Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 14 april 2023 | week 15
 



Voorwoord

Procedure Invliegduiven
Er zijn zaken die snel en soepel worden opgelost/aangepast. Helaas geldt dat niet voor alles en zeker niet voor hetgeen vorig jaar over invliegduiven door de Ledenraad is vastgesteld. Denkend vanuit een situatie waarin je alles vanaf scratch kan bouwen is zo goed als alles mogelijk, maar het in bestaande systemen inbouwen is helaas iets anders. Daar kun je van alles van vinden maar je moet ook reëel blijven en kijken wat wel kan in de bestaande software, en wat ben je bereid ervoor te betalen?

Na deze korte beschouwing snel naar de oplossing. Die is als volgt: na het inmanden van de duiven wordt de inkorfstaat uitgedraaid, zoals dit gebruikelijk is. Het is vervolgens niet mogelijk om een gedeelte van de duiven als invliegduif via Autokon in te lezen. Wil de betreffende liefhebber gebruik maken van invliegduiven dan wordt in kolom 1 handmatig het aantal wedstrijdduiven bijgeschreven. Naast de handtekeningen van de verantwoordelijke functionarissen en de liefhebber, plaatst de liefhebber ook zijn handtekening bij het gewijzigde aantal in kolom 1 op de inkorfstaat. Uiteraard hoeft er niets gedaan te worden als er geen invliegduiven zijn.

Vervolgens past de verenigingsfunctionaris het aantal in kolom 1 aan als de gegevens van Autokon zijn overgezet naar Winver. Alleen kolom 1 hoeft te worden aangepast, de rest wordt door Compuclub op hetzelfde aantal gezet als het aangegeven aantal in kolom 1. Klik hier voor de uitleg. Opmerking: voor Vinera is het op dit moment nog niet gereed, dit komt volgende week. Als u via Winver het D bestand (UDP) heeft ingestuurd krijgt u ter controle zoals gebruikelijk een mail van Compuclub, hier ziet u terug wat in het ingestuurde UDP bestand is vastgelegd. Controleer of dit juist is, fouten kunnen dan nog hersteld worden, dit kan later absoluut niet meer!
 
Testen systemen en laatste updates Autokon en Winver
Dit weekend kan tijdens de trainingsvlucht alles nog even gecheckt worden. Om te beginnen wordt er gebruik gemaakt van de laatste updates van Autokon, dit is versie 2301, en voor Winver is dit 2304. Zoals hierboven aangegeven er zijn wijzigingen doorgevoerd, dus de laatste versie is van essentieel belang voor de juistheid van de gegevens. Beter nu zorgvuldig alles testen dan volgende week met problemen zitten, want uit ervaring weten wij dat er de eerste weken altijd werk aan de winkel is. Voorkomen is beter dan genezen!
 
Update jouw gegevens in Mijn NPO
Ook dit stukje heeft alles te maken met het nieuwe seizoen. Waarom heeft dit er mee te maken hoor ik u denken. Dat zit zo: er komen op dit moment al regelmatig telefoontjes binnen bij het bureau op Papendal van liefhebbers maar ook van particulieren die een duif hebben opgevangen of waar een duif is aangekomen. Ze krijgen een telefoonnummer maar daar wordt niet opgenomen of het nummer bestaat niet meer. Dat is natuurlijk niet wenselijk en geeft allerlei onnodig gedoe en is ook slecht voor de uitstraling van onze duivensport. Dus check je gegevens in Mijn NPO en als je nu denkt: Mijn NPO heb ik nog niet, maak het account dan aan. Het kan heel gemakkelijk via de onze eigen website, www.duivensportbond.nl en dan rechts bovenaan inloggen. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de uitstraling van onze mooie duivensport!
 
Reminder……  duivensport anno 2030
Bij de speerpunten van het bestuur staat voor het komende jaar het ontwikkelen van een visie voor de duivensport anno 2030. Ik heb aangegeven dat iedere NPO bestuurder inmiddels een A4-tje heeft gevuld met zijn of haar ideeën/visie. Tijdens de laatste Ledenraad in maart heb ik ook alle afgevaardigden/ afdelingsbestuurders uitgenodigd een bijdrage te leveren. Alle inzichten en ideeën zijn welkom. Inmiddels zijn de eerste bijdragen binnengekomen, dank daarvoor. Binnenkort gaat het NPO Bestuur er een dagdeel mee aan de slag, dus graag input als u dat nog niet gegeven hebt. Het kan nog en is zeker wenselijk.
 
Fijn weekend en hopelijk mooie trainingsvluchten!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

Uitleg procedure invliegduiven


Hieronder een instructie voor het aangeven van invliegduiven in Winver:

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Aanpassen NPO Wedvluchtreglement


Het NPO Bestuur heeft het reviseren van het NPO Wedvluchtreglement in 2023 als speerpunt van beleid benoemd. Er zijn meerdere redenen welke dat noodzakelijk maken. In deze van de Bestuurstafel zullen we ze kort langs lopen.

Gebruik gummiringen niet meer toegestaan in 2024
Het NPO Bestuur heeft besloten dat met ingang van 2024 het gebruik van gummiringen op de wedvluchten niet meer is toegestaan. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat elektronisch constateren werd ingevoerd. Het gebruik van gummiringen daalt al jaren sterk en de Covid beperkingen hebben dit proces versneld. De voordelen voor de liefhebber van elektronisch constateren zijn alom bekend. Voor de organisatie zijn er ook grote voordelen en het is tijdbesparend voor vrijwilligers. Op dit moment heeft 99.9% van de duiven die worden ingekorfd een chipring. Er is een ruim aanbod van (gebruikte) ECS systemen en de kosten zijn sterk gedaald. Al met al redenen om het gebruik van gummiringen met ingang van 2024 niet meer toe te staan. Het huidige Wedvluchtreglement omvat 95 pagina’s waarvan meer dan 2/3 betrekking heeft op het gebruik van gummiringen. Stoppen met het gebruik van gummiringen zal het Wedvluchtreglement fors versimpelen en duidelijker en beter leesbaar maken.

Lees hier verder
 

Lambert Kuijpers benoemt tot erelid P.V. Suizende Vleugels Volkel

Op de jaarlijkse feestmiddag van PV Suizende Vleugels uit Volkel is Lambert Kuijpers benoemd tot erelid van de vereniging. Lambert heeft 35 jaar in het bestuur van de vereniging zijn steentje bijgedragen om de vereniging goed te laten draaien. De meeste jaren heeft hij de functie van penningmeester vervuld.

Daarnaast verrichtte hij veel voorkomende werkzaamheden zoals duiven inkorven, klokken regelen en uitlezen, concourspenningmeester en zorgen voor het clublokaal. Ook vertegenwoordigde Lambert de vereniging bij de vergaderingen van de Kring Uden en de afdeling Oost-Brabant. Daarnaast ontving hij de bronzen speld van verdiensten van de landelijke organisatie, de Nederlandse Duivensportbond, die hem opgespeld werd door de voorzitter van de vereniging. Op de foto’s wordt de speld van het erelidmaatschap opgespeld door zijn vrouw Tonny. Op de andere foto Lambert met zijn diploma van de NPO.

        
 

 

AFDELING 9

Nieuwe containerloods in gebruik genomen


Zaterdag 1 april 2023, is de nieuwe containerloods door onze afdeling feestelijk in gebruik genomen. De bouw van de loods bij Steghuis Transport Twente (STT Internationaal) in Denekamp heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. De vergunningverlening liet lang op zich wachten, maar vandaag was het dan zover. Steghuis had het afdelingsbestuur, de Commissies Vervoer en Lossing en een aantal chauffeurs uitgenodigd om dit bij te wonen. Na de koffie met gebak werd een korte rondleiding door de nieuwe aanbouw gegeven, waarvan een deel nu door de afdeling in gebruik is.




 

Lees hier verder
 

NPO BESTUUR

Weersverwachting: beschikbaar vanaf homepage


Inmiddels is ook de weersverwachting beschikbaar vanaf de homepage van onze website.


Mist u informatie of heeft u suggesties voor de website? We horen het graag. Klik op onderstaande button om informatie/suggesties door te geven.
Suggesties voor de website doorgeven
 

Olympiade nieuws 


Op 31 maart is een nieuwe editie van Olympiade Nieuws verstuurd. Hierin onder meer aandacht voor:
  • het NPO paviljoen tijdens de Olympiade
  • reserveren van hotelkamers en voorverkoop tickets
De nieuwsbrief is ook terug te vinden op de website. Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier voor Olympiade Nieuws #6 - maart 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 

WEDSTRIJDEN

Zaalverkoop 8e editie Golden Classic Marathon


Op 22 april en 6 mei vindt de zaalverkoop plaats voor de 8e editie van de Golden Classic Marathon 2023. Tijdens de verkoopdagen worden door fondliefhebbers gekweekte jonge duiven per opbod verkocht. De gehele opbrengst wordt in 2023 vervlogen op de jaarling concoursen vanuit Agen en Bergerac. 


De winnaars van 2022


  
Foto links/boven: Gerard Griffioen met GCM 102
Foto rechts/onder: Team De Patagoon 1e Agen 
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Travipharma. 

Nogmaals hartelijk dank! 

                                       

                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

 

Africhten voor de grote fondvluchten 2023 

   
 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen


Hoelang duurt het voordat ik een pakket van de NPO ontvang?

Regelmatig versturen wij een pakket, bijv. voor een spreekbeurt of promotie. Wij geven de aanvrager door wanneer wij het toesturen.

Het pakket wordt door ons verstuurd via PostNL. Door PostNL wordt geen briefje meer achtergelaten wanneer u niet thuis bent. Soms wordt het bij buren afgegeven, maar vaak wordt het pakket naar het dichtstbijzijnde PostNL punt gebracht, waar het pakket kan worden opgehaald. Is het na 1,5 week niet opgehaald, wordt het naar het NPO Bureau teruggestuurd.

 

Terug naar inhoudsopgave

Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u op onze site
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten
 

22 april en 6 mei


Zaalverkoop Golden Classic Marathon 2023 door PV De Luchtbode (H.I. Ambacht). Inkooien vanaf 18.15 uur, bezichtigen tussen 19.15 en 20.00, verkoop vanaf 20.10 uur. Locatie: Clubgebouw PV De Luchtbode, Reeweg 89, Hendrik-Ido-Ambacht.
 

28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.

 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 april 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40