Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 4 februari 2022 | week 5

Voorwoord

Bedankt!
Ik wil graag iedereen bedanken die vorige week gereageerd heeft op de oproep om aan te melden om in aanmerking te komen één of meerdere duiven af te vaardigen voor de Standaard Klasse van de komende Olympiade. Hierdoor is het gelukt een volledig Nederlands team te sturen. Dank aan de keurmeesters van de NGvK. Ze zijn op pad geweest om de duiven te selecteren bij de liefhebbers op het hok. Dit was nodig in verband met de 21 dagen quarantaine in het kader van de Europese wetgeving. Op dit moment, donderdagmiddag, zijn de duiven onderweg naar Boedapest, waar de Olympiade keuring zal plaatsvinden dit weekend. Ik wens iedereen veel succes!  
 
Sectie Sportbeleving
De Sectie Sportbeleving heeft de afgelopen weken ervoor gezorgd dat de duivensport is aangesloten bij het recent in het leven geroepen Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In essentie zorgt het fonds ervoor dat volwassenen die wonen in een aangesloten gemeente en die leven rond het bestaansminimum (zoals dat in de betreffende gemeente gedefinieerd wordt) lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling. Het komt erop neer dat een lid van een duivenvereniging die daarvoor in aanmerking komt, de contributie en mogelijk andere zaken zoals de ringen vergoed krijgt. De betreffende gemeente moet uiteraard wel aangesloten zijn bij het Volwassenenfonds. De verwachting is dat tegen het einde van het jaar ongeveer 80% van de gemeenten is aangesloten. De beschikbare informatie van dit moment staat in deze nieuwsbrief. Zodra er nadere informatie is, deelt de Sectie Sportbeleving deze informatie. Ik wil de leden van de Sectie Sportbeleving hartelijk danken voor het genomen initiatief. Goed bezig!!
 
Transport van de duiven volgen
Vorige week heb ik in de nieuwsbrief aandacht geschonken aan het volgen van het transport van de duiven van de vereniging tot aan de losplaats. Hier zijn enkele positieve reacties op binnengekomen, dat is fijn. Wat ik nog niet wist, is dat Afdeling 8 al twee containers heeft die  via GPS gevolgd worden. En dat daar ook continue meting van de klimaatomstandigheden aan boord is; en ook dat wordt op afstand gevolgd. Er is dus al veel kennis en informatie beschikbaar in onze organisatie, met dank aan de WOWD en Afdeling 8. Goed voorbeeld doet goed volgen!
 
Eerlijk spel, kampioenschappen en vlieggebieden
Het zal waarschijnlijk niemand van de lezers van deze nieuwsbrief ontgaan zijn dat er de laatste maanden binnen de Afdelingen, Sectie Sportbeleving en het NPO Bestuur veel aandacht is geschonken aan eerlijk spel en vlieggebieden. Iedereen heeft haar/zijn bijdrage geleverd en dat heeft er voor gezorgd dat er een notitie is opgesteld door het NPO Bestuur met daarin de rode draad van alle ontvangen input.

Afgelopen woensdagavond heeft er een constructief overleg plaatsgevonden tussen de afgevaardigden en het NPO Bestuur. Het is goed om te melden dat er door iedereen met een positieve insteek naar het stuk is gekeken en dat er waardevolle aanvullende input is geleverd door de afgevaardigden. Die input wordt door het bestuur verwerkt en komende week verschijnt dan de definitieve versie die tijdens de Ledenraad van 12 maart aan de orde komt. Uiteraard komt het stuk volgende week in Op (de) Hoogte!

Aantal leden per 1 februari
Op deze peildatum heeft onze duivenport 14.127 leden, ten opzichte van vorig jaar een daling van 585 leden, dat is 4,0%. In de meerjaren prognose is daar ook rekening mee gehouden. Het aantal verenigingen bedroeg 517, dat zijn er 57 minder dan vorig jaar. Ik verwijs graag naar de interessante Mijmeringen van onze secretaris verderop in deze Op (de) Hoogte.
 
Allen een fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Ledenraad 12 maart 2022


De voorbereidingen voor de Ledenraad van 12 maart zijn in volle gang. De conceptagenda ziet er als volgt uit:

De volledige agenda inclusief toelichting en informatie m.b.t. punten waarover gestemd wordt, is via onderstaande button te bekijken. In ODH delen we wekelijks de stukken - via de buttons onder dit artikel - ter voorbereiding. Stukken die deze week zijn toegevoegd (of zijn gewijzigd ten op zichte van eerdere publicatie) zijn herkenbaar aan de groene button. Uiteraard zijn alle stukken ook op onze website terug te vinden.

Terug naar inhoudsopgave

 
Concept agenda Ledenraad 12 maart 2022
2. Kiesregister NPO per 1 februari 2022
3a. Concept notulen Ledenraad 27 november 2021
3b. Stemuitslag Ledenraad 27 november 2021
3c. Actie lijst NPO Ledenraad maart 2022
5a. Jaarverslag NPO 2021
6a. Rooster van aftreden NPO Bestuur 2022
6b. CV Gerard van de Aast
6c. Afscheid NPO
7. Nationaal Vliegprogramma definitief
7c. Voorstel vliegprogramma marathon 2022
7d. Sectorvlucht Vierzon
10. Aanpak verruwing duivensport
12. Huishoudelijk reglement (versie maart 2022)
12a1. Leeswijzer wijzingen Huishoudelijk reglement
13a. Voorstel Afdeling 3: lossingsmogelijkheden in België
13b. Voorstel Afdeling 9: automatisch zetten duiven
13c. Voorstel OostBrabant 2
 

MIJMERINGEN

Ontwikkeling van het ledenaantal van de duivensport


door Gerard van de Aast


Inleiding
1 februari is altijd het meetmoment van het ledenaantal NPO. Voor dit jaar zijn we uitgekomen op 14.127 leden. Een achteruitgang van 4% ten opzichte van 2021. Bij de stukken van de Ledenraad zit een overzicht per afdeling en het daaruit resulterende kiesregister voor de Ledenraad. Wat betekent deze achteruitgang van het aantal leden nu voor de duivensport? Deze vraag hield mij bezig de afgelopen week.
 
Referentie
Het definitieve leden aantal komt bijna exact overeen met de voorspelling van het leden aantal in de opgestelde begroting voor 2022. Een verrassing was het dus niet. Zou de NPO lid zijn van het NOC-NSF, waar 77 sportbonden bij zijn aangesloten, dan zouden we qua ledenaantal en ledentalontwikkeling een middenmoter zijn. Ik vond met name dat laatste verrassend en het viel me allerzins mee. Opmerkelijk was ook dat één van snelst groeiende sportbonden de sportvisserij is.
 
Zou deze ledental ontwikkeling doorzetten de komende jaren dan hebben we in 2025 nog circa 12.500 leden en in 2030 nog 10.000 leden. Maar daar valt nog wat aan te doen, het is immers pas 2022! Al met al een mooie aanleiding om de groei paragraaf van het NPO Beleidsplan er nog eens bij te pakken en aan te scherpen.
 
Geen eenvoudige antwoorden
Het is volstrekt duidelijk dat het stoppen van de ledenteruggang een formidabele opgave is zonder eenvoudige antwoorden. Het veeleisende karakter van de duivensport is een serieus obstakel voor zowel behoud als aanwas van leden. Het tijdsbeslag en de niet geringe kosten zijn voor velen een (te) grote hobbel. Uiteraard beleven liefhebbers op hun eigen manier en intensiviteit hun hobby. De een is pas tevreden met topuitslagen, de ander benadert het relaxter. Ondanks dit verschil in beleving is een ‘lightversie’ van duiven houden niet voor handen. Hierin onderscheid de duivensport zich van vele andere sporten. Het vormen van combinaties kan een antwoord zijn op het veeleisende karakter van de duivensport. Meer handen maken immers lichter werk. Om het groeivraagstuk verder te analyseren is het opgesplitst in drie vragen:

  1. Hoe houden we liefhebbers zo lang mogelijk aan boord?
  2. Welke initiatieven zijn kansrijk om nieuwe leden te werven?
  3. Hoe ziet een gezonde duivensport eruit met minder leden dan nu?

1. Hoe houden we liefhebbers zo lang mogelijk aan boord?
Waar duivensport al een veeleisende hobby is moeten we ervoor waken de eisen niet nog verder op te schroeven. De lijst van zaken, welke contraproductief zijn en toch langs zijn gekomen in de laatste paar jaar, is lang. Bestuurlijke onrust, overladen vliegprogramma’s, dreigende ECS-vervangingskosten, onvoldoende aandacht voor eerlijk spel en alsmaar meer eisen aan verenigingen zijn zomaar een paar voorbeelden van hoe het niet moet. Gezonde verenigingen en het sociale gebeuren in de vereniging is het cement wat veel liefhebbers bindt aan de duivensport. Daar zal nog meer de nadruk op dienen te liggen. Uit publicaties van het NOC-NSF bleek dat verreweg de grootste achteruitgang bij sportclubs te wijten was aan de sluiting van club en sportfaciliteiten door corona. Het onderstreept nog eens het belang van de sociale contacten in de vereniging.
 
2. Welke initiatieven zijn kansrijk om nieuwe leden te werven?
Dit vraagstuk houdt de duivensport al jaren bezig. Soms komt er een initiatief met potentie langs. Zo’n initiatief is de Ladies League. Echtgenotes van duivenliefhebbers werden spontaan lid. Zij waren zeker niet de enigen die enthousiast waren over het initiatief.
 
Het is vooraf lastig in te schatten welk initiatief kansrijk is en aanslaat. Om in duiventermen te spreken we zullen vele jonge duiven moeten kweken om die ene kampioen te bemachtigen. Er zijn dus veel initiatieven nodig. Dat gaat alleen lukken als we de verenigingen en leden erbij betrekken. De rol van de NPO is vooral een faciliterende, promotionele en ondersteunende rol. De Olympiade 2024 die we organiseren is een perfecte kapstok om allerhande initiatieven aan op te hangen. En ik werd ook blij van het filmpje van het Klokhuis waar de duivensport op een eigentijdse manier uit de doeken werd gedaan. En tijdens een tv programma waar het boek Dorus de doffer werd gepresenteerd zag je de presentatoren met verbazing, zelfs ontzag, praten over de prestaties van onze duiven. Pure promotie voor de sport. Er zijn dus volop kansen onze sport op een positieve manier voor het voetlicht te brengen.
 
3. Ook een goede toekomst met minder leden
In veel landen is de duivenliefhebbersdichtheid (het aantal liefhebbers per km2) vele malen lager dan in Nederland. In Nederland zijn er 14.000 liefhebbers geregistreerd. In de UK (20.000), Frankrijk (10.000), Duitsland (32.000) vinden we vergelijkbare aantallen. Deze leden zijn echter verspreid over een vele malen groter oppervlak (bron FCI). Om op eenzelfde dichtheid van liefhebbers te komen als in de ons omringde landen kunnen we in Nederland nog heel wat liefhebbers verliezen. In de landen met een veel lagere dichtheid van duivenliefhebbers is wel degelijk sprake van een goede sportbeleving. Wie contact heeft met liefhebbers uit deze landen of weleens evenementen in deze landen heeft bezocht zal beamen dat de duivensport er springlevend is.

De les uit dit alles? Doemdenken is misplaatst. We zouden eens goed moeten kijken hoe daar de sport wordt beleefd en er lering uit trekken voor onze eigen toekomst. Nieuwe technische mogelijkheden van de volgende generatie ECS-systemen kunnen ook helpen om het makkelijker te maken. Samenvattend; ook met minder liefhebbers is er een gezonde toekomst voor de duivensport.
 
Bronnen: Publicaties NOC-NSF, FCI en NPO Beleidsplan 2021

Terug naar inhoudsopgave

 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BESTUUR

Bricon PAS-systeem toegelaten


Woensdag 12 januari heeft het NPO Bestuur het Bricon PAS-systeem toegelaten voor gebruik in Nederland.
 

Door Bestuur DAT
 

Prijsuitreiking Dagfondclub Achterhoek Twente

Na twee jaar van beperkingen door corona gaan we weer onze prijsuitreiking organiseren. Bij deze nodigen wij deelnemers aan de DAT concoursen, prijswinnaars en kampioenen van harte uit voor onze feestmiddag op zaterdag 19 februari vanaf 15:00 uur in zaal de Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem.

Wij bieden U deze middag een geheel verzorgd programma inclusief warm- en koud buffet. De kosten zijn all-in € 17,50 per persoon (te voldoen aan de zaal). Als U komt ontvangen we wel graag Uw aanmelding i.v.m. het reserveren van het buffet. U kunt zich aanmelden via e-mail bij Olaf Boers. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag aangeven met hoeveel personen U komt.

Tijdens de feestmiddag huldigen we onze kampioenen en reiken we een schat aan hoofdprijzen en gratis prijzen uit. Onze kampioenen en hoofdprijswinnaars ontvangen een aparte uitnodiging met de gewonnen prijzen. Niet afgehaalde prijzen vervallen aan de commissie.

Wij kijken uit naar een gezellige middag waar we onze kampioenen en winnaars de aandacht gaan geven die ze verdienen. En uiteraard is er alle gelegenheid om eindelijk weer eens collega duivenliefhebbers te ontmoeten en gezellig over onze geliefde duivensport te praten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen voor het nieuwe seizoen.

Ook in 2022 kunt U weer rekenen op de DAT voor het organiseren van mooie concoursen. Tot ziens op zaterdag 19 februari in zaal de Kruisberg, Doetinchem.

Voor de prijsuitreiking gelden de RIVM Corona horecaregels. Toegang met een geldige Corona QR code.
 

Terug naar inhoudsopgave

 

SPORTBELEVING

Sectie Sportbeleving boekt eerste succes voor de Duivensport

Door Jannes Mulder, namens Sectie Sportbeleving


De pas ingestelde Sectie Sportbeleving is de afgelopen maanden bezig geweest om elkaar te leren kennen en daarnaast om te bekijken wat kunnen we doen om onze sport een aantal positieve dingen te geven. Naast het inlezen en mening vormen over de stukken die ter vergadering van het NPO zijn gekomen heeft de sectie er voor gezorgd onze clubs en met name de leden in aanmerking kunnen komen voor de speciale regelingen vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds is onlangs opgericht. Hieronder een overzicht van de Gemeenten die zich al hebben aangesloten. Het ligt in de verwachting dat zich dit jaar ongeveer 80% van de Nederlandse Gemeenten zullen aansluiten bij het fonds.

Dit fonds is er in diverse Gemeenten, met als doel mensen die het financieel wat moeilijker hebben een steuntje in de rug te geven om toch hun sport te kunnen blijven beoefenen. De Sectie Sportbeleving heeft middels voorlichting en uitleg aan het fonds het voor elkaar gekregen dat ook de Duivensport gebruik kan maken van deze regeling.

Spelregels Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Deelnemen aan sport of een creatieve activiteit zorgt o.a. voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen. En dat gunnen we alle Nederlanders.

Let op!
Per gemeente gelden er andere spelregels. Lees de spelregels die gelden in jouw gemeente goed door en ontdek of jij in aanmerking komt voor support vanuit het fonds.

Algemeen
  • Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat volwassenen die wonen in een aangesloten gemeente en die leven rond het bestaansminimum zoals dat in de gemeente  gedefinieerd wordt, lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op die manier maken we sport of een andere creatieve activiteit zoals schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst voor iedereen toegankelijk.
  • Het Volwassenenfonds vergoedt tot een maximaal bedrag van …….- per 12 maanden voor sport.
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vergoedt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder. Simpelweg betekent het dat als een lid van een duivenvereniging in aanmerking komt hij of zij de contributie en mogelijk nog andere zaken zoals ringen vergoed krijgt.

Wie ervoor denkt in aanmerking te komen kan zich melden bij een intermediair binnen de aangesloten gemeente .De Sectie Sportbeleving is nu druk doende om het e.a. te organiseren, waarbij het belangrijk is dat verenigingen zich gaan aanmelden. De verenigingen zullen hierover binnenkort bericht ontvangen.

Als alles in de database van het Volwassenenfonds is geplaatst kan er met terugwerkende kracht een aanvraag ingediend worden, ook dus voor 2022. Ook hierover volgt nader bericht. De penningmeesters van de verenigingen kunnen dit dan weer gaan verrekenen met de leden die al betaald hebben.

Zou gauw de aanvragen ingediend kunnen worden zal de Sectie Sportbeleving dit verder toelichten en helpen met de aanvragen mocht dat nodig zijn. 

Volwassenenfonds.nl
 

NPO BUREAU

Wist u dat ....


Ik heb mijn nieuwe lidnummer doorgekregen. Betekent dit dat ik dan al lid ben bij mijn nieuwe vereniging?
Ja, zodra u het lidnummer van uw nieuwe vereniging heeft doorgekregen, bent u ingeschreven bij die vereniging.

Op onze website vindt u een praktisch overzicht van vragen die zeer regelmatig gesteld worden. 
Antwoord op veelgestelde vragen
 

DUIVENSPORT ALGEMEEN

Overzicht Bonnenverkopen


Op de website en in Op (de) Hoogte plaatsen we wekelijks een overzicht van lopende en aanstaande verkopen. 

Verkopen via Duivennet:
Verkoper Start datum Eind datum #
P.V. de Zwaluw, Elspeet 22-01-2022 / 20:00       05-02-2022 / 22:00       21          
P.V. de Postduif, Giesbeek 22-01-2022 / 20:00 05-02-2022 / 21:30 22
P.V. de Eenhoorn, Hoorn 24-01-2022 / 20:00 06-02-2022 / 20:00 24
P.V. Ons Genoegen, Landsmeer 29-01-2022 / 20:00 12-02-2022 / 22:00 19
Union Postjager, Zeist 01-02-2022 / 20:00 15-02-2022 / 22:00 32
P.V. De Airborne, Renkum 01-02-2022 / 20:00 15-02-2022 / 21:30 18
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht         04-02-2022 / 20:00 18-02-2022 / 21:30 26
P.V. De Reisduif, Heino 04-02-2022 / 20:00 18-02-2022 / 22:00 26
P.V. De Zwaluw, Wijhe 05-02-2022 / 20:00 19-02-2022 / 22:00 25
P.V. de Toekomst, Harderwijk 07-02-2022 / 20:00 21-02-2022 / 21:30  
P.V. De Bilt 08-02-2022 / 20:00 22-02-2022 / 22:00  
P.V. IJsselmeervliegers te Urk 10-02-2022 / 20:00 24-02-2022 / 22:00  
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 12-02-2022 / 20:00 26-02-2022 / 21:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 14-03-2022 / 20:00 25-03-2022 / 22:00


Verkopen via GPS Auctions
Verkopen via Toppigeons Verkopen via Doevepeet
  • PV Barendrecht, loopt online tot en met 11 februari; zaalverkoop op 12 februari 2022.
 

Overig


Ook op www.duivensportbond.nl vindt u een overzicht van de bonnenverkopen van verenigingen of afdelingen en verkopen voor het goede doel die bij ons bekend zijn.

Organiseert uw vereniging/afdeling/samenspel een bonnenverkoop?
Stuur informatie over de verkoop naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen we de verkoop mee in het overzicht op de website en in ODH. Vergeet niet om de juiste link naar de veiling en/of contactinformatie mee te sturen. Particuliere verkopen of veilingen kunnen worden opgenomen tegen een speciaal advertentietarief. Neem contact op met het NPO Bureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.
 
Overzicht actuele bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 2 februari 2022

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • DAT Prijsuitreiking, zaterdag 19 februari 2022
  • ZLU Sterrenshow, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022
 
 

Data om niet te vergeten


2022

  • 12 maart 2022 - NPO Ledenraad
  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40