ad2016

Je gelooft het misschien niet maar kreeg gisteren mail 72, 73 en 74 met allemaal dezelfde strekking: Stop svp niet, we beleven zo veel plezier aan je stukjes, doe ons dat niet aan. Las ook vaak ‘je beseft niet hoeVEEL mensen je lezen. Het doet iets met een mens. Voel me enorm gesteund en de waardering doet me blozen.

Hieronder enkele van die mails of delen daar uit. De voornaamste was misschien wel van die man die me vals beschuldigd had. Nadat ik hem op het idee had gebracht bood die twee maal zijn excuses aan. Dat verandert veel.  Misschien beter zijn naam toch maar niet te noemen, maar wil wel kwijt dat al die mails en aanmoedigingen me ontzettend goed gedaan hebben. Misschien is het moment inderdaad nog niet gekomen.

Al die ‘mailers’ ook oprechte excuses dat ik ze niet heb geantwoord. Het waren er eenvoudig te veel. Ik ga denken. Hieronder enkele van de vele.

Heer AS

Vooreerst alle respect uiteraard voor uw vrije keuze en alle begrip omtrent de context (valse aantijgingen kennelijk) maar weet dat je heel veel mensen ontzettend veel leesplezier en pakken nuttige tips rond duivensport bezorgt met hetgeen je schrijft. En telkens blijkt uit alles dat je zelf ook nog veel plezier beleeft aan het schrijven van die korte stukjes. Klopt?
 Daarom deze bedenking... Moeten we dit alles laten verloren gaan door een of ander ettertje uit Limburg? Presenteren we hier dan net datgene wat hij wellicht wilde bekomen?
Als fan van je vele artikels en korte stukjes hoop ik alvast dat je blijft doorgaan (en wees er zeker van velen met mij!).

Heer A S.

Ik kan dit niet geloven, meneer Ad. Asjeblief bedenkt U zich. Heb zo veel geleerd en ben zo veel beter gaan spelen door U. Iedereen hier leest het. Denk er zelfs over te stoppen als u stopt.

Goedemorgen,

Normaliter klim ik niet zo gemakkelijk in de pen omdat je vaak als eenling niet veel bereikt, maar wil voor deze keer toch een uitzondering maken.

Ik ben een van de liefhebbers die graag uw stukjes (Blog) leest. Ik kijk eigenlijk dagelijks of er iets nieuws op staat. Zo volg ik ook nog graag enkele andere liefhebbers die no nonsens en naar mijn mening op een eerlijke manier de duivensport proberen weer te geven. Nu proef ik in uw laatste schrijven dat u zich erg gekrenkt (misschien te licht uitgedrukt?) voelt vanwege een "liefhebber" uit Limburg? Uiteraard ben ik niet op de hoogte wat er in zijn kritiek richting u staat, maar het kan/mag toch niet zo zijn dat 1 persoon het plezier van een grote groep liefhebbers gaat wegnemen? Mijn vraag om dat soort mensen te negeren, vanwege geen verstand en/of fatsoen en vooral door te gaan met schrijven.

Dat gezegd hebbende hoop ik dat ik u namens heel veel liefhebbers op andere gedachten kan brengen.

En nu ik dan toch aan het schrijven ben! Zou het misschien niet eens tijd worden om samen met alle liefhebbers een statement te maken richting bestuurlijke instanties als de NPO, om zo het voortbestaan van de duivensport niet in gevaar te brengen. In zowel uw blog, als dat van de anderen die ik volg, lees ik vaak hoe het er vroeger aan toe ging toen er nog geen IWB enz. bestond en zo vroeg mogelijk lossen van de duiven nog als vanzelfsprekend werd ervaren 

Dear Ad,

I read with concern your post on your blog. I can understand that you feel discouraged by the negative comments of a few people. But please believe that your website is greatly appreciated by many. 

Every day I go to your site, hoping you have written a new piece of wisdom or encouragement for us. I know you have had a tough time, with your health and the theft of your pigeons, but I hope knowing how much you are appreciated will help you to continue the work. 

Very sincerely,

Beste Ad,

We kennen elkaar niet, toch denk ik jou een beetje te kennen door al jouw blogs en artikelen die ik verslonden heb. Het kan toch niet zo zijn dat " een Limburger" jou op de knieen krijgt. 

Ontneem mij alsjeblieft niet mijn leespleziertjes die je me bijna dagelijks bezorgt en volg je hart als geboren duivenkronieker.  Door jouw stukjes ben ik beter gaan begrijpen dat duivensport een toffe hobby is voor ieder op zijn/ haar eigen manier.

Onderschat aub niet wat jouw stukjes voor veel mensen zoals ik betekenen, regelmatig heb ik het er met collega melkers over in het duivenlokaal.

  Stop je toch dan wens ik je het allerbeste en wil ik je bedanken voor jouw vele leerzame en vaak ook humoristische verhalen.

  Met sportgroet uit Westervoort, 

Beste Ad,

Iedere dag kijk ik op je logbook, maar vandaag ben ik mij dood geschrokken.

Je schreef dat je gaat stoppen.

Er is iets voorgevallen waar je nog op terug komt schreef je.

Ad kan je hier aub ook op terug komen?

Ik zou het verschrikkelijk vinden als je zou stoppen!

Het is zo puur wat je schrijft, en ik leer er nog zoveel van.I

Niet om te slijmen ofzo, maar ik ben het ook eigenlijk altijd met je eens.

Denk er nog eens rustig over na, en ik respecteer ook je besluit om te stoppen, 

maar heel veel mensen kunnen niet zonder jou Ad!

Ad ga aub door, stoppen kan altijd nog, en niet door zo n klootzak uit Limburg.

  M.v.g
---------------------------------------------------------------------------------------------

 Dag Ad,
Hopelijk alles goed, nou ja, bijna alles…………blijkbaar. Even egoïstisch gedacht, ik begin elke dag met je blog. Het idee dat je ‘echt’ gaat stoppen wordt ik niet vrolijk van, om het maar even heel netjes te zeggen.
AUB niet stoppen! Dat kunnen we onze mooie sport niet aandoen na al die vele jaren van prachtige schrijverij.
En geloof me, je leven wordt er heus niet leuker van als je niet meer schrijft, je gaat niet meer tijd over houden, en je gaat alle leuken en vrolijke dingen zelf ook echt missen…..
Met vriendelijke groet
---------------------------------------------------------------
Goede morgen Ad, je laat je toch niet weg jagen van je site door zo,n hersenloze imbeciel die jou valsbeschuldigd. Kop op laat je niet kisten en blijf alstublief doorgaan met u stukjes op u site. Ik en vele andere lezen u stukjes met veel plezier en interesse. Vriendelijke groeten Geldermalsen. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Ad,
Ik lees net op uw blog dat u wilt stoppen met schrijven op uw site (blog)!!!
Wat die Limburger ook gezegd heeft, laat hem het niet voor ons allen verpesten, die uw blog zo graag lezen🙏
Ik hoop dat er veel mails komen met de vraag of u blijft schrijven in uw blog en dat dat uw mening mag veranderen🕯  Ik heb geen enkel duiven krantje meer. Het enige wat ik altijd vol interesse lees is uw blog. Daar leer ik nog steeds van en het houdt me up to date met alles wat er in de duivensport voorvalt. Als u stopt heb ik dat te respecteren natuurlijk, maar ik hoop dat die Limburger het niet voor ons allemaal verpest heeft…   Mvg   M

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------,
Uit België:
Beste Ad,
Wat ga ik je missen als kroniekschrijver. Bijna steeds de nagel op de kop, met die jarenlange ervaring en fantastische duiven en schitterende resultaten een heel leven lang. Recht uit de praktijk en schitterende promotie voor de duivensport. Weet niet wat er gebeurt is, maar het zal wel met jaloezie te maken hebben. Goed spelen is mooi maar steekt de ogen uit van anderen.
Allicht is de blog het liefste wat je deed in heel je leven. Daar moeten mee stoppen doet pijn.
Ik zal je volgende vertellen. Ben ondertussen een maand gestopt met het aanpakken van duiven.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ad: Niet stoppen aub!!! Ik heb er zoveel van opgestoken en die saaie lange winters werden altijd opgevrolijkt wanneer er weer een nieuw stukje stond op jouw site. Kun je er alsjeblieft niet boven gaan staan en het ene oor in en het andere oor uit laten gaan?!!
---------------------------------------------------------------------------------
Beste meneer Schaerlaeckens,
Wat lees ik nu? 😱 Gaat u stoppen met de website? Ik en velen andere hopen van niet, ik/we kijken elke dag ernaar uit of er weer een nieuw stukje staat!
Kunt u de betreffende persoon niet blokkeren?
Ik en nog vele andere hopen dat u uw keuzes nogmaals overweegt
-------------------------------------------------------------
Beste heer Schaerlaeckens,
Blijf a.u.b. schrijven. Uw nuchtere kijk op de duivensport is een zegen voor velen. Velen zijn inmiddels gestopt met de vliegsport, maar hebben nog wel duiven.

Ik ben daar ook één van. Duiven houden is een virus. Als je er aan begint, kun je niet meer stoppen. De duiven houden is top, maar de sport wordt kapot gemaakt door de NPO en …..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte heer Schaerlaeckens / beste Ad,

Ik las net dat je naar aanleiding van de zoveelste teleurstelling in de mede-duivenliefhebbers er nu definitief een punt achter wilt zetten. Derhalve stopt met de (uiterst leerzame en zeer verdienstelijke) blog.
Hopelijk tel je nog eens tot 10 (of desnoods tot honderd), stap je ook nu weer over het alom heersende negativisme van een deel der liefhebbers heen en blijf je jouw continue input voor de bevordering van onze sport leveren.

Weinigen hebben echt iets zinnigs over de duiven te vertellen en/of missen de gave van communicatie, maar jij bent hierop een grote uitzondering en staaft dat bovendien al jarenlang met schitterende resultaten. Een unieke combinatie en voor velen ook een inspiratie.

Kom op, Ad,
----------------------------------------------------------------
Hoi Ad,
Ik lees op je site dat je er mee stopt. Dat vind ik zo jammer. Elke dag klikte ik je site aan om je blog te lezen. Begrijpen doe ik dat wel. Mijn opa zei vroeger: je wordt altijd door een strontkar overreden, nooit door een gouden koets.
Ik wens je en je dierbaren heel veel sterkte en geluk toe en hoop stiekem toch iets van jou te kunnen blijven lezen.  Met oprechte vriendelijke groet,

Nieuwsbrief Peter Boskamp

klaus
04 mei 24
Er zijn bij duiven een aantal bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken, maar dit niet onder alle omstandigheden doen. We noemen deze bacteriën: facultatief pathogene bacteriën. Ze kunnen in principe ziekte...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40