Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 6 oktober 2023 | week 40
 



Voorwoord

Nationale Kampioenen, Olympische afvaardiging sportklasse en WBP
Door de belanghebbenden en belangstellenden is waarschijnlijk opgemerkt dat er reclames zijn binnengekomen op de voorlopige standen van de verschillende competities. Op dit moment (donderdagmiddag 5 oktober) is het nog mogelijk dat er reclames binnenkomen, dus volgende week worden de officiële eindstanden gepubliceerd.

Eindstanden voor de Olympische afvaardiging van de sportklasse is iets anders dan daadwerkelijk deelnemen aan de Olympiade. Uitgangspunt is dat de beste 3 Nederlandse duiven van de verschillende categorieën worden afgevaardigd. Echter, daar horen wel twee voorwaarden bij; de duif moet daadwerkelijk aanwezig zijn in het MECC tijdens de Olympiade én moet op naam van de eigenaar staan. Vervolgens mag de duif maar in één categorie uitkomen. Als één of meerdere duiven van de top drie niet aanwezig is of al uitkomt in een andere categorie dan komen de opvolgende winnaars voor afvaardiging in aanmerking. Komende week zullen wij contact opnemen met de genomineerden zodat wij weten wie Nederland gaat vertegenwoordigen in de sportklasse tijdens de Olympiade op 26, 27 en 28 januari in Maastricht. Naast de sportklasse is er ook een standaardklasse op de Olympiade. Over de selectieprocedure voor de standaardklasse berichten we u komende weken. Overigens moet worden opgemerkt dat een duif alleen de titel Olympisch mag dragen als ze daadwerkelijk op de Olympiade aanwezig is geweest.

Kampioenen Ladies League
Helaas zijn de reclames nog niet volledig verwerkt. Komende week worden ze verwerkt zodat onze Ladies ook weten wie op het podium komt.

Nieuw Wedvluchtreglement
Deze week ook graag jullie aandacht voor het nieuwe Wedvluchtreglement (bijlage 10b Ledenraad). Het Wedvluchtreglement is grondig op de schop gegaan en waar het eerst 95 pagina’s omvatte zijn het nu nog 28 pagina’s. Het nieuwe reglement is veel beter leesbaar dan de vorige versie. Alle liefhebbers worden geacht de reglementen te kennen en dat geldt zeker voor het Wedvluchtreglement. In het Wedvluchtreglement zijn veel praktische zaken geregeld rondom het inkorven, constateren en melden van duiven. Dus neem een kijkje.

Informatieronde Afdelingen
Aanstaande maandag 9 oktober is er een overleg gepland met bestuurders van de Afdelingen om over de laatste versie van het Nationaal Vliegprogramma van gedachten te wisselen. Zoals al gepubliceerd in vorige nieuwsbrieven heeft de Commissie Evaluatie Nationaal Vliegprogramma er zich er nog eens over gebogen en aanpassingen aangebracht. Het is goed om die niet alleen op schrift met elkaar te delen maar ook te bespreken en aandachtspunten met elkaar te delen. Dit zodat alle Afdelingsvergaderingen straks dezelfde input hebben als ze het gaan bespreken. Voor de helderheid: het is informatief en uiteraard worden er geen besluiten genomen.

Vrijwilligers voor de Olympiade
Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen van vrijwilligers voor de Olympiade al binnen. Voor zo’n groot evenement kunnen wij de nodige hulp goed gebruiken. Nu kan ik mij voorstellen dat een algemene uitvraag direct vragen oproept: waar gaat het over? Wat zou ik kunnen doen? Daar verschaffen wij de komende tijd uiteraard duidelijkheid over. Om nu alvast richting aan te geven: het gaat o.a. over de beurs, prijsuitreikingen en het gereed maken van de tafels met verschillende prijzen, voeren van de duiven, begeleiden van jeugdactiviteiten etc. Wilt u graag helpen om de Olympiade in Nederland tot een succes te maken, geef u dan alvast op via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Duivensport in de media
Na alle aandacht voor de prestaties van Dani van Lier, kreeg de duivenport op 4 oktober (wereld dierendag) ook de nodige aandacht in het programma Eigen Huis & Tuin. Ik zou zeggen: kijk zelf snel even! Wat hebben wij een fantastische sport! Bekijk de aflevering hier


Fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
Voorzitter

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad 25 november 



 

Terug naar inhoudsopgave

Concept agenda Ledenraad 25 november 2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 3b - Actielijst Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 4e - Stand van zaken vogelgriep
Bijlage 8a - Voorstel Nationaal Vliegprogramma 2024
Bijlage 8b - Toelichting bij gewijzigd voorstel Nationaal Vliegprogramma 2024
Bijlage 8c - Onderbouwing Nationaal Vliegprogramma 2024
Bijlage 9 - Organisatorisch Toekomstperspectief
Bijlage 10b - Concept nieuw wedvluchtreglement 2023
Bijlage 11a - Voorstel splijtleden
Bijlage 11b - Voorstel buitenlandse leden
Bijlage 12a - Voorstel Afdeling Zeeland
Bijlage 12b - Voorstel Afdeling Brabant 2000
 


IN DE MEDIA 

De postduif is een topsporter 


Op dierendag was er in het tv-programma Eigen Huis en Tuin aandacht voor postduif. Een mooi moment van aandacht voor onze sport. Bekijk via onderstaande link de video-opname. 

Bron: rtl.nl 

De postduif is een topsporter
 

IN DE MEDIA 
Leven lang passie voor de duivensport: 'Vroeger bemoeide de hele familie zich ermee'


RTV Noord publiceerde deze week een artikel over het 120-jarig bestaan van PV De Luchtbode uit Groningen. De deelnemers uit de Oosterpark vormen de oudste club van de provincie. 



Bron: RTV Noord

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier het volledige artikel
 



NPO BUREAU

Gouden duif junior 2023 - Iedereen kan meedoen


Tot 20 oktober kunnen alle zelfstandig spelende jeugdleden weer meedoen aan de Gouden Duif Junior, de enige internationale competitie voor de jeugd! Iedereen kan het online formulier insturen. Dus ben of ken je een jeugdlid, aarzel dan zeker niet om mee te doen of om te helpen met het invullen van het formulier. Alle Junior-deelnemers mogen tijdens de Dag van de Gouden Duif (17 februari 2024) het podium op en ontvangen een leuke prijs.

Lees hier meer
 

OLYMPIADE

Het laatste Olympiade nieuws 


Editie 11 van het Olympiade Nieuws is uit. Een nieuwe editie boordevol met de laatste stand van zaken over de Olympiade 2024. De highlights van deze nieuwsbrief vindt u hieronder. Wilt u het Olympiade Nieuws graag volledig lezen? Klik dan hier

Topigeon sluit aan als sponsor van de 38e Olympiade
We heten Topigeon van harte welkom als zilver sponsor. Topigeon ondersteunt van harte de 38e Olympiade met hun aanwezigheid en actieve betrokkenheid bij dit unieke event!

Overzicht exposanten en plattegrond is beschikbaar 
Met trots presenteren we de eerste versie van de beursplattegrond en het overzicht van de exposanten die zich presenteren tijdens de Olympiade. De eerste versie van de beursplattegrond en het overzicht van exposanten vindt u hier

Profiteer van het Olympiade voorverkooptarief 
Via de Olympiade ticketshop zijn eenvoudig entreekaarten voor de beurs en tentoonstelling aan te schaffen. U heeft de keuze uit een ééndaags entreebewijs of een toegangskaart voor 2 of 3 dagen. Ook kunt u hotelkamers reserveren, kaarten voor de feestavond bestellen of het NS arrangement kopen. Tot 1 december profiteert u voor de entreebewijzen voor de beurs en tentoonstelling kopen van het speciale voorverkooptarief.  

Prijs Entreebewijzen Olympiade beurs/tentoonstelling
     
  voorverkoop regulier tarief
  <1-12-2023 >1-12-2023
toegang 1 dag  € 13,50  € 15,00
toegang 2 dagen  € 22,50  € 25,00
toegang 3 dagen  € 31,50  € 35,00
 
Het voorverkooptarief voor de entreebewijzen voor de beurs/tentoonstelling geldt tot 1 december. Aarzel dus niet en bestel uw toegangskaarten op tijd. Meer weten over de verschillende zaken die u kunt bestellen? Klik hier. Of ga direct naar de Ticketshop.
Klik hier om naar de Olympiade ticketshop te gaan
Klik hier voor Olympiade Nieuws #11 - september 2023
 
 



WEDSTRIJDEN

Terugblik op tweede weekend van Jan van Vlieland Najaarsklassiekers


Onder bijna zomerse omstandigheden werd er afgelopen weekend gevlogen voor de ereprijzen van de najaarsklassiekers. Alleen de mist hield vroege lossingen nog wat tegen. Het eerste startschot was voor de Oostkant vanuit Weert om 9.40 uur. In Vervins hadden we iets meer geduld nodig, maar om 11.00 uur konden ook hier de duiven terug naar huis keren. Met een kalme ZW wind haalde de duiven mooie snelheden en werden overal vroege duiven gedraaid. Voor de liefhebber was het een mooiere dag dan verleden week, de zon bleef volop schijnen.
Lees hier verder
Najaarsklassiekers bonnenverkoop
 

WEDSTRIJDEN

Vliegprogramma van de toekomst (start 2024)


Een ingezonden stuk van Jaap van Doormaal en Pierre Berghuis. Ingezonden stukken geven de mening weer van de inzenders en niet van het NPO Bestuur.

De commissie Evaluatie Nationaal Vliegprogramma heeft een voorstel gedaan voor een nieuw Nationaal Vliegprogramma voor 2024. Wij stellen hier een alternatief vliegprogramma tegenover. Ons vliegprogramma houdt rekening met maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom onze titel Vliegprogramma van de toekomst. Voor de liefhebber wiens ambitie niet verder reikt dan de competitie in eigen vereniging en regio verandert met het nieuwe Nationaal Vliegprogramma weinig (“geen revolutie” volgens de commissie). Ons Vliegprogramma van de toekomst staat daarentegen voor fundamentele veranderingen. Laten we het voorgestelde Nationaal Vliegprogramma en ons vliegprogramma toetsen aan de uitgangspunten van de commissie.

Lees hier verder
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. de Luchtbode, Groningen 23-09-2023 / 20:00 06-10-2023 / 22:00 29
P.V. De Snelle Vogel, Asperen 25-09-2023 / 20:00 09-10-2023 / 22:00 35
P.V. Nooit-Gedacht, Ochten 29-09-2023 / 20:00 13-10-2023 / 22:30 28
P.V. de Toekomst, Harderwijk 06-10-2023 / 20:00 20-10-2023 / 22:00 41
Fondclub Gooi en Eemland 13-10-2023 / 20:00 27-10-2023 / 22:00  
P.V. de Kanaalstreek 14-10-2023 / 20:00 28-10-2023 / 22:00  
P.V. De Reisduif te Tiendeveen 20-10-2023 / 19:00 02-11-2023 / 21:00  
P.V. BEP, Purmerend 21-10-2023 / 20:00 04-11-2023 / 22:00  
P.V. de Reisduif, Den Hoorn 25-10-2023 / 20:00 08-11-2023 / 22:00  
P.V. de Zwaluw te Beneden-Leeuwen 27-10-2023 / 19:00 09-11-2023 / 21:00  
P.V. De Doorzetters, Steenwijkerwold 27-10-2023 / 20:00 10-11-2023 / 22:00  
P.V. de Pelikaan, Oosterwolde 27-10-2023 / 20:00 09-11-2023 / 21:30  
Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexander, Harderwijk 28-10-2023 / 20:00 11-11-2023 / 22:30  
Ladies League afdeling 10 28-10-2023 / 20:00 11-11-2023 / 22:00  
Samenspel Oostelijk Zuid-Limburg 01-11-2023 / 20:00 15-11-2023 / 22:00  
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 02-11-2023 / 20:00 16-11-2023 / 22:00  
Afdeling GOU Vlieggebied NO Kring 2 03-11-2023 / 15:00 17-11-2023 / 22:00  
P.V. de Voordevliegers, Voorthuizen 03-11-2023 / 20:00 17-11-2023 / 22:30
 

Top Pigeons 

Doevepeet

Duivenveilingen 

Pigeon.com

Actueel overzicht bonnenverkopen
 

Lees hier de digitale edities van Het Spoor


Vanwege crisis bij de sorteercentra hebben veel liefhebbers Het Spoor niet ontvangen. Zolang deze crisis duurt wordt Het Spoor met Op (de) Hoogte meegestuurd.

Klik hier voor de nieuwe editie van Het Spoor (editie 35). Editie 25 tot en met 34 zijn via een van de onderstaande button te raadplegen.
Editie 25 tot en met 34 van Het Spoor
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten


14 oktober 2023 

Habru Duivendag | Klik hier voor meer informatie 
 

21 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Samenspel Noord en Zuid Holland | Klik hier voor meer informatie 
 

27 oktober 2023 

Duivensportavond Vogelwaarde Locatie: Cafe 't Karrewiel
DUIVENSPORTAVOND 27 OKTOBER 2023
 
Avond voor duivenliefhebbers met forum met Kees Bosua en Michel Verweij, verloting en eindverkoop van de aangeboden late jonge duiven en enkele bonnen voor 2024. Voorverkoop op www.gps-auctions.nl. De opbrengst komt ten goede aan aan Stichting vakantiehuis Thuredrith. Richttijden: Forum: 20u- 21u |  Verkoop: 21.30u 
Wilt u een kooporder plaatsen? Stuur voor 26-10-2022 een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier voor meer informatie en voor het overzicht van schenkingen.
 

28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.


5 november 2023 

Feestmiddagje bij P.V. BEP ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan 
Klik hier voor meer informatie. 
 

11 november 2023 

De Middag van Leeuwen. Locatie: In de Peel 11 te Beneden-Leeuwen. Klik hier voor meer informatie. 
 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp
 

21 april 2024 

Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. 
Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com

 

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen. Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 5 oktober 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 18 november 2023 - Zeeuwse Manifestatie 
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40