Nick van Adrichem


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 23 juli 2021 | week 29

Voorwoord


Grand Prix Bergerac
Volgende week staat de laatste Grand Prix voor de oude duiven op de kalender. De Grand Prix Bergerac ofwel “De Wijnstreek Klassieker”. Er komen heerlijke wijnen uit deze streek, nu maar hopen dat het een waardige afsluiter gaat worden van het oude duiven seizoen. Het is tevens het 3e en laatste Nationale concours van dit jaar. Laten wij gaan voor een mooie vlucht met om in wijntermen te spreken ‘heerlijke’ aankomsten. Dat zou mooi zijn. We hebben namelijk al teveel vluchten gehad waar we niet zo blij van werden. Het is door niemand te beïnvloeden. We hopen op een beetje geluk.

Herhaling is de kracht van de reclame dus nog één keer: om aan de Grand Prix mee te doen de duiven zetten op niveau 9 en poulen voor de luxe hoofdprijzen in kolom 19. De inleg is 1 euro per duif en ze gaan af per liefhebber op de volgende plaatsen: 1, 5, 10, 50, 100, 250 en 500 per sector. Succes met de laatste voorbereidingen!

Vliegprogramma 2022
Ja u leest het goed. Als bestuur hebben wij ons alweer gebogen over het vliegprogramma 2022. Uiterlijk begin oktober moet het klaar zijn. De vakantieperiode is begonnen en het blijkt dat er in het seizoen niet zoveel mogelijkheden zijn om te overleggen. Er is bijna elke dag wel ergens inkorven van onze gevleugelde vrienden. Bijkomend voordeel is dat wij nu bijna dagelijks geconfronteerd worden met allerlei zaken waar je als het seizoen voorbij is vaak niet meer aan denkt. Het zijn de puntjes op de i.

Uiteraard is het niet alleen verfijnen. Als bestuur vinden wij dat het verstandig is om beduidend later te starten met het vliegprogramma. De hinder die wij ondervinden van de roofvogels en de mogelijkheden van de werkende leden om de duiven te trainen spelen daarbij een rol. De nota “roofvogels” bevindt zich in de afrondende fase. Binnenkort zullen wij de resultaten publiceren. Eén van de logische gevolgen van het later starten met het vliegprogramma is later beginnen met de jonge duiven. Het opleren van de jonge duiven is op dit moment één van de meest besproken onderwerpen binnen onze duivensport. Wat moeten wij doen en laten om ze op te leren en te laten deelnemen aan vluchten? Niets doen is geen optie. Later starten en daarmee een zee van ruimte creëren om op te leren als het – voor zover wij het weten - echt verantwoord is en met kleine stapjes te trainen. Dat is een mogelijkheid die wij als bestuur graag willen benutten. Uitgangspunt is wel om voor alle disciplines een ongeveer gelijk aantal vluchten te organiseren. Als bestuur gaan wij het komende woensdag bespreken met de voorzitters van de afdelingen en zullen het daarna publiceren.

Watersnoodramp Limburg
Het NPO Bestuur heeft regelmatig contact gehad met het bestuur van de Afdeling Limburg. Als landelijke organisatie willen wij graag iets betekenen voor de getroffen Limburgse liefhebbers. Via de verenigingen wordt er door het bestuur van Limburg nu geïnventariseerd welke leden getroffen zijn door de watersnoodramp. Zodra dit in beeld is gaan wij overleggen en kijken op welke wijze wij het beste een steentje kunnen bijdragen. Wij houden u op de hoogte!

WBTR
In deze editie van de nieuwsbrief uitgebreide informatie over de WBTR – Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen – Doel is om de kwaliteit van bestuur en toezicht te verhogen. Het is voor elke vereniging en afdeling van belang, dus neem de informatie door en beoordeel wat voor u van toepassing is. Het is belangrijk om het goed te regelen.

Vogelopvang
De laatste weken bereiken ons als Duivensportbond regelmatig berichten vanuit de vogelopvang of soortgelijke organisaties. Niet zo gek want wij weten dat de duiven het soms moeilijk hebben gehad om de weg naar huis te vinden. Dan komen ze niet alleen bij collega duivenliefhebbers binnen maar ook bij particulieren en de verschillende soorten dierenopvang. Om bij het positieve te beginnen: veel duiven worden snel opgehaald door de eigenaar of vinden via de mogelijkheden met de koerier de weg naar huis. Ik zie hierover op social media ook positieve berichten. Ook zeer veel particulieren die de duiven met alle zorg omringen, top! In gesprek met iemand van de Vogelopvang hoor je naast het positieve ook de andere kant van het verhaal. Een aantal van onze leden neemt zelf geen verantwoordelijkheid, is kortaf aan de telefoon of verbreekt het gesprek. Dat is echt te gek voor woorden. Vanuit de opvang hoor ik bijvoorbeeld dat er echt wel wordt meegedacht met onze leden. Een duif waarbij ze bij de opvang wel zien dat het niet meer goed komt willen ze wel meewerken en de duif laten inslapen. Kosten hiervoor bij de opvang waarmee ik gesproken heb zijn 10 euro. Gelukkig betalen de meeste leden die 10 euro wel, maar er zijn mensen die niets meer van zich laten horen. Ik schaamde mij ervoor toen ik dat hoorde. Dat kan niet door de beugel. Ik heb mij dan ook voorgenomen dat wij het met de Ledenraad gaan bespreken en dat wij maatregelen moeten kunnen nemen tegen leden die zich misdragen. Ze verpesten het voor iedereen. Beeldvorming en daden die niet passen bij een fatsoenlijke organisatie.

Europese regelgeving
Vanuit Europa is er ook goed nieuws te melden. De verplichting om wedstrijdduiven drie weken in quarantaine te zetten en het verplichte gezondheidscertificaat zijn aangepast voor postduiven. Er was een wijziging op de verordening gemaakt waarin de drie weken termijn is vervallen. Daarnaast hoeft men niet het vereiste gezondheidscertificaat te gebruiken, maar zijn de certificaten van de lidstaten zelf toegestaan. Het voorstel met deze wijzigingen is op 14 juli goedgekeurd door de Europese Commissie. We wachten nu op publicatie en na drie dagen treedt de regeling in werking. Tussen 21 april en de publicatie kunnen we nog gebruik maken van de overgangsregeling (die tot medio oktober geldt).

Komend weekend
Ik ga er maar weinig woorden aan vuil maken. Op dit moment (donderdagavond) wordt er door sommige afdelingen al ingekorfd om vrijdag te lossen. Voor zaterdag ziet het er slecht uit. Hopen dat zondag nog soelaas biedt.

Fijn weekend en hopelijke vluchten die goed verlopen!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen 


Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (hierna: WBTR) in werking getreden. De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de regels voor bestuurders van verenigingen en stichtingen zoveel mogelijk gaan aansluiten bij de regels voor bestuurders van besloten en naamloze vennootschappen (hierna: BV’s en NV’s). Doel is om de kwaliteit van bestuur en toezicht te verhogen. Voor verenigingen en dus ook voor duivenverenigingen en afdelingen (voor zover zij de rechtsvorm vereniging hebben) is het belangrijk de veranderingen goed door te nemen, zodat je weet welke regels er vanaf 1 juli 2021 gelden. Wanneer het bestuur van de vereniging de veranderingen heeft doorgenomen, is het goed om te kijken of er zaken moeten veranderen in de vereniging. Bijvoorbeeld het aanpassen van de statuten, het huishoudelijk reglement of, indien dat bestaat, het bestuursreglement. De voor verenigingen belangrijkste onderwerpen komen hieronder aan de orde.

Taakvervulling
In de wet wordt opgenomen dat bestuurders zich bij de vervulling van hun taak richten naar het belang van de vereniging en de met haar verbonden organisatie. Dat betekent simpel gezegd dat je als bestuurder altijd het belang en doel van de vereniging voorop moet stellen. In de statuten van de vereniging staat dit doel van de vereniging omschreven. Hoewel deze bepaling nog niet in de wet stond, werd in de praktijk al wel aangenomen dat bestuurders van verenigingen zo moesten handelen.

Stemrecht
De WBTR bepaalt dat je als bestuurder nooit meer stemmen mag uitbrengen dan de overige bestuurders tezamen. Het mag dus niet zo zijn dat een bestuurder (de voorzitter bijvoorbeeld) vier stemmen mag uitbrengen en de overige bestuurders allemaal maar een. Dan kan de bestuurder met vier stemmen altijd het beleid alleen bepalen en dat mag niet meer. Controleer dus in de statuten hoe de stemverhouding binnen het bestuur is geregeld.

Belet en ontstentenis
Het is na inwerkingtreding van de WBTR verplicht om in de statuten een regeling te hebben voor gevallen van belet en ontstentenis van het gehele bestuur. Belet en ontstentenis zijn juridische begrippen. Belet betekent dat je tijdelijk je functie als bestuurder niet kan of mag uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat je bent geschorst, ziek bent of voor een lange periode in het buitenland zit. Je kunt dan als bestuurder een tijd je functie niet uitoefenen, maar de verwachting is wel dat je dit op een gegeven moment weer wel kunt. Bij ontstentenis ontstaat er echt een vacature. Bijvoorbeeld omdat een bestuurder is afgetreden, ontslagen of is overleden. De WBTR bepaalt dat je in de statuten iets moet opnemen voor de situatie dat er sprake is van belet/ontstentenis van alle bestuurders. Dat is belangrijk, want als er (even) geen bestuur is, kunnen er ook geen besluiten worden genomen en staat de vereniging als het ware stil. Controleer als bestuur of je hiervoor al een bepaling in de statuten hebt opgenomen. De kans is groot dat dit nog niet het geval is. In dat geval moet je deze bepaling opnemen bij de eerstvolgende statutenwijziging.

Aansprakelijkheid bij faillissement
Met de WBTR komt er nu een speciaal artikel voor aansprakelijkheid in faillissement. Dit maakt het voor een curator (die door de rechtbank wordt aangesteld als de vereniging failliet wordt verklaard) makkelijker om het bestuur in privé aansprakelijk te stellen. Deze bepaling was er al voor BV’s en NV’s maar nog niet voor verenigingen. Het artikel bepaalt nu dat in geval van faillissement elke bestuurder hoofdelijk aansprakelijk is voor het boedeltekort (het negatieve saldo van de baten en lasten), als het bestuur haar taak kennelijk onbehoorlijk heeft vervuld en aannemelijk is dat dit een belangrijke oorzaak is van het faillissement. Of het bestuur haar taak onbehoorlijk heeft vervuld en of dit een belangrijke oorzaak is van het faillissement, moet per geval worden bekeken door de curator. De wet bepaalt wel dat het in een paar gevallen vaststaat:

  • Het bestuur heeft geen, of onvoldoende (financiële) administratie bijgehouden;
  • De jaarrekening is niet openbaar gemaakt terwijl dit verplicht was, en/of de jaarrekening bevat misleidende informatie.

Voor duivenverenigingen zal in beginsel het openbaar maken van de jaarrekening niet verplicht zijn. Het gaat dus in de praktijk met name om het goed bijhouden van de financiële administratie. Verder is het van belang dat het bestuur goed op de hoogte is van haar taak en verplichtingen. Als de financiële administratie niet op orde is of zelfs ontbreekt en de vereniging gaat failliet, dan is er een reëel risico dat de bestuurders aansprakelijk worden gesteld. Zorg dus dat dit op orde is.

Tegenstrijdig belang
Op grond van de WBTR gaat voor situaties waarin sprake is van een “tegenstrijdig belang” gelden dat in geval een bestuurder een tegenstrijdig belang heeft met de vereniging, deze bestuurder niet mag meedoen aan de beraadslaging en besluitvorming over het betreffende onderwerp. De andere bestuurders blijven wel bevoegd tot het nemen van een besluit. Een tegenstrijdig belang kan aan de orde zijn als bijvoorbeeld de vereniging iets koopt of huurt van een bestuurslid. Als door genoemde regeling geen besluit kan worden genomen, omdat de statuten bijvoorbeeld bepalen dat er tenminste drie bestuurders nodig zijn en dit aantal wordt nu niet gehaald, dan neemt de algemene ledenvergadering het besluit, tenzij de statuten anders bepalen.

Goed om te weten is dat de regeling omtrent tegenstrijdig belang niet nieuw is. Nu staat er in de wet namelijk dat wanneer er iemand uit het bestuur een tegenstrijdig belang heeft, het hele bestuur onbevoegd wordt. Dat wil zeggen dat het bestuur geen besluit meer over dat onderwerp mag nemen. De algemene vergadering moet dan een persoon aanwijzen die de vereniging mag vertegenwoordigen. Als bestuur moet je daarom goed in de statuten kijken wat er nu is bepaald over tegenstrijdig belang. Als daar iets in is bepaald dat anders is dan de nieuwe regeling in de WBTR dan geldt die regeling na 1 juli 2021 niet meer. De statuten zullen dan bij de eerstvolgende statutenwijziging moeten worden aangepast.

Raadgevende stem
Het bestuur heeft een raadgevende stem in de algemene ledenvergadering. Dat gebeurde voorheen ook al, maar dat stond niet met zoveel woorden in de wet.

Bezoldiging
De algemene ledenvergadering kan aan bestuurders een bezoldiging toekennen. Dat was voorheen ook al mogelijk maar dat stond niet in de wet.

Toezicht
De WBTR bepaalt hoe je als vereniging een Raad van Commissarissen kunt instellen en waar deze dan aan moet voldoen. Een Raad van Commissarissen is een apart orgaan binnen de vereniging dat het bestuur controleert en voorziet van advies. Soms wordt dat ook een raad van toezicht genoemd. Ook voor de WBTR was dit al mogelijk. Er stond dan alleen niet in de wet hoe dit moest gebeuren.

Bij (kleine) verenigingen is een Raad van Commissarissen niet gebruikelijk. Het is dus niet verplicht voor een vereniging om een raad van commissarissen in te stellen. Maar als je dat wilt, dan staat vanaf 1 juli 2021 in de wet hoe dat moet.

Tot slot
Duivenverenigingen zijn natuurlijk niet de enige verenigingen in Nederland die te maken krijgen met deze nieuwe wetgeving. Voetbalverenigingen bijvoorbeeld ook. De KNVB heeft op haar website dan ook informatie en voorbeelden opgenomen die bruikbaar zijn in de praktijk. Wij zijn zo vrij om daarnaar te verwijzen voor meer informatie. Blijven er vragen, neem dan gerust contact op met het NPO Bureau.


                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

Stappenplan WBTR
 

Poll op pauze

Komende periode even geen wekelijkse poll, we richten ons op het vliegseizoen én gaan de informatie die we hebben opgehaald met de polls doornemen om te zien hoe we dit kunnen benutten voor de (door)ontwikkeling van onze sport en beleid.
 
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor vrijdag 23 juli, zaterdag 24 juli en zondag 25 juli 

Weersituatie vrijdag 23 juli
Het hogedrukgebied ligt over Nederland en verplaatst zich langzaam noordwaarts. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind waarmee afgelopen nacht een pakket bewolking (450-600m) is binnengetrokken. De meest zuidelijke grens hiervan ligt van Rotterdam richting Enschede en zal in de ochtend weer oplossen vanuit het zuiden en vervolgens ook weer noordwaarts gaan trekken. Over België en het zuiden van Nederland vrijwel geen bewolking maar wel een sterke grondinversie, welke wel eerst moet afzwakken alvorens de jonge duiven te lossen. Dit zou rond 09.00-09.30uur kunnen, maar hierbij geldt hoe langer gewacht hoe beter de omstandigheden. Voor lossingen vanuit Frankijk zijn de omstandigheden goed met een enkele plaatselijke grondmistbank welke zeer spoedig verdwenen zal zijn. Wel zullen in de loop van de middag ten noorden van Parijs al de eerste regen en/of onweersbuien gaan ontstaan.

Weersituatie zaterdag 24 juli
Een uitloper van een lagedrukgebied ligt over het noorden van Frankrijk en België, hieromheen veel bewolking en al plaatselijk wat lichte regen of (buiige) regen. Bij een naar zuid draaiende wind lopen de temperaturen op en zullen enkele actieve buiencomplexen gaan voorkomen waarbij de kans op onweer niet uitgesloten is. Probleem voor de lossingen zal, naast de neerslag, ook zijn dat er in de ochtend nauwelijks blauw in de lucht aanwezig is waardoor jonge duiven problemen kunnen gaan krijgen met de oriëntatie.

Weersituatie zondag 25 juli
Zondag de slechtste dag van het weekend met veel bewolking en perioden met buiige regen. Er zullen nauwelijks langere droge perioden op een hele vlieglijn voorkomen waardoor lossingen met jonge duiven niet verantwoord lijken op basis van interpretatie van de modelberekeningen.


Bron: https://vluchtbegeleidingduiven.nl/

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Losplaats Bergerac gewijzigd


Gistermiddag kregen wij bericht van de Franse Bond dat de losplaats Bergerac gesloten is voor komende week. Na overleg met de Franse Bond hebben wij een nieuwe losplaats gevonden. De nieuwe losplaats wordt Bergerac (Libourne).

De coördinaten van de nieuwe losplaats zijn: Latitude: +44.54.39,0 Longitude: -00.14.54,0 .

Terug naar inhoudsopgave

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - vooruitblik Bergerac  

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Een vooruitblik op de Grand Prix Bergerac op 30 juli. Wilt u de vooruitblik bekijken? Klik dan op onderstaande button. 

Vooruitblik Grand Prix Bergerac
 

NPO BESTUUR

Winnaars Grand Prix rondom Parijs


De uitslagen van de Grand Prix rondom Parijs zijn bekend. Het NPO Bestuur bezocht de winnaars en overhandigde hen een bloemetje. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestaties namens het NPO Bestuur! 

 
Winnaar afdeling 2: Comb. Heeren                                    Winnaar afdeling 3: C. Janssen en ZN 

  
Winnaar afdeling 4 - Tim Penders                                       Winnaar afdeling 8 - J. Arends - Aalberts


Winnaar afdeling 9 - Willi Linsen

 

Winnaar afdeling 10: Gebr. Leideman                                Winnaar afdeling 11: Gerrit Wakker 

Er ontbreken nog enkele foto's van winnaars. Deze foto's hopen we in de volgende editie van Op (de) Hoogte te publiceren. 
 

NPO BESTUUR

Uitslagen sectorale eendaagse fondvlucht Chateauroux 


De uitslagen van de sectorale eendaagse fondvlucht Chateauroux zijn bekend. Via onderstaande button kunt u de uitslagen raadplegen. Het NPO Bestuur feliciteert alle winnaars met hun fantastische prestaties!


                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Uitslagen Chateauroux
 

NPO BUREAU

Periode ringen bestellen voor 2022 met een dag verlengd 

Op het moment van schrijven (donderdag 22 juli) hebben 280 verenigingen hun ringenbestelling nog niet ingevoerd of afgerond. Deze verenigingen ontvangen een mail met een herinnering, zodat zij dit weekend nog kunnen invoeren/afronden. Als de bestelling nog niet is afgerond, kan deze dit weekend ook nog gewijzigd worden.

Op maandag en dinsdag (26 juli en 27 juli) worden de bestellingen nagekeken en mails en verzoeken tot correctie meegenomen, waarna de bestelling naar de leverancier gaat.

Nabestellingen 2021
Op 28 juli a.s. wordt het bestelformulier voor 2021 weer online gezet. Er kunnen dan weer nabestellingen worden gedaan.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

De vaste voetringen voor 2022 moeten in juli worden besteld. Wanneer moeten die zijn betaald?
De factuur voor deze ringen wordt in oktober verstuurd. Bij de verenigingen die een machtiging hebben afgegeven, wordt het bedrag ook in oktober afgeschreven.

Ik krijg een melding van een opgevangen duif, maar de duif is niet meer van mij. Wat nu?
Zolang een duif op uw naam staat, blijft u verantwoordelijk voor de duif. U dient dan voor een oplossing te zorgen en mag de melder niet laten zitten met de duif. Haal de duif op, laat hem ophalen of geef de gegevens door van een vereniging of liefhebber uit de buurt van de melder. Deze gegevens kunnen ook bij ons opgevraagd worden.

Ik wil chipringen nabestellen. Zijn er genoeg chipringen op voorraad?
De chipringen zijn voldoende op voorraad. Op de Mega-ringen na, deze zijn eind juli weer leverbaar.

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 

 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing ZLU Marseille 


De vlucht Marseille staat voor vrijdag 23 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 


Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU Marseille
 

LADIES LEAGUE 

Uitslagen Kring 3/Afdeling 6 Noord-Holland

Door Linda Jansen en Gitta Twaalfhoven

De 2e Ladies League vlucht is gewonnen door Wil Reuman. Wil vertelt: "Wij doen nu voor het tweede jaar mee met de ‘roze’ ringen race. Al jaren zijn wij actief in de duivensport, het is door onze vaders met de paplepel ingegoten. Wij hebben elkaar 34 jaar geleden leren kennen bij de duivenvereniging. Dit jaar hebben wij met de oude duiven twee kring overwinningen behaald en daar komt deze mooie prijs bij. Top, ik ben er superblij mee! En dan meer informatie over de winnende duivin: haar vader vloog in 2018 nog 1e in de kring en haar moeder komt uit de 789, as duif in de kring en tweede as duif van Noord-Holland 2019 die onze stamdoffer de 445 van 2004 als opa heeft."

Wil, van harte gefeliciteerd! Je wint een dinerbon. 

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag Ladies League vlucht Kring 3/Afdeling 6
 

Derde editie Elfstedentocht voor Postduiven

Door PV De Rode Doffer uit Drachten 

De 3e editie van de Elfstedentocht wordt dit jaar op zondag 19 september georganiseerd. Inkorven op 18 september bij de Rode Doffer in Drachten. Wie wordt de opvolger van Coen Brugman? Er is een capaciteit van 499 duiven per stad. Iedere deelnemer die uit elke stad 1 duif voor afslaan van de klok constateert krijgt een medaille (max. 1 per deelnemer). Uiteraard zijn er ook prijzen voor de top 3. Deelnamekosten zijn 5 euro per deelnemer en 1 euro per duif. Vooropgave is zeer gewenst. Mocht een COVID-19 protocol nog van kracht zijn dan moet hiermee rekening worden gehouden. Uit de opgave wordt een selectie gemaakt waarbij wordt er naar wordt gestreefd dat iedere deelnemer met 1 team van 11 duiven. Wanneer er plaatsen overblijven dan worden die verdeeld over de deelnemers die meerdere teams willen laten deelnemen. Inschrijven en meer info vind u op www.derodedoffer.com onder “Elfstedentocht”.

Terug naar inhoudsopgave

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 21 juli 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website publiceren we normaal gesproken activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland vanwege corona.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40