Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 12 januari 2024 | week 2
 


Voorwoord

Nog maar twee weken…..
Het echte aftellen is nu echt begonnen, de laatste puntjes moeten nog op de bekende i worden gezet en dan is het zo ver. Over twee weken is de 38e Olympiade inmiddels al geopend en zijn de uitslagen van dit grootste evenement ter wereld op het gebied van de duivensport bekend. Nu zult u misschien denken hoe kan dat nu, het is winter en er zijn geen wedvluchten de laatste tijd, dus waarom nu pas de eindstanden. Klopt, maar het is op deze aarde niet overal op hetzelfde winter. De gegevens van de verschillende landen voor de Sportklasse komen op dit moment bij de Olympische commissie van de FCI binnen, zodat de eindstanden kunnen worden opgemaakt.
 
Zaterdag 13 januari is de selectie voor Nederlandse Standaardklasse    
Morgen, zaterdag, zullen de aangewezen keurmeesters van de NGvK (Nederlandse Groep van Keurmeesters) zich buigen over de duiven die in aanmerking komen voor de Olympische ploeg van de Standaardklasse. Vrij vertaald zijn dit de duiven die zowel sportieve prestaties hebben geleverd, alsook voldoen aan de gestelde standaard. Kortom goed en mooi gaan hierbij samen. Alle deelnemers die met duiven naar Soest komen veel succes toegewenst! Er komt vast een mooi team dat ons land gaat vertegenwoordigen.
 
Vooraf kaarten bestellen voor de Olympiade.
Via de speciale ticketshop op de Olympiade website kunt u de verschillende kaarten nu alvast bestellen. Het gaat onder andere om de speciale treinkaarten. Vanuit elk station in Nederland kunt u voor een sterk gereduceerd tarief (€25,-) een retourtje kopen om naar Maastricht te reizen. Bij het station in Maastricht staan bussen klaar om u gratis naar het MECC te brengen. Daar aangekomen is het ontzettend handig als u uw toegangskaartje al bij de hand heeft. Dus vooraf via de site gekocht hebt. Dan kunt u namelijk direct doorlopen naar de toegangscontrole en voorkomen we wachtrijen bij de kassa. Bovendien is uw treinkaartje alleen geldig in combinatie met een entreeticket voor de Olympiade.

Kaartverkoop feestavond sluit
Jongeren onder de 16 jaar kunnen vooraf een gratis toegangskaart bestellen via dezelfde website. Wilt u de feestavond meemaken, dan moet u er snel bij zijn, want kaarten zijn nog te koop tot en met aanstaande maandag (15 januari 2024). Het wordt een echte feestavond worden, zonder allerlei huldigingen maar met een heerlijk diner en een gevarieerd en swingend  muziekprogramma.
Alles hierover is hier te vinden op: https://www.olympiade2024.nl/pages/feestavond. Dus als u dit niet wilt missen, wees er snel bij, voordat het te laat is!
 
Ledenraad 9 maart 2024
Voor degene die denkt, is er dan verder niets dan alleen info over de Olympiade, die heeft het mis. Alles gaat gewoon door, ook de voorbereidingen voor de Ledenraad van 9 maart aanstaande. De voorlopige agenda staat in deze nieuwsbrief. Voorstellen van de Afdelingen kunnen worden ingediend tot 9 februari 2024.
 
Mutaties leden, peildatum 1 februari
Alle secretarissen of degenen die daar voor verantwoordelijk zijn in de vereniging worden verzocht om alle mutaties voor 1 februari te verwerken. De peildatum 1 februari geldt voor contributies en ledentallen per afdeling/vereniging.
 
Goed weekend!
 

Ben Geerink
Voorzitter
 

Inhoudsopgave
 

 

LEDENRAAD

Voorjaarsledenraad 9 maart 2024


 
Concept agenda Ledenraad 9 maart 2024
 


OLYMPIADE 2024

De Olympiade doen we samen, doet u mee? 


Inmiddels heeft een flinke groep vrijwilligers zich al gemeld. We kunnen echter nog enthousiaste volwassen vrijwilligers gebruiken. Zo zijn we nog op zoek naar:
  • Kaartcontroleurs (vrijdag, zaterdag en/of zondag)
  • Vrijwilliger Duiventheater (tijdbewaking, assistentie bij wisseling presentaties op zaterdag)
  • Vrijwilliger jeugdactiviteiten
  • Begeleider van onze NPO mascotte (op zaterdag)
  • Verkoop Olympiade merchandise-artikelen
Daarnaast zijn we op zoek naar 8 - 10 enthousiaste jeugdleden die op zaterdag en/of zondagmorgen willen assisteren bij het aanreiken van de prijzen. 

Jullie hulp is onmisbaar en het is bovendien leuk om samen dit bijzondere evenement tot een succes te maken. Op de dag dat u de NPO helpt, is er uiteraard gratis toegang tot de Olympiade en afhankelijk van hoe lang u die dag uw steentje bijdraagt, zorgen we voor een lunch of kilometervergoeding.
Samen maken we van de Olympiade een onvergetelijk evenement, dus geef u op en ervaar de Olympiade op verschillende manieren.

Helpt u mee? Klik hier of klik op onderstaande button.
We doen het samen, doet u mee?
 

 

VAN DE NPO BESTUURSTAFEL

Jaarverslag 2023

2023 was voor de duivensport een goed jaar. Waar recente jaren negatief werden beïnvloed door corona en vogelgriep hebben we daar in 2023 niet of nauwelijks mee te maken gehad. De weersomstandigheden waren in het algemeen gunstig met mooie concoursen en veel spelplezier tot gevolg.

Lees meer...

NPO Jaarverslag 2023
 

OLYMPIADE

Laatste mogelijkheid Olympiade items online te bestellen


De Olympiade webshop staat nog tot 17 januari 2024 online. Tot dan kunt u t-shirts, caps, sweaters en beanies online bestellen. Tijdens de Olympiade zijn de speciale Olympiade producten te koop in de speciale NPO kraam. De producten kunnen verstuurd worden naar adressen in Nederland en België. Voor zendingen buiten Nederland en België kan apart contact worden opgenomen
 

.   
Webshop Olympiade
 

UIT HET LAND

Mooie Bronzen NPO Speld voor Drs. Jan Sival


Afgelopen zaterdag 6 januari 2024 mocht P.V. de Lingebode haar nieuwjaarsreceptie zoals vanouds weer in het clubgebouw houden. Nadat door onze secretaris een welkomstwoord (i.p.v. de voorzitter) werd uitgesproken voor het nieuwe jaar, werden de ringen en het mooie NPO boek aan de leden uitgereikt. Ondertussen was er een hapje en snapje welke goede aftrek had.

Totdat Karina het woord vroeg omdat ze iemand in het zonnetje wilde zetten. Dit was de secretaris de heer Drs. J. Sival. Hij was namelijk meer dan veertig jaar lid van de vereniging en waarvan hij de meeste tijd wel een bestuursfuncties heeft bekleed. Hij is nog steeds trouw aanwezig tijdens welke activiteit dan ook. Speelt zijn duiven trouw iedere week en dat terwijl hij bijna de tachtig jaar aantikt. Hij mocht dan ook de “Bronzen NPO Speld” uitgereikt krijgen. Wat iedereen hem dan ook van harte heeft gegund.

Dat hij voor vele maar een voorbeeld mag zijn dat vrijwilligerswerk ook mooie kanten heeft. Jan van harte  gefeliciteerd.

Namens Bestuur en leden P.V. de Lingebode Zetten
 

OLYMPIADE

In de media


Afgelopen week was Harry Roks te gast bij 3 Heuvelland FM, een regionale radiozender in Zuid-Limburg. Harry kreeg volop gelegenheid om de luisteraars te vertellen over de duivensport én de aanstaande Olympiade. Via bijgaande link is het interview terug te luisteren. Het gesprek met Harry start vanaf 15:50 (na 15 minuut, 50 seconde).  
 

WEDSTRIJDEN

Eenhoksrace Duitsland


Wilt u een keertje meedoen met een mooie eenhoksrcace in Duitsland meldt u dan aan bij de
OWDERBY in Espelkamp met een officiële FCI status. In 2023 in Duitland de enige FCI race die meetelt voor het totale kampioenschap van alle FCI races wereldwijd.

Het is inmiddels de 4e editie van deze OLR met een gigantisch hoog prijzengeld. Bij maximaal 1.000 duiven is er een prijzenpot van € 160.000 welke nergens anders te vinden is in Duitsland. Er is een viertal hotspots waarin al prijzen te verdienen zijn. Hoofdprijs is € 40.000. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, de
duiven kunnen worden aangeleverd in Nederland en zullen hoogstwaarschijnlijk de 1e of 2e week april getransporteerd worden naar de hokken in Espelkamp.

Mocht u belangstelling hebben, geef u dan nu op via OWDerby.com of neem contact op met de Nederlandse agent van deze race: J. Abbing, Emmen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-11 56 92 64.


 
 

UIT HET LAND

Uw mooiste duivenfoto's


Hartelijk dank voor het insturen van uw mooiste duivenfoto's. We proberen elke week een foto's te plaatsen in de rubriek 'Uit het land'. Daarnaast willen we wekelijks met een andere foto Op (de) Hoogte openen. Voor deze headerfoto zijn we op zoek naar:
  • liggende foto's (landscape), bijvoorbeeld
  • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
  • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
  • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.


Foto's van deze week

Wat heerlijk om te zien dat (klein)kinderen enthousiast worden gemaakt voor de duivensport. Deze week laat de kleindochter van Ties van Hal en H. Ulijn zien hoe je een duif vast moet houden. En aandacht voor de duiven van de toekomst met een foto van Post (Kampen) en Jan de Jonge.

Bedankt voor het reageren op onze oproep en we houden ons aanbevolen voor nieuw foto materiaal. 
  
  
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duiven.net 

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. Us Nocht, Oudehorne 29-12-2023 / 20:00 12-01-2024 / 23:00 27
P.V. De Postduif TW, Zwartsluis 29-12-2023 / 20:00 12-01-2024 / 22:00 37
P.V. de Koerier te Utrecht 29-12-2023 / 20:00 12-01-2024 / 22:30 34
P.V. Ons Genoegen, Ulft 29-12-2023 / 20:00 12-01-2024 / 21:30 138
P.V. Expresse, Zuidwolde 31-12-2023 / 20:00 12-01-2024 / 20:30 21
Samenspel Maasvallei 01-01-2024 / 20:00 14-01-2024 / 22:00 33
P.V. de Snelle Wieken, Hardenberg 04-01-2024 / 20:00 18-01-2024 / 21:30 23
P.V. de Postduif, Amerongen 05-01-2024 / 20:00 19-01-2024 / 22:30 29
P.V. de Luchtpost, Wijchen 05-01-2024 / 20:00 19-01-2024 / 23:00 39
Rayon De Driesprong, Zwaagwesteinde e.o. 05-01-2024 / 20:00 19-01-2024 / 21:30 20
P.V. de Hunevliegers, Havelte 05-01-2024 / 20:00 19-01-2024 / 22:00 32
C.P.L. Silvolde 06-01-2024 / 20:00 20-01-2024 / 22:00 46
R.C.C. West, Roosendaal 07-01-2024 / 20:00 21-01-2024 / 22:00 34
P.V. Ons Vermaak, Eerbeek 08-01-2024 / 20:00 22-01-2024 / 22:00 10
P.V. de IJsselvliegers, Wilsum 09-01-2024 / 20:00 23-01-2024 / 22:00 17
P.V. Gevleugelde Vrienden, Wapenveld 10-01-2024 / 20:00 24-01-2024 / 22:00 31
P.V. t Harde 12-01-2024 / 20:00 26-01-2024 / 22:00 59
P.V. De Vale Doffer, Haaksbergen, 75 jaar !!! 12-01-2024 / 20:00 26-01-2024 / 21:30 37
EXCLUSIEF Stichting SuperMace 13-01-2024 / 20:00 27-01-2024 / 20:30 30
P.V. de Vredesduif Noordwolde (Fr.) 13-01-2024 / 20:00 27-01-2024 / 21:30 36
P.V. Groningen Vooruit, Groningen 13-01-2024 / 20:00 27-01-2024 / 22:30 30
P.H.V. De Orion, Leeuwarden 13-01-2024 / 20:00 27-01-2024 / 22:00 36
P.V. de Luchtbode, Assen 14-01-2024 / 20:00 28-01-2024 / 22:00 30
P.V. Gevleugelde Vrienden, Poeldijk 15-01-2024 / 20:00 29-01-2024 / 22:00  
SFG (SUPER FONDCLUB GOU) 19-01-2024 / 20:00 01-02-2024 / 22:00  
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 27-01-2024 / 21:00 10-02-2024 / 21:30  
P.V. de Toekomst, Elst 01-02-2024 / 20:00 15-02-2024 / 22:00  
P.V. de Vriendschap, Leidschendam 01-02-2024 / 20:00 15-02-2024 / 22:30  
P.V. De Reisduif, Heino 03-02-2024 / 20:00 17-02-2024 / 22:00  
P.V. De Bilt 04-02-2024 / 20:00 18-02-2024 / 22:00  
P.V. de Lingebode, Zetten 05-02-2024 / 20:00 19-02-2024 / 22:00  
P.V. de Witpen, Hengevelde 11-03-2024 / 20:00 22-03-2024 / 22:00


Top Pigeons 

Duivenveilingen 

Pigeoncom.com

Doevepeet

GPS Auctions

Overig

Actueel overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

13 januari 2024

De ZLU Sterrenshow vindt op 13 januari 2024 plaats in de Hanenhof in Geleen. Om 16.00 is de start van het programma, is de zaal open en kunt u genieten van koffie/thee en vlaai. Het gehele programma kunt u hier inzien. 


13 januari 2024 - PV De Luchtreizigers (Hengelo)

PV de Luchtreizigers uit Hengelo O organiseert een zaalverkoop ten bate van Make a Wish. Tevens is er een duivenmarkt met een duivenforum. Aanvang 11 uur bij zalencentrum Het Twentse Ros, Twekkelerweg 227, 7553 LX Hengelo O.


14 januari 2024 - Samenspel De Kempen

Bonnenverkoop Samenspel De Kempen vanaf 5 jan. op Doevepeet.nl met eindverkoop 14 januari 2024 om 16.00u. in het clublokaal van de Luchtbode, Sportpark 2 in Reusel.
 

14 januari 2024 - Afdeling 6 Noord-Holland

Zondag 14 januari 2024 is de manifestatie van Afdeling 6 Noord-Holland bij Bob's Party & Events te Uitgeest, adres: Westerwerf 1, 1911 JA  Uitgeest. Vanaf 11 uur is de inloop, waarna vanaf 11.30 uur achtereenvolgens de kampioenenhuldiging en lunch plaatsvinden. In de tussentijd zet Falco Ebben de kampioensduiven op de gevoelige plaat! Om 14 uur begint het forum onder leiding van Marco Braspenning met forumleden    Falco Ebben en Michel Verweij. Om dezelfde tijd zijn ook de bowlingbanen beschikbaar gesteld om een 1 of 2 uur te gaan bowlen. Hierna is er nog genoeg tijd over om gezellig bij te praten onder genot van drankje en hapje. De organisatie zal ook nog een paar schitterende loterijprijzen uitdelen. Kom zondag 14 januari met uw partner, duivenvrienden, kinderen en/of kleinkinderen naar de Bob's in Uitgeest voor een gezellige dag uit. Alle leden uit Noord-Holland zijn welkom.


20 januari 2024 - PV De Zwaluw (Rijssen)

PV De Zwaluw Rijssen organiseert een van de laatste mogelijkheden van 2024 om een aantal TOP bonnen uit Rijssen en omstreken te kopen. We zijn dit jaar erg blij met alle bonnen van superliefhebbers. Tijdens de verkoop, is er een verloting op de keet en een gezellige middag/avond. Verkoop in eigen beheer en de opbrengst is voor onze 121 jarige postduivenvereniging. De verkoop per opbod vindt plaats op de (whats) app en op de keet aan de Giezen 5 te Rijssen.
 

21 april 2024 - Stg. Marathon Noord

Stichting Marathon Noord. 50 jarig jubileum verkoop. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com

Terug naar inhoudsopgave

Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 10 januari 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40