Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 8 maart 2024 | week 10
 


Voorwoord

Ledenraad zaterdag 9 maart.
Morgen, zaterdag 9 maart, vindt onze jaarlijkse voorjaarsledenraad plaats. Vaste punten die in het voorjaar aan de orde komen zijn de behandelingen van de jaarverslagen, dus het jaarverslag van de secretaris en het financiële verslag van de penningmeester. Beide hiervoor verantwoordelijke bestuurders, Gerard van de Aast (ad interim secretaris) en Hans van Dijk (penningmeester) hebben er het afgelopen jaar weer ontzettend veel tijd ingestoken. Hiervoor wil ik ze op voorhand al hartelijk bedanken. Het zijn twee cruciale functies in het bestuur. De jaarverslagen zijn ook deze week weer opgenomen in deze nieuwsbrief. Wilt u volledig op de hoogte zijn over de feiten, neem ze dan op een rustig moment door.

Daarnaast komen ook jaarlijks de (her)verziekiezingen van het bestuur en de FBCC aan de orde. Gelukkig kunnen wij met de komst van Albert Poulisse het bestuur weer van extra slagkracht voorzien. Wij hebben in het bestuur nog één vacature, namelijk die van secretaris. Gerard vervult deze als interim met glans, maar toch, die willen wij ook graag definitief invullen. Dus denk met ons mee als het gaat om het zoeken van de juiste vrouw of man!
 
Naast deze agendapunten staat het vaststellen van het Hitteprotocol en het Protocol Lossingen op de rol. Twee essentiële zaken voor een toekomstbestendige duivensport. Ik gebruik het woord toekomstbestendig nog maar een keer. Want daarvoor zijn deze twee zaken echt van essentieel belang. Twee weken geleden zijn de updates van deze documenten besproken met de delegaties van de Lossingscommissies van de Afdelingen en de ZLU. Zoals gebruikelijk is deze Ledenraad weer live te volgen

Duivensport leeft
Het is de regelmatig gehoorde opmerking tijdens de Voorjaarsbeurs. Fijn dat er zoveel belangstelling was om ook deze beurs, relatief kort na de Olympiade in Maastricht, te bezoeken. Het geeft velen een goed gevoel en weer extra energie om er het beste van te maken het komende seizoen.   
 
68 nieuwe leden!
Wekelijks worden er op ons bureau op Papendal de nodige mutaties verwerkt. Er zijn veel verschillende soorten mutaties in het ledenbestand. Uiteraard horen er ook de aan- en afmeldingen bij. Om bij het positieve te beginnen, leuk om te weten dat er in de periode van 10 november tot 1 februari 68 nieuwe leden zijn bijgekomen. En dat is een zuiver aantal, dus nieuwe individuele leden en geen toevoegingen aan combinaties of andere varianten. Kort gezegd 68 starters bij onze duivensport! Een mooi lichtpunt lijkt me. Iets wat wij tot op heden nog niet doen is vanuit onze NPO de nieuwe leden hartelijk welkom heten. Daar gaan wij verandering in aanbrengen. Uiteraard kunnen wij dat contactmoment ook gebruiken en hem/haar een paar vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe ben je geïnteresseerd geraakt in de duivensport?
Aandacht voor de nieuwe leden is belangrijk, maar het is ook van belang dat wij als landelijke organisatie weten waarom leden de duivensport verlaten. Iedereen heeft daar zo wel zijn/haar opvattingen over maar daar koop je niets voor. Meten is weten! En bij dat weten zijn wij er dan natuurlijk niet, dan moeten er gericht acties worden ondernomen om te anticiperen op de inzichten die wij verkrijgen. Wij zullen u zeker op de hoogte houden van de resultaten.
 
Foto’s winnaars Sectorvluchten 2023
In deze Op (de) Hoogte de foto’s van de trotse winnaars van de vier Sectorvluchten van 2023. Ze zijn in het zonnetje gezet tijdens de Olympiade in Maastricht, nogmaals gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!
 
Goed weekend!

Ben Geerink, voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 
De Ledenraad van 9 maart is ook via online te volgen via de Livestream

LEDENRAAD

Voorjaarsledenraad 9 maart 2024



 
Livestream Ledenraad 9 maart 2024
Definitieve agenda Ledenraad 9 maart 2024
Bijlage 2. Kiesregister NPO per 01-02-2024
Bijlage 3a. Notulen Ledenraad 25-11-2023
Bijlage 3b. Actielijst Ledenraad 25-11-2023
Bijlage 6a. Jaarverslag NPO 2023
Bijlage 6b. Financeel Jaarverslag NPO 2023
Bijlage 6c. Controle verslag FBCC
Bijlage 7a en b. CV NPO kandidaat bestuursleden - herbenoeming
Bijlage 7c. CV NPO kandidaat bestuurslid
Bijlage 7d. Rooster van aftreden NPO Bestuur
Bijlage 8c. Rooster van aftreden FBCC
Bijlage 9a. Hitteprotocol
Bijlage 9b.1 Protocol Lossingen
Bijlage 9b.2 Risicotabel Lossingen
Bijlage 10a. Voorstellen Afdeling 5
Bijlage 10b. Voorstellen Afdeling 1
Bijlage 11. Beleidsagenda 2024
Presentatie Ledenraad 9 maart 2024 - actuele versie
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Sectorvluchten 2023


In deze editie zetten we de winnaars van de Sectorvluchten 2023 nogmaals in het zonnetje. 








 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

NPO Bureau: niet telefonisch bereikbaar op 13 maart

 
Heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., u ontvangt dan spoedig een reactie. Vanaf donderdag 14 maart zijn we ook telefonische weer bereikbaar.
 
 

MIJMERINGEN

Duivensport anno 2030 (2)


Door Gerard van de Aast
 
Inleiding
In de vorige Mijmeringen heb ik een aantal anker- of uitgangspunten voor de duivensport anno 2030 de revue laten passeren. De vraag was hoe zal het in 2030 gesteld zijn met de maatschappelijke acceptatie van de duivensport en hebben we dan nog voldoende leden en is er ook in 2030 nog een goede infrastructuur om de duivensport mogelijk te maken. De conclusie was dat we daar op mogen rekenen. Vanzelf zal het niet gaan maar de plannen zijn er en als we ze uitvoeren zit het met de basis wel goed. Tijd dan om in te gaan op een aantal andere aspecten zoals bijvoorbeeld wat er zoal staat te gebeuren en mogelijk is op het gebied van automatisering in 2030.
 
De basis van de automatisering
Het NPO Bestuur heeft in 2020 een heldere strategie voor automatisering en elektronisch constateren geformuleerd. De kern van de strategie was evolutie, geen revolutie. Bestaande ECS systemen kunnen gebruikt blijven worden, uiteraard zolang ze veilig zijn. Spin in het web van de NPO strategie is de NPO Cloud. De NPO Cloud staat voor een combinatie van een vernieuwde ledenadministratie en ringenadministratie, een vlucht- en vervoeradministratie en entingadministratie. Door slim combineren van deze gegevens zijn diverse nieuwe toepassingen mogelijk gemaakt zoals een automatische controle op eigendom en geldige PMV enting bij het deelnemen aan een vlucht, een vervoersadministratie, het afschaffen van hoklijsten, fraude preventie, real-time inkorven en het uitslagen dashboard. De NPO Cloud is door de NPO in eigen beheer ontwikkeld en voortdurend wordt nog nieuwe functionaliteit toegevoegd. Dit jaar heeft fraudepreventie bijvoorbeeld speciale aandacht gekregen. Doordat de NPO Cloud een eigen ontwikkeling is zijn we onafhankelijk en kunnen gegevens van leden en hun duiven optimaal worden geborgd.
 
Nieuwe functionaliteiten van ECS leveranciers sluiten aan bij de NPO Cloud en ECS systemen kunnen de NPO Cloud raadplegen in een gecontroleerde omgeving. Een mooi voorbeeld daarvan is real-time inkorven. Wat is dat? Het is een nieuwe inkorfantenne welke alle bestaande ECS systemen ondersteund en in verbinding staat met de NPO Cloud. Een groen lampje op de inkorfantenne bij inkorven betekend dat alles ok is en dat de duif ingekorfd mag worden, een rood lampje of foutcode betekend dat er iets niet klopt. De duif staat bijvoorbeeld niet op naam of heeft geen geldige PMV-enting. De prototypes van deze nieuwe generatie inkorfantennes worden dit seizoen getest en zouden in 2030 zomaar gemeen goed kunnen zijn. Het is verstandig een dergelijke vernieuwing achter de hand te hebben mocht de overheid om welke reden dan ook eisen dat we niet alleen achteraf de ingekorfde duiven kunnen controleren maar ook al tijdens het inkorven.
 
De ontwikkelingen van de ECS systemen gaat gestaag verder. Automatisch melden van aankomsten en op afstand afslaan zijn inmiddels beschikbaar bij meerdere leveranciers en er wordt in toenemende mate gebruik van gemaakt door liefhebbers. Net als bij het uitslagen dashboard zouden ook de sites waar de duiven gemeld worden de NPO Cloud kunnen raadplegen om bijvoorbeeld informatie van de duif of liefhebber te vermelden bij de melding. Melden blijft overigens optioneel en zal behalve voor Nationale vluchten niet verplicht worden gesteld.
 
Wat zou verder nog kunnen in 2030?
Bij het beantwoorden van deze vraag moeten we onderscheid maken tussen wat technisch mogelijk is en zal zijn in 2030 en in hoeverre we bereid zijn deze vernieuwingen al dan niet verplicht door te voeren.  Een voorbeeld is het automatisch melden van duiven. Technisch kan dat nu al  maar omdat melden voor de meeste vluchten niet verplicht is zal de meldlijst niet overeenkomen met de definitieve uitslag. Zou je dat wel willen dan zullen alle liefhebbers over een systeem moeten beschikken dat automatisch melden ondersteund. Voor veel liefhebbers zou dat betekenen dat ze een nieuw ECS systeem moeten aanschaffen. Het NPO Bestuur kiest daar bewust niet voor.
 
Een geheel ander voorbeeld is de mogelijkheid om duiven real-time online te volgen tijdens hun reis naar huis. Je ziet dan tijdens de vlucht waar jouw duif zich bevindt. De huidige GPS ringen waar de NPO in 2023 testen mee heeft uitgevoerd, kunnen pas uitgelezen worden na thuiskomst. Om het real-time volgen van de duiven tijdens hun reis naar huis mogelijk te maken, zal er een nieuwe generatie GPS ringen moeten komen die tijdens de reis naar huis communiceren met satellieten en of 5G/6G netwerken. Technisch is dat niet zo ingewikkeld, routeplanners in auto’s doen immers niet anders. Het probleem bij een toepassing welke geschikt is voor duiven zal vooral bestaan uit het bouwen van een GPS ring met batterij die de benodigde functionaliteit heeft en ook nog eens licht is. Een te zware GPS ring zal een handicap zijn en niet diervriendelijk voor duiven zijn en zal dan ongetwijfeld niet worden gebruikt. Het is interessant om de technische ontwikkelingen te blijven volgen. En wie weet komt er ooit een oplossing die het real-time online volgen van duiven op hun reis naar huis praktisch en betaalbaar mogelijk maakt.
 
Een toepassing die we waarschijnlijk in 2030 wel zullen hebben is de integratie van de vaste voetring en chipring. Op de Olympiade werden de eerste prototypes al getoond. Dus geen losse chipringen meer maar vaste voetringen die tevens dienst doen als chipring. Technisch is dat vandaag al mogelijk en wat prijs en functionaliteit betreft is het ook interessant. Het zal van ECS leveranciers een aanpassing van hun business model verlangen. Veel ECS leveranciers leveren vandaag immers ook chipringen. Technisch kan het en het heeft voordelen voor zowel duif als liefhebber en de organisatie. Het zal een aanpassing vragen van de NPO Cloud. Immers een duif heeft dan naast een unieke vaste voetring ook een unieke digitale code. Op zich is deze aanpassing geen probleem.
 
Samenvattend
De NPO heeft een solide basis neergezet voor de automatisering van de duivensport welke ook toekomst vast is. Welke vernieuwingen zullen aanslaan en hoever we bestuurlijk willen gaan in het doorvoeren van wat technisch allemaal kan zal de tijd leren. In ieder geval hebben een goede start positie. In een volgende Mijmeringen zal ik ingaan op een aantal speltechnische elementen zoals welke wedstrijden vinden we interessant in 2030 en hoe zit het dan met eerlijk spel.
 

IN DE MEDIA

Duif van 1 miljoen


 
Artikel uit Die Welt "Een miljoen voor een vogel"
 

VEELGESTELDE VRAGEN

Is er toestemming nodig voor het overschrijven van een ringnummer?


Afgelopen periode hebben we regelmatig de volgende vraag ontvangen: 
"Ik ben overschrijvingsfunctionaris van een vereniging. Is er toestemming nodig van de vorige eigenaar wanneer ik een ringnummer overschrijf voor een lid van mijn vereniging?"
 
Nee, dit is niet nodig. Het lid dient het eigendomsbewijs te overleggen van de duif waarvan het ringnummer op naam moet worden gezet. Dit is het bewijs dat hij/zij de nieuwe eigenaar is van de duif. Toestemming van de vorige eigenaar is alleen noodzakelijk wanneer de overschrijving rechtstreeks online tussen twee liefhebbers wordt gedaan.
 
Antwoord op veelgestelde vragen
 
 

UIT HET LAND

Wat een duif uit Nederland vergat in de regio Vitebsk

Onderstaand artikel is een vertaling uit het Russisch. Het artikel is door Hans Dekker bij toeval gevonden op het internet. De button onder het artikel linkt naar het artikel.

Witvleugelige gast
Op het hoogtepunt van de januarivorst ontdekte de familie Martinovich uit het landbouwstadje Verkhovye, in het district Beshenkovichi, in de gang van hun huis een witte duif met een zwarte halsband. De eigenaren warmden zich op, voerden de vogel en namen contact op met lokale ecologen, die de vogel meenamen en overhandigden aan duivenfokker Anatoly Adamovich. Journalisten van SB. Week" bezochten we de aankomende vogel en maakten kennis met zijn nieuwe eigenaar.

Zoek naar de waarheid en naar huis
Toen, in januari, kwam het hoofd van de districtsinspectie van natuurlijke hulpbronnen en milieubescherming, Sergei Karas, naar de Martinovichs om de duif op te halen en vestigde onmiddellijk de aandacht op de groene ring om de poot, waar “NL 2023” in stond geschreven. zwarte letters. De ecoloog overlegde met ornitholoog Vladimir Ivanovsky uit Vitebsk, die uitlegde dat de manenduif in 2023 in Nederland geringd is.

— Anatoly Vladimirovich Adamovich uit het landbouwstadje Budilovo is de enige duivenfokker in onze omgeving. Hij heeft enkele tientallen hryvnia-duiven; hij is daarvoor helemaal naar Gus-Khrustalny gegaan. Hij beschermde de vogel met plezier ”, zegt Sergei Karas.

Hoe de Nederlandse vogel in het district Beshenkovichi terechtkwam, blijft nog steeds een mysterie. Anatoly Adamovich gelooft niet dat de duif rechtstreeks uit Nederland kwam:
- Dit is een enorme afstand! Misschien heeft een van onze mensen het gekocht, maar het vloog weg. Het gebeurt. Grivun uit Nederland heeft zich al bij het lokale team aangesloten. De gastvogels kennen hun plaatsen goed, dus eerst vochten ze, maar nu zijn ze één team geworden.
Terwijl hij de nieuwe kolonist laat zien, legt de duivenfokker uit dat het grivun-ras werd gefokt in de regio Perm en daarom worden ze ook wel “Permyaks” genoemd. Wat deze rassen onderscheidt van andere rassen is de halsband - de manen, die niet alleen zwart kunnen zijn, maar ook rood en geel, en de duif zelf is altijd puur wit.

"De Nederlander komt absoluut overeen met het ras, niet anders dan soortgelijke exemplaren gekocht in Gus-Khrustalny", zegt Anatoly Adamovich, terwijl hij de migrant in zijn handen houdt.

"Ziekte" voor het leven
Anatoly Vladimirovich zag duiven voor het eerst als kleuter, toen hij op bezoek was bij zijn oom en tante in Vitebsk.

— Toen ze aan het werk waren, liep ik door de straten en niet ver van het station zag ik een oudere man die ongeveer 100 witte duiven in een schuur hield. Ik was zo onder de indruk van deze vogels dat ik ze niet langer kon vergeten. Ik ben begonnen met het kweken van duiven toen ik in de zevende klas zat. In het dorp waar wij toen woonden waren veel duivenfokkers, daar werden vaak duiven te koop aangeboden. Wij jongens verzamelden centen en kochten langzaam vogels”, herinnert de man zich.

Vervolgens maakten alle drie de schoolvrienden van Adamovich duiventillen en hielden ze vogels. Naast Anatoly Vladimirovich zette slechts één vriend dit bedrijf voort: tot het einde van zijn dagen hield hij duiven op het balkon van een hoog gebouw dat uitkijkt over het Overwinningsplein in Vitebsk. De vrouw van de duivenfokker, Nina Grigorievna,

mengt zich in het gesprek : “Toen Tolya ongeveer 40 jaar oud was, dacht ik dat ze nog wat meer zou rondhangen en ermee ophield.” En toen ik de grootvaderduivenfokkers op de Polotsk-markt in Vitebsk zag, besefte ik: mijn hoop huilde: dit is een ziekte voor het leven. Hij gaat naar alle duivenbijeenkomsten en is naar tentoonstellingen in Minsk en Moskou geweest. De Adamovichs zijn beide leraren: hij is leraar arbeidsonderwijs en natuurkunde, zij is leraar Russische taal en literatuur. De vrouw zegt dat de hobby van haar man er soms komisch uitzag: “Een duif vliegt op een paal of een huis, en zodat de gier hem niet vangt, fluit Tolya, rent rond met een stok en probeert de vogel weg te jagen .” Docent! Kunt u zich de foto voorstellen?

Urenlang naar de lucht staren
De eerste van Adamovich waren duiven. Na de bruiloft woonde het echtpaar in Mozyr. Toen in 1986 het Tsjernobyl-ongeluk plaatsvond, werden leraren en schoolkinderen voor drie maanden naar Gus-Khrustalny gestuurd. Daar zag Anatoly Vladimirovich hryvnia-duiven. Datzelfde jaar verhuisde het gezin naar het Beshenkovichi-district en de man begon van hen te scheiden.

— Ik ben overgestapt op hryvnia's omdat de mahun een langzamere duif is, hij wordt verslagen door een valkgier, en hryvnia's snel zijn. Ze blijven heel lang in de wolken hangen. De mijne vliegen van drie tot acht uur. In Gus-Khrustalny zag ik dat ze twaalf uur lang in de lucht bleven”, zegt de duivenkweker bewonderend. — Wat de vlucht van de ‘Nederlander’ betreft, kan ik nog niets zeggen; ik heb het niet vrijgegeven.

Anatoly Vladimirovich geeft toe dat hem soms wordt gevraagd wat het nut van duiven is:
“Mensen zien hun vaardigheden niet in de lucht, ze begrijpen de schoonheid van het duivenvliegen niet. Het komt voor dat een duif op een gegeven moment blijft hangen en nergens heen vliegt. Er zijn mensen die zo hoog vliegen dat je je ogen niet van ze kunt afhouden! Soms zit ik vier of vijf uur lang naar de lucht te kijken, wachtend tot de duif op de grond landt.
De vrouw klaagt:

"Ja, in de zomer zal hij de stoel eruit halen, gaan zitten, zijn hoofd opheffen en gaan zitten, kijkend naar de lucht." Het begint om vijf uur in de ochtend. Je belt vijf keer: ga ontbijten. Iedereen in het dorp weet al dat als Tolya niet thuis is, hij bij de duiventil is. En dus de hele zomer. 

 “Ik ben al 70 jaar oud, het is te laat om te veranderen ”, antwoordt de enthousiaste duivenliefhebber.
 
Origineel artikel
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duiven.net 

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
Dagfondclub Achterhoek Twente (afd.9) 21-02-2024 / 20:22 08-03-2024 / 22:00 25
Friese Fondclub 05-03-2024 / 20:00 19-03-2024 / 22:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 11-03-2024 / 20:00 22-03-2024 / 22:00  
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht 20-03-2024 / 20:00 04-04-2024 / 22:00


GPS Auctions

Top Pigeons 

Pigeon.com

Doevepeet

Duivenveilingen

Actueel overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

9 maart | Jonge duivenverkoop PV De Voorhouter 

Op zaterdag 9 maart: jonge duivenverkoop van speenklare jongen en enkele bonnen. Voorbieden kan via www.pvdevoorhouter.nlKlik hier voor meer informatie.

9 maart | Kampioenenhuldiging Fondclub Fiante | Doetinchem

Zaterdag 9 maart 2024 vindt de prijsuitreiking / kampioenenhuldiging plaats van Fondclub FIANTE. Liefhebbers die aan seizoen 2023 hebben deelgenomen worden van harte uitgenodigd. Ook vindt er een bonnenverkoop plaats op www.toppigeons.com van 01-03-2024 t/m 10-03-2024.

Locatie de Kruisberg Doetinchem
Kruisbergseweg 172
7009 BT  DOETINCHEM
Aanvang 14:00 uur; zaal open vanaf 13:30 uur.

De eigen bijdrage voor deze middag bedraagt € 20,00 per persoon (eten + drinken). Graag apart opgeven van de dames die gebruik willen maken van de workshop. Opgeven kan tot 3 maart 2024 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com.

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 8 maart 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 maart 2024 - Ontvangst Olympische afvaardiging
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad

2025

  • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
  • 22 november 2025 - NPO Ledenraad

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40