Donderdag 7 november Weinig nieuws


Als ik zoiets erboven zet komt er meestal een heel verhaal….. Maar zonder gekheid, er is op duivengebied hier weinig te melden. Er gaat af en toe een duifje weg, op een bon of voor de verkoop, en zo mindert het nog steeds.
Zo uit mijn hoofd zitten er nog een stuk of 10 late jongen die weg mogen voor 75 per stuk, en nog een paar kwekers. Maar er is geen haast bij, het moet ook niet op een verkoopsite gaan lijken.

Vergadering
Vorige week hebben we onze najaarsvergadering gehad, en volgens mij zaten we binnen de 3 kwartier aan de halve kippen, dat is wel een goed teken. Het was een mooie rustige vergadering met een goede opkomst van 20 leden.
Volgende week volgt nog de feestavond en dan zit mijn periode als bestuurslid erop. Het laatste seizoen als voorzitter wat niet altijd makkelijk was. Het valt niet mee om alle 25 leden het naar de zin te maken, maar ik kijk er toch wel met een goed gevoel op terug.
Mijn privé omstandigheden vragen op dit moment wat meer prioriteit als anders. We kregen 3 weken terug een telefoontje wat ons gezinsleven flink door elkaar heeft geschud, en dat heeft gewoon zijn tijd weer nodig om alles weer op de juiste plek te krijgen. Overigens was mijn beslissing om terug te treden als bestuurslid daarvoor al genomen.
Duivenmaat Jan Valk is inmiddels herstellende van een zware operatie, nogmaals veel sterkte en beterschap Jan, vanaf deze kant!

Eigen hok
Op de hokken is het rustig, de oude duiven zijn met de laatste pennen bezig, de jongen moeten er nog wel een stuk of 3 maar dat komt ook goed. Alles zit nog bij elkaar, maar eieren vindt ik op dit moment niet meer. Ik twijfel nog steeds om iets te doen tegen paratyfus.
Ik laat ze nog wel regelmatig los, ook de laatste twee Eijerkamp aanwinsten worden gewoon uitgewend. Hier geen vastzitters meer.
Het ligt in de bedoeling om een mooi klein ploegje vliegduiven aan te houden met een paar jonge kweekkoppels.

Verder weinig nieuws. Op de foto nog een prachtige kweekdoffer die ook weg mag. Prijs op aanvraag.

Bladwijzer de permalink.