Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 5 april 2024 | week 14
 


Voorwoord


Laatste werkzaamheden voor start seizoen
Inmiddels zijn de eerste africhtingen al achter de rug. Er is al weer de nodige ervaring opgedaan, zelfs met overstaan tot zondag. Het komende weekend worden met name zaterdag al weer zomerse temperaturen verwacht. Dat zal door veel liefhebbers wel benut worden en het luchtruim zal hierdoor wel weer behoorlijk gevuld worden met duiven. Africhtingen zijn voor verenigingen een uitstekende mogelijkheid om de komende weken alles nog even te testen en goed in te stellen. Het is belangrijk om teleurstellingen na de eerste wedvlucht te voorkomen. Staan alle coördinaten goed? Staan de duiven allemaal op de juiste naam? Telefoonnummer en email adres juist? 
 
Op Papendal is de laatste dagen hard gewerkt om alle ruim 600 lossingsvergunningen voor 2024 aan te vragen. Daarmee hebben wij de basis voor vergunningen op orde en zullen zien wat het seizoen gaat brengen aan wijzigingen. Hopelijk valt het mee, de weersomstandigheden zullen veel bepalen. Het heeft even geduurd voordat ze allemaal binnen waren maar inmiddels zijn deze week ook de namen van de lossingsfunctionarissen door de afdelingen doorgegeven. Het IWB en Zimoa, onze meteoroloog, kunnen nu de laatste zaken ook afronden. Allemaal klaar voor de start.  
 
Sectie Sportbeleving
Ook deze week is er weer aanleiding om op deze plaats aandacht te schenken aan de Sectie Sportbeleving. Afgelopen week heeft zich opnieuw iemand aangemeld om in gesprek te gaan met de leden van de Sectie sportbeleving en de andere kandidaten die zich gemeld hebben. Fijn dat zich liefhebbers melden om mee te denken en daardoor mede invulling kunnen geven aan de organisatie en alles wat met de toekomst van de duivensport te maken heeft. Denkt u nu: ik stap ook over de drempel en ga mij aanmelden, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Duivensport anno 2030 en herindeling Afdelingen
Er zijn inmiddels de nodige stukken over verschenen. Die gaan wij niet iedere week in Op (de) Hoogte plaatsen. Dat is niet nodig want ze zijn continue beschikbaar op onze website. Daar staan alle stukken die er betrekking op hebben en nieuwe informatie wordt direct aan toegevoegd. Lekker gemakkelijk alles bij elkaar. Ik zal in het voorwoord de link wel regelmatig plaatsen. https://www.duivensportbond.nl/herindeling
 
Fijn weekend!

 
Ben Geerink
voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

MIJMERINGEN

Duivensport anno 2030 (6) 


Door Gerard van de Aast

Groei van de duivensport
De duivensport zit in een lastige positie. Door vergrijzing en te weinig aanvulling zien we een gestage afname van het aantal actieve liefhebbers. De gemiddelde leeftijd van onze  liefhebbers is 61 jaar en 20% van de leden is ouder dan 75 jaar.  Aanwas van nieuwe leden gebeurt maar mondjesmaat, maar ze zijn er wel. In de afgelopen maanden hebben zich 68 echt “nieuwe” leden aangemeld en dat is hoopvol. De duivensport is een veeleisende hobby. Tijdbeslag, kosten en (on)mogelijkheden om duiven te houden zijn hiervoor in belangrijke mate verantwoordelijk. Als de huidige trend zich doorzet daalt het aantal liefhebbers naar rond 10.000 leden in 2030. En dat zal al een flinke opgave zijn!

Het is duidelijk dat het stoppen van de ledenteruggang een formidabele opgave is zonder eenvoudige antwoorden. De eerste prioriteit is het vermijden van interne conflicten welke onevenredig veel energie en aandacht kosten. Alle energie en tijd die daar in gaat zitten kunnen we niet besteden aan het ontwikkelen en het laten groeien van de sport. De organisaties op landelijk, afdeling en vereniging niveau soepel draaiende houden is dus een doel op zich.
 
Lees hier verder
 

IN DE MEDIA 

Vanavond bij Hart van Nederland: uitzending over roofvogelproblematiek 


Vanavond om 22.30 uur staat er bij Hart van Nederland (SBS6) een uitzending gepland over roofvogelproblematiek. Hart van Nederland is op locatie bij een liefhebber in Tegelen. NPO voorzitter Ben Geerink was hierbij aanwezig en wordt geïnterviewd. Ook gaan ze langs bij een valkenier. 
 
 

SOFTWARE

ECS nieuws over MEGA en Benzing 


Thuisafslag MEGA
NPO Bestuur heeft de thuisafslag van MEGA toegelaten. De thuisafslag van MEGA is alleen te gebruiken op het MEGA 3000 systeem in combinatie met het MEGA CE systeem. De bijbehorende software versie voor MEGA is 1.4. 

Benzing M2 en M3 nieuwe softwareversie 1.14
Het NPO Bestuur heeft een nieuwe softwareversie 1.14 toegelaten voor de Benzing M2 en M3. De genoemde systemen mogen alleen gebruikt worden met deze softwareversie. 
 
 




WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de Golden Classic Marathon

Na het succes van de Golden Classic Marathon 2023, met een prijzenpot van €12.000, gaan we er in 2024 weer een mooi evenement van maken. Dank aan alle deelnemers van voorgaande jaren voor hun inzet en enthousiasme.
 
Wie mag meedoen?
Alle fondliefhebbers die wel eens een gokje durven wagen nodigen wij uit om in het voorjaar van 2024 maximaal 4 duiven te kopen en/of kweken voor de ‘Golden Classic Marathon’. De te winnen prijzen worden verdeeld op de jaarlingenconcoursen Agen ZLU en de laatste nationale vlucht vanuit Bergerac in 2025.
 
Lees hier meer
 
 

UIT HET LAND

De mooiste duivenfoto's


Wekelijks plaatsen we in de rubriek 'Uit het land' leuke, mooie, ontroerende, vrolijke duivenfoto's en we proberen ook wekelijks Op (de) Hoogte met een andere headerfoto te openen.. Om een foto te kunnen gebruiken als headerfoto zijn we op zoek naar:
  • liggende foto's (landscape),  bijvoorbeeld
  • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
  • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
  • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 

Foto van deze week

Deze week foto's van Wim Flipse in de spotlight: 

 
  
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).


Top Pigeons 


Pigeon.com

Terug naar inhoudsopgave

Actueel overzicht bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

AGENDA

Activiteiten in het land


Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 april 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad

2025

  • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
  • 22 november 2025 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40