Roger Casier


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 17 maart 2023 | week 11

Voorwoord

Terugblik Ledenraad
Afgelopen zaterdag 11 maart heeft de NPO haar jaarlijkse Voorjaars Ledenraad gehouden. De vergadering is goed verlopen, in deze Op (de) Hoogte kunt u een kort verslag van ruim twee pagina’s lezen zodat u weet wat er besloten is en wat er aan de orde is geweest. Het voorwoord staat ook in deze nieuwsbrief en als u de vergadering alsnog volledig wilt volgen, dan kan dat via deze link. Inmiddels zijn er 1606 bezoekers geweest die de vergadering geheel of gedeeltelijk hebben bekeken. Dat gedeeltelijk bekijken en verder skippen als u het minder interessant vindt, is natuurlijk ook een mogelijkheid om te kijken hoe het is verlopen. Als wij het over belangrijke onderwerpen hebben dan hoort daar zeker het certificeren van vervoer en vervoersmiddelen bij. Dit voorstel is met 21 stemmen vóór en 2 stemmen tegen aangenomen. Fijn dat er zoveel draagvlak is. Het nieuwe Vervoersreglement is belangrijk voor een toekomstbestendige duivensport! Nu dit traject is afgerond wil ik graag onze WOWD bedanken voor hun expertise bij het tot stand komen van dit Vervoersreglement. Met name wil ik in het bijzonder Albert Winkel graag bedanken voor zijn inzet bij dit onderwerp! Om het helemaal compleet te maken is ook de gehanteerde presentatie opgenomen in de nieuwsbrief inclusief de uitslag van de verschillende stemmingen. U ziet het, er is voor elk wat wils!

Huldiging Nationale Kampioenen
Morgen (zaterdag) worden de Nationale Kampioenen NPO/WHZB/TBOTB 2022 in Vianen gehuldigd. Een bijzonder moment in de Nederlandse duivensport, het is namelijk voor de allereerste keer op deze manier. Na 63 jaar WHZB-TBOTB is 2022, het jaar waarin de Nederlandse duivensport geen ‘dubbele’ kampioenschappen meer kent. Met dubbele kampioenschappen bedoel ik dat er kampioenen zijn van de sterke WHZB-TBOTB competitie en daarnaast de Nationale kampioenen van de Duivensportbond, NPO. De sterkste spelers op de verschillende disciplines, de Nationale Asduiven en de 10 beste liefhebbers van het land. Een fantastisch gezelschap dat morgen op het podium komt. Alvast gefeliciteerd en een fijne en vooral gezellige dag toegewenst!

Arie van Dam overleden
Bij het afronden van deze nieuwsbrief komt het bericht binnen dat Arie van Dam vrij onverwacht op 83-jarige leeftijd is overleden. Op 25 februari was hij nog in ons midden bij het landelijke overleg van NPO, IWB en Lossings coördinatoren. Arie was Gouden Speld drager van de NPO en heeft heel veel voor de Nederlandse duivensport betekend. Wij wensen zijn naasten en familie veel sterkte toe de komende dagen. Volgende week volgt een In Memoriam over Arie van Dam.

Goed weekend!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Vaccinatietraject vogelgriep gaat door

Onderzoek in opdracht van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft aangetoond dat twee nieuwe vaccins effectief zijn tegen hoogpatogene vogelgriep. Het gaat om een eerste experimentele proef onder gecontroleerde omstandigheden, uitgevoerd door Wageningen Bioveterinary Research (WBVR). Belangrijk is hierbij dat de vaccins in het lab niet alleen bescherming gaven tegen ziekteverschijnselen, maar ook verspreiding van het vogelgriepvirus tegengaan.

Lees hier verder
 


TERUGBLIK LEDENRAAD

Opening NPO Ledenraad 11 maart 2023


Goedemorgen dames en heren, allen van harte welkom bij deze NPO Ledenraad in zaal Verploegen te Wijchen. In het bijzonder heet ik de afgevaardigden van deze Ledenraad hartelijk welkom, alsook de leden van onze FBCC, leden van het IWB en de WOWD, onze Gouden spelddragers, de pers en andere belangstellenden. Welkom! Van ons bureau op Papendal zijn Frank Marinus en Marjan van Berkel vandaag aanwezig. Uiteraard is deze vergadering ook weer volledig te volgen via de live stream. Ook iedereen die de vergadering via deze stream volgt, van harte welkom.

Het is inmiddels traditie dat de voorzitter tijdens de opening van een Ledenraad, het hoogste orgaan binnen onze Duivensportbond, aan enkele belangrijke onderwerpen aandacht schenkt. Het is dan altijd laveren tussen wat er allemaal aan de orde is, of is geweest en eigenlijk wat is nog belangrijker is, wat staat er het komende jaar als speerpunt op de agenda. Tot heden is er voor dit bestuur nog geen gebrek aan voldoende belangrijke te behandelen onderwerpen voor de Nederlandse duivensport. Kortom er is voldoende werk aan de winkel.

Lees hier verder
 


TERUGBLIK LEDENRAAD

Belangrijkste besluiten en mededelingen NPO Ledenraad


Op zaterdag 11 maart 2023 hield de NPO haar voorjaar Ledenraad. De vergadering was goed bezocht en verliep in een constructieve sfeer. De agenda en stukken voor de Ledenraad zijn gepubliceerd op de NPO website: Ledenraad maart 2023 | NPO Duivensportbond . De Ledenraad is hier terug te kijken: NPO Live: Ledenraad 11 maart 2023 - YouTube

De notulen worden voor 1 mei 2023 op de NPO website en in Op (de) Hoogte gepubliceerd. In verkorte vorm zijn dit de belangrijkste mededelingen en besluiten van deze Ledenraad.

Lees hier verder
Presentatie NPO Ledenraad incl. de stemuitslagen
 

WEDSTRIJDEN

Eindstanden World Best Pigeon 2022

De eindstanden van World Best Pigeon 2022 zijn bekend. In onderstaande overzichten vindt u de top10 per discipline. Via de buttons helemaal onderaan vindt u het volledige overzicht per discipline. Allen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!
 

Top 10 World Best Pigeon Middle Distance 


Top 10 World Best Pigeon Speed Top 10 World Best Pigeon All round 
                                
Top 10 World Best Pigeon Super Marathon
         
                     
Top 10 World Best Pigeon Long Distance 


Top 10 World Best Pigeon Marathon 
                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

Winnaars WBP Middle Distance
Winnaars WBP Speed
Winnaars WBP All Round
Winnaars WBP Super Marathon
Winnaars WBP Long Distance
Winnaars WBP Marathon
 

Het laatste Olympiade nieuws op website
en social media 


Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Dat kan via: 
- De Olympiade website: www.olympiade2024.nl
- De Olympiade Facebookpagina. Klik op 'vind ik leuk'*
- De Olympiade Instagrampagina. Klik op 'volgen'*

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 
 

Nationale competitie de Allerbesten


Ter gelegenheid van de Voorjaarsbeurs van 4 en 5 maart jl. vond de uitreiking plaats van de ingelijste oorkondes aan de eerste drie liefhebbers geëindigd in één van de acht disciplines welk ons duivenspel kent.

In een schitterende stand, gesponsord door Neerlands Postduiven Orgaan en Compuclub, werd zondagmiddag rond 13.30 uur begonnen met de uitreiking van de oorkondes, bloemen en voor de eerste prijswinnaars een prachtige beker. Dit alles onder de bezielende leiding van Ruud Moes en John Rimmelzwaan. Beide heren hadden er voor gezorgd dat veel van de winnende duiven gedurende de twee beursdagen tentoongesteld stonden in werkelijk schitterende kooien, onder voortdurende bewaking opgesteld achter opvallende afrastering. Het geheel kwam over als bijzonder zorgvuldig en door deze professionele aanpak, indruk makende op de vele passerende bezoekers. Een en ander was voor enkele liefhebbers (eigenaars van de tentoongestelde duiven) aanleiding zich te laten foto graveren naast hun duif in het neon licht van de kooi en als decor de opvallende achtergrond van de stand.

 
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Mierèl Schilderwerken B.V.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                                  
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

Niet thuis te brengen duif met Marokkaans ringnummer 


Richard Driessen uit Rotterdam heeft een Marokkaanse duif opgevangen en is op zoek naar iemand die kan helpen om de eigenaar te achterhalen of een mogelijkheid om een duplicaat eigendomsbewijs te verkrijgen. Zie hieronder zijn oproep: 

De Marokkaanse duivin is een geval apart, die woont wel heel ver weg, en als de eigenaar het goed vindt mag ze bij mij blijven. De vraag is of er iemand is, bijvoorbeeld een lezer van Op (de) Hoogte met Marokaanse achtergrond, die mij kan helpen de eigenaar van de duif te achterhalen of een mogelijkheid een duplicaat eigendomsbewijs te verkrijgen zodat ik dan met deze duif kan spelen?

Kunt u Richard helpen? Laat het ons weten via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 

GPS Auctions

  • PV Maarssen in verband met 100 jaar bestaan, verkoop loopt af op 24 maart 20.00 uur
 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 
 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 
 

Deze week antwoord op veelgestelde vragen over buitenlandse duiven op naam krijgen. 

Hoe krijg ik Belgische duiven op naam?
De Belgische eigendomsbewijzen kunnen worden opgestuurd naar het Bureau NPO, Postbus 60102, 6800 JC Arnhem. U mag ook een copie van de eigendomsbewijzen maken en die doorsturen naar mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De ringnummers worden op het Bureau geregistreerd, in de cloud gezet en doorgegeven aan de Belgische Bond (KBDB). De KBDB schrijft deze ringnummers over op naam van het betreffende lid.

Hoe krijg ik overige buitenlandse duiven op naam?
Deze hoeven niet naar het Bureau NPO te worden gestuurd. De betreffende buitenlandse eigendomsbewijzen dient u te overleggen aan de overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging die de ringnummers vervolgens voor u in de cloud zet.

 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
  • 19 maart 2023 - De Dag van Zutphen door PV Zutphen. Aanvang 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 16 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

duif orni oog
19 mei 24
Luchtwegaandoeningen vormen tijdens het vliegseizoen samen met het Adeno-coli-complex de grootste bedreiging voor de gezondheid van de duiven. Een fikse uitbraak van het ornithose-complex kan in...

Columnist in Spotlight

peter hok
22 juni 24
Hier is het lang niet zoals vorig jaar. Toen was het...
peter hok
15 juni 24
In de duivensport blijven er weinig echte...
peter hok
08 juni 24
Het weer zit niet mee dit jaar en dat is voor de...
peter hok
01 juni 24
Ik krijg regelmatig de vraag of ik tot nu toe...
peter hok
25 mei 24
Gelukkig korven we vrijdag pas in. Die dag extra rust...
peter hok
18 mei 24
Vanochtend werden de jonge duiven weer een...
peter hok
11 mei 24
Vanochtend heb ik alle jonge duiven in de mand...
peter hok
04 mei 24
Het vliegseizoen dendert voort, we strepen elke...
peter hok
27 april 24
De jonge duiven vliegen hier de gehele dag af en...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40