Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 16 september 2022 | week 37

Voorwoord


Grand Prix der Junioren
Ik heb het afgelopen weekend enkele keren gedacht: het zal toch niet zo zijn dat de Grand Prix der Junioren niet doorgaat in verband met de tegenvallende weersomstandigheden? Het weer heeft niemand in de hand en dat is maar goed ook. Ik heb me de laatste tijd wel eens afgevraagd hoe het kan dat er bijna geen vluchten worden uitgesteld of dat de duiven terugkomen naar huis. Het lijkt soms of er gelost moet worden als één afdeling lost en dat er vervolgens druk ontstaat en andere afdelingen ook moeten lossen. Wij gaan niet over het weer, wel over het vervoer van onze duiven. Ik ben geschrokken toen ik zaterdag hoorde dat de meeste afdelingen zondag gingen lossen en als dat niet zou lukken de duiven terug naar huis zouden worden gebracht. Het overstaan tot maandag met naar verwachting voldoende goede omstandigheden was geen optie omdat de vervoerders geen capaciteit hebben om over te staan tot maandag. Volgens mij is er dan werk aan de winkel voor die afdelingen waarvoor dat van toepassing is. In ieder geval ervoor zorgen dat bij wedvluchten die afdelingoverstijgend zijn dat er vervoer is tot het moment waarop onze reglementen wedvluchten mogelijk maken. Gelukkig konden alle sectoren, weliswaar wat later, uiteindelijk toch lossen. Deze vluchten zijn uiteindelijk allemaal goed verlopen. De felicitaties gaan naar de volgende winnaars:

  • Sector 1A - Comb. De Boeij & Zn - Vogelwaarde
  • Sector 1B - Team GPS (Lex) - Elshout
  • Sector 2 - Bridget Vervelde - Papendrecht
  • Sector 3 - Jarco de Jong - Ameide
  • Sector 4 - Troost - van Panhuis – Staphorst

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
 
Einde seizoen
Het seizoen zit er weer op. Dit weekend de laatste natour vlucht en voor sommigen nog een aantal taartvluchten en dan is het helemaal afgelopen. Een seizoen dat wij ons over een aantal jaren herinneren als het seizoen met de vele uitbraken van de vogelgriep. Nieuwe uitbraken komen er helaas nog dagelijks bij. Al genoeg over gezegd en geschreven en ook de komende winter zal het volop aandacht vragen en doen wij het maximale om te voorkomen dat wij het volgend jaar weer in dezelfde situaties terecht komen. Maar zoals vorige week al aangegeven, geen garanties.

Ik wil graag iedereen die zich het afgelopen seizoen weer belangeloos voor onze geliefde sport heeft ingezet bijzonder hartelijk danken. Zonder bestuurders/vrijwilligers geen duivensport. Het komt niet voor niets aanwaaien. Elke week moet er weer het nodige geregeld en gepland worden. Alle bestuurders/vrijwilligers nogmaals hartelijk dank voor de inzet en hopelijk tot volgend seizoen.
 
Gefeliciteerd Nationale Kampioenen
 
Voorjaar 2022 is onze Ledenraad akkoord gegaan met het voorstel om de krachten te bundelen tussen competities van WHZB-TBOTB en de NPO en er één sterk merk van te maken. Een bundeling van krachten in het belang van de Nederlandse duivensport, dé manier om de onbetwiste Nationale Kampioenen aan te wijzen. Kampioenen met hoofdletter K durf ik wel te zeggen. De voorlopige eindstanden zijn inmiddels bekend, met daarbij ook de standen van de Beste Liefhebber en de Beste Asduif. Uiteraard is de reclameperiode nog niet voorbij maar ik wil nu alvast iedereen feliciteren die de absolute top heeft weten te bereiken het afgelopen jaar. Klasse!
 
Het weer is nog wat onstuimig, maar toch alvast een fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
voorzitter 
 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Nationale Kampioenschappen 2022


Klik hier voor een actueel overzicht van de eindstanden van de Nationaal Kampioenschappen 2022. Reclames zijn mogelijk tot 30 september 2022.
 
Eindstanden Nationale Kampioenschappen 2022
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad zaterdag 26 november 2022

Concept agenda Ledenraad 26 november 2022
Nationaal Vliegprogramma 2023
 


WEDSTRIJDEN

Terugblik en uitslagen Grand Prix der Junioren 


In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week blikken we terug op de laatste Grand Prix van dit jaar, namelijk de Grand Prix der Junioren. De uitslagen van deze vlucht vindt u hieronder.
 
                                                                                                                               Terug naar inhoudsopgave
Terugblik der Junioren - 10 september
Naturaprijzen Grand Prix der Junioren
Uitslag sector 1A - Orleans
Uitslag sector 1B - Orleans
Uitslag sector 2 - Pt. St. Maxence
Uitslag sector 3 - Nanteuil
Uitslag sector 4 - Etroeungt
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars in beeld


Afgelopen week hebben we weer een winnaar bezocht. Nogmaals proficiat!
  
Jarco de Jong (Ameide), winnaar van de Derby der Junioren sector 3
 

LADIES LEAGUE

RCN Toppershoedje Grand prix: Pont St. Maxence

Door Mariëlle van der Heeden


 
Uitslag Ladies League vlucht Pont St. Maxence
 

                                                                                                                    
 

NPO BUREAU

PV Welkom uit Uden viert 100-jarig jubileum

Op 21 augustus 1921 is postduivenvereniging Welkom (Uden) opgericht door de heren K. Schouwenaars, G. Schulthuis, J. Broekhaus en W. de Mortel. De eerste jaren was de vereniging gevestigd bij café restaurant “Stationszicht”. Op het hoogtepunt bestond de vereniging uit meer dan 100 leden. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 50 leden en is daarmee één van de grootste verenigingen in Brabant. De huidige leden zijn voornamelijk afkomstig uit Uden, Nistelrode, Volkel, Zeeland en Odiliapeel.

Een hoogtepunt uit de geschiedenis van de club is de bouw van het huidige clubgebouw. Dit is grotendeels door eigen leden is gebouwd en opgeleverd in 1996. Daarvoor was de vereniging gevestigd in meerdere horecagelegenheden.

Naast de wekelijkse wedvluchten die van april tot en met september plaatsvinden, worden er ieder jaar ook andere (neven)activiteiten gehouden zoals bowlen, barbecue en vissen. Verder wordt er jaarlijks een onderlinge tentoonstelling in het clubgebouw aan de Hockeyweg in Uden gehouden.

De afgelopen jaren is het gebouw flink opgeknapt. Zo is onder andere het dak voorzien van een nieuwe bitumen daklaag en zijn er binnen de nodige aanpassingen gedaan. Dit wordt zoveel mogelijk door eigen enthousiaste leden gedaan.

Op de Nationale vluchten doet de vereniging regelmatig van zich spreken door vroege prijzen te vliegen. Ook zijn er regelmatig leden van de vereniging die bij de top van de nationale hokkampioenschappen vermeld staan. Een aantal jaren geleden was de vereniging de beste vereniging van Nederland. Dit wordt gemeten aan de hand van de vliegprestaties van de individuele leden op alle vliegonderdelen.

Door de coronamaatregelen heeft er helaas in 2021 geen receptie kunnen plaatsvinden. Wel hebben we met de eigen leden een geslaagde zomer barbecue georganiseerd in augustus van 2021. Als de regelgeving het toelaat wordt de receptie en aansluitend de feestavond voor eigen leden gehouden op zaterdag 24 september 2022.

Door de toenemende vergrijzing is het aantal leden de afgelopen jaren flink afgenomen. Gelukkig heeft de vereniging ook nog een aantal enthousiaste jonge leden waardoor het bestaan van de vereniging voorlopig nog niet in gevaar komt en daardoor zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet. Plezier in de vereniging is het belangrijkste voor de beleving van de duivensport en de belangrijkste pijler voor een gezonde vereniging!

 
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum  Eind datum  Bon./Duiven
Najaars duivenmarkt Onze Sport, Haaksbergen 09-09-2022 / 20:00  23-09-2022 / 22:00  
N.I.C. Drachten 20-09-2022 / 20:00  04-10-2022 / 22:00  
P.V. MAAS EN WAAL, Druten 30-09-2022 / 20:00  14-10-2022 / 21:00  
Fondclub Gooi en Eemland 30-09-2022 / 20:00  14-10-2022 / 22:30  
P.V. De Zwaluw, Wijhe 07-10-2022 / 20:00  21-10-2022 / 22:00  
WEFO-Limburg 10-10-2022 / 20:00  24-10-2022 / 21:00  
P.V. de Eendracht, Harderwijk 15-10-2022 / 20:00   29-10-2022 / 22:00  
P.V. Almere, Almere 15-10-2022 / 20:00  29-10-2022 / 21:30  
 

Toppigeons

PV De Postduif, Oudenbosch 13-09-2022 / 12:00  07-10-2022 / 22:00   
NIC 1542 08-09-2022 / 15:00 29-09-2022 / 22:00  


                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
Wie lost waar
 


ALGEMEEN

12e HABRU Duivendag: zaterdag 8 oktober 2022


Na een noodgedwongen pauze van 2 jaar i.v.m. corona kunnen we in 2022 eindelijk weer een Habru Duivendag organiseren op zaterdag 8 oktober. Gelukkig hebben we ons in deze pauze wel in kunnen zetten voor de kankerbestrijding en hebben we 2 succesvolle online veilingen kunnen houden. 

Het is nu weer mogelijk om nog even na te praten en helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Dat kan met een aantal coryfeeën uit onze sport tijdens de 12e ‘Habru Duivendag’ op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

De forumleden voor dit jaar zijn Erik LimbourgJos Thoné, Jelle Jellema en Ruud Bakker! Het forum staat ook dit jaar weer onder leiding van Gert-Jan Beute. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meldt u nu gratis aan. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u ook terecht op www.habruduivensport.nl.
 
 
Antwoord op veelgestelde vragen
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 september 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 

Data om niet te vergeten

 

2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad

2023

  • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
     
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40