Artikelen

Voorwoord bestuur


Tijd...wat zou ik er graag - net als velen van u waarschijnlijk - onbeperkt van hebben. Om zo alles op tijd te kunnen realiseren. Om zaken gedaan te krijgen blijkt helaas in de praktijk vaak dat er meer tijd nodig is dan je zou willen. Tijd om zaken af te stemmen, alle betrokkenen te horen en alles goed voor te bereiden. En hoe goed de voornemens ook zijn, de realiteit is dat het vaak anders loopt. Juist vanwege zorgvuldigheid, onvoorziene ontwikkelingen die aandacht vragen. In het geval van de duivensport komt het ook helaas regelmatig voor dat er zaken zijn die voorrang verdienen. Zaken die moeten worden overgenomen door ziekte of overlijden van een liefhebber, goede bekende of naaste. Geen twijfel dat dit moet gebeuren en voorrang heeft op alles, ondanks dat dit dan kan betekenen dat andere, ook belangrijke zaken, net wat later komen dan gepland omdat zorgvuldigheid en juistheid nog belangrijker zijn dan tijd en snelheid.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

Bronzen NPO-speld en erelidmaatschap voor Steven van Essen
 

Tijdens de jaarlijkse feestavond van PV Nijkerk werden niet alleen de kampioenen gehuldigd. Het was ook het moment om secretaris Steven van Essen te onderscheiden als dank voor zijn inzet voor onze mooie duivensport.

Op de foto van links naar rechts: R. Ordeman (penningmeester), in het midden jubilaris Steven van Essen (secretaris) en G. Doppenberg (voorzitter)


Bronzen NPO-speld én erelid en lid van verdienste
Steven van Essen ontving uit handen van voorzitter Geurt Doppenberg van PV Nijkerk de bronzen NPO-speld en oorkonde als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de duivensport. “Al meer dan 50 jaar zet Steven zich in. Hij vervulde vele bestuursfuncties (voorzitter, secretaris en penningmeester) in de tijd van ONS Genoegen én na de fusie in 1999 tot PV Nijkerk is hij onze zeer gewaardeerde secretaris. Een secretaris waar je altijd op kunt rekenen. Ook is hij vijf jaar voorzitter geweest van CCG en was hij kiesman voor afdeling 7 en Nationaal Centrum leider. Het actieve vliegen met compagnon Van de Born is helaas gestopt. Doorat Steven veel hinder heeft van gehoorproblemen moet hij noodgedwonen een deel van zijn bestuurs- en vrijwilligerstaken opgeven. Gelukkig kunnen en mogen we nog altijd een beroep doen op zijn geheugen en jarenlange ervaring en draagt hij waar mogelijk zijn steentje bij aan onze mooie sport. En daarom doet het mij een groot genoegen om Steven - naast het overhandigen van de bronzen NPO-speld en oorkonde - ook te benoemen tot erelid en lid van verdienste van PV Nijkerk.”

Een uitgebreid verslag van de feestavond is te lezen op www.nijkerkerveen.org.

 

In memoriam: Engelbert Jennekens 


Op zaterdag 9 februari bereikte ons het droevige bericht dat oud NPO-voorzitter Bert Jennekens op 103-jarige leeftijd is overleden. Hij is tot 1978 voorzitter geweest van de NPO. Daarnaast was hij mede-oprichter en jarenlang voorzitter van de ZLU en hij was zeer actief binnen de internationale duivensportorganisatie. Bert Jennekens was een graag gezien persoon binnen de (internationale) duivensport.

Hij heeft een groot aantal jaren als vice-voorzitter zitting gehad in het bestuur van de FCI. In deze hoedanigheid was hij erg actief bij de organisatie van de internationale wedvluchten. Vanaf 1972 is hij betrokken geweest bij de organisatie van de nationale wedvlucht München. Tijdens de nationale manifestatie heeft Bert vele malen de nationale prijsuitreiking geleid.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Bestuur NPO
 
 

IN DE MEDIA
Gebroeders de Ruijter vader te snel af
 

In het Eindhovens Dagblad stond deze week een mooi artikel van Ave (7), Ole (8) en Sam (10) de Ruijter uit Helmond. Drie jonge duivenliefhebbers die leermeester Krijn (vader van het drietal) intussen vaak te snel af zijn met hun duiven. Mooi om te zien dat de jeugd passie voor de sport heeft en dat De Gebroeders De Ruijter prijs na prijs winnen met hun kampioenen.

Bron: Eindhovens Dagblad, 13 februari 2019: Vader en zonen de Ruijter met hun duiven in Helmond. 
© FotoMeulenhof


Klik hier voor het complete artikel.
 
Bekijk het interview
 

NPO BUREAU
Spreekbeurtpakket 2.0: doe mee!
 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een van de manieren om de duivensport onder de aandacht te brengen van kinderen is het spreekbeurtpakket. Via de website kunnen jonge liefhebbers of geïnteresseerden een pakket aanvragen dat ze kunnen gebruiken om een spreekbeurt over de duivensport te maken. 

We willen de spreekbeurtpakketten nog meer gaan promoten, zodat nog meer jongeren weten wat duivensport is en wat er bij komt kijken, wat er te winnen valt en waarom het zo'n leuke hobby is. Een mooi moment om de pakketten te vernieuwen en te zorgen dat ze helemaal aansluiten bij deze tijd. En daar kunnen we wat hulp bij gebruiken.

Want wij kunnen natuurlijk bedenken wat er in een pakket hoort, de doelgroep weet veel beter wat ze nodig hebben én wat aanspreekt. Daarom zijn we op zoek naar jonge duivenliefhebbbers die ons willen helpen om de spreekbeurtpakketten 2.0 te maken. 

Oproep!
Ben jij:
  • tussen de 8 en 14 jaar
  • heb je ideeën hoe het ideale spreekbeurtpakket er uit ziet?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en leg in het kort uit wat jouw wensen en ideeën zijn. Wij verzamelen alle ideeën, werken een nieuw pakket uit en vragen je dan om het nieuwe pakket te testen. 

Ouder dan 14?
Behoor je niet meer tot de doelgroep maar heb je wel ideeën of heb je (klein) kinderen die ons kunnen helpen? Wij horen graag hoe jij naar het spreekbeurtpakket kijkt en we komen ook graag in contact met de (klein)kinderen die kunnen helpen.
 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Deze maand staan nog op het programma: 
  • 16 februari: Prijsuitreiking Noordelijke Unie (Enter) 
  • 22 februari: Presentatie Stephan Göbel bij PV De Reisduif (Oud-Beijerland)
Klik hier voor het complete overzicht van activiteiten in het land
 
Rectificatie


Helaas is gebleken dat er bij het plaatsen van de link naar de promotiefilm voor de Olympiade 2023 iets mis is gegaan waardoor slechts een deel van de film te zien was. Onze excuses voor het ongemak.  

Klik hier om de complete film te bekijken.

 

NPO BESTUUR

Deel uw ervaringen met mijn.duivensportbond.nl
 

Eind 2018 introduceerden we de nieuwe versie van mijn.duivensportbond.nl. In de huidige versie kunt u eenvoudig uw persoonlijke gegevens aanvullen en wijzigen én kunt u online duiven overschrijven. Extra gemak en snelheid om zaken te regelen. Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen en eventuele wensen naar de toekomst.

Daarom een kort onderzoek, waarbij u uw ervaringe met ons kunt delen. De uitkomsten gebruiken we om mijn.duivensportbond.nl verder te ontwikkelen.
 
Geef hier uw mening
 HANDIG

UITLEG ONLINE OVERSCHRIJVEN


 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 februari 2019
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

07 oktober 19
Paratyfus De vragen over paratyfus blijven binnenkomen. Ik heb er in mijn boek uitgebreid aandacht aan besteed. Nu klopt dat verhaal nog steeds in grote lijnen, maar inmiddels zijn er meerdere...

Columnist in Spotlight

21 juli 19
Raak!   Ik liet het al vaker blijken in mijn...
25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

25 september 19
Etroeungt 8-6-2019:     Herman Testerink boekt zijn 2e zege dit seizoen Etroeungt gezien vanaf...
11 september 19
Helaas laten de bestanden van de Compuclub van de afgelopen vluchten nog op zich...
11 september 19
Nationaal Marathon Kampioen – 3e IATP PIPA – 3e West Europese Super Marathon 2018   Het...
05 september 19
Van de projectleider Het is na half juni even stil geworden v.w.b. nieuwsbrieven over de...
04 september 19
Oswald Haers houdt huis op Niergnies. Tevens snelste in Zeeland. Vitessekampioen Roger de...
03 september 19
Voorwoord De zomer is nog niet voorbij. Sterker nog dit weekend belooft een prachtig...
24 juli 19
17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40