Roger Casier

hallo vrienden ,

na het schrijven van mijn novelle “ Oorzaak en gevolg “ heb ik bewust een pauze in gelast .
Die pauze viel dan ook samen met een enorme drukte op en rond het duivenhok .
Een eerste ronde die uitvliegt , een tweede ronde ringen , de organisatie van het nakende duivenseizoen .
Mensen ontvangen , stambomen maken , tasje koffie met een koekje of een Corsendonck voor de fijnproefers .
Je kan moeilijk die zaken afhandelen aan de voordeur . Dus daar kruipt tijd in maar het blijft “ hardstikke “ leuk !!!
Het was ook de tijd van het “ in vullen “ van de geschonken bons .
Naar goede gewoonte hier word een liefhebber met een bon op dezelfde lijn gezet als een koper .
Dat maakt voor mij geen verschil uit . Ik meen dan ook te mogen schrijven dat ik enkele mensen content heb gemaakt .
Ik wil hier ook wel eens mijn invalshoek tegenover de commercie belichten .    

Het loopt de spuigaten uit , zoveel is zeker . Zotte prijzen voor soms een hoop rommel .
Een mens vraagt zich af hoe zoiets kan blijven draaien , blijven floreren ...( zie hieronder ....)

 

***********************************************************

Veilingweekend eindigt op 265.625 EUR – Ivo Renders: 15.800 EUR, 6.000 EUR, 4.400 EUR,…

Eef van Ivo Renders werd verkocht voor 15.800 EUR, andere blikvangers waren Son New Laureaat - 9.000 EUR, Son Tsaby – 7.200 EUR, Sister Miss Overegge – 6.200 EUR, Viviane - 6.000 EUR, Daughter Golden Prince - 5.800 EUR,...

Extreme Long Distance Auction – 62 duiven – 1.858 EUR/duif
In de eerste veiling van de dag werden duiven voor het marathonwerk geveild. Het werd “Holland boven”, de duiven van Batenburg-van de Merwe, Jan Hooymans en Jelle Jellema waren zeer in trek. Duurste duiven in de veiling waren: Son New Laureaat (9.000 EUR), Agen Harry (5.000 EUR), Grandson New Laureaat (5.000 EUR), Son Silke (4.800 EUR), Son Special One (4.400 EUR),… Met een totaalopbrengst van ruim 115.000 EUR werd deze veiling een schot in de roos. Duiven zijn verkocht naar 

Nieuwe veiling: Collector's items - Special Edition

Vandaag, dinsdag 13 maart, start er 1 nieuwe veiling. Deze veiling eindigt op zondag 25 maart. Morgen start ook nog de March Auction.

Collector's Items

Special Edition

Een zeer uitzonderlijke collectie duiven komt in veiling, aangeboden door Chinese liefhebber Yanik, woonachtig in Frankrijk. Hij wist afgelopen jaren beslag te leggen op een mooie groep exclusieve duiven, waaronder een broer en zus van Porsche 911 en Boxster (PIPA Elite Center), de 5e en 8e Nat. asduif KBDB met subliem Nationaal palmares - door Yanik gekocht voordat PEC in eigen veiling de laatste broer/zus van Porsche 911 aanbood … Die broer en zus Porsche 911 gaven trouwens al zeer mooie referenties in Frankrijk. Ook in veiling kinderen van de legendarische Golden Prince van Gino Clicque, 1e Nat. asduif KBDB en verkocht voor recordbedrag van 360.000 EUR op PIPA … een kind van 1e Nat. Tulle winnaar Mexence van Baert-Debusschere … en een kind van Bvlhari x Sita van Verkerk, beiden 1e Nationale asduiven … een veiling dus met louter zeer exclusieve duiven!

********************************************************************************************************************

Ik denk dat het ook te maken heeft met de ALTIJD onzekere waarde van de koopwaar .
Ik ga niet overdrijven maar 75 % van alle gekweekte jonge duiven is gewoon WAARDELOOS !
Doch niemand weet waar die bruikbare 25 % zitten . De verkoper niet en de koper ook niet !
En die onzekerheid houdt de boel recht . De mogelijkheid dat uw aankoop de transfer van de eeuw is .

( Was het maar waar ! )

Hierbij maak ik ook de bedenking over de waarde van de euro . Niemand ontsnapt er nog aan en ik betrap mezelf er ook op dat ik denk en zeg ....” Och.... ‘ t is maar een euro , ‘t is maar 5 euro , 10 euro ....”
De commercie heeft ons gebrainwasht . We staan er niet meer bij stil dat een euro nog altijd 40 Belgische Frank betekent .
Het koperen kleingeld verdwijnt in glazen potten , op toonbanken , bestemd  voor “ goede doelen “ en zelfs kinderen halen er hun neus voor op .
Maar mensen van mijn generatie denken nog altijd in franken en een pensioen van  50.000 oude Belgische Franken pensioen lijkt een hoop geld .
Aan het begin van de maand dan ...want na het betalen van de facturen in  harde euro ’s , is het harken om de finish van elke maand te halen !!!
Maar goed , dit geschreven zijnde , ga ik nu eens vertellen hoe ik die ongebreidelde commercie probeer in te dijken .

 

Het is in feite simpel ....Zoals men een bosbrand soms met vuur bestrijdt , zo bestrijd ik de commercie met commercie .
Gewoon door geen zotte prijzen te vragen als een liefhebber aan klopt voor versterking . Ik heb een schone lijst met referentie ’s van tevreden melkers . Zelden betaalden ze meer dan 40 euro voor een duifje  met nog wat goede raad er boven op .
Met de opbrengst koop ik al eens , goed doordacht , ook een duifje en dan kan ik ook nog wat meer duiven houden om mee te experimenteren . En daar profiteren dan ook weer nieuwe kopers van . Experimenteren met inteelt en zo , gevolgd door kruisingen gaat heel moeilijk met 5 duifjes . Met 20 gaat het al wat beter ...Wie hier iets komt halen profiteert van het werk dat reeds gedaan is , de zifting die gebeurd is .
Het kan een beetje eigenaardig klinken maar de producten van de nieuwe aanwinsten test ik graag zelf uit omdat ik ze kan toetsen aan mijn eigen deugdelijke stam , nog altijd gebaseerd  op de ROCCO-19 lijn .
En op die manier gaat de winst opnieuw naar de liefhebber  die hier  aanklopt , en vloeit het terug naar de duivensport .
Deze manier van handelen houd voor mij risico ’s in  want het gebeurt wel eens dat een “ stroman “ hier duiven komt halen aan spotprijzen , na wat geweeklaag over hun financiële toestand en verhalen over gebrekkigen en verminkten ....en dan vind ik die duifjes terug op commerciële verkoopsite ’s . Daar is weinig aan te doen .
Ik ben  ook nog eens de vriendschap verloren , na een fikse ruzie , van een commerçant “ pur sang “ omdat ik zijn duiven
( allez , de jongen er van ) onder de prijs verkocht .
Ik deed zijn commercie dood , zei hij . Spijtig ....
En dus schrijf ik over mijn wedervaren met duiven . Ik sloop heilige huisjes ( zoals nu !! )

Ik breng alles mooi in beeld op mijn website ’s . Ik geniet , ik help waar ik kan . Ik maak vrienden .
En dan is er de jaloezie . De kolere  van papieren tijgers , met volières vol rommel , die geld aan hun neus zien voorbij gaan .
Het is nochtans de omgekeerde wereld want normaal staat de kleine winkel machteloos tegenover de grote supermarkt .
Maar ik vecht mijn kleine strijd uit . Ik geef niet op en mijn lijst met referentie ’s groeit . Tot spijt van wie ‘t benijdt !
Het is misschien een druppel op een hete plaat maar ik houd niemand tegen om mijn voorbeeld te volgen .
STOP DE COMMERCIE DIE DE DUIVENSPORT DOOD DOET !!!!
Natuurlijk zullen er weer een paar spuiters zijn die zullen opperen waarom ik ze dan niet gratis weg geef ???

Goeie vraag !
En dat heb ik ook al mee gemaakt , mijn goed hart volgend  ....dan gaan ze met het uitgespaarde geld toch nog in de volières  van de maffia gaan neuzen .
En dan heb ik mijn doel niet bereikt want weet je wat dan gebeurt ?

Later ...veel later ....?

Dan hebben sommigen de trieste moed om met hangende pootjes naar Lissewege af te zakken met de vraag of ik soms niet kan helpen .

Voor mij is dat wel ietwat frustrerend .
Ik hoef dit eigenlijk allemaal niet te doen . Het is een hoop bijkomend werk , het is weinig lonend en het is redelijk ondankbaar .
Ik heb al meermaals met de gedachte gespeeld om mijn duivenbestand te halveren en geen pluim meer te verkopen maar dan krijg je een telefoon of mail : “ Alstublieft , Roger , wij hebben uw hulp nodig ....we staan met lege handen ....”

En dan komt de barmhartige Samaritaan in mij naar boven en bekijken we wat kan gedaan worden om het leed te herstellen .
Ondertussen gaat men op internet naarstig voort met klatergoud te verkopen .
Jongen van nonkels , tantes , halfbroers en zusters , schoonbroers en schoonzusters van de originele crack gaan vlot over de toonbank .
Mensen denken het groot lot gewonnen te hebben en de ontnuchtering is meestal groot .
Dus ja , is het bovenstaande mijn visie op de commercie die onze sport dood doet .
Het zal mij weeral niet in dank af genomen worden maar het is wat het is en oplossingen zijn nog niet voor morgen .

Duivensport in de greep van het geld . Zo is dat !
Ondertussen heb ik twee ronden jongen gekweekt voor snelheid en halve fond . Zo’n honderdtal .
In juli ga ik dan nog eens een stuk of 50 jongen kweken voor de zware fond . Die mogen dan gans de winter uitvliegen en worden in 2019 op geleerd .
De kweek is tot nu toe geweldig mee gevallen . De natuurlijke selectie op gezondheid doet zijn werk . Tijdens de opfok krijgen ze veel naturaline , finesse-mix en lijnzaadolie af gedroogd met vitamineral .
Vorig jaar gaf ik daar boven op nog melkpoeder voor schapenlammeren maar ik ben daar vanaf gestapt  wegens niet echt een meerwaarde .
Ook de ingewikkelde samenstelling van mijn zelfgemaakte kweekmengeling is verleden tijd . Beetje van dit en beetje van dat....
Een kweekmengeling met kleine rode mais omdat ze die graag eten . Daarvan 4 kg in een emmer + 1 kg kleinzaad-mengeling . Paar lepels lijnzaadolie , goed roeren , en een paar lepels vitamineral , goed mengen en klaar is kees en de jongen groeien als kool .

 

De oude duiven voor de zware fond gaan niet kweken voor het seizoen  . Zij kregen al van  in augustus van vorig jaar een ruimengeling en ze krijgen die nog . Maar dan wel krap . Er mag niets blijven liggen .
Ik denk dat het niet zozeer belangrijk is WAT je geeft maar HOEVEEL je geeft !
Ik heb het allemaal een stuk eenvoudiger en gemakkelijker gemaakt .
Verleden jaar kweekte ik nog , aansluitend op de twee vroege ronden nog twee ronden fond-duiven en ik had daar handen vol werk mee . Nu wordt dat uit gesteld tot midden juli en kan ik mij volledig focussen op het vluchtseizoen .
Ik ga ook voor het eerst sinds lang terug  een paar oude duiven spelen op de snelheid .
Gewoon voor de fun ,  zonder grote ambitie , maar moest het lukken zou ik wel eens durven toekomst gericht het accent op het spel met de oude leggen .

We zien wel ...Spijtig van het weer . Nog nooit vertoond . Een ijzige noordoostenwind gierde over de poldervlakte .
Vervroren drinkpotten . Dubbel werk , huiverend van de kou . Deze oude man kan er niet meer tegen .  Tussen  15 en 25 graden voel ik mij uitstekend  , maar die uitspattingen  van moeder natuur daar onder en er boven hoef ik niet . Mijn favoriete maanden zijn mei , juni, september en oktober . Met als absolute topper de meimaand . De geur van jasmijn , de toenemende drukte in de natuur , want in mei legt elk vogeltje zijn ei ....de koekoek die roept....

Straks gaat al dat geweld los barsten , een explosie van groen en geuren , kleuren ..
Ik sta er elk jaar met open mond naar te kijken . Het is een mirakel mensen !!!
Blij dat ik het nog eens mag meemaken ...want Will Ferdy zong niet voor niets  “ het is hard te sterven als de lente komt .... “
En ik moet nu opeens , echt waar , aan mijn jeugd denken en aan  de liedjes die ons aangeleerd werden en die blijven hangen zijn ...
Schone liedjes ....zoals dit  ...In de schone lentedagen , aan de oever van de vliet ,

hoort men vaak een vogel zingen , lustig zingen in het riet ...
En als gij zijn naam wilt weten , o geloof me vraag hem niet ...
want hij  zingt hem hele dagen in zijn lustig kwetterlied !
Karrekiet , kiet , kiet , kiet .... ‘ k  zit in ‘t riet , riet , riet .....

Karrekiet ‘k zit in t riet

en ge vindt me toch niet
om den duivel niet ....
En met deze portie 18 karaat Vlaamse cultuur sluit ik af met gemeende wensen op succes .
Er kan er maar één de eerste zijn . Dus blijf sportief en wees niet kwaad als ik voor je pak !!
Mvg
Roger Casier 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

07 februari 20
Topforum in Oud Beijerland bij P.V. de Reisduif. Met o.a Maarten Huijsmans, Luuk Blaauw...
22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40