Nick van Adrichem


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 maart 2023 | week 10

Voorwoord

Terugblik Voorjaarsbeurs
Dat de Voorjaarsbeurs het afgelopen weekend goed bezocht is heeft u vast wel via de verschillende media meegekregen, maar ook velen van jullie zijn er zelf geweest. Op zaterdag was het zelfs erg druk, als je het tenminste afmeet aan de drukte in het gangpad voor onze NPO stand. Op het hoogtepunt was het soms schuifelen. Duivensport leeft volop zeg je dan, fijn. En omdat je al een poos bezig bent met de voorbereidingen van onze Olympiade januari 2024 in Maastricht kijk je natuurlijk ook met andere ogen. Ook ingegeven door de situatie in de wereld op dit moment, door de oorlog in Oekraïne hebben wij te maken met inflatie en daar krijgen de leden van onze Duivensportbond ook mee te maken. Denk aan de verhoging van de prijzen van het voer en aanverwante artikelen en de stijging van de brandstofprijzen waar wij mee te maken hebben bij het vervoeren van de duiven.

De Voorjaarsbeurs was natuurlijk ook het moment bij uitstek om alle aanwezige standhouders kort te bezoeken, onze brochure met daarin de propositie af te geven en de Olympiade onder de aandacht te brengen. De leden van de commissie Beurs hebben de PR machine voor de Olympiade volop laten draaien. Er wordt op dit moment gewerkt aan het floorplan en binnenkort kunnen de eerste afspraken gemaakt worden met de hoofdsponsors en overige exposanten. Wij zien er naar uit!

Zoals vooraf aangegeven hebben wij bij onze stand ook aandacht geschonken aan dopingcontrole. Elke dag waren er dopingcontroleurs aanwezig om uitleg te geven over het gehele proces. Het is fijn hier te melden dat dit zoals het er nu uitziet een succes is geworden. Er was de nodige belangstelling en er hebben zich een mooi aantal personen opgegeven voor de training en/of voor het verkrijgen van extra informatie. Ik verwacht en hoop dat wij het aantal dopingcontroleurs hierdoor kunnen uitbreiden en daardoor de werkzaamheden over het land beter te verdelen zijn. Ik wil de dopingcontroleurs die zich hiervoor hebben ingezet hartelijk bedanken!

Naast alles wat er te zien en te koop was op de beurs was er ook aandacht voor de Standaard Klasse van de Olympiade. Een volwaardige Olympische klasse die in Nederland wat minder belangstelling geniet. Om het te promoten hebben wij er onder andere in een Olympische Nieuwsbrief al aandacht aan geschonken. Het was een goed idee van Compuclub om naast de duiven die daar vanwege de sportieve prestaties zaten ook door de voorzitter van de Groep van Keurmeester, Wout de Vries, uitleg te laten geven over alles wat te maken heeft met Standaard Klasse en de selectie daarvan. Er was de nodige belangstelling voor, fijn! Het is een Olympische klasse, wie wil daar nu niet bij zijn met één of meer van zijn duiven?

Eindstanden World Best Pigeon 2022 (WBP)
Deze week heeft de FCI de eindstanden van de Word Best Pigeon bekend gemaakt. De eindstanden van de zes verschillende categorieën staan in deze nieuwsbrief. Zoals u zult zien staan er verschillende Nederlandse liefhebbers in de top van de eindrangschikking. Ik wil graag iedereen feliciteren met het behaalde resultaat. En hiermee kennen wij ook de namen van de eerste liefhebbers die in Maastricht op het podium komen. De eerste drie worden er namelijk persoonlijk gehuldigd.

Ledenraad
Morgen vindt de jaarlijkse voorjaarsledenraad vanaf 10.00 uur plaats bij zaal Verploegen in Wijchen. De agenda met alle bijbehorende stukken staan al een flink aantal weken in Op (de) Hoogte. Zoals gewoonlijk is de Ledenraad live te volgen. Dat kan via deze link . U kunt de Ledenraad naderhand ook op elk gewenst moment terugzien via dezelfde link.

Buitenlandse overschrijvingen
Dat duiven, zoals dat jaren kon, niet meer op de beurs kunnen worden overgeschreven is zo langzamerhand bij iedereen wel bekend, dat kunt u zelf doen of via de ringadministrateur/overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging. Een vraag die tijdens de beurs een aantal keren is gesteld was; hoe kan ik mijn buitenlandse duiven overschrijven zodat ik ze op naam krijg. Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig: u maakt een foto van het eigendomsbewijs en stuurt deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U hoeft alleen uw lidnummer maar in de mail te zetten en de duif wordt op uw naam gezet.

Allen een fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

NPO BESTUUR

Ledenraad online te volgen en terug te kijken

De ledenraad van zaterdag 11 maart is ook online te volgen.

 

WEDSTRIJDEN

Eindstanden World Best Pigeon 2022

De eindstanden van World Best Pigeon 2022 zijn bekend. In onderstaande overzichten vindt u de top10 per discipline. Via de buttons helemaal onderaan vindt u het volledige overzicht per discipline. Allen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!
 

Top 10 World Best Pigeon Middle Distance 


Top 10 World Best Pigeon Speed Top 10 World Best Pigeon All round 
                                
Top 10 World Best Pigeon Super Marathon
         
                     
Top 10 World Best Pigeon Long Distance 


Top 10 World Best Pigeon Marathon 
                                                                                                            Terug naar inhoudsopgave

Winnaars WBP Middle Distance
Winnaars WBP Speed
Winnaars WBP All Round
Winnaars WBP Super Marathon
Winnaars WBP Long Distance
Winnaars WBP Marathon
 

Het laatste Olympiade nieuws op website
en social media 


Het laatste Olympiade nieuws is op de Olympiade website, Facebook en Instagram te volgen. 

Wilt u graag op de hoogte blijven? Dat kan via: 
- De Olympiade website: www.olympiade2024.nl
- De Olympiade Facebookpagina. Klik op 'vind ik leuk'*
- De Olympiade Instagrampagina. Klik op 'volgen'*

* Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen, heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor De Rijke Group.

Nogmaals hartelijk dank! 

                                                                              
                                                                                                             Terug naar inhoudsopgave

 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

 • Verkoop PV De Witpen (Hengevelde)
  verkoop start op 13 maart 20.00 uur en loopt af op 24 maart 22.00 uur
 • PV de Getrouwe Doffer (Utrecht),
  verkoop start op 24 maart 20.00 uur en loopt af op 7 april 2023 22.00 uur

 

Toppigeons

 

Pigeoncom.com

 

Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • 11 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge duiven PV de Voorhouter, Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 • 19 maart 2023 - De Dag van Zutphen door PV Zutphen. Aanvang 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 maart 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

 • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
 • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
 • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

duif orni oog
19 mei 24
Luchtwegaandoeningen vormen tijdens het vliegseizoen samen met het Adeno-coli-complex de grootste bedreiging voor de gezondheid van de duiven. Een fikse uitbraak van het ornithose-complex kan in...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40