Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 11 februari 2022 | week 6

Voorwoord

Olympiade 2022
Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om alles rond te krijgen voor de keuring van de Standaard Klasse in Boedapest, maar ik moet zeggen dat het met de inzet van velen gelukkig goed is gelukt. Helemaal als je je realiseert dat de voorselectie op 29 december door de corona-pandemie niet kon plaatsvinden. Het heeft er daardoor naar uitgezien dat wij niet konden deelnemen, en dat is wat je eigenlijk wilt voorkomen, zeker als jezelf de volgende Olympiade in 2024 in Nederland mag organiseren.

Wij zijn door het verzenden van de duiven naar Boedapest voor het eerst ook in aanraking gekomen met de nieuwe EU-regels. De duiven moesten worden voorzien van een gezondheidscertificaat afgegeven door de NVWA om de grens te mogen passeren. Het is fijn te constateren dat dit allemaal goed is verlopen, een positieve ervaring rijker! Met dank aan de inzet van Leo van de Waart, voorzitter van de WOWD.

Wij zijn met de oude en jonge duiven beide geëindigd in de middenmoot. Gezien het voortraject een mooie prestatie. Ik wil de deelnemers graag feliciteren met het resultaat! De uitslagen staan in deze nieuwsbrief. Er zijn mooie foto’s gemaakt die binnenkort gepubliceerd zullen worden. Tot slot wil ik Frank Marinus bedanken voor zijn bijdrage. Hij heeft de duiven naar Frankfurt gebracht waarna ze verder zijn gegaan met de Duitse inzending. Vervolgens heeft Frank ze afgelopen zondag uit Duitsland opgehaald en bij de deelnemers thuis bezorgd, bedankt Frank!!
 
Ladies League
U zult misschien wel denken, daar hebben wij de laatste tijd niet veel meer over gehoord. Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is. De kampioenen worden persoonlijk uitgenodigd voor de prijsuitreiking tijdens de voorjaarsbeurs op zaterdag 5 maart. De Ladies gaan na de huldiging gezamenlijk gezellig lunchen, zodat ze bij kunnen praten en misschien wel tot mooie ideeën komen voor de toekomst van de Ladies League.
Het goede nieuws is dat er voor dit jaar 9.200 ringen zijn besteld, dat zijn er 1.000 meer dan het vorig jaar. Uiteraard kunnen er nog steeds ringen worden besteld via de verenigingsfunctionaris. Ik zou zeggen op naar de 10.000 ringen. Overigens is het maximale aantal ringen per lid 30.

Het afgelopen seizoen hebben er nog enkele mannen tussen de Ladies gestaan. Dat is het komende jaar niet meer aan de orde . In de software bij de vereniging, bijvoorbeeld Winver, is er vorig jaar een veld gecreëerd waar de naam van de Lady kan worden ingevuld. In één van de komende nieuwsbrieven komen schermafdrukken van de verschillende programma’s, zodat iedereen weet waar de naam van de dame moet worden geplaatst. De naam die daar staat komt op de uitslag. Is er geen naam ingevuld, dan wordt de duif niet geklasseerd voor de Ladies League.
 
Ledenraad 12 maart
In deze editie van Op (de) Hoogte de volledige agenda van de komende Ledenraad. Als het met de corona maatregelen loopt zoals het er nu naar uitziet, zal dit de eerste Ledenraad zijn voor het huidige bestuur waarin wij in persoon kunnen vergaderen. Wij zien er naar uit, discussie en argumenten uitwisselen en vervolgens besluiten nemen. Naast de reguliere punten staat onder andere het eerder aangekondigde uitgebreide stuk over kampioenschappen en eerlijk spel op de agenda.  
 
NPO Grand Prix en Jeugdkampioenen
Te beginnen met de huldigingen van de Jeugdkampioenen van 2020 en 2021, dit zal plaatsvinden tijdens de Voorjaarsbeurs op zaterdagmorgen. Alle Jeugdkampioenen krijgen hiervoor een uitnodiging in de mailbox.
De NPO Grand Prix winnaars van het afgelopen jaar worden in het zonnetje gezet op zaterdag 19 maart. Dit organiseren wij in combinatie met de huldiging van de WHZB-TBOTB kampioenen. Nadere informatie volgt.
 
Opgelet
Wellicht heeft u er wel over gelezen of gehoord, vorige week zijn er een 70-tal dode duiven gevonden in een natuurgebied in Groningen. Er is in eerste instantie ook gewezen naar de duivenhouders. Wij hebben contact opgenomen met de dierenbescherming, daaruit blijkt dat het op drie postduiven na allemaal sierduiven en tuimelaars waren. Daardoor is de daad natuurlijk niet minder erg. Uiteraard is er gekeken op welke naam de ringen van de drie duiven stonden. Daaruit blijkt dat het gaat om duiven/ringen die zijn weggegeven aan niet leden van de NPO. Advies: doe dat nooit want de ringen/duiven blijven op jouw naam staan en jij bent en blijft daar verantwoordelijk voor en kunt daar dus ook op worden aangesproken.
 
Ik wens iedereen een fijn weekend!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Ledenraad 12 maart 2022


De voorbereidingen voor de Ledenraad van 12 maart zijn in volle gang. De agenda ziet er als volgt uit:

De volledige agenda inclusief toelichting en informatie m.b.t. punten waarover gestemd wordt, is via onderstaande button te bekijken. In ODH delen we wekelijks de stukken - via de buttons onder dit artikel - ter voorbereiding. Stukken die deze week zijn toegevoegd (of zijn gewijzigd ten op zichte van eerdere publicatie) zijn herkenbaar aan de groene button. Uiteraard zijn alle stukken ook op onze website terug te vinden.

Terug naar inhoudsopgave

 
Agenda Ledenraad 12 maart 2022
2. Kiesregister NPO per 1 februari 2022
3a. Concept notulen Ledenraad 27 november 2021
3b. Stemuitslag Ledenraad 27 november 2021
3c. Actie lijst NPO Ledenraad maart 2022
5a. Jaarverslag NPO 2021
5b. Toelichting exploitatie 2021
5b2. Financieel rapport 2021
5c. Controleverslag 2021 FBCC
5e. Vermogensmutatie
5e2. Balans NPO per 31 december na vermogensmutatie
6a. Rooster van aftreden NPO Bestuur 2022
6b. CV Gerard van de Aast
6c. Afscheid NPO
7. Nationaal Vliegprogramma definitief
7c. Voorstel vliegprogramma marathon 2022
7d. Sectorvlucht Vierzon
8. Notitie en voorstellen Eerlijk spel en Kampioenschappen
10. Aanpak verruwing duivensport
12. Huishoudelijk reglement (versie maart 2022)
12a1. Leeswijzer wijzingen Huishoudelijk reglement
13a. Voorstel Afdeling 3: lossingsmogelijkheden in België
13b. Voorstel Afdeling 9: automatisch zetten duiven
13c. Voorstel OostBrabant 2
 

WEDSTRIJDEN

Resultaten Olympiade 2022


Na een roerige voorbereiding hebben we alsnog een mooie team van duiven afgevaardigd naar de Olympiade. De duiven zijn door Frank Marinus naar Frankfurt gebracht en vanaf daar zijn de duiven, samen met de Duitse afvaardiging, doorgereisd naar Budapest.

De beste Nederlandse inzendingen:
  • cocks - 14) R. Beestman - 2020-1293320 - 93,083
  • hens - 43) H. Schepens - 2018-1205031 - 92,500
  • young cocks - 22) F. Kwekkeboom - 2021-1578152 - 92,417
  • young hens - 7) B. van Dijk - 2021-1646926 - 92,917
  • oude duiven - 9) Nederland - 926,333
  • jonge duiven - 8) Nederland - 553,833
Bekijk de complete uitslag via onderstaande button.

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag Olympiade 2022
 

NPO BESTUUR

Bricon PAS-systeem toegelaten


Woensdag 12 januari heeft het NPO Bestuur het Bricon PAS-systeem toegelaten voor gebruik in Nederland.
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

Prijsuitreiking Dagfondclub Achterhoek Twente

Door Bestuur DAT

 

Na twee jaar van beperkingen door corona gaan we weer onze prijsuitreiking organiseren. Bij deze nodigen wij deelnemers aan de DAT concoursen, prijswinnaars en kampioenen van harte uit voor onze feestmiddag op zaterdag 19 februari vanaf 15:00 uur in zaal de Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem.

Wij bieden U deze middag een geheel verzorgd programma inclusief warm- en koud buffet. De kosten zijn all-in € 17,50 per persoon (te voldoen aan de zaal). Als U komt ontvangen we wel graag Uw aanmelding i.v.m. het reserveren van het buffet. U kunt zich aanmelden via e-mail bij Olaf Boers. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag aangeven met hoeveel personen U komt.

Tijdens de feestmiddag huldigen we onze kampioenen en reiken we een schat aan hoofdprijzen en gratis prijzen uit. Onze kampioenen en hoofdprijswinnaars ontvangen een aparte uitnodiging met de gewonnen prijzen. Niet afgehaalde prijzen vervallen aan de commissie.

Wij kijken uit naar een gezellige middag waar we onze kampioenen en winnaars de aandacht gaan geven die ze verdienen. En uiteraard is er alle gelegenheid om eindelijk weer eens collega duivenliefhebbers te ontmoeten en gezellig over onze geliefde duivensport te praten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen voor het nieuwe seizoen.

Ook in 2022 kunt U weer rekenen op de DAT voor het organiseren van mooie concoursen. Tot ziens op zaterdag 19 februari in zaal de Kruisberg, Doetinchem.

Voor de prijsuitreiking gelden de RIVM Corona horecaregels. Toegang met een geldige Corona QR code.
 
 

Voorjaarsbeurs gaat door: 5 en 6 maart 2022


Op 5 & 6 maart aanstaande vindt in Expo Houten de Voorjaarsbeurs plaats. Al weer twee jaar geleden vierden de organisatie in Expo Houten haar 25 jarige lustrum feest. Met de huidige versoepelingen die kort geleden zijn aangekondigd door de Nederlandse premier mogen er weer beurzen georganiseerd worden, ook in Expo Houten! Verleden week is er achter de schermen volop gas gegeven om er alsnog een mooi evenement van te maken.

Met toezeggingen van grote stands van het bedrijfsleven denkt de organisatie circa 100 à 150 exposanten te kunnen verwelkomen! In de huidige plattegronden valt te zien dat er extra brede gangpaden zijn en zeer grote terrassen zodat bezoekers niet het gevoel krijgen bovenop elkaar te lopen. Met een aantal fraaie blikvangers is een bezoek aan deze beurs zeker weer de moeite waard. Ook de inschrijvingen van stands die jonge duiven verkopen komen vlot binnen. Veel van de vaste exposanten hebben immers een vaste koppeldatum rond nieuwjaarsdag en door het zachte winterweer zijn de duiven vlot op eieren gekomen.

Net als bij een bezoek aan een groot restaurant is het de bezoekers verplicht bij binnenkomst een QRcode te tonen en een mondkapje te dragen. Daarnaast wordt gevraagd de 1,5 meter in acht te nemen. Meer informatie zoals de covid-beperkingen die tot op het laatst versoepeld kunnen worden, zijn te vinden op www.proffsport.nl.

Openingstijden en entree:
Zaterdag 5 maart van 9.00 – 17.00 uur.
Zondag 6 maart 9.00 – 14.00 uur.
Entree € 12,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis. 
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. Ons Genoegen, Landsmeer 29-01-2022 / 20:00       12-02-2022 / 22:00       19
P.V. De Airborne, Renkum 01-02-2022 / 20:00 15-02-2022 / 21:30 18
Union Postjager, Zeist 01-02-2022 / 20:00 15-02-2022 / 22:00 32
P.V. De Reisduif, Heino 04-02-2022 / 20:00 18-02-2022 / 22:00 26
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2022 / 20:00 18-02-2022 / 21:30 26
P.V. De Zwaluw, Wijhe 05-02-2022 / 20:00 19-02-2022 / 22:00 25
P.V. de Toekomst, Harderwijk 06-02-2022 / 13:00 21-02-2022 / 21:30 21
P.V. De Bilt 06-02-2022 / 13:10 22-02-2022 / 22:00 35
P.V. IJsselmeervliegers te Urk 07-02-2022 / 18:00 24-02-2022 / 22:00 39
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 07-02-2022 / 18:15 26-02-2022 / 21:00 39
P.V. Franeker 97, Franeker 12-02-2022 / 20:00 26-02-2022 / 22:00 9
Midfondclub Ons Samenspel afd. 9 kr. 1 14-02-2022 / 20:00 28-02-2022 / 22:00  
Zuiderzeevliegers / NIC, Emmeloord               15-02-2022 / 20:00 01-03-2022 / 22:00  
Kring 1 Afdeling 9 24-02-2022 / 20:00 10-03-2022 / 22:00  

P.V. de Witpen, Hengevelde

14-03-2022 / 20:00    
 
25-03-2022 / 22:00   
 

Verkopen via GPS Auctions
Verkopen via Toppigeons Verkopen via Doevepeet
  • PV Barendrecht, loopt online tot en met 11 februari; zaalverkoop op 12 februari 2022.
 

Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.


Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 

Golden Classic Marathon Zaalverkoop

PRIJZENPOT VAN € 12.000,-
 
Voortbouwend op het succes van de Golden Classic Marathon 2021 met een prijzenpot van € 12.000,- gaan we er ook dit jaar weer iets moois van maken. Graag willen we alle deelnemers van voorgaande jaren bedanken voor hun tips, opbouwende kritiek, alle positieve en enthousiaste reacties.

Wie mogen meedoen?
Alle fond liefhebbers mogen in het voorjaar van 2022 maximaal 4 duiven kopen en/of kweken om mee te doen aan de jaarlingenconcoursen Agen ZLU en de laatste nationale vlucht vanuit Bergerac in 2023.

Hoe doe ik mee?
Zet op +/- 19 februari of 12 maart enkele koppels bij elkaar en breng op zaterdagavond 16 april of 7 mei maximaal 4 jonge duiven naar de verkooptafel. De aangeleverde duiven worden tentoongesteld en verkocht in het clubgebouw van P.V. de Luchtbode aan de Reeweg 89 te Hendrik Ido Ambacht.

Waarom doen we het?
Het is de bedoeling om kweker/koper bij elkaar te brengen. De kweker kan de koper tips geven om de aangeschafte duif of duiven het beste te begeleiden en voor te bereiden voor de vlucht, beiden kunnen hier immers een heel leuke geldprijs mee winnen. Samen de sport beleven is dubbel genieten!

Wat kost het en wat is er te winnen?
De volledige opbrengst van de verkoop (minus aftrek kosten) wordt vervlogen op de  jaarlingenconcoursen Agen van de ZLU en de laatste Nationale overnachtvlucht vanuit Bergerac in 2023. De kweker van de duif hoeft niets te betalen. Hij/Zij levert de duif met eigendomsbewijs en stamkaart aan op de verkooptafel. De prijzen worden verdeeld op basis van 50/50 tussen kweker/koper.

Graag nodigen wij u uit om mee te doen met dit evenement
Aarzel niet en laat ons a.u.b. van te voren weten hoeveel duiven u (in principe) wilt kweken en/of kopen. Fijn voor ons, dan weten wij hoeveel kooitjes we op moeten zetten en hoeveel koffie/stoelen we klaar moeten zetten.

Voorwaarden
Het is niet toegestaan dat de kweker zijn/haar eigen duif koopt. Mocht één van deze vluchten niet doorgaan, dan worden de prijzen verloot onder de deelnemers. 
 
Durft u deze uitdaging aan? Bent u op zoek naar goede Fondduiven? Wilt u één van de winnaars worden? Grijp deze kans en doe mee!
 
Graag tot ziens op zaterdagavond 16 april en/of 7 mei op de verkoop in ons clubgebouw aan de Reeweg 89 te Hendrik-Ido-Ambacht.
 
Voor vragen, opmerkingen of meer informatie graag contact opnemen met:
  • Team Golden Classic Marathon
    Ineke van der Rhee, Walter Verheij, Gerard Simons, Arie Plooij, Peter van Sint Maartensdijk en Henk Verheij 
    e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    tel: 06-10971951 

Terug naar inhoudsopgave

Persbericht Golden Classic Marathon
 

Fugare 19 en 20 februari: centrum internationale duivensport


Kortrijk Xpo is op 19 en 20 februari met Fugare voor de 11e keer het centrum van de internationale duivensport. Duivenfanaten komen er samen en ontdekken er het totaalaanbod van meer dan 85 exposanten uit maar liefst 10 verschillende landen. Fugare vindt veilig en in zijn vertrouwde vorm plaats met dubbele bescherming: mondmaskers bovenop het Covid Safe Pass systeem.


Praktische info
  • Dagen en openingsuren
    Zaterdag 19 februari 2020 van 9u00 tot 18u00
    Zondag 20 februari 2020 van 9u00 tot 15u00
  • Locatie
    Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België)
  • Toegangsprijs
    10,00 EUR per persoon
    Vrouwen en kinderen < 12 jaar gratis

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 9 februari 2022

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • DAT Prijsuitreiking, zaterdag 19 februari 2022
  • Fugare Kortrijk Xpo, zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022
  • Voorjaarsbeurs Expo Houten: zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022
  • ZLU Sterrenshow, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40