Evelien’s Journaal

De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook vroeger donker, een uitgelezen tijd voor het dievengilde. Inmiddels weten we zo goed als allemaal uit de media dat criminelen bij sportvriend COR DE HEIJDE in het Westbrabantse MADE op bezoek zijn geweest. Deze man is voor de zoveelste keer slachtoffer van gore hufters met hun lange vingers. Naar wat ik hoorde heeft er tot 2 dagen voorafgaand de inbraak met regelmaat een drone boven de hokken en huis gevlogen, kennelijk om de boel te verkennen... Kan het nog brutaler en geraffineerder? Het tuig is met enkele tientallen kweekduiven aan de haal gegaan.

Korte tijd later is het criminele tuig ook nog bij een andere kampioen van de lange afstandsvluchten wezen shoppen. Dit keer bij de bekende JELLE JELLEMA in NIJVERDAL. Bij Jellema zijn ze zeer gewiekst te werk gegaan en hebben er gericht zijn beste vliegers gestolen. Hoe is het mogelijk!!!! Het ligt voor de hand dat de dader iemand moet zijn met 'inside information'. Op internet en de sociaalmedia gaan er geruchten dat de duiven zich mogelijk nog in Nederland bevinden en dat 'Het Gilde der Langvingers' vermoedelijk nog niet klaar zijn met hun strooptocht... Wie zal het volgende slachtoffer zijn... Bij het horen van dit soort info denk ik dat er toch iemand moet zijn die er meer vanaf weet..., of word ik nu gek? Je zou toch denken 'Appeltje Eitje' pakken die gasten, maar erger nog, wat moeten ze met de gestolen duiven aanvangen. Ze krijgen de melker Cor en Jelle er niet bij... Verkopen gaat ook zo goed als zeker niet. Is het iemand die de buitgemaakte duiven geheel uitwringt en valse stambomen maakt en ga zo maar verder... Hoe verrot is dit wereldje dan!!! Ik roep het al jaren en de vaste lezers weten wat ik bedoel: MAFFIA !!

Nu hoor ik ook links en rechts uitspraken zoals "de slachtoffers zijn liefhebbers met een riant banksaldo", of van "eigen schuld dikke bult" en "moeten ze maar stoppen met die tamtam rondom de duivenverkoopsites"... Je hoort zelfs uitspraken als: "ach, het zijn maar duiven"... Mensen nog aan toe!
Je moet gewoon van andermans spullen afblijven, ongeacht arm of rijk. Een duif kan voor een liefhebber net zo veel betekenen als een hond of kat voor de ander. Duiven zijn niet zomaar duiven, je kunt de duif weghalen bij de liefhebber maar niet de duif uit de liefhebber. Wij als duivenmelkers weten dat duiven ook ongelooflijk veel plezier kan brengen. Ze kunnen ook emoties te weeg brengen want in elke tak van sport zit emotie dus ook in de duivensport. Meestal is het opbouwen van een kolonie zeer goed presterende duiven een levenswerk en dat de een kapitaalkrachtiger is dan de ander, akkoord, maar is het nog niet gerechtvaardigd dat bij voornoemde liefhebbers, die er bij wijze van spreken riant van kunnen leven, zomaar de duiven worden gestolen. NEE NEE NEE !!
Zowel Cor de Heijde als Jelle Jellema kennen het klappen van de zweep en weten als geen ander hoe moeilijk het is tot de top van de nationale en internationale duivensport te geraken. Ze hebben alles gewonnen wat er maar te winnen valt, maar wel op sportieve en eerlijke wijze en dat vele jaren achtereen. Beide liefhebbers steunen het goede doel waar mogelijk, het maakt hun mens zoals u en ik... Ze hebben beide kei- en keihard op de grote fond gevlogen en dit is de prijs die daarvoor kennelijk betaald moet worden. Bah...
Ik zeg: "pakken die gasten en zachtjes uit elkaar rukken, elke dag een vinger eraf knippen, niet hakken want dat is te simpel, knippen met een botte schaar graag. Het moet ze flink pijn doen"!! Nee, ik heb echt geen sadistische inslag, maar iedereen die me beter kent weet dat ik van mijn hart geen moordkuil maak en wat ik denk ook op die manier op papier zet. PUNT !

eveliens 14 1

Gero met Comb. Geerlings-van Duin, Noordwijkerhout.

TOTALE VERKOOP
Recentelijk heeft de TOTALE VERKOOP plaatsgevonden van ALLE vlieg- en kweekduiven van de bekende COMB. GEERLINGS-VAN DUIN uit NOORDWIJKERHOUT. Binnen Afdeling 5 ALTIJD op het podium te vinden bij de KAMPIOENEN !! Ook op de nationale vluchten stonden ze hun mannetje... De vlieg- en kweekduiven zijn in een aantal parts verkocht via EPW (European Pigeon Website) waarbij ook een aantal duiven uit 'BODI', de moeder van onze 'THEO' de Nat.- en Internat. winnaar AGEN 2017 (Oude duiven). De 'BODI'heeft langere tijd bij genoemde comb. op het kweekhok gezeten en zijn er SUPER mee geslaagd! Tevens hadden zij een broer, een halfbroer en zoon van 'THEO' en deze zijn voor aanzienlijke bedragen in andere handen overgegaan waar zij voor grote successen kunnen gaan zorgen... De 'BODI' is inmiddels weer terug en veilig op ons kweekhok! De vererving uit de lijn 'THEO en BODI' is op meerdere hokken ZEER GOED gebleken !!

MAKE a WISH
Gero kreeg een melding van een actie op Facebook van duivenliefhebber Chris Beckers uit Lelystad. Ten bate van de goede doelen actie 'MAKE a WISH' verkocht Chris Beckers loten waarmee een aantal duifjes van hem waren te winnen waaronder 'een hele speciale' duif. Niet dat die andere duifjes minder speciaal waren hoor, verre van dat. En laten wij nu juist de gelukkige winnaars geworden zijn van die 'speciale' duif. De geschonken 'speciale' duif is een inteeltproduct naar de 'KLEINE JADE' van Jelle Jellema en gekweekt door Chris Beckers zelf... Prachtig toch? Nooit gedacht dat we zouden winnen want het ging uiteraard om het goede doel te steunen en dat was het belangrijkste... Maar dan zie je opeens je naam voorbij komen rollen! Dan is het toch een leuke bijkomstigheid... Het afgelopen weekend was de uitreiking van de duifjes met daarbij ook nog taart. Helaas was ons duifje nog iets te klein en zijn wij er daarom niet bij de uitreiking geweest. Maar Chris Beckers heeft ons toegezegd dit goed te maken wanneer wij 'ons duifje' bij hem gaan ophalen. Word ongetwijfeld vervolgd!!

Nog even het volgende: Eveliens Journaal word ook internationaal gelezen, ja echt waar en vertaalt via Google Translate. Zo kreeg ik afgelopen week een alleraardigst mailtje met veel geluk wensen voor mijn aanstaande zware en riskante nek operatie... Nou hoe leuk is dat! Deze mensen hadden een zware week achter de rug toen hun zoon een hartoperatie moest ondergaan. En die wensen mij dan veel beterschap toe... Mooi toch? Ik blijf me steeds weer verbazen dat er echt nog goede duivenliefhebbers bestaan. Bij deze wens ik de desbetreffende familie dan ook heel veel sterkte toe met het herstel van hun zoon na deze zware operatie...

eveliens 14 2

 

RUI
Waar de ene duif reeds door de rui heen is zit de andere er soms nog middenin... Nog steeds is het nog volop dons en veren rapen. Wij hebben tijdens de ruiperiode de Ruiproducten van DUIF-VITAAL in gebruik en kan niet anders zeggen dan: TOPPRODUCT! Echt waar SUPER SPUL!!

Dit was het weer voor deze ronde.

Tot een volgende keer. Blijf gezond en let goed op elkaar...

Groetjes: Evelien.

 

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40