2023

PV De Pool (Baarn) organiseert haar jaarlijkse tentoonstelling. De duiven zijn ondergebracht in vier klassen: oude doffers, oude duivinnen, jonge doffers en jonge duivinnen. Keuring wordt verricht door keurmeester Gert van Dijk uit Amersfoort

Zaterdag om 16.30 uur de eindverkoop van prachtige bonnen. Bezichtiging van de duiven is mogelijk op vrijdag vanaf 19.30 uur en op zaterdag vanaf 12.30 uur. Toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie. Locatie: Clubgebouw Dahliastraat 18, 3742 RL  Baarn.


26 november 2023

Tentoonstelling en bonnenverkoop SVEL (Edam)
Jaarlijkse tentoonstelling met eindverkoop van topbonnen van onder meer Gebr. Jacobs, Dick Ruiter, Fred van Pareen en vele anderen. Klik hier voor meer informatie. Online start bonnenverkoop op 11 november om 20.00 uur, einde online verkoop 25 november 22.00 uur.
 

28 november 2023

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur. ​Klik hier voor meer informatie.
 

9 december 2023 

PV Heemskerk organiseert gezamelijk met de Haarlemse Snelvliegers haar jaarlijke 4-tallen show. Tevens een loterij met prachtige prijzen en een verkoop van 14 bonnen van een aantal topmelkers van Afdeling 6 NH. Locatie: Lijnbaan 93, 1969 HD in Heemskerk. Zaal open om 19.30 uur. U bent allen van harte welkom om er een gezellige avond van te maken.

10 december 2023

Duivendag Postduivenvereniging Maasdonk (Geffen)
10 december vanaf 13 uur vindt de jaarlijkse duivendag plaats van onze vereniging.
met verkoop van bonnen van diverse lokale en nationale liefhebbers. Onder meer een bon van ons lid en winnaar van 2 nationale vluchten in 2023: Anton van Oort.
 

16 december 2023

Tentoonstelling P.V. De Zwarte Doffer (Joure)

Dit jaar wordt er een vereniging en regiotentoonstelling georganiseerd, als afsluiting van het 100 jarig jubileum. Zaterdag 16 december is het clubgebouw open vanaf 14.00 uur, om de duiven te komen bewonderen. 

Er zijn 6 klassen:

 • Klasse 1 en 2 oude doffers en duivinnen
 • Klasse 3 en 4 jaarling doffers en duivinnen. 
 • Klasse 5 en 6 jonge doffers en jonge duivinnen.
 • Tevens een mooiste viertal.

De middag wordt opgefleurd door het draaiend rad eventueel onder het genot van een hapje en een drankje. U bent van harte welkom.

21 april 2024 

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. 
Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen. Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 november 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

 • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
 • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

duif orni oog
19 mei 24
Luchtwegaandoeningen vormen tijdens het vliegseizoen samen met het Adeno-coli-complex de grootste bedreiging voor de gezondheid van de duiven. Een fikse uitbraak van het ornithose-complex kan in...

Columnist in Spotlight

peter hok
22 juni 24
Hier is het lang niet zoals vorig jaar. Toen was het...
peter hok
15 juni 24
In de duivensport blijven er weinig echte...
peter hok
08 juni 24
Het weer zit niet mee dit jaar en dat is voor de...
peter hok
01 juni 24
Ik krijg regelmatig de vraag of ik tot nu toe...
peter hok
25 mei 24
Gelukkig korven we vrijdag pas in. Die dag extra rust...
peter hok
18 mei 24
Vanochtend werden de jonge duiven weer een...
peter hok
11 mei 24
Vanochtend heb ik alle jonge duiven in de mand...
peter hok
04 mei 24
Het vliegseizoen dendert voort, we strepen elke...
peter hok
27 april 24
De jonge duiven vliegen hier de gehele dag af en...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40