Roger Casier

Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van plan was om eens mijn afstammelingen van de beroemde  WITTENBUIK  in kaart te brengen schrok ik toch wel even van de reacties .
Blijkbaar waren mijn " WITTENBUIKEN " slechts  afkooksels in vergelijking met wat anderen ten tonele voerden .
En inderdaad zijn er nog heel wat liefhebbers die rechtstreekse Vandenabeele  duiven bezitten ,
al dan niet dicht verwant aan deze legendarische vlieg - en kweekduif .
Er zijn er zelfs die mij een inkijk gaven in een prachtige collectie puur Vandenabeele duiven  .
Ik geef eerlijk toe dat ik zwaar onder de indruk ben van hetgeen ik te zien kreeg .
Ik begon er over na te denken om mijn opzet niet uit te voeren uit schrik van mij een beetje belachelijk te maken . 
Ik wil hier toch even duidelijk stellen dat het niet mijn bedoeling is  om indruk te maken .
Het is meer een poging om hulde te brengen  aan dit fenomeen en zijn kweker en het impact  dat het gehad heeft  op mijn duivenspel !!
Nee , ik bezit geen enkele rechtstreekse Vandenabeele duif . Nooit gehad ! 
Maar dat wil niet zeggen dat ik door oordeelkundig kweken toch duiven bezit die rijkelijk die genen in zich dragen .
Als je niet kapitaalkrachtig bent moet je selectief zijn en uw kans afwachten . Soms is het lot u gunstig .
Dit is het verhaal van MARINA , ROCCO en JAMES en hun familie .  

Het moet rond 2006 geweest zijn ....Lissewege . Aan de voet van de indrukwekkende toren baat ene Marina een café uit . 
Café Sint- Amand .  Ik neem hier een stukje krantenartikel over om de sfeer te schetsen . 
Zoiets is alleen in Lissewege mogelijk .....
Elke dag komen twee wilde eendenfamilies op bezoek in café Sint-Amand in Lissewege bij Brugge. Duckie en Donald, want zo hebben de stamgasten de eenden gedoopt, nemen hun hele kroost mee om hun ontbijt te verorberen aan de toog van uitbaatster Marina Vandewalle. Het fantastische toogverhaal begon vorig jaar in mei, toen een paar klanten op het idee kwamen om de kuikens brood te voederen. 'De moeder zelf kwam geleidelijk aan dichterbij, tot ze op een dag plots met heel haar kroost in het café stond.' Nadat de jongen hun vleugels hadden uitgeslagen, verdween Duckie een poos, maar blijkbaar was ze de vriendelijke cafébazin niet vergeten. Dit jaar stond ze halverwege mei opnieuw aan de deur, en wat meer was: ze had het gastvrije café aanbevolen aan een vriendin. Intussen ontwikkelden de eenden een gezonde, evenwichtige eetgewoonte: drie hoofdmaaltijden daags, met een paar tussendoortjes. Na de maaltijd gaan ze wat liggen drogen op de oever.
Maar drinken, dat doen ze niet  . 'Ze hebben nooit geld bij', grappen de stamgasten .
Tot zover een beetje sfeer ....Mijn verhaal neemt dus hier een aanvang .

  Mijn goede vriend " Den Eddy " was in die jaren zo'n beetje op den dool en belandde uiteindelijk in Sint-Amand bij Marina .
Ik ga hier geen roman schrijven en het is trouwens niet mijn gewoonte om in het privéleven van mensen te snuisteren , maar feit is dat den Eddy uiteindelijk na een lange onderbreking terug duiven hield op een spiksplinternieuw hok op de koer van Sint-Amand . Het bloed kruipt waar het niet gaan kan .
Ik nam toen de gewoonte aan om op vrijdagmorgen een praatje te gaan maken  met Eddy over .....duiven . Of wat dacht je ?
Eveneens  rond die tijd gooide Georges Talloen , de drijvende kracht achter " DE REISDUIF "  van Blankenberge , de handdoek . 
Zijn vriend van jaren , den Eddy , erfde zijn duiven .  En op die bepaalde vrijdagmorgen was dat groot nieuws , maar ....
zei  Eddy : " Ik heb hier een duivin van Georges die hem veel geld gekost heeft en ze staat mij helemaal niet aan !! . Ik zou graag eens uw gedacht weten . Ik ga ze eens gaan halen ...." 
En toen ik die duivin in handen kreeg zei ik : " Amaai , wat een scharminkel "
Hoekig , diep , mager en stramme vleugels . Verder mankeerde er niets aan . Ze had ook een nestzuster en dat was een heel mooie duivin . ( Die zou later uitgebroken en verloren gegaan zijn ) 
" Tja " , zuchtte  Eddy , " Wat moet ik daar mee aanvangen ? Het is nochtans een kleindochter van de Wittenbuik .
Als je wilt moogt ge ze hebben ! " 
Ik dacht er over na en op basis van haar afstamming wou ik het wel proberen !
Ik zou haar koppelen aan mijn , met voorsprong , mooiste duiver ter compensatie . De " 19 " .
 

En " ROCCO " werd geboren . Ik herinner mij dat  Marina niet zo goed   kweekte want het was altijd wel iets . Achteraf bekeken is  dit heel erg  jammer . Moest ik weten wat ik nu weet , ik zou heel zeker bijvoorbeeld ROCCO tegen zijn moeder gezet hebben .
Tja ...ik wist toen nog niet welke goudklomp ik onder de pannen had . Rocco werd op geleerd in de lente van 2007 en hij kwam goed . Later vloog hij een paar kopprijzen en ...hij kwetste zich , kreeg een plaatsje op het kweekhok en herstelde en bleef daar zitten .
In die tijd leerde ik een jonge beginneling kennen uit de buurt van Overmere Donk wiens naam ik vergeten ben . 
Hij was op zoek naar goede duiven voor een prijsje ( Wie niet ?) 
Ik presenteerde hem ROCCO met de bemerking dat ik toch al kweekduiven genoeg had en hij hem bijgevolg mocht hebben voor 50 euro !!
De jongeman trok naar huis en toonde zijn aanwinst , fier als een gieter , aan enkele doorwinterde collega's .
Het verdict na de keuring was hard en onbarmhartig . WAARDELOOS  !
De jongeman belde mij op en vertelde mij dat de duif werd afgekeurd door ervaren ( ?) melkers en dat hij graag een andere in de plaats wilde .
" OK , kom maar af " zei ik  , " Ge moogt u een andere kiezen " 
Ik weet nog dat hij zich een prachtige bonte duiver koos waar hij later heel goed mee geweest is .
En ik zat dus terug  " op gescheept " met ROCCO ( die naam kreeg hij pas later ) met duidelijk een paar gebreken ,
geërfd  van zijn moeder .
Och ja ...hij zat in mijn weg niet en hij was eigenlijk wel een brave duif maar een schoonheidswedstrijd zou hij nooit winnen !

In 2009 leerde ik een andere beginneling kennen , Gunther Smet uit Lokeren .
Hij kocht hier wat jongen aan belachelijke prijzen . Het moet iets van rond de 30 euro het stuk geweest zijn . Er waren ook 2 jongen bij uit ROCCO . Ze vlogen schitterend  . Maar om het verhaal rond ROCCO kort te maken verwijs ik naar een andere pagina waarin onder andere zijn beroemde kleinzoon JAMES ter sprake komt . hierbij de link 

                         SUPERKWEKER ROCCO

Voor al die wapenfeiten aan het licht kwamen had ik er veel van verkocht en weg gegeven . Het is niet normaal hoe rap het geweten was  dat men in Lissewege iets kon bekomen dat de moeite waard  was tegen een zacht prijsje .
Ik begon eigenlijk een beetje na te denken en te beseffen dat het tijd werd om een beetje voor mezelf te zorgen .
Rond die tijd heb ik ook Laureyns Marijn leren kennen , die toen nog voor eigen rekening speelde , en fenomenale uitslagen maakte in de sterke fondclub Steenbrugge .
Ik kon enkele eitjes bekomen uit zijn beste vliegduiven en uit een van die eitjes werd BLACK GOLD geboren .
Zoals altijd is het zoeken naar een gepaste partner en iedereen weet dat het niet altijd onmiddellijk een schot in de roos is !
En in 2013 werd zij gekoppeld aan ROCCO . Uit het  eerste nest werden twee vroege jonge duiven geboren . Twee duivers .
Ze toonden in hun geboortejaar reeds hun grote klasse door het halve fond kampioenschap te Aartrijke te winnen tegen een heel sterke concurrentie . Tornado en Salvatore . 
Tornado werd later een topkweker en dat is hij op heden ( februari 2023 ) nog steeds .
In 2022 gaf hij op 9 jarige leeftijd nog TORPEDO waarvan de uitslagen als jonge duif  best wel mogen gezien zijn .
Een andere zoon van TORNADO , de " 37 "  gaf mij in 2019 ALAPHILIPPE mijn beste jonge duiver op de snelheid met bijhorende kampioenstitels !
Hierna breng ik deze tak van de ROCCO-FAMILIE in beeld  
 

ZOON VAN DE " 37 " ( KLEINZOON ROCCO )  X JO COX 

Ik geef toe dat ik onderweg meermaals met de gedachte gespeeld heb om met ROCCO aan dichte inteelt te doen maar dan dacht ik er weer aan dat zijn lelijke eigenschappen wel eens " verdubbeld "  zouden kunnen worden door de inteelt en ik bleef dus maar kruisen met mooi spul .
Terzelfdertijd probeerde ik ook via diverse kanalen aan duiven te geraken verwant aan ROCCO  en DE WITTENBUIK VANDENABEELE .
En dan kom ik terecht bij ene KOEN MINDERHOUT . De grote kampioen uit Holland op de dagfond met overwegend Vandenabeele duiven . Koen heeft trouwens jaren met Gaby VANDENABEELE  samen gekweekt .  Koen was niet zo'n grote fan van inteelt en kruiste zijn Wittenbuiken met het beste dat er vloog !! De zeldzame keren dat hij wel aan inteelt  deed  was het een schot in de roos . Zoals u hieronder kunt zien !!! 

NL97 -1131420  De absolute stamdoffer van Koen Minderhout is de "420", want hij is vader van 31 eerste prijswinnaars!

Het superkoppel "Inteelt Wittenbuik" gaf onder andere de

" NL98-2364589 is vader van 9 eerste prijswinnaars
" NL00-0108550 is vader van 7 eerste prijswinnaars
" NL00-1614450 is vader van 7 eerste prijswinnaars
" NL02-1311524 vloog 2x de 1e prijs en 7 x de 2e prijs
" NL04-0421553 is moeder van 11 eerste prijswinnaars " NL03-2109555 is moeder van 2 eerste prijswinnaars Het superkoppel "Inteelt Wittenbuik" geeft dus niet alleen eerste prijswinnaars, maar hun nazaten geven ook weer eerste prijswinnaars.
Het zijn dus niet alleen super vliegers, maar ook nog eens super verervers.

"Zoon Daniël 568" is vader van 14 eerste prijswinnaars en komt uit "Daniël" 1e asduif 1998 en winnaar Orleans tegen 6.969 duiven en een "Dochter Superduif" van G. van de Stichele.
"Geschelpt 553" is moeder van 11 eerste prijswinnaars en komt uit "Inteelt Wittenbuik" (vader van 31 1e prijswinnaars) en "Geschelpt 429" (moeder van 25 1e prijswinnaars). 
Was Koen Minderhoud niet zo'n voorstander van inteelt dan waren de liefhebbers die er van hadden er wel voorstander van  .
Het bewijs is MIJN DUIVIN " CARPE DIEM " aan gekocht op 2 februari 2012 op de totale verkoop van Remi en Danny Pieters uit
Uitbergen . Ze was bloedmooi en werd " CARPE DIEM " gedoopt .
Haar afstamming is verzadigd  met de genen van DE WITTENBUIK .    ZELDEN GEZIEN !! Kijk maar ....

Hieronder ziet u de ouders van CARPE DIEM en haar stamboom , gemaakt , aan de hand van de gegevens uit de totale verkoop .
Op die verkoop kocht ik ook nog een broer van haar vader , mijn NIEUWE SULTAN , uit de stamvader , koop 1 , DE ZWARTE SULTAN .

Er is inteelt en inteelt . Op het kweekstation NATURAL verkoopt men ingeteelde duiven  van liefhebbers die 50 jaar en meer dood zijn . Je kan er bijvoorbeeld  nog steeds , na al die jaren  , zuivere AARDEN duiven kopen . Ik heb niets tegen het kweekstation en ze doen wellicht hun best maar  inteelt zonder selectie op de prijskampen vind ik eigenlijk maar niks . 
De  sterk ingeteelde  Vandenabeele , Wittenbuik duiven die ik hier ten tonele voer zijn stuk voor stuk kampioenen .
Hetzelfde geldt ook voor mijn 19-lijn . Bovendien zijn de " Wittenbuiken " die ik bezit onderweg gekruist met topduiven die minsten zo goed of nog beter waren .
ER BESTAAT GEEN ZUIVER RAS !!!!
Maar goed . Hieronder vind je de gegevens van MIJN NIEUWE SULTAN .  Inteelt ! Inteelt met uitslagen ! 

 Tussen 2010 en 2020 begon ik steeds meer goesting te krijgen in het zware fondspel , maar dat is een werkje van geduld en dus speelde ik ook nog wat snelheid met jonge duiven . Alleen met jonge duiven wegens plaatsgebrek en alleen snelheid omdat al die verschillende disciplines een verschillende aanpak vragen en heel veel werk . Ik hield het dus eenvoudig en ik amuseerde mij kostelijk . Ik deed ook mee voor de knikkers en dat zal de concurrentie geweten hebben .
Het toeval wil dat op de snelheid andere duiven naar voor kwamen dan ik gewoon was . Dat kwam vooral ook door ruil en schenkingen van en met vrienden . De WITTENBUIK -19- ROCCO lijn was echter nog intact !
En dat was maar goed ook want enkele jaren geleden begonnen de pesterijen , de uitsluitingen , het gezever en meer van die fraaie dingen als jaloezie de kop op steekt .
De concurrentie is er in geslaagd om mijn schitterend spel op de snelheid aan banden te leggen . Dat was niet zo moeilijk . 
Voor mij werd ik uit gesloten ( of verdween er een maatschappij ) en achter mij ....was er de Noordzee .
IK KON GEEN KANT MEER OP !!
Ik verkocht mijn kampioentjes en zou mij meer toeleggen op het halve fondspel  met jonge  en oude duiven . 
Iedereen weet dat omschakeling niet zo eenvoudig is maar er was geen andere mogelijkheid ,
of dan alleen nog het zware fondspel . Maar dat vond ik niet genoeg .
Ik ben dus nu een paar jaar daar mee bezig met vooral in 2022 veel tegenslag , onder andere een heuse rattenplaag die ik moeilijk onder controle kreeg .
Ondertussen merkte ik wel , telkens ik een vroege duif kreeg op de halve fond het er een was uit de ROCCO-LIJN ! 
Maar de tijd was niet stil gestaan en ROCCO werd 10 jaar . Hij kreeg een hokje voor hem alleen en kreeg  verschillende duivinnen in de schotel waaronder zelfs zijn eigen dochter met als moeder - HET GRIJS HENDRIK - die moeder was van een fenomenaal wit duivinnetje , kampioentje op de snelheid , JO COX !!
En ROCCO kweet zich uitstekend van zijn taak . Hij bracht zijn kroost zelf op . Ik liet hem doen omdat ik zag dat hij er zich goed bij voelde .
Terloops ....een van mijn geheimen is , dat ik er steeds voor zorg dat duiven zich goed voelen !
Als beloning zou ik hem , na jaren , terug laten uitvliegen . Met ook in het achterhoofd de wetenschap dat meer beweging ook langere vruchtbaarheid zou in houden !
En zo geschiedde , op een mooie dag . 
Maar ....ROCCO kwam s ' avonds niet meer terug . Het laatste wat ik van hem gezien heb ,was dat hij op het dak van de buren zat enkele tientallen meter verder . Ik heb hem nooit meer gezien . En het doet pijn , nog altijd  .
Ondertussen doen zijn kleinkinderen het uitstekend en bijgevolg heb ik die kleinkinderen deze winter ( 2022-23 ) tegen elkaar gezet  en het ziet er goed uit . 
Ik heb niet de pretentie om te beweren dat ik de zuivere lijn van de WITTENBUIK bezit maar wat heel erg  duidelijk is ....
ZIJN GENEN ZIJN HIER OVERVLOEDIG AANWEZIG EN KOM JE  LANGZAMERHAND TEGEN IN HEEL VEEL STAMBOMEN !
Ik heb deze " documentaire " gemaakt , ook voor mijn eigen  , en vreemd genoeg heb ik er zelf veel uit geleerd en kreeg ik nieuwe inzichten in verband met de verdere kweekstrategie .
Ik heb dit ook gemaakt voor mijn erfgenamen omdat deze info nuttig kan zijn . Je weet maar nooit wat er kan gebeuren . 
Ik zou niet graag hebben dat mijn levenswerk totaal verloren ging .
Ik som hieronder de rechtstreekse afstammelingen van ROCCO op , nog in mijn bezit . 
Bij leven en welzijn komt hier in 2023 nog een vervolg op , gemaakt door de afstammelingen van  een fenomeen !!
*****************************************************************************************************************************************

4357585/08  DUIVER " ROCCO WENDY  " - OUDE RING - ROCCO X WENDY AMEEL VANLAKE - DTER VAN DE WILDEN -ZUIVER  SILVERE TOYE . DE WILDEN IS VADER VAN DE 1° INTERNATIONAAL AGEN DUIVINNEN 2018.
MOEDER VAN  WENDY IS JOELLA 25 . RECHTSTREEKS JOEL VERSCHOOT INGELMUNSTER 
****************************************************************************************************************************************

3025852/17 DUIVER  " MAGIC ROCCO " VADER X DTR KOPPELING !
  ROCCO X GRIJS ROCCOTJE UIT ROCCO X T GRIJS HENDRIK .
T GRIJS HENDRIK IS EEN PRODUCT VAN SAMENKWEEK EN EIGEN BROER VAN DE
" BLAUWE ROGER " VLOOG O.A.  1° ARRAS 218 D . 1° CLERMONT 252 D . PROV. 22° OP 12272 D. 
****************************************************************************************************************************************

3025854/17  DUIVER " ROCCO SULTAN " INTEELT NAAR MARINA . KLEINDTR WITTENBUIK 
ZOON MARINA X KLEINDTR MARINA .
+ 25% DE SULTAN LIJN- PIETERS REMI & DANNY  ; INTEELT WITTENBUIK VIA KOEN MINDERHOUT ; 
*****************************************************************************************************************************************

3119632/17  DUIVER   ROCCO X CARPE DIEM 
CARPE DIEM IS DTR SUPERCRACK " GOLDEN SULTAN "  O.A. BOURGES NATIONAAL 62/19084   64/12898   516/27506 
GOLDEN SULTAN IS INTEELT WITTENBUIK . BIJGEVOLG IS DE 632/17 VOOR 75 % WITTENBUIK .
****************************************************************************************************************************************

3119633/17   DUIVER   NESTBROER VAN VOORGAANDE 
****************************************************************************************************************************************

4099646/18 DUIVER  ROCCO X ZUS DIKKE ( GUNTHER SMET )   
" ZUS DIKKE " IS EEN VAN DE TWEE ZUSTERS DIE IK TEN GESCHENKE KREEG VAN GUNTHER SMET ALS COMPENSATIE VOOR DE VELE GOEIE DUIVEN BEKOMEN TE LISSEWEGE .
GEKOPPELD AAN ROCCO GAF ZIJ MIJ  " ROCCO 646 " ZUS DIKKE HEEFT ALS VADER EEN BROER VAN DE BEROEMDE 
  " JAMES " MET ZIJN TWEE PROVINCIALE OVERWINNGEN . 
BROER JAMES EVENEENS KLZ ROCCO VLOOG OOK    1° NOYON  794 DUIVEN  - 6° NOYON 802 D. - 8° NOYON 763 D.
WERD ENKEL GESPEELD ALS JONGE DUIF . 
DE MOEDER VAN " ROCCO 646 " IS NIEMAND MINDER DAN " ELLIE " 1° PROVINCIAAL LIMOGES  4753 DUIVEN .
ZIJ IS EEN KLEINDOCHTER  VAN INTEELT WITTENBUIK  NL 97-1131420 VAN KOEN MINDERHOUT , HIERBOVEN REEDS BESCHREVEN ALS DE BASIS VAN DE INGETEELDE WITTENBUIK DUIVEN  VAN PIETERS REMI EN DANNY . 
DE 420 MINDERHOUT IS VADER VAN TEN MINSTE 32 EERSTE PRIJSWINNAARS EN GROOTVADER VAN MINSTENS 
35 EERSTE PRIJSWINNAARS .  ELLIE VAN GUNTHER SMET KOMT UIT BRUCE X WIDOKA MINDERHOUT EN ZIJ IS EEN KLEINDOCHTER VAN DE KANNIBAAL VAN DIJCK !
****************************************************************************************************************************************

3045518/16  DUIVER   ROCCO X KLAKSTJE 24
DIT IS OOK IETS HEEL SPECIAAL . KLAKSTJE 24 HEEFT ALS VADER DE 19 VAN DE 19 . GEKOPPELD AAN ZIJN EIGEN DOCHTER . BEMERK DAT DE " 19 " DE  VADER IS VAN ROCCO !! OVER INTEELT GESPROKEN !
DE MOEDER VAN KLAKSTE 24 IS KLAKSTJE 36 EN DAT IS OPNIEUW VOOR 50 % WITTENBUIK !
KLAKSTJE 36 IS TROUWENS MOEDER VAN MISS AURILLAC 3020544/18 VAN GUNTHER SMET  73° NATIONAAL OP 3584 D. 
ROCCO 518  KOMT DUS OOK WEER UIT EEN KOPPELING VAN TWEE VERWANTE WITTENBUIK DUIVEN
( AFSTAMMELINGEN )
****************************************************************************************************************************************

3043144/13  DUIVER - " TORNADO  "- UIT ROCCO X BLACK GOLD .
UITVOERIG BESCHREVEN HIERBOVEN . TOPVLIEGER EN KWEKER .
IK HOOP VAN MET HEM DEZE ZOMER NOG EENS AAN " INTEELT " TE DOEN !   
****************************************************************************************************************************************

3099386/18 DUIVER -" WITPEN ROCCO " . UIT ROCCO X FATIMA 
FATIMA NL-11-3038667 IS EEN BASIS DUIVIN VOOR DE ZWARE FOND 
ZIJ KOMT RECHTSTREEKS VAN MIJN VRIEND EN COMPAGNON  TIEST VAN TURNHOUT.
KOMT UIT DE LIJN VAN DE WITSTAART STEKETEE  -  GOUDEN BARCELONA DUIF -
RAS AARDEN  - VAN WANROY- STEKETEE
WITPEN ROCCO IS BROER VAN " MARTINE " 436/18 GESCHONKEN AAN HENDRIK VANKERKHOVE  , LISSEWEGE  DIE IN HAAR GEBOORTEJAAR VOLGENDE UITSLAGEN BEHAALDE . HIERONDER VIND U HET DANKWOORD VAN HENDRIK .
WITPEN ROCCO WERD IN 2023 GEKOPPELD AAN DE 603 DOCHTER TORNADO   . ZUS VAN ROBBY EN TORPEDO . ZIE HIERBOVEN .....

Hier de uitslagen van “Martine”  3098436/18.

27/05 Arras 32/126.

03/06 Arras  5/165d.

10/06 Arras 15/225d.

17/06 Clermont 5/309d.

24/06 Clermont 2/353 na hokgenoot.

07/07 Clermont 25/415d.

15/07 Clermont 10/397d.

21/07 Clermont 22/416d.

29/07 Clermont 27/305.

04/08 Pontoise  20/378d.

11/07 Pontoise 78/183d.

Dan gekwetst en niet meer kunnen spelen.

Door toedoen van deze duivin ben ik eerste kampioen snelheid jongen in Aartrijke .

Nogmaals bedankt voor de vele goede duiven die ik gekregen heb van jou.

Mvg

Hendrik
****************************************************************************************************************************************

3157600/13 DUIVIN " HET GRIJS ROCCOTJE "  KOMT UIT ROCCO X T GRIJS HENDRIK 
HET GRIJS HENDRIK IS DE MOEDER VAN DE SPRINTKONINGIN " JO COX " 
ZIJ WON ALS JONGE DUIF UIT ARRAS ZONDER MISSEN  1/130  4/137  4/1265  12/91  24/557  33/473  37/870  50/480  77/464
***************************************************************************************************************************************

3012984/16  DUIVIN - " HET GOUDEN GRIJS " ROCCO X EIGEN DOCHTER ( HET GRIJS ROCCOTJE HIERBOVEN )
HET GOUDEN GRIJS IS ZUS VAN " MAGIC ROCCO " HIERBOVEN BESCHREVEN . 
***************************************************************************************************************************************

3011378/16 DUIVIN  NESTZUS VOORGAANDE 

**************************************************************************************************************************************       3008516/20  BLAUWE DUIVIN - LAATSTE JONG ROCCO -  UIT ROCCO X 524/13 TIEST 
DE 516 HEEFT ALS MOEDER WEER IETS VOOR DE ZWARE FOND .  HAAR VADER IS GAUDI ,  EEN BROER VAN PALOMITO 
DIE DE 14° NATIONAAL BARCELONA VLOOG IN 2009 . DE 524/13 TIEST KOMT EVENEENS RECHTSTREEKS  VAN MIJN VRIEND EN COMPAGNON TIEST VAN TURNHOUT . 
HET WAS EIGENLIJK OORSPRONKELIJK DE BEDOELING OM MEER SNELHEID , MEER SPRINTPOWER , IN DE ZWARE FONDUIVEN TE INJECTEREN .
WIE KON IK DAAR BETER VOOR GEBRUIKEN DAN DE KRACHTPATSERS UIT DE ROCCO -LIJN !!! 
HET PAKT HELEMAAL ANDERS UIT WANT DE AFSTAMMELINGEN SCHITTEREN OP SNELHEID  MAAR BOVEN DE 700 KM BEGINT DE MOTOR TE SPUTTEREN . 
DE MOEDER VAN "516 ROCCO" IS RAS  COR DE HEIJDE - STEKETEE  - THEELEN - BATENBURG 
**************************************************************************************************************************************          DIT ZIJN DUS DE LAATSTE 13 RECHTSTREEKSE KINDEREN VAN ROCCO ANNO 1 MAART 2023 .
9 DUIVERS EN 4 DUIVINNEN . IK HEB OOK NOG EEN HELE REEKS KLEINKINDEREN MET SCHITTERENDE UITSLAGEN DIE ANNO 2023 OOK OP DE KWEEK ZITTEN . 
DE CONCLUSIE NA AL DAT OPZOEKINGSWERK IS DUIDELIJK .
NEE ! IK HEB GEEN ENKELE RECHTSTREEKSE VANDENABEELE DUIF EN IK HEB DAT OOK NOOIT BEWEERD . 
IK HEB ALTIJD GESPROKEN VAN MIJN 19-ROCCO LIJN . LOS VAN AL DE REST IS HET TOCH DIE LIJN DIE HIER  AL MEER DAN 30 JAAR MEE DRAAIT . 
MAAR ALS BELANGSTELLENDEN EN ZIJ DIE IETS WILLEN LEREN OVER OORDEELKUNDIG KWEKEN IETS DIEPER OP DE ZAAK IN GAAN ,  ZULLEN ZIJ MIJ MOETEN GELIJK GEVEN ALS IK BEWEER DAT DE GENEN VAN HET FENOMEEN 
" DE WITTENBUIK " HIER RIJKELIJK AANWEZIG ZIJN . 

DIT GEZEGD ZIJNDE HOOP IK IN 2023 EEN VERVOLG TE KUNNEN MAKEN OP DEZE PAGINA .

MET VRIENDELIJKE EN SPORTIEVE GROETEN 
ROGER CASIER 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

duif orni oog
19 mei 24
Luchtwegaandoeningen vormen tijdens het vliegseizoen samen met het Adeno-coli-complex de grootste bedreiging voor de gezondheid van de duiven. Een fikse uitbraak van het ornithose-complex kan in...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40