Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 18 maart 2022 | week 11

Voorwoord

Terugblik Ledenraad 12 maart
Afgelopen zaterdag was de eerste keer voor dit “nieuwe” bestuur om fysiek met de Ledenraad te vergaderen. Een moment waar het bestuur naar uit heeft gekeken: met elkaar kunnen discussiëren, vragen beantwoorden of onduidelijkheden uit de wereld helpen, daar waar dat kan. Een flink volle agenda, uiteraard met de reguliere zaken als bijvoorbeeld jaarverslagen. Maar met als belangrijkste het uitgebreide stuk over Eerlijk spel, Kampioenschappen en Vlieggebieden. Een samenhangende geheel met daarin zo ongeveer alle ingrediënten die in onze sport van belang zijn en er toe doen. Het spel met de duiven en de afspraken daarover. Daar waar er in het verleden bij dergelijke grotere voorstellen vaak de vlucht naar voren werd genomen en besluiten werden doorgeschoven naar de volgende vergadering, is nu het NPO voorstel door een overgrote meerderheid aangenomen. Een prima stap voorwaarts, waarbij uniformiteit het sleutelwoord is. De samenvatting van de besluiten van deze constructieve Ledenraad staan in deze nieuwsbrief. Wilt u de vergadering terug kijken dan kan dit via deze link.
 
Vogelgriep
Uit de vragen die wij binnenkrijgen blijkt dat er onduidelijkheid is ontstaan over de informatie die is verschenen over de vogelgriep. Specifiek gaat het over de informatie die in de pers gepubliceerd wordt over het zogenaamde compartiment 10, dat strekt van Hilversum in het westen tot Deventer in het oosten en van Amersfoort in het noorden tot Arnhem in het zuiden. In dit gebied geldt een vervoersverbod voor risicovogels. Kort en bondig dit is niet van toepassing op postduiven, want die vallen niet onder de risicovogels. Dat zijn hoenders, watervogels en loopvogels. Voor duiven geldt nog steeds hetzelfde als vorig jaar, namelijk de 10 km zone, dit is ongewijzigd. Binnen de 10 km zone mogen wij de duiven wel laten trainen maar moeten daarna direct weer worden binnengeroepen. Vanaf het moment dat de besmette locatie geruimd en schoongemaakt is geldt het verbod voor 30 dagen, uiteraard als er daarna geen nieuwe uitbraken bijkomen in het betreffende gebied. Maar hopen dat het dat het aantal uitbraken beperkt blijft de komende tijd. Het vliegseizoen is aanstaande en met 30 dagen vanaf nu is er al snel impact voor onze duiven.
 
Gouden onderscheiding Geert Schuurmans
Zo net voor de lunch afgelopen zaterdag was bij uitstek het moment om aandacht te schenken aan iemand die zich zo ongeveer zijn hele leven inzet voor de duivensport. Het moment was aangebroken om Geert Schuurmans in de spotlights te zetten. Geert heeft alle functies die bij de verschillende onderdelen van de duivensport horen inmiddels wel vervuld. Het overzicht hiervan staat in deze Op (de) Hoogte. Met name zijn jarenlange inzet op landelijk niveau was aanleiding om Geert Schuurmans de Gouden Speld van verdienste toe te kennen. Geert was zichtbaar verrast en moet bij het binnenkomen van zijn vrouw Hermien toch wel enige nattigheid hebben gevoeld. Geert, nogmaals gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!
 
Bonnenverkoop Pigeoncom en bijdrage Afdelingen tbv Oekraïne
De FCI heeft vorige week alle aangesloten landen om een bijdrage van 1 euro per lid gevraagd om de Oekraïense liefhebbers te ondersteunen. Tijdens de Ledenraad hebben de Afdelingen spontaan besloten deze euro bij te dragen, een mooi gebaar!

Ten bate van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne heeft Pigeon.com een veiling georganiseerd waarvan de volledige opbrengst naar GIRO 555 wordt overgemaakt. Klik hier om naar de veiling te gaan. 
 
Fijn weekend!
 
Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Belangrijkste besluiten Ledenraad 12 maart 2022 

Op de NPO Ledenraad waren 25 afgevaardigden, het NPO-Bestuur en medewerkers van het NPO Bureau aanwezig. Verder was de FBCC, WOWD en de pers vertegenwoordigd en aanwezig ter vergadering. De vergadering was live te volgen en is terug te kijken via de Livestream. De agenda en vergaderstukken zijn beschikbaar op de NPO website. De uitslag van de stemmingen is gepubliceerd op de NPO site.

Financiën
De jaarrekening 2021 en de voorgestelde vermogens mutatie werden met grote meerderheid c.q. unaniem goedgekeurd. De Ledenraad verleende decharge aan het NPO-Bestuur voor het gevoerde financiële beleid in 2021.

Nationaal vliegprogramma 2022
De Ledenraad zette de laatste puntjes op de i wat betreft het nationaal vliegprogramma 2022. In de Ledenraad van november 2021 was het nationaal vliegprogramma al vastgesteld maar op een paar onderdelen staakten destijds de (digitale) stemmen. Nu waren de keuzes van de Ledenraad wel duidelijk.

  • Voor de Marathonvlucht A26 werd gekozen voor een ochtendlossing
  • De voorstelde Grote Fondvlucht in week 31 komt er definitief niet
  • Het alternatief Marathon programma ingediend door Afdeling 9 werd afgewezen
  • Er werd besloten E27 te vervliegen als Sectorvlucht

Eerlijk spel en kampioenschappen Het voorstel van het NPO-Bestuur werd met een grote meerderheid aangenomen. De belangrijkste elementen uit het voorstel zijn:

  • De uitslag van een wedvlucht bestaat uit 2 delen; snelste duif zoals we het nu kennen en hokgemiddelde (Grootmeester)
  • We vliegen 1:3 op alle niveaus boven het verenigingsniveau.
  • Invliegduiven zijn toegestaan op alle niveaus behalve Sector en Nationaal.
  • Er komt geen inkorfbeperking maar wel een maximale deelname per liefhebber van 150 oude en 250 jonge duiven aan een wedvlucht
  • De nationale kampioenschappen worden vervlogen in vlieggebieden met 150 leden voor de vitesse en midfond afstanden met de oude en jonge duiven
  • Voor de dagfond en marathon worden nationaal ook gelijke vlieggebieden aangehouden
  • Dit jaar, 2022, is een overgangsjaar wat betreft het vaststellen van de vlieggebieden
  • De NPO en WHZB-TBOTB gaan samenwerken om de beste duiven en liefhebbers van Nederland aan te wijzen
  • Er komen kampioenschappen voor senioren en jeugdigen (25 jaar en jonger)
  • Er zijn nationale kampioenschappen voor
    • Beste duif
    • Beste hokprestatie (Grootmeester)
    • Beste aangewezen (2 van 3 aangewezen)
  • De nationale kampioenschappen worden vervlogen in de volgende categorieën; Vitesse, Midfond, Dagfond, Marathon, Jong, Beste Asduif oud en Beste liefhebber van Nederland.
  • Bovenstaande kampioenschappen gelden voor de Nationale kampioenschappen. In 2022 blijven kampioenschappen op andere niveaus ongewijzigd.

Het voorstel combineert de goede elementen uit jarenlange ervaringen met de NPO kampioenschappen, WHZB-TBOTB en Grootmeester van het Spoor. Aan belangrijke uitgangspunten zoals overzichtelijk, begrijpelijk, zo eerlijk mogelijk, individuele vrijheid voor de liefhebber, respect voor tradities, praktisch uitvoerbaar en vernieuwing wordt recht gedaan. Het NPO Bestuur is er van overtuigd dat zowel de topsport als breedtesport aan hun trekken komen en dat het daarmee bijdraagt aan spelplezier en een toekomstbestendige duivensport.

Handhaving Gedragscode
De NPO Ledenraad heeft door haar unanieme besluit en de wijze waarop het besluit tot stand kwam een krachtig signaal afgegeven dat het afgelopen moet zijn met overtredingen van de NPO Gedragscode. Er wordt een meldpunt bij het NPO Bureau ingericht voor overtredingen van de Gedragscode.

Voorstellen van de afdelingen
Diverse voorstellen van de afdelingen werden behandeld en bij stemming al dan niet ondersteund. Wellicht het meest in het oog springende voorstel was een aanpassing van het lossingsbeleid op Marathonvluchten met middaglossing. Besloten is dat bij Marathonvluchten met middaglossing het streven altijd is deze te vervliegen met middaglossing maar dat als het niet anders gaat een ochtendlossing is toegestaan om nachtelijke aankomsten te vermijden.

Gouden Speld
Tijdens de Ledenraad werd afgevaardigde Geert Schuurmans van afdeling 3 onderscheiden met de NPO Gouden Speld, de hoogste onderscheiding die de duivensport kent. Het NPO-Bestuur feliciteert de heer Schuurmans nogmaals met deze welverdiende onderscheiding.

Oekraïne
Op de vergadering kwam ook de situatie in Oekraïne ter sprake. De gezamenlijke afdelingen besloten spontaan 1 euro per lid te doneren voor de duivenliefhebbers in de Oekraïne. De duivenbond in Oekraïne is in 2020 lid geworden van de FCI en telt circa 2.000 liefhebbers. Hun dromen zijn letterlijk in puin geschoten. De NPO zal in FCI verband ervoor zorgen dat de donatie bij onze sportvrienden in de Oekraïne terecht komt.

Tot slot
Het NPO-Bestuur bedankt de afgevaardigden voor hun inbreng en bijdrage aan deze constructieve NPO Ledenraad.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Opening van de Ledenraad


Via deze link kunt u de opening van de Ledenraad van 12 maart 2022 raadplegen. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Oproep voor kandidaten Olympiade commissie


Wij gaan in januari 2024 de Olympiade organiseren. Het NPO-Bestuur wil een evenement neerzetten door en voor duivenliefhebbers en hun gezinnen. Plezier beleven aan mooie duivensport, een evenement gericht op de liefhebber en zijn gezin en promotie van de duivensport staan voorop. De Olympiade is ook een unieke kans om onze sport onder de aandacht te brengen van het grote publiek en stevig op de kaart te zetten. We kunnen prachtige, soms zelfs heroïsche verhalen vertellen over de prestaties van onze duiven en het plezier wat we eraan beleven. Laten we dat dan ook doen en de Olympiade hiervoor gebruiken als platform. Dat is in het kort hoe we de Olympiade voor ons zien. Nu moeten we het nog organiseren.
 
Het NPO-Bestuur doet een oproep aan kandidaten voor de Olympiade commissie. Vanuit het NPO-Bestuur zullen Annette Espeldoorn, Hans van Dijk en Gerard van de Aast zitting nemen in de Olympiade commissie. We zoeken enthousiaste liefhebbers die zich willen inzetten voor het op de kaart zetten van de duivensport. Het werk in de commissie zal zich vooral richten op promotie van de duivensport en het betrekken van de Nederlandse liefhebber en zijn gezin bij het evenement. Formele aangelegenheden die horen bij een Olympiade zoals het FCI congres laten we verzorgen door een professionele partij.
 
Dus wil je je inzetten voor de toekomst van de duivensport meld je dan aan. Naast dat het een goed doel dient is het ook leuk om met een groep liefhebbers iets moois neer te zetten. Aanmelden kan tot 7 april door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Olympiade commissie. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een gesprek. Uiteraard willen we ook graag dat dames zich aanmelden. 
 

Terug naar inhoudsopgave

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

NPO BESTUUR

Afscheid Ton Geitenbeek




Tijdens de Ledenraad hebben we afscheid genomen van Ton Geitenbeek. Ton was aftredend en reglementair niet herkiesbaar. Hij heeft de negen jaren als NPO bestuurder volgemaakt. Het is niet de enige periode van de maximale negen jaar dat Ton zijn beste krachten heeft gegeven aan de Nederlandse duivensport. Ook de periode van maart 1991 tot en met maart 2000 is hij bestuurder geweest van de NPO. Hij heeft in die 18 jaar zo ongeveer alle functies in het bestuur wel bekleedt, daarnaast is hij ook bij de FCI actief geweest. De Nederlandse duivensport is Ton veel dank verschuldigd voor zijn inzet. Ton is te karakteriseren als rustig en weloverwogen. Hij is al in het bezit van de gouden NPO speld, dat is de hoogste onderscheiding die wij kennen in de duivensport. Ton, bedankt voor jouw inzet!
 
 


NPO BESTUUR

Ledenverlies NPO


Door Jaap van Doormaal

Het ledenverlies is al jaren gaande en gaat onverminderd door. Heel wat besturen hebben zich het hoofd erover gebogen, maar de sleutel tot een succesvolle aanpak is nog niet gevonden. NPO-bestuurder Gerard van de Aast heeft er zeer onlangs nog aandacht aan besteed in “Mijmeringen” (zie Op (de) Hoogte van 4 febr. j.l.). Zeker een waardevolle beschouwing, maar het ontbreekt aan een concreet plan van aanpak. Zoiets zou in mijn ogen toch de hoogste prioriteit moeten hebben bij alle besturen in duivensportland. Hij ziet een “faciliterende, promotionele en ondersteunende rol” voor de NPO weggelegd. Deze taakopvatting is m.i. te beperkt. Juist omdat dit probleem van ledenverlies in alle afdelingen speelt is het de taak van het NPO om het initiatief te nemen door te analyseren, met die gegevens innovatief beleid te formuleren en de achterban van de noodzaak daarvan zien te overtuigen. Het daadwerkelijk trachten mensen te winnen voor onze sport ligt uiteraard op het bordje van de verenigingen. Laat ik proberen alvast een voorzet te geven.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier meer
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

 

Bonnenverkoop voor Oekraïne (via Pigeons.com)

 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
       
Samenspel NOF, Friesland 04-03-2022 / 20:00 18-03-2022 / 22:00 22
P.V. de Witpen, Hengevelde 14-03-2022 / 20:00 25-03-2022 / 22:00  
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht     24-03-2022 / 20:00 07-04-2022 / 22:00


Toppigeons

 

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.


Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen

 
Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.


Vraag van de week

Mijn duiven zijn overgeschreven naar een ander, maar ik heb geen goedkeuring gegeven? Hoe kan dit?

Het betreffende lid is met de eigendomsbewijzen naar de overschrijvingsfunctionaris van de vereniging gegaan om ze daar op naam over te laten schrijven. In dit geval is er geen goedkeuring nodig van de vorige eigenaar. Voorheen konden de Nederlandse eigendomsbewijzen naar het Bureau worden gestuurd ter overschrijving en nu gebeurt het binnen de vereniging. Een goedkeuring van de vorige eigenaar is alleen nodig wanneer tussen twee leden online een duif wordt overgeschreven.

Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de juiste webpagina. 
Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BESTUUR

Gouden speld Geert Schuurmans

 

Functies die Geert nu heeft of heeft gehad:

  • 1964 – 1972 jeugdsecretaris en voorzitter van de regionale jeugdvereniging in Oss.
  • 2004-2021 Penningmeester Stichting Postduivensport Oss (heeft dit afgestoten omdat dit door gezondheidsredenen niet meer te combineren is met o.a. afdelingsvoorzitter Afdeling Oost Brabant)
  • Ruim 20 jaar secretaris en concourspenningmeester van de Midfondclub van afd. Oost-Brabant. Dit was een commissie van het afdelingsbestuur.
  • CVAD Afdeling Oost Brabant: bestuurslid (1987 – 2007). Dit was een werkcommissie die zich bezighield met het in eigen beheer berekenen, maken, drukken en versturen van de uitslagen van de afdelingsconcoursen midfond en fond van Afdeling Oost Brabant.
  • Van 1981 tot 2001 de eerste termijn van lid van het afdelingsbestuur van Afd. Oost Brabant, waarvan ca. 10 jaar penningmeester en kiesman bij de NPO,
  • Jeugdcommissie Afd.Oost-Brabant: 15 jaar secretaris en nu 10 jaar voorzitter.
  • Vanaf 2012 weer afdelingsbestuurslid
  • Vanaf 2017 Voorzitter en kiesman Afd. Oost Brabant
  • NPO: Lid FBCC (1994-2001), waarvan ca. 3 jaar voorzitter (opvolger van Jaap Villerius)
  • NPO bestuurslid 5 jaar waarvan 4 jaar penningmeester waarvan ca. 4 jaar penningmeester.
  • NPO: Sinds 2020 (?) lid automatiseringscommissie (Cloud)
  • Vanaf 2016 bestuurslid Kring CC Oss e.o.
 


 

 
 

WEDSTRIJDEN

ZLU Sterrenshow: 26 en 27 maart 2022


Door Hub Wetzelaer, namens bestuur Zuid Limburgse Unie
 

Ook bij de ZLU gaat na 2 seizoenen de Sterrenshow 2020 en 2021 door, eindelijk, zoals ik velen al hoor roepen.

Het laatste weekend van maart, 26 en 27 maart, zal het dan moeten gebeuren. In de Hanenhof te Geleen aan de Herenhof 1 is dan alles op orde gemaakt voor de 62e ZLU Sterrenshow die dit jaar de huldigingen van 2020 en 2021 omvat. Een unicum voor de ZLU, en hopelijk ook voor de vele winnaars die er op beide dagen gehuldigd worden. Hopende dat dit geen traditie wordt. 

Zaterdag 26 maart om 19.00 uur zijn de laureaten van 2021 aan de beurt, en op zondagmorgen 27 maart om 11.00 uur de laureaten van 2020.

Lees hier meer
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 16 maart 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Prijsuitreiking en Kampioenenhuldiging Fondunie 2000 op 19 maart 2022 te Nijkerk
  • Duivenmarkt P.V. Zutphen, zaterdag 19 maart 2022 van 11.00 - 14.00 uur
  • Postduivenvereniging De Luchtbode, Twente Classic, zaterdag 19 maart 2022
  • Postduivenvereniging De Zwaluw, Expositie PV De Zwaluw 1951-2021 ,19 maart t/m 19 juni 2022
  • ZLU Sterrenshow, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022
  • Postduivenmarkt P.V. Heemskerk, zondag 27 maart 2022 van 09.30 - 13.00 uur
  • Open huis PV De Zwaluw (Oudewater) vrijdag 6 mei 2022 vanaf 20.00 uur
    Voor alle (oud)leden, sponsors en bestuurders en andere betrokkenen. Tijdens dit open huis vieren wij ons 101 jarig bestaan. Locatie: clubgebouw van P.V. De Zwaluw, Touwslag 1 te Oudewater 
     
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40