Voorwoord bestuur

De eerste editie van Op de Hoogte van 2019, de gelegenheid om u namens het bestuur en de medewerkers van de NPO een gezond en bevlogen jaar te wensen. Een jaar met hopelijk vele mooie momenten binnen én buiten de sport. Een jaar waarin u geniet en waarin u uw goede voornemens of plannen kunt realiseren. Ook wij gaan er alles aan doen om onze plannen en ambitie te realiseren, voor én met elkaar. Zodat we aan het einde van het jaar samen terugkijken en vele mooie herinneringen meenemen naar 2020 en samen mooie stappen hebben gezet voor een toekomstbestendige sport.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

Goede communicatie laat de wereld draaien
 

Dit zijn de woorden van Richard Branson. En de praktijk leert ons dat goede communicatie de basis is voor goede resultaten en een succesvolle samenwerking. Ook binnen onze sport is communicatie dus heel belangrijk en daarom besteden we daar vanuit de NPO vanaf nu nog meer aandacht aan.
Duidelijk uitleggen wat we doen, waarom we het doen en wat het resultaat is. Vertellen waar we heen willen én wat we van elkaar verwachten, alleen zo kunnen we samen zorgen voor een toekomstbestendige duivensport. 

Vele wegen
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden én vele manieren om te communiceren. Van oudsher had de duif een belangrijke rol in communicatie. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder digitale communicatie. Maar dat wil niet zeggen dat we alleen nog maar gebruik gaan maken van digitale middelen, deze middelen helpen ons echter wel om kostenefficiënt en regelmatig te communiceren met onze achterban én om de dialoog aan te gaan. 

De digitale middelen die door ons worden ingezet zijn: Daarnaast zullen we - o.a. afhankelijk van het doel en de doelgroep - ook fysieke middelen inzetten. Denk hierbij aan brieven, uitnodigingen etc. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog andere communicatiemiddelen die binnen onze sport ingezet worden, deze vallen echter niet onder de verantwoordelijkheid van ons als duivensportbond. En natuurlijk vergeten we de persoonlijke communicatie niet, tijdens bijeenkomsten, vergaderingen of activiteiten in het land en ook telefonisch blijven we bereikbaar.

Nieuw!
Sinds kort bestaat het Instagram-account 'Jeugd_duivensport', Instagram is het medium voor de jeugd om te communiceren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dus hebben we - op initiatief van enkele jeugdige NPO-leden - besloten om ook een officieel Instagramaccount te openen.

Ben jij actief op Instagram? Volg ons dan snel en deel met ons jouw sportbeleving.

Dialoog
Communicatie is informeren én luisteren. Want door te luisteren weten we wat er leeft. We streven er naar om allemaal dezelfde taal te spreken, want alleen dan is er sprake van communicatie. Heeft u wensen of ideeën met betrekking tot communicatie? Laat het ons weten.
 

WEDSTRIJDEN
Afgevaardigden Sportklasse bekend
 

De definitieve eindstand voor Sportklasse bij Olympiade in Poznan is bekend. De nummer 1, 2 en 3 worden afgevaardigd en hebben het recht het predicaat Olympiadeduif te dragen.

 
Eindstand Sportklasse Olympiade 2019
 
 
 

WEDSTRIJDEN
22 januari 2019: eindselectie Standaardklasse Olympiade

Op dinsdag 22 januari 2019 vindt in het verenigingslokaal van de PV Soest de eindselectie plaats voor de standaardklasse. 

De duiven van de voorselectie in Nieuwegein geklasseerd 1 t/m 6 worden die dag verwacht, aangevuld met  de door keurmeester(s) nieuwe geselecteerde duiven. De loting (pot van deelnemers/keurmeesters) voor het arrangement Poznan (reis/verblijf/tickets en Gala) voor twee personen zal deze avond gebeuren onder toezicht van u allen.


Praktisch
 • Het tijdstip van inbrengen van de duiven is 14.00 uur. Aansluitend vindt de keuring plaats en wordt het aantal teruggebracht tot vier duiven per categorie. De standaardklasse zal in totaal bestaan uit zestien duiven.
 • Om 18:00 dienen de deelnemers/eigenaars de duiven voor de sportklasse aan te leveren. Falco Ebben draagt er zorg voor dat alle Olympiadeduiven op de door hem karakteristieke wijze worden gefotografeerd.
 • Na alle handelingen en controles gaan de duiven dezelfde avond nog op transport naar Poznan (Polen). Zo worden de duiven op de meest geriefelijke wijze vervoerd door het transport zo kort mogelijk te houden.
 • De volgende dag (woensdagavond) zitten de duiven in hun kooi op de Olympiade!
Voor de standaardklasse: vergeet niet om per mail voor de standaardklasse opgave te doen van uw lidnummer en het ringnummer van de desbetreffende duif voor 16 januari aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit om vooraf de controle te doen of de duif aan de gestelde criteria voldoet. Wij hebben Compuclub van Balveren gevraagd de controles  op prestaties van de duiven te verrichten


 
 

NPO BESTUUR
Verbetering communicatie door nieuwe versie van leden- en ringenadministratie


De nieuwe versie van Polis die eind 2018 geïntroduceerd is, helpt ons allen doordat we zaken digitaal kunnen organiseren. Het geeft inzicht in de voorkeuren van liefhebbers en daardoor kunnen we onze informatievoorziening verbeteren. Een duidelijke wens die we al vele malen gehoord hebben vanuit het land, vanuit afdelingen en verenigingen én waar de medewerkers van het NPO Bureau en wij als NPO Bestuur behoefte aan hebben.

Een complete en actuele database is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarom roepen we iedereen op om zijn/haar gegevens te controleren en aan te vullen. De oproep in december heeft ervoor gezorgd dat veel informatie al is aangevuld. We zijn er echter nog niet. Daarom een herhaalde oproep om vóór 18 januari de informatie aan te vullen/aan te passen. 
Informatie m.b.t. actualiseren gegevens mijn.duivensportbond.nl
 
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 10 januari 2019

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 

Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 
 
Door Jan Stutvoet

Afscheid van Bart van de Kuilen als verkoper
Zaterdag 5 januari verkocht de in Midden Nederland zeer bekende verkoper Bart van de Kuilen voor de laatste keer bij Postduivenvereniging Ederveen e.o de bonnen. Er waren veel duivenmelkers aanwezig en toen Bart wilde starten met de verkoop was het eerst tijd voor wat anders.

Bronzen NPO Speld
Hans van de Veer, voorzitter van afdeling 7, kreeg het woord en vertelde over zijn loopbaan als duivenmelker/bestuurder en zijn eerste herinneringen aan Bart van wie hij zeer onder de indruk was. Aan het eind van zijn speech  ontving Bart een prachtige oorkonde met daarop vermeld de bronzen speld.

Een beetje overdonderd begon Bart aan de verkoop en de gekende uitdrukkingen zoals "Kampioenen kopen van kampioenen" en "Let op uw zaak want dit is een tophok met duiven" kwamen ook nu weer langs. Over het bieden zei hij altijd het volgende" Zit niet morgenvroeg aan de keukentafel te miezen tegen je vrouw van Bart wou me niet zien"  "Goed duidelijk je hand opsteken en anders roepen". 

Bart vindt het na ruim 43 jaar genoeg geweest. "Heb de verkopingen altijd met heel veel plezier gedaan ook al was het als duivenmelker niet leuk om andermans duiven te verkopen vanwege stoppen of overlijden."
Bart werd door ondergetekende bedankt namens de verenigingen waar hij altijd verkocht had en mocht een grote bos bloemen en een vleesschaal in ontvangst nemen. Tot slot viel hem een groot applaus ten deel is een een mooi hoofdstuk in de duivensport afgesloten.
 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Komende weekend staan op het programma: 
 • 12 januari 2019: tentoonstelling + bonnenverkoop P.V. Op Eigen Wjukken Kollum
 • 13 januari 2019: Kampioenendag Postduivenvereniging “De Vredesbode (Veldhoven)
 • 13 januari 2019: Tentoonstelling + nieuwjaarsinstuif PV Zaanstreek-Noord
Activiteiten in het land
 

Afsluiting seizoen PV De Zwaluw

Postduivenvereniging De Zwaluw met Oudewater als thuishaven, maar met leden uit de hele regio, hield zaterdag 8 december de afsluiting van het seizoen.  De kampioenen werden in november gehuldigd, nu was er tijd en ruimte ingeruimd voor een tentoonstelling en een keuring van de beste duiven uit de vereniging.

De organisatoren, Wim Groen, Kees Cluistra en Paul Satink hadden eer van hun werk. Keurmeester Tim Hage uit Woerden verrichtte de keuring van de duiven die waren aangeboden. Dat waren er ruim 155. Vooral bij de jonge doffers was het niveau uiterst hoog. Meer dan 10 doffers haalden 92 of meer punten. Veel prijzen kwamen in bezit van een drietal melkers. Joop van Vliet uit Schoonhoven sleepte de meeste onderscheidingen in de wacht, maar ook Gijsbert Broekhuizen en Cees Spelt deden van zich spreken.

Keurmeester Tim Hage aan het werk
Uitslag tentoonstelling:
Oude Doffers (32 stuks);
 1. Joop van Vliet
 2. Joop van Vliet
 3. Joop van Vliet
Oude Duivinnen (28 stuks);
 1. Cees Spelt
 2. Wim Groen
 3. Gijsbert Broekhuizen
Jonge Doffers (39 stuks);
 1. Gijsbert Broekhuizen
 2. Joop van Vliet
 3. Paul Satink
 4. Joop van Vliet
Jonge Duivinnen (37 stuks);
 1. Cees Spelt
 2. Gijsbert Broekhuizen
 3. Gijsbert Broekhuizen
 4. Cees Spelt
Late Jongen (14 duiven);
 1. Arno Buijs
Cheque voor bijzonder project
De leden van PV De Zwaluw overhandigden op deze dag ook een cheque ter waarde van € 2235 aan een vertegenwoordiger van de Stichting Innocent Smile. Deze organisatie ondersteunt projecten in het uiterste noorden van India. In het stadje Senapati is onlangs een mytylschool opgezet die zelfstandig kan functioneren. Samen met Child Guidance Centre werd nu gewerkt aan het stichten van een tweede school in het stadje Noney. Het opgehaalde geld met de duivenveiling wordt in z’n geheel in de bouw van deze school geinvesteerd. Ook deze school moet levensvatbaar worden en daarna zonder financiële steun kunnen functioneren.

Duivenmelkers uit het hele land konden via het internet bieden op bonnen waarmee jonge duiven werden aangeboden. Tot in Roemenië werd op deze actie gereageerd en ook onze zuiderburen toonden belangstelling (en kochten) aangeboden duiven van diverse ‘melkers’. Op deze wijze wilden de duivenliefhebbers hun maatschappelijke betrokkenheid een gezicht geven. Postduivenvereniging De Zwaluw is de oudste vereniging in Oudewater en heeft het jaar 1921 als startpunt. Het 100-jarig bestaan staat dus voor de deur.
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40