Spotlight

woensdag 19 juni 2019

Wedvlucht Pontoise1906 duiven in concours.

Winnaar Gebr. L’Ami uit Wassenaar
Tevens winnaar Afdeling 5 West tegen 4723 duiven.

Deze week vlogen we alweer de 4e midfond vlucht van het seizoen vanuit Pontoise zo,n 380 kilometer gemiddeld voor ons samenspel leiden en omstreken. In Frankrijk was het weer prima maar hoe dichter bij huis werd het steeds wisselvalliger.
In de ochtend veel regen in ons landje en de opklaringen lieten ook lang op zicht wachten.

De africhting vanuit Numansdorp voor de jonge duiven werd dan ook uit gesteld naar zondag.
Om 13,00 uur wordt dan eindelijk het startschot gegeven in Pontoise en kunnen de ruim 13000 duiven van afdeling 5 van start gaan. Door de omstandig heden onder weg en de snelheid van noord holland die ook in Pontoise stond worden de duiven pas rond 17,30 uur of later verwacht.

Maar al snel word duidelijk dat onze duiven een veel hogere snelheid maken dan de duiven van noord holland want de snelheden van andere afdelingen komen binnen die ook laat gelost zijn en dan blijkt dat je in het samenspel in de voorhand al dik voor vijf uur een duif moet draaien.

De snelste duif in ons samenspel valt dan ook om 16:49 uur bij de Gebr. L ‘Ami uit Wassenaar en maakt een snelheid van 1646 meter. Ze pakken daarmee de eerste plaats in het samenspel leiden en omstreken tegen 1906 duiven.
Ze moesten dan wel 18 minuten wachten op hun tweede duif maar de overwinning in afdeling 5 west tegen ruim 4700 duiven maakt alles goed.

De winnende duif is de 17-1197077 een duivinnetje die het super na de zin heeft bij de Gebroeders.

Mannen van harte gefeliciteerd met deze super overwinning .

In de eerste divisie gaat de overwinning ook naar wassenaar namelijk naar W van Zanten, winnende duif is de 17-1196671 een doffer.

Ook hadden we afgelopen weekend de eerste overnacht fondvlucht vanuit St. Vincent.
De duiven werden vrijdag om 14:30 uur gelost en moesten de nacht door brengen in niet al te best weer.
De eerste duif in ons samenspel viel in Noordwijkerhout bij Geerlings/v Duin om 14:08 uur en maakte een snelheid van 1008 meter. Winnende duif is de 17-1213811 een doffer die een uurtje later opgevolgd werd door de 16-1465947 en haalde dus de tweede plaats binnen.
Maar liefst 8 duiven van de 10 in de prijzen.

Gefeliciteerd met de overwinning op de klassieker vanuit St. Vincent.

Tot volgende week
De Witte Duif.

woensdag 19 juni 2019

Barefoot girl sitting on the hood of a Dodge, drinking warm beer in the soft summer rain.
Mooie zin, schoot vanochtend wel 30 keer door mijn hoofd, terwijl ik in de druilerige regen de waterbakken van de duiven stond te schrobben. Waarom? Natuurlijk, het komt uit een nummer van Bruce, één van mijn alltime heroes in de muziek. Maar ook, de treffende gelijkenis. De regen voelde lauw, het was zo'n zomerregentje. Regenjack aan en het zweet op de rug. 
Wat het met de duiven heeft te maken weet ik eigenlijk niet zo goed, wilde het gewoon delen. 
St. Vincent, dat is waar het om draait. Gelost, vrijdagmiddag, er is van alle kanten alweer commentaar te lezen over hoe goed of slecht die lossing wel niet is geweest. Verhalen over weerkaarten, regenfronten en meer. Gelukkig heb ik vorige week de duivengroepen uit mijn Facebook gehaald, scheelt een mooie berg meningen die nergens op gefundeerd zijn.
Ik hoop dat er eentje doorkomt in Engelum vandaag, zal toch wat verder in de middag worden. Eerste melding tot nu toe in 's Gravensande, aan de kust, in het Westland. Verder in het zuiden, blijkbaar is daar de regen al een stuk opgetrokken. Het is 12:39 als er 9 meldingen op Compuclub Live staan. Nog iets meer dan 12000 duiven te gaan! 
De 557 stond er goed voor, klein pulletje eronder, ze is ook niet aan haar proefstuk toe, dus moet kunnen. De andere twee dames doen er niet veel voor onder trouwens...
We gaan het zien, Wim vertelde dinsdag dat zijn eerst getekende supervorm had, je weet wel, die vorm die nauwelijks voorkomt, waarvan je van te voren weet dat het goed zit. Ik hoop dat de vorm niet met de soft summer rain is weggespoeld en dat hij een vroege pakt.
Ga de klok er maar eens op doen, je weet het maar nooit tenslotte...

Succes iedereen!

Tot de volgende

www.postduivenblog.nl

woensdag 19 juni 2019

Alblasserdam 16 juni 2019

"Regen, regen en nog eens regen!"

Het was een kort weekje, maar wel een weekje waarin veel besproken is en een week waarin ook verbazing was dat we nog niet op de zwarte lijst zijn gezet na vorige week zaterdag als zijnde verboden "SPORT" (nou ja, sport!) door de dierenbescherming, wat zeg ik, hier hadden zomaar Kamervragen van kunnen komen. Haha ha...
Zo waren er eveneens de excuses vanuit de LC en hun consorten met een redelijk aannemelijk verhaal...!!!!
Er is intussen veel over gezegd en geschreven, maar wie goed tussen de regels doorleest kan ook lezen dat er nog maar zat word verzwegen! (althans is mijn mening). Het zei zo, wat is gebeurd is gebeurd.
Genoeg er over geouwehoerd want we moeten dóóórrr!!!

Dit weekend, en trouwens de hele week was het halen en brengen wat het weer betreft. Man man wat een regen is er gevallen. Er komt een dag dat we een boot moeten verankeren aan het huis maar dit geeft ook aan, ik heb het al vaker gezegd dat we met dit soort weertype steeds meer en meer te maken zullen gaan krijgen en dat we daar als zijnde duivensport in mee moeten gaan en ook zeker in mee moeten gaan denken...!Zonder woorden...


ST. VINCENT.
De mooie vluchten komen eraan maar ook niet zonder slag of stoot. Op St.Vincent hebben de duiven onderweg weer flink wat regen over zich heen gehad. Desondanks hebben leden van onze vereniging het weer goed gedaan. Zo vielen niet alleen de Fam. Toom in de vroege prijzen maar eveneens Leon de Jong (en vrouw) en Gerrit Dwarswaard...

PONTOISE.
Op deze vlucht hadden wij er 1 (!) op mee en deze kwam na de prijzen thuis! De fond-ploeg zoals wij het noemen, ben ik zelf wezen lappen. Deze ploeg gaat dinsdag mee naar Bordeaux met middaglossing. Voor ons zal dit de eerste vlucht worden waar we meerdere duiven op gaan meegeven. Het zal voor ons spannend worden en hopen uiteraard op goed resultaat. Of het ook goed uitpakt of het op een teleurstelling uitloopt kan ik volgende week vertellen... Je weet het niet... Tot voor een aantal jaren terug, toen we nog het hele programma vlogen ging je met de manden naar het lokaal en wisten we dat we er zaterdags bijzaten. Die zekerheid was destijds bijna 'vaste prik' maar dat is op het 'grote gebeuren' wel even anders. De opbouw heeft immers tijd nodig maar dat het goed gaat komen weet ik al zo goed als zeker...

Wat ik wel weet is dat ik de eerstvolgende die zegt dat fond veel makkelijker is dan het programmaspel een flinke lel om zijn oren geef. Man man, ik loop me werkelijk kapot. Het spel duurt tevens aanmerkelijk korter. Ik geloof dat ik dan alles gezegd hebt. Voor de rest is dit een spelletje van veel puzzelen en zorgen dat alles klopt. Kortom, er steekt heel veel tijd en werk in...Foto uit 2016: Evelien met 'Oude Bonte Kees'...


TRIEST.
Dan nog iets triest om te schrijven. Ik heb wel eens iets vertelt over 'Oude Bonte Kees'. Deze rechtstreekse Kees Bosua duif was 16 jaar oud en zijn sporen meer dan bewezen. Hij bevruchte niet meer, kon niet meer vliegen, liet een vleugel hangen en zit al jaren in het hok bij de jongen duiven dicht bij de grond. Het hok waarin ie volgens planning ook op zijn laatste adem mocht uitblazen. Hij had het daar altijd goed naar zijn zin en tierde er gewoon prima... Iedere dag wanneer ik de jongen ging doen dan liep meneer even door de deur naar buiten en tippelde weer terug het hok in...? Wat doet die Dombo afgelopen donderdag? Spontaan vliegt ie weg, iets wat hij al jaren niet meer kon (?)... Ik stond echt als een halve malloot te kijken van "wat doe jij nou?" Ik dacht nog bij mijzelf "die dondert zo de lucht uit...". Enkele grote klappen en WEG!
We hebben echt overal naar hem gezocht maar nergens te bekennen. Verdomme, ik baal daar echt van want nu sterft hij waarschijnlijk ergens van ellende tussen de struiken of in een goot of nog erger, word hij door een kat of zo opgevreten, want terugvliegen gaat hem zo goed als zeker niet lukken... Dit was een opleving van hem met fatale afloop vrees ik...
Mogelijk dat er nog mensen zijn die zeggen: "da's sterk spul wat er bij 'de Dijkjes' in de drinkpot zit". Haha ha...
Een dag niet gelachen, een dag niet geleefd, toch?

JONGE DUIVEN.
De J.D. kregen in Afd. 5 meteen de vuurdoop met 2 nachten mand...! Gelukkig kwamen ze goed af...

Volgende week krijgen we een druk weekend met de duiven. Zo is er DUFFEL, CHATEAUROUX en BORDEAUX...

We gaan het zien. Veel SUCCES voor iedereen!!

Graag tot volgende week.

"ALS JE DENKT DAT ALLES TEGEN ZIT, DENK DAN OPNIEUW"

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl

dinsdag 18 juni 2019

1e overnachtfondvlucht winst voor An van de Peppel uit Wormer

Als openingsvlucht van het overnachtfondseizoen stond St. Vincent voor Noord Holland op het programma.

Vrijdag om 14.30.00 uur gingen de duiven in deze voor Nederlanders overbekende losplaats van start om de gemiddeld 1078/1079 kilometer afstand te overbruggen.

Het weer in Frankrijk was goed, maar het weer in België en Nederland liet te wensen over. Weer voor de beste en sterkt uitgeruste duiven dus.

De 1e prijs valt op het in Fondland overbekende adres van Ben van de Peppel in Wormer en dat is dan de naam waarop wordt gevlogen. Helaas is Good old Ben ons afgelopen seizoen ontvallen, maar heeft zijn vrouw An, gesteund door haar hele verdere gezin als ode aan hem de duivensport met de door hem welbekende opgebouwde stam doorgezet. En met succes.

Om 14.50.10 uur meld zich de 4e getekende de NL.5-127 zich als eerste, een routinier die het klappen van de zweep kent en die de afstand van 1079 kilometer af heeft gelegd met een snelheid net onder de 60 kilometer per uur om precies te zijn met 999.959 meter per minuut. An had 9 van haar duiven toevertrouwd aan de manden waarvan ze er maar liefst 6 in de prijzen draait, 67 % een hele knappe score op deze lang niet makkelijke vlucht. Dat deze duiven niet voor een kleintje vervaard zijn blijkt uit de aankomsten van de volgende duiven want naast de 1e prijs zijn ook de plaatsen 3 en 4 voor haar.

An, van harte gefeliciteerd met deze mooi en verdiende overwinning.

In Wormerveer bij René Koeman-Kok zit de gang er ook al goed in want met een 2e, 6e en 7e plaats heeft hij ook een groot aandeel in de top 10. Hij begint ook met zijn 4e getekende en draait 5 van de 8 gezette duiven in de uitslag een kleine 63%

In Zaandam tekenen Rob Swart en Cees Gruys met hun 5e getekende voor de 5e plaats, ze zullen met 1 van de 8 duiven in de uitslag nog niet tevreden zijn, maar hen kennende veranderd dat in de loop van het seizoen nog wel.

Theo Renting uit Westzaan de grote kampioen overnacht van vorig jaar had er ook 8 mee. Hij begint met zijn 2e getekende en draait met 4 van de 8 een prijspercentage van 50 %

Hekkensluiter in de top 10, op de 10e plaats is P.V. Zaanstreek-Noord penningmeester Cees Kramer uit Assendelft. Met slechts 2 duifjes mee begint hij met zijn 2e getekende en met die ene draait hij dan toch maar mooi een prijspercentage van 50%.

De kop is er af op de overnacht. De start was om 14.50 uur en het concours sluit om 18.59 uur. Concours staat dus ruim 4 uur open maar daar zal het weer op het laatste stuk België Nederland zeker debet aan zijn.

maandag 17 juni 2019

“Winnaar Morlincourt Peter Theunis” Foto: Henk van Boheemen

Afgelopen zaterdag hadden de postduiven te maken met een zuidwester storm. Door buien op de vlieglijn konden de duiven pas om 14.30 uur in het Franse Morlincourt gelost worden. Door de wind werden de duiven in fors tempo naar huis gedreven. Om 16.46.18 uur arriveerde bij de combinatie Embregts-Theunis de eerste duif in onze omgeving. In een goed kwartier waren de prijzen verdiend. Voor de overwinning zorgde de jaarling doffer met ringnummer 2018-3802088 genaamd Mister Millennium, een halfbroer van de zeer bekende Olympic Millenium. De “088” was als jonge duif 1e asduif in samenspel De Westhoek met onder andere een tweede prijs op Pont St Maxence. De winnaar had dit jaar nog geen prijs verdiend maar dan nu de eerste prijs. Peter proficiat met je overwinning op Morlincourt.


Uitslagen Morlincourt

PV De Eendracht 273 duiven:
1-3-13-18-22 Comb. Embregts-Theunis, 2-5 P. van Beers, 4 Comb.Heeren, 6-15-21 C.Hellemons, 7-8 R. van Poppel, 9 K. van Zundert, 10-11-12-14-16-17-24-25 F.Famen en zn., 19 Comb.Robbeson, 20 R.Rommens, 23 H. van de Broek.

PV De Snelpost 122 duiven:
1-2-5-13-18-19-20-21-22 C. van Beek, 3-4-11-17 P. van Rijen, 6-10-15 A.Christianen, 7-8-9-23 C.Bulkmans, 12 C.Stallen, 14 J.Franken, 16 P. van Nijnatten, 24-25 J.Nouws.

maandag 17 juni 2019
 
GPS2021 - Vernieuwingsplan   Bekijk de webversie
Logo
 
IFC Zeeland
 
In het kader van GPS2021 is aan mij gevraagd om een stukje te schrijven over IFC Zeeland. Wie zijn wij, waar staan we voor en wat ondervinden wij van GPS2021? Mijn naam is Marco Houtekamer en ik ben voorzitter van de stichting IFC Zeeland.
 
Wie zijn wij?
De stichting IFC Zeeland is opgericht in 2013, omdat het inkorfcentrum voor de ZLU-vluchten in Middelburg stopte. Het bestuur van de stichting bestaat naast mij als voorzitter uit Jaap Bruggeman (secretaris), Henk Melis (penningmeester), Leo Witkam en Jacco Provoost.

Waar staan we voor?
De stichting richt zich op de internationale vluchten en heeft de volgende doelen gesteld in haar statuten:
 • Het faciliteren van het inkorven voor internationale vluchten in de provincie Zeeland en omliggende gebieden;
 • Het organiseren van kampioenschappen op het gebied van de duivensport;
 • Het samenwerken met verenigingen om zodoende de beleving in de duivensport te vergroten;
 • Het fungeren als gesprekspartner van de organiserende instantie (bijv. ZLU)
 • Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband kunnen houden dan wel daartoe bevorderlijk zijn.
Aangezien in Terneuzen ook een ZLU inkorfcentrum aanwezig is, betekent dit in de praktijk dat we dé organisatie zijn boven de Westerschelde en omstreken voor de ZLU-vluchten. Enkele liefhebbers uit Zeeuws-Vlaanderen en Brabant korven hun duiven in bij de IFC Zeeland.

Relatie met duivencentrum Nishoek?
De plaats van inmanden en afslaan, maar ook voor de kampioenen dag is duivencentrum “De Nishoek”. Toen Middelburg stopte met de ZLU-vluchten was dit het enige centrum met concrete belangstelling en ondersteuning om dit fantastische fondgebeuren te faciliteren. De kennis, kunde en inzet van betrokken liefhebbers uit de vereniging Nishoek, maar ook door liefhebbers van andere verenigingen hebben de IFC Zeeland gemaakt tot wat we nu zijn, namelijk “het grootste ZLU-centrum van Nederland”. Natuurlijk is de IFC Zeeland een gewaardeerd partner van De Nishoek, dat lijkt me logisch met een dergelijke status. De grenzen zijn voor iedereen duidelijk: de ZLU vluchten en gerelateerde zaken regelt de IFC Zeeland en de NPO-zaken zijn voor het bestuur van de Nishoek.

Ervaring en beleving
Tijdens  mijn  speech  op  een kampioenendag  herhaal  ik steeds dezelfde woorden: “Wat een
 
beleving!” Als de ZLU vluchten beginnen dan komen de duivenmelkers uit alle windstreken van Zeeland bij elkaar om te gaan inmanden voor hun favoriete vlucht (zie bijgaande foto). En natuurlijk begint dan het praten en dromen: “de wind staat goed” en “mijn duiven hebben vorm!”, “zal het dit keer een 1e nationaal worden?” Als de dames van de bar dan rond gaan met drank en lekkernijen en daarna de verloting komt met prachtige prijzen dan kan de avond voor menigeen niet meer kapot. En dan moet de vlucht nog beginnen…
Ondervinding GPS2021?
Zware fondliefhebbers zijn redelijk traditioneel: een aantal ZLU spelers klokt zelfs nog handmatig. Het bestuur van IFC Zeeland heeft het GPS2021 van de zijlijn gevolgd. We zijn geïnteresseerd wat het ons in de toekomst kan brengen, maar voor het seizoen 2019 hebben we beslist om op dezelfde manier te gaan werken zoals in de voorgaande jaren. Alle elektronische constateersystemen kunnen worden verwerkt: Benzing, Bricon, Mega, Unikon en Tauris. En zoals eerder vermeld ook handmatige klokken! Wat de toekomst ons gaat brengen, durf ik niet te voorspellen. Maar ik hoop, dat de NPO, de ZLU, de elektronische klokken-producenten en -leveranciers en niet te vergeten de LIEFHEBBERS op één lijn komen. Alleen op die manier blijft de duivensport, met voor ons de prachtige ZLU-vluchten, voor iedereen toegankelijk en kan men genieten van onze mooie duivensport!

                                                                                                                      Marco Houtekamer
Voorzitter IFC Zeeland
 
De werkgroepen in de Zeeuwse GPS-pilot
Beleving
In het Basisdocument van de Zeeuwse pilot zijn een enkele werkgroepen en commissies benoemd die het proces van de uitrol van de GPS-pilot in Zeeland moeten begeleiden. Een aantal liefhebbers zijn hierin aan de slag gegaan, allemaal met hun eigen verwachtingen van dit proces. Inmiddels zijn er enkele bijeenkomsten geweest en er is zowel een gevoel van uitdaging als teleurstelling bij de diverse deelnemers. Enkele praktische zaken zijn reeds aangedragen richting de project- en stuurgroep, sommige direct uitvoerbaar, andere vragen wat meer tijd om te regelen.
 
Plaats in het proces
Vanuit de project- en werkgroep is het inmiddels wel duidelijk dat de werkgroepen meer geprikkeld moeten worden, proberen bestaande structuren te doorbreken en zo groot mogelijk te denken zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Op deze wijze vormen de werkgroepen een belangrijke inbreng in het vernieuwingsproces en kunnen daarmee de voorbode vormen voor een landelijke invoering van een aantal zaken.
 
Activiteiten dit jaar
Eén van de ontwikkelpunten is het abonnementsmodel dat vanuit het NPO voorgesteld gaat worden. De werkgroep Innovatie is verzocht hiermee aan de slag te gaan en te komen tot enkele varianten die besproken kunnen worden. Uitgangspunten worden aangegeven vanuit het NPO, de werkgroep mag dit uitwerken tot enkele realistische modellen.
De werkgroep Sport en Spel heeft al enkele zaken actief gekregen, ruimere mogelijkheden voor trainingsduiven in de pilot en ook meewerken aan de pilot van de werkgroep Eerlijk Spel d.m.v. alternatieve uitslagen van het samenspel Midden zijn hiervan een resultaat.
Momenteel is door de drukte van het seizoen de activiteit wat minder, maar komend najaar worden er meer voorstellen verwacht vanuit deze werkgroepen.
  
Verslag Bricon pilot inclusief vervolgstappen

In het kader van de GPS2021 pilot in Zeeland in zijn algemeenheid en de daarbij horende uitrol Bricon in de Nishoek in het bijzonder, hier een korte update van de status en de vervolgstappen.
Nadat we bij aanvang seizoen volledig overgingen van Unikon naar Bricon hebben we inmiddels een aantal stappen gemaakt en gaan we, nu we weer wat uit geschommeld zijn, verder met de vervolgstappen.
Bij de liefhebbers op de hokken is en blijft de situatie stabiel en komen er geen ingrijpende wijzigingen, m.u.v. de hierna te noemen PAS box ( PAS = Pigeon Arrival System ).
Naast het feit dat we nu allemaal een Bricon module hebben met op het hok de daarbij horende antennes, zijn we in de club inmiddels overgeschakeld van de standaard antenne naar de hybride “slimme” antenne, de antenne dus zoals we die de laatste weken gebruikten, zowel in ESA als in Master mode.
 
Op 20-05 zaten we met het ICT team (Claudia, Martin, Simon, Corné, Rick en Marijn) samen met een drietal mensen van Bricon en bespraken we de bevindingen tot nu toe en de te nemen vervolgstappen.
Tevens hebben we op deze avond een volledige test doorlopen in het kader van “alles in de cloud”, door te werken met de volgende generatie “slimme” antenne die gekoppeld zat aan Internet zodat we Live, dus alles via Internet konden verzorgen en bekijken.
Inkorven, poulebrief, duivenbestand, constateringen etc. etc., alles via Internet.
Daar waar de geleerden op facebook nog schrijven dat de zogenaamde slimme antenne er niet komt, hebben we er in de Nishoek inmiddels foutloos mee ingekorfd. Sneller dan bij de standaard inkorving was de inkorfstaat al op Internet te volgen.
Na deze testen op 20-05 zijn we dus toe aan de volgende stappen, zie hieronder de stappen 1 t/m 6
 
Vanaf vandaag nemen we stap 1 en kunnen alle liefhebbers die dat willen een kijkje nemen in de PAS ( Pigeon Arrival System ) Live omgeving door in te loggen op de website van PAS Live met gebruikersnaam en wachtwoord.
Je gebruikersnaam is verenigingsnummer + lidnummer en een bijbehorend wachtwoord.
Onderin zie je wat schermpjes waar ik zelf heb getest met in mijn geval dus de gebruikersnaam 18501132
 

Voor diegenen die willen oefenen, meld je via de app, mail, telefoon of in het lokaal zodat we het wachtwoord uit kunnen wisselen.

 
Let wel, is nu nog testen, dus er kan niets fout gaan, deel je wachtwoord echter nooit met anderen, in de toekomst wil je immers niet dat iemand anders je gegevens wijzigt!
Vanaf 4 Juni starten we met stap 2

Los van alles: Voor diegenen die wat minder makkelijk om kunnen gaan met deze veranderingen, het wachtwoord “helpen” blijft van kracht. In het lokaal kunnen we nu en in de toekomst alles faciliteren en hebben we een computer / laptop paraat waarop we alle liefhebbers met vragen kunnen helpen.
 
Hieronder volgen zonder verder commentaar de toekomstige stappen en daaronder nog wat voorbeeldschermpjes van de testen op mijn eigen lidnummer.
 
Suc6 en plezier met PAS Live
 
Groeten ook namens het Nishoek ICT team Claudia, Corné, Marijn, Martin, Rick, Simon
 
Andries van Iwaarden Kapelle, 30-05-2019

Toekomstige stappen:
 
 • 1: (Vanaf 30-05-2019) PAS Live omgeving open stellen voor liefhebbers en functionarissen en wachtwoorden communiceren met liefhebbers.
 • 2a: (Vanaf 04-06-2019) Gebruik “slimme” antenne fully cloud based voor test functionarissen i.c.m. Bricon X-treme
 • 2b: Bovenstaande uitrol voor de overige liefhebbers
 • 3a: Toevoegen PAS box voor functionarissen, X-treme gezamenlijk met PAS box
 • 3b: Bovenstaande uitrol voor overige liefhebbers
 • 4: Evaluatie van bovenstaande stappen
 • 5: Volledige overschakeling op de PAS box. X-treme feitelijk niet meer benodigd (eventueel de keus aan de liefhebbers)
 • 6: Eindevaluatie en 100% cloud. (afscheid van de X-treme)

Test afbeeldingen Andries (18501132):

Inlogscherm:
Aanwijzen getekende op poulebrief. Kan met “swipen” op de smartphone:
Algemene informatie over de PAS box:
Algemene vluchtgegevens, o.a. poulebrief, inkorflijst, aankomstlijst:
Duivenbestand:
 
Website Grafic 2 Innovate
Hier uw banner? Dat kan!
Om te adverteren in deze 2/3-wekelijkse uitgave, informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag 17 juni 2019

Afgelopen donderdag korfden we al in met een wantrouwend oog op het weer, de vooruitzichten waren niet best. Maar we geloofden er wel in, anders stop je ze niet in de mand.

Zaterdagmorgen begon slecht, nat en weinig zicht in de Zaanstreek en alras bleek dat het in heel Noord Holland zo was. Op de losplaats was dat anders en om 8.00 uur klonk voor de 315 Zaanstreek-Noordduiven in Pontoise het startsein.

Hoog in de lucht joeg de onderste wolkenlaag van uit het west noord westen en op de grond leek die minder te zijn. De aankomst tijd werd zo rond 13.00 uur geschat.

De eerste duif melde zich om 13.26.37 uur in Wormerveer, bij Co ten Haken op de Marktstraat, het was zijn doffer de Nl. 7-472, zijn 3e getekende die deze ca. 422 kilometer lange vlucht winnend afsloot.

Hij maakt een snelheid van 1297.577 meter per minuut, bijna 78 kilometer per uur. 18 duiven mee 4 prijzen en dus een prijspercentage van 22 %. Co van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Aart Bax op de kortste afstand in de polder tegen het Noordzeekanaal aan had er 15 mee gegeven en de laatste weken blijkt al dat Aart ze steeds beter in conditie krijgt op zijn nieuwe hok. Hij begint deze reis met de 2e, 8e en 10e prijs en draait er 7, goed voor 47 % in de prijzen en hij maakt daarmee het beste prijspercentage op deze vlucht.

In Krommenie is het Jon Siemons die de eerste duif kan verwelkomen, hij pakt daarmee de 3e prijs in de club. Met 18 duiven mee, te beginnen met zijn 9e getekende, draait hij er 3 in de prijzen en dat betekend een prijspercentage van 17%

In Assendelft weten de Gebroeders Brugemann de 4e prijs zeker te stellen, zij waren de grootste inkorvers deze Pontoise met 74 deelnemende duiven, draaien ook de meeste duiven in de uitslag te weten 15 stuks, beginnen knap met hun 3e getekende maar ook hun prijspercentage blijft steken op 20%.

Marcel Kroon, ook in Assendelft tekent voor de 5e plaats, hij doet dat met zijn 15e getekende van zijn 35 ingezette duiven en 12 raak betekend een prijspercentage van 34%.

Voor de 6e plaats gaan we naar Wormer waar bij Fred Pfersich zijn 11e getekende als eerste meld. Fred had er 19 mee waarvan hij er 5 in de uitslag terug vind en dat is goed 26%.

Terug naar Assendelft waar Sjoerd Bierlee 6 van de 14 duiven in de uitslag plaatst, knap te beginnen met zijn 2e getekende op de 7e plaats en hij gaat lopen met het op een na hoogste prijspercentage van 43 %.

Hekkensluiter op de 9e plek is René Heijnis uit Wormerveer, 15 mee 2 prijzen en dat betekend dus een prijspercentage van 13 %.

Het concours begint dus om 13.26.37 uur te lopen en sluit 68 minuten later op 14.34.20 uur. In snelheid is de start op 1297.577 meter en sluit het met een verval van goed 227 meter op een snelheid van 1069.878 meter.

Pontoise is niet de vlucht der vluchten geworden en verdiend gezien het verloop geen schoonheidsprijs, maar degene die wat later in tijd zitten zullen even moeten slikken want het blijft natuurlijk zo dat de duiven die de omstandigheden het beste aan kunnen de winst naar zich toe trekken.

Nog even de prijsverdeling van de eerste 30 Zaanse duiven: P.V. de Koerier 3 duiven, P.V. BVZ 7 duiven, P.V. de Postduif 8 duiven en P.V. Zaanstreek-Noord 12 duiven.

zondag 16 juni 2019

Roger de Schoolmeester op zijn quievive op Quivrain tegen 166 duiven. 
Combinatie Roegiest-Visser met volle kracht vooruit op Montlucon met 161 duiven in de race.

Een wat kortere versie van de Biebabbelaer. Een trouwfeest van mijn dochter en een ontmoeting 
met een oude schoolkameraad en de nodige hoestsiroop maakt dat de hersenen nog wat traag zijn. 
De ontmoeting met de oude school en stapmaat is ok altijd een moment van Biebabbelen. 
Ongelooflijk wat er allemaal bovenkomt en dingen die ik allang vergeten was ineens weer door 
deze oude maat opgerateld worden. Weet je nog ? en het verhaal begint. 
Er waren zaken bij die ik nu anders zou doen , maar het is gebeurt. 
Hij vond het blijkbaar nog steeds fantastisch. Ons geheugen gaat soms ook ver terug. 
Sommigen van ons weten nog oude ringnummers. Ik ook. 3056476. “de witkont”. 
Een opvanger uit Belgie die ons veel plezier bracht in de dagen dat Limoges ( dagfond) 
nog uren openstond. 

Wat we ons dit jaar zeker zullen herinneren is de pak slaag die Roger de Schoolmeester uitdeelde 
op het korte werk. Om 13:15 uur werden ze gelost en om 14:08:10 duikelde de “517” zo gretig als een spermatozoiet naar 
een rijpe eicel naar de valplank. Liet zich constateren en zag vanuit de 
ooghoeken de “477” richting de plank duiken. Daar stonden ze en het werd een eencellige tweeling. 
Jawel weer 1 en 2 voor Roger. En… er waren er meer want 7,10,11,12 en dus 6 bij de eerste 20. 
13 vd 24 erin en Roger was de smaakmaker van quievrain. 
Overigens is de gelijkenis met de incredible dr Poll enorm al is Roger populairder in het Zeeuwse. 
Toen kwam de verfijnde combinatie Ridderhof en Zn . Al weken moeten we rekening houden 
met boegbeeld van de combinatie Tamara. Wat spookten zij uit op Quievrain. 
In ieder geval 3 en 4 en 8 en 9 en 17 en 18 en 19 en 15 vd 30. Super gespeeld. 
Hartkloppingen krijg ik ervan. Toen klopten de gebroeders Dekker op de deur. 
Vijfde en daarnaast nog 13,14,15,16 en 20 en 14 vd 28 erin. A Bouchaut en Zn vonden nog een antwoord op al dit geweld. . 
Zesde stek . Zo waren er maar 4 liefhebber( ster)s te tellen bij de eerste 20. Wat magertjes mensen. 
Verder vielen de verdere prijswinnaars niet op door 50% prijs ( of meer) en kunnen we over 
naar Montlucon waar we de prestaties van Johnny Visser onder de loop gaan nemen. 
Los om 10:45 uur en ook zij moesten de ZW storm gaan trotseren. Man man wat waaide het. 
Beelden van omvallende bomen en her en der schade op de buis. 
DE verzekeringsmaatschappijen zaten met de handen in het haar. Man met een kettingzaak op de buis. 
Hij kon het glas erop heffen zei hij. De ramingen gingen naar 16:00 uur en niet lang daarna kon 
de eerste app de ether in Johnny van Roegiest-Visser meldde de eerste 2 duiven. 
Een doffer en een duivin. Beide ruim 1712 meter/min. Kort daarop alweer een app en de Gebr Dekker 
meldden zich en toen werd het handje draai en een titanen strijd ontwikkelde zich met alweer 
Johnny Visser. Alles op een rijtje. Een en twee Comb Roegiest Visser, daarna de Gebr Dekker, 
vierde wederom Roegiest Visser en daarna wederom 5 en 6 de gebr Dekker. 
Niemand die wilde draaien dus nam Roegiest Visser de zevende stek voor zijn rekening. 
Dat namen de Gebr Dekker niet en eisten plek 8 op. Toen werd Oswald Haers het beu en mengde zich in de strijd. 
Negende plek . Fons en Ronald Bouchaut ook weer vooraan met de tiende plaats. 
Dat waren de eerste 10 plaatsen. Kunt u het nog volgen ? We gaan verder. 
Gebr Dekker weer op elf en ze deden ook nog eens 15 en 20 en ze hadden er dus eventjes 18 vd 23 in 
op Montlucon. Twaalfde werd John Dieleman die het nipt won van de buren Peeman en Schaap. 
Op stek 16 vinden we de op Quievrain sterk spelende combinatie Ridderhof dus ook op het verdere 
labour kan men niet om hen heen. Maar liefst 3 vd 4 erin. Wow zeggen ze dan. 
Good old Simon Budding werd 17e. Opvallende speler verder was T de Bruijn met nb 5 vd 10. 
Om 16:53 uur kon het concours afgesloten worden.
 
Onderaan de uitslag een kreet om toch vooral de entingslijsten van de jonge duiven in te leveren. Doen mensen !!
zondag 16 juni 2019

In maart jongstleden organiseerden P.V. Zaanstreek-Noord een Marathonavond speciaal voor de overnachtfondliefhebbers. Uiteraard waren andere liefhebbers ook welkom.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor het kopen van de te vervliegen prijzen op de overnachtfondvluchten en het geld dat daarvan overbleef werd geschonken aan de vereniging voor de aanschaf van een AED.

Een paar weken geleden is deze geïnstalleerd in de binnenkomsthal tussen P.V. Zaanstreek-Noord en P.V. de Koerier in aan de Zaanstreek-Noodzijde. Goed bereikbaar dus voor beide verenigingen.

Bij de aanschaf van de AED behoort een cursus voor een 10-tal personen. P.V. Zaanstreek-Noord heeft haar nabij gelegen verenigingen De Koerier en de Postduif uitgenodigd deel te nemen aan de cursus, P.V. de Koerier heeft hieraan gehoor gegeven.

Woensdagavond 12 juni was het zo ver en onder leiding van cursusleider Menno Broekhof uit Katwijk werd het traject van reanimatie tot gebruik van de AED stap voor stap in theorie en in praktijk doorgenomen.

Het lijkt dat iedereen er wel wat van weet, ook omdat een aantal mensen in het verleden hierin al onderricht hebben gehad. Maar zoals bij alles, tijden veranderen en de manier van reanimeren ook.

Het was een intensieve, leerzame en zeer waardevolle avond, laten we hopen de AED nooit nodig te hebben.

Maar toch voor het geval……… kunnen de volgende personen die met goed gevolg de cursus hebben doorlopen, direct hulp verschaffen:

Jos Brugemann, Colinda Brugemann, Arjan van Gent, Andre van den Herik, Aart Bax, René Heinis, René Koeman, Lou Kruithof, Martijn Kramer en Gerard Dekker

Nieuwsbrief Peter Boskamp

peter2010
16 mei 19
Jonge Duivenziekte is een ziekte met vele oorzaken. Hoewel de symptomen in alle gevallen dezelfde kunnen zijn, kan de oorzaak heel verschillend zijn. Alles valt en staat bij goed onderzoek op de...

Columnist in Spotlight

11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

18 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...
12 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
10 juni 19
Afgelopen weekend 25 mei is het dan eindelijk begonnen: het dagfondseizoen. Vanaf nu om...
03 juni 19
      Wat gaat het worden.................?Kijk ik ben Dagfond gericht maar vindt dat...
29 mei 19
Na vier vitesse vluchten en twee midfond vluchten hadden we deze week de eerste...
17 mei 19
Alblasserdam 12 mei 2019"Duiven gedesoriënteerd...?" Ja dat is denk ik wel het goede...
10 mei 19
We hebben het weer aan ons rekker Roye overwinning wederom naar de Gebr Dekker Mooiste nieuws van...
02 mei 19
30 april 19
Wat een schitterend duivenweer was het afgelopen zaterdag. Alle ingrediënten voor een...
29 april 19
Oswald Haers acteert op hoog nivo op Quievrain. Ik had twijfels, wel de Biebelaer of...
29 april 19
Voor de 1e vlucht waren in het samenspel 2349 duiven ingemand. De waarschuwingen voor de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40