Evelien’s Journaal


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 26 april 2024 | week 17
 

<a href="<a href=https://www.freepik.com/free-photo/closeup-gray-pigeon_8281341.htm#fromView=search&page=1&position=26&uuid=0fc59d70-a4cc-4d36-bcf1-cf89ac77c6f9">Image by wirestock on Freepik</a>" width="800" height="228" style="border: 0px; height: 228px; outline: none; text-decoration: none; width: 800px; margin: 0px;" data-file-id="5665031" />

Image by wirestock on Freepik

Voorwoord


5, 4, 3, 2, 1: Los of Go!
Dat klonk het afgelopen zaterdag op vele losplaatsen bij de start van het Nationale Vliegprogramma. Geen geweldige weersomstandigheden, maar gezien de manier waarop de duiven naar huis kwamen kunnen wij misschien wel zeggen dat de duiven beter tegen de kou kunnen dan wij als mensen. Voor het eerst heeft u na de wedvluchten door het NPO Uitslagen Dashboard ook een mooi overzicht gekregen van de uitslagen in de Vlieggebieden die tellen voor de Nationale Kampioenschappen. In het artikel onder dit voorwoord vindt u de eerste observaties. Goed om te vermelden dat het de eerste versie is. Uw opmerkingen en tips zijn natuurlijk welkom. Deze kunt u doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Extra Ledenraad over proces herindeling
Komende woensdag om 20.00 uur is er een extra Ledenraad over het bovenstaande. Daar zullen de nodige vragen en opmerkingen wel aan de orde komen. Wilt u daar getuige van zijn? Dan kan dat via de Livestream
 
Communicatiestrategie
In deze Op (de) Hoogte lanceren wij onze Communicatiestrategie voor de periode 2024-2028. U leest het goed: het is inderdaad een meerjarenplan, communicatie is namelijk geen onderwerp van lange halen en snel thuis. Het goed op de kaart zetten van de duivensport vergt tijd, iets voor de lange adem. Uiteraard kijken wij gedurende deze tijd goed waar het aangepast/bijgesteld moet worden. Ik kan u nu al verzekeren dat de wereld om ons heen er over een paar jaar qua communicatie en communicatiemiddelen weer anders uitziet dan op dit moment. Dat neemt natuurlijk niet weg dat wij nu starten met implementeren. Vanuit het NPO Bestuur sturen de portefeuillehouders Wim Konter en Huib Bransen het aan. Het communicatieplan is tot stand gekomen in samenwerking met Gazeuse Communicatie en Evenementen. Zij helpen ons ook met de uitvoering. Wij werken al jaren samen met Gazeuse. Ze verzorgen onder andere deze wekelijkse nieuwsbrief en hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd bij de organisatie van de Olympiade. 

UDP-contactpersoon vereniging
Uiteraard zitten alle gegevens van de eerste officiële wedvlucht ook in de NPO Cloud. Helaas hebben 85 van onze 459 verenigingen nog geen UDP-contactpersoon opgegeven. Van deze verenigingen missen we dus belangrijke informatie ten aanzien van de automatische eigendomscontrole en of de duiven correct zijn gevaccineerd. Dit is een urgente kwestie zeker nu er een Paramyxo uitbraak is gemeld door de NVWA. De verenigingen die nog geen contactpersoon hadden opgegeven zijn donderdag aangeschreven om het snel in orde te maken. Dus maak het in orde en wel gaarne per omgaande.


Succes het komende weekend en een fijne Koningsdag toegewenst!

 
Ben Geerink
voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

PMV geconstateerd 



De NVWA heeft ons geïnformeerd dat er Paramyxo is constateert in Noord-Holland. De NPO roept alle liefhebbers op om nog niet gevaccineerde (jonge) duiven direct te laten vaccineren tegen PMV. Dat geldt voor alle liefhebbers en in het bijzonder de liefhebbers in Noord-Holland.

 

NPO BESTUUR

Eerste inzichten NPO Uitslagen Dashboard 


Het NPO Uitslagen Dashboard is van start gegaan op de eerste vitesse vlucht van het Nationaal Vliegprogramma. Compuclub heeft in korte tijd een mooie eerste versie neergezet. Het NPO Uitslagen Dashboard is bedoeld om snel en efficiënt inzicht te geven in de uitslagen die gelden voor de NPO Kampioenschappen en het landelijk vergelijken van resultaten mogelijk te maken.

Er zijn per vlieggebied twee uitslagen; snelste duif en Grootmeester of beste hokprestatie. De vlieggebieden worden automatisch aangepast voor elke discipline. Er zijn dus verschillende vlieggebieden voor Vitesse/Midfond afstanden, Dagfond en Marathon. De vlieggebieden zijn zo gekozen dat ze zoveel mogelijk vergelijkbaar zijn. Ook is het mogelijk om aan het NPO Uitslagen Dashboard een verslag van de vlucht en of winnaars toe te voegen. 
De eerste inzichten van het NPO Uitslagen Dashboard
 

LEDENRAAD

Livestream extra Ledenraad 1 mei 2024 



De NPO Ledenraad van woensdag 1 mei is vanaf 20.00 uur te volgen via: https://youtube.com/live/0fP6HZr1BOg . 

Bent u niet in de gelegenheid de vergadering live te volgen? Het is mogelijk om via dezelfde link de vergadering later terug te kijken. 
 
 

WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata- en tijden en uitslagen


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
En voor de uitslagen en voorlopige ranking is het NPO Uitslagen dashboard beschikbaar. 
 
Wie lost waar
NPO Uitslagen Dashboard
 

NPO BESTUUR

Communicatieplan is vastgesteld

Zoals tijdens de laatste Ledenraad is besproken, zijn we aan de slag gegaan met de communicatiestrategie voor de komende jaren. De NPO heeft als doel om de duivensport levend en aantrekkelijk te houden, door open en transparant te communiceren over de sport, wedstrijden te organiseren en de sport toegankelijk te maken. Hiervoor is een communicatiestrategie uitgewerkt die gericht is op het informeren van huidige en potentiële liefhebbers over de sport en het vergroten van de bekendheid en het versterken van het imago van de sport.



De website vormt binnen deze aanpak de basis van alle communicatie, met daarnaast diverse media om de verschillende doelgroepen te bereiken en zo de sport uit te dragen. De kernboodschap luidt: "Samen bouwen we aan een aantrekkelijke en levendige duivensport gemeenschap, waar liefhebbers van alle niveaus kunnen genieten van mooie duivensport en zich kunnen verbinden.”

Werk in uitvoering
Inmiddels hebben we het plan vastgesteld en worden de eerste acties uitgewerkt. Het filmpje onder dit bericht legt het communicatieplan één minuut uit. Daarnaast kunt u via de button onder dit artikel het complete plan downloaden. De informatie is ook te vinden op onze website. Via de website en Op (de) Hoogte houden we u op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen.
 
Meerjaren communicatieplan
 
 

NPO BUREAU

Spreekbeurtpakket beschikbaar via website


Het spreekbeurtpakket dat opgevraagd kon worden bij het NPO Bureau is sinds deze week digitaal beschikbaar via de website. Op de speciale pagina staat een informatief document, foto's die te downloaden zijn én ook nog 2 kleurplaten en een mobiel en masker om te knutselen.
 

Terug naar inhoudsopgave

Spreekbeurtpakket, kleuren en knutselen
 

Pieter de Putter geslaagd voor duivenmelkers certificaat 

 

Ons nieuw lid in de Sluiskilse Reisduif, Pieter de Putter, heeft op 11 april j.l . de duivenmelkers cursus afgerond. Hij was hiermee de eerste die de cursus volgde. R. Peeman heeft deze PowerPoint presentatie geschreven en was blij dat de cursus gegeven kon worden. Door Pieter zijn vragen en het initiëren van de zaken die nog te onduidelijk beschreven waren kon de cursus verfijnd worden. Pieter was duidelijk blij met deze aanpak. Duivensport is erg ingewikkeld voor een buitenstaander en nieuwe leden.

Lees hier verder
 

GPS Analyse - het einde van een tijdperk

 

Hieronder het verslag van Michel Beekman over het GPS traject van afgelopen jaar. Het NPO Bestuur bedankt Michel en de liefhebbers die hebben deelgenomen aan het project. Het heeft waardevolle inzichten opgeleverd.


Maandag 4 december. Een dag voor het heiligavondje leg ik de laatste hand aan een artikel over de GPS-tracks. Een artikel waarop de vaste volgers van deze artikelenreeks lang hebben moeten wachten. Het voorlaatste GPS-ringen-artikel in deze reeks verscheen namelijk in uitgave 34 van het Spoor, na de laatste vluchten van het Nationale Vliegprogramma. Hetgeen inmiddels als een eeuwigheid geleden aanvoelt.
 
In de tussentijd gebeurde er veel. Op organisatorisch vlak, waarvan ik mij afzijdig zal houden, en op persoonlijk vlak. En vooral dit laatste zorgde ervoor dat het slotartikel op zich liet wachten. Om eerlijk te zijn, het hoofd van uw analist stond een tijdje niet naar het schrijven over GPS-tracks. Na een schrijfseizoen dat startte in week 15 en duurde tot en met week 36 zat uw schrijver er een beetje doorheen. Het schrijven van een wekelijks artikel van minimaal drie pagina’s is simpelweg een tijdrovende klus. Iets dat door de criticasters wel “een beetje” onderschat wordt. Vooral als de inhoud niet zomaar uit het blote hoofd komt, maar ook nog eens vergaard moest worden. In het totaal bekeek uw dienaar maar liefst 797 tracks. 
GPS Analyse - het einde van een tijdperk
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

 

WEDSTRIJDEN

Update Venira rekenaar 


Vanaf heden is versie 4.8.0 van Rekenaar als update beschikbaar op onze webpage . Deze update bevat belangrijke aanvullingen en verbeteringen, daarom adviseren wij u dringend om deze update te installeren. Bestaande gebruikers dienen alleen de update te installeren, niet het volledige pakket. Volg hier de installatie-aanwijzingen. Maak voordat u een update installeert altijd vanuit Rekenaar een reservekopie van de database via "Extra | Database backup".
Update Venira rekenaar - lees hier verder
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 26 april 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 1 mei 2024 - Extra NPO Ledenraad (herindeling / duivensport anno 2030
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
     

2025

  • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
  • 22 november 2025 - NPO Ledenraad
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

klaus
04 mei 24
Er zijn bij duiven een aantal bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken, maar dit niet onder alle omstandigheden doen. We noemen deze bacteriën: facultatief pathogene bacteriën. Ze kunnen in principe ziekte...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40