Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 1 september 2023 | week 35
 


Voorwoord


Grand Prix Nieuwe Oogst
De eerste Grand Prix met de Jonge duiven is goed verlopen. Vorige week maakte ik bekend dat het aantal rond de 70.000 duiven zou liggen. Alle inzendingen waren nog niet binnen toen ik het voorwoord maakte. Het komt wellicht nooit meer voor, maar het werkelijke aantal deelnemende duiven was exact 75.000! Een pracht totaal aantal voor deze Grand Prix.

Gelukkig maakten de weersomstandigheden het mogelijk dat alle Grand Prix vluchten door konden gaan. Alleen de Afdelingen 5 en 6 moesten vanwege het weer overstaan tot zondag. Fijn dat er toen wel gelost kon worden en dat alle vluchten goed verlopen zijn, met hoge snelheden deze Grand Prix. Het had wel iets weg van de Grand Prix Formule 1 op Zandvoort. Wind en regen, onze duiven wisten het ook te trotseren. U kunt de mooie succesverhalen van de winnaars weer lezen in Het Spoor dat deze week weer volledig in deze Op (de) Hoogte staat. Namens de NPO zijn ook bij elke winnaar felicitaties en bloemen overgebracht door afdelingsfunctionarissen, dank hiervoor. Ik wil graag alle winnaars feliciteren met de behaalde Grand Prix overwinning en reserveer zaterdag 27 januari maar vast voor de huldiging tijdens de Olympiade in Maastricht. Het gaat een mooi feest worden!
 
Grand Prix der Junioren
Volgende week staat het te gebeuren: de afsluitende Grand Prix van dit jaar, namelijk de Grand Prix der Junioren met Sectorlossingen. De sponsor van deze Grand Prix is Eijerkamp wonen, slapen & design. Ook Eijerkamp wil ik - net als alle andere sponsoren - graag bedanken voor de ondersteuning van de Grand Prix’s. Naast de plaatsen op het erepodium zijn er ook hoofdprijzen te winnen door te poulen op niveau 9 kolom 19. Inleg is 1 euro per duif. Succes met de voorbereiding van deze laatste GP!
 
Eindstand Nationale Kampioenen Eendaagse Fond 2023
De reclames zijn verwerkt. In deze Op (de) Hoogte vindt u de Nationale Kampioenen van de Eendaagse fond 2023. Gefeliciteerd als u bij de absolute top van Nederland in deze discipline hoort!
 
Nationale Kampioenen Jeugd 25-
Het heeft wat extra tijd gekost, maar het is zover: de eindstanden van de Nationale Kampioenen Jeugd 25- kunnen binnenkort ook worden vastgesteld. Er zijn nog reclames mogelijk op de tussenstanden van Vitesse, Midfond, Eendaagse Fond en Marathon tot en met 14 september 2023. De tussenstanden staan op www.duivensportbond.nl en www.compuclub.nu .
 
Ringen 2024
De bestellingen van de ringen voor 2024 zijn inmiddels binnen en het totale aantal is ruim 700.000. Dat is in overeenstemming met onze prognose. Het nabestellen van ringen voor 2023 kan dus ook weer en het klinkt misschien vreemd, maar nabestellen voor 2024 kan ook. Uiteraard wel goed op het jaartal letten bij het nabestellen.

De voorbereidingen voor de Olympiade verlopen voorspoedig. Extra aandacht wil ik deze keer vragen voor het unieke Olympiadeboek waar aan gewerkt wordt en dat we aan alle NPO leden aanbieden. 

Fijn weekend!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 
 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad 25 november 

Terug naar inhoudsopgave

Concept agenda Ledenraad 25 november 2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 3b - Actielijst Ledenraad 11 maart 2023
Bijlage 9 - Organisatorisch Toekomstperspectief
Bijlage 11a - Voorstel splijtleden
Bijlage 11b - Voorstel buitenlandse leden
 


WEDSTRIJDEN

Terugblik Grand Prix Nieuwe Oogst
 

In Het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week een terugblik op de Grand Prix Nieuwe Oogst van vrijdag 25 augustus.
Terugblik Grand Prix Nieuwe Oogst
 

OLYMPIADE

Uniek Olympiadeboek voor alle NPO-leden
 

Met plezier maken we bekend dat er een speciaal Olympiadeboek komt. En dit boek wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle NPO-leden. De boeken worden gelijk met de vaste voetringen uitgeleverd. Het boek verschijnt ook in het Engels; deze editie is verkrijgbaar tijdens de Olympiade.

Collectors item
In het boek krijgen de Nederlandse Olympiade duiven een plaats, evenals de Nationale kampioenen 2023 en de Grand Prix winnaars 2023. Kortom een echt collectors item in full color met harde kaft. Een prachtig naslagwerk van wat de duivensport te bieden heeft. 

De commissie heeft al vele liefhebbers en bedrijven weten te enthousiasmeren om ook in het boek een plekje te krijgen. Mensen die begrijpen dat ze hun steentje moeten bijdragen aan de hun geliefde sport die hun al zoveel gebracht heeft. Hier is ook uw kans om in dit prachtige boek te komen met een of twee pagina’s. Wat mag daarop staan? Wat u wilt! Dat kunnen uw duiven zijn, alle aanverwante zaken van de duivensport, maar misschien wilt u uw eigen bedrijf wel promoten, of het bedrijf waar u werkt! Veel is mogelijk. De kosten van één pagina bedragen € 750,00 en voor twee pagina’s zijn de kosten € 1.000,00.

Mee doen?
Ook u kunt meedoen. Een mailtje of belletje is voldoende om u op de lijst van adverteerders te zetten, of gewoon een sponsorbijdrage, want dat kan ook. Laten we er samen een succes van maken. U kunt uzelf aanmelden bij Albert Poulisse via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Raymond Schalkwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En heeft u vragen? Ook daarvoor kunt u bij Albert of Raymond terecht. 
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor zaterdag 2 september

Bij een vrijwel gradientloze bovenlucht zit er dichtbij het aardoppervlak veel vocht nabij een oude frontale storing die over ons interessegebied ligt. Hierdoor is het op meerdere vlieglijnen in de vroege ochtend nevelig of zit er mist met laaghangende bewolking en kan er plaatselijk in eerste instantie nog wat motregen uit vallen. Door aanwarming van het aardoppervlak moeten deze condities gedurende de ochtend langzaam gaan verbeteren, zodat er aan het eind van de ochtend op vrijwel alle losplaatsen al losomstandigheden ontstaan. De wind is de gehele dag zwak variabel. In de vroege ochtend variëren de temperaturen van 14-17C en van belemmerende warmte op hoogte is geen sprake. Wel blijft het nu nog onzeker in welke mate de mist en laaghangende bewolking voorkomt. Vroege lossingen worden nu dus nog afgeraden, maar later is het wisselend bewolkt met goede zichten op de vlieglijnen. Dit bij een maximum temperatuur boven Nederland van 20-22C. Langs de kust moeten ze het doen met 18-20C.

Actueel weerbericht
Op de homepage van www.duivensportbond.nl vindt u wekelijks het meest actuele weerbericht.
 

Bron: Vluchtbegeleidingduiven.nl

Terug naar inhoudsopgave

 

LADIES LEAGUE 

Verslag vlucht Pointoise 

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag vlucht Pointoise
Stand Jong t/m 27 augustus
 

OLYMPIADE

Eenvoudig tickets Olympiade bestellen

Via de Olympiade ticketshop kunt u eenvoudig de volgende zaken bestellen/reserveren:

  • toegangskaarten voor bezoek aan de beurs en tentoonstelling
    • jongeren tot 16 jaar gratis (hiervoor zijn speciale jeugdtickets beschikbaar)
    • Volwassenen (16+) toegangskaarten voor 1, 2 of 3 dagen
  • toegangskaarten voor de feestavond op zaterdag 27 januari 2024
    • een avond vol entertainment, heerlijk diner en drankjes
  • hotelaccommodatie in Maastricht en omgeving
    • keuze uit diverse prijscategorieën en locaties
  • treinarrangementen tegen gereduceerd tarief 
    • dagretour  
    • enkele reis (ook bij meerdaags bezoek aan Olympiade kunt u met de trein met korting reizen) 

Hotelaccommodaties en treintickets
Vanuit de ticketshop wordt u voor het reserveren van hotelaccommodatie en het aanschaffen van gereduceerde treintickets doorverwezen naar de websites van respectievelijk MECC Maastricht (hotelaccommodatie) en NS (treinkaarten met korting). U reserveert en betaalt uw aankopen rechtstreeks bij de accommodatie en NS. De website van MECC om hotelaccommodaties te reserveren is Engelstalig.

Toegangskaarten beurs/tentoonstelling en feestavond
De toegangskaarten voor de beurs/tentoonstelling en de feestavond koopt u via de ticketshop bij de NPO. Wanneer u aankopen/reserveringen wil combineren, zijn dat de losse bestellingen bij meerdere partijen die u apart van elkaar afrekent.

Klik hier om naar de Olympiade ticketshop te gaan
Klik hier voor Olympiade Nieuws #10 - augustus 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 

WEDSTRIJDEN

Extra prijzen Ladies League Grand Prix Nieuwe Oogst

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars in het zonnetje


Ook deze week zetten we weer een aantal winnaars in het zonnetje. 
  
Foto links/boven: Sandra Willems-Boukoul (Afd. Limburg)
Foto rechts/onder: Peter Theunis (Afd. Brabant 2000)


  
Foto links/boven: Comb. Wouters (Afd. Zuid Holland)
Foto rechts/onder: de heer Wilmink (Afd. 9)

  
Foto links/boven: Cor Hanegraaf (Afd, 3)
Foto rechts/onder: Henk en LIanne Slot (Afd. 10)


  
Foto links/boven:: Gebr. Kruisweg (Afd. 11)
Foto recgts/onder:: Siem Westerink (Afd. 6)



Foto: Van de Berg (Afd. 8)
 

Lees hier de digitale edities van Het Spoor


De nieuwe editie van Het Spoor is uit. Vanwege crisis bij de sorteercentra hebben veel liefhebbers Het Spoor niet ontvangen. Zolang deze crisis duurt wordt Het Spoor met Op (de) Hoogte meegestuurd.

De nieuwe editie (editie 32) van Het Spoor vindt u hieronder. Ook editie 25 tot en met 31 zijn via een van de onderstaande button te raadplegen.
 
Nieuwe editie (editie 32) van Het Spoor
Editie 25 tot en met 31 van Het Spoor
 

WEDSTRIJDEN
Eindstanden Eendaagse fond


De eindstanden bij de Eendaagse fond zijn bekend. Allen van harte gefeliciteerd!






 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten


21 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Samenspel Noord en Zuid Holland | Klik hier voor meer informatie 
 

27 oktober 2023 

Duivensportavond in Vogelwaarde Locatie: Cafe 't Karrewiel


28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.


5 november 2023 

Feestmiddagje bij P.V. BEP ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan 
Klik hier voor meer informatie. 

 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

Gedeelde passie voor de sport: Dani van Lier op bezoek bij Hans Eijerkamp



Recent heeft Dani van Lier een bezoek gebracht aan de heer Hans Eijerkamp, een van Nederlands bekendste duivenliefhebbers. Hij heeft genoten van het bezoek. Met Dani als 11-jarige en de heer Eijerkamp als 88-jarige kunnen we stellen dat de duivensport voor alle leeftijden is! 




  

Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Najaarsklassiekers 2023 Nieuwsbrief 2

Dit jaar organiseren wij voor de 18e jaar op rij de najaaraarsklassieker op Urk. Wat ooit begon met vluchten met 300-600 duiven is nu uitgegroeid naar een organisatie waarbij wij enkele 10 duizenden duiven vervoeren, met elk jaar tussen de 300 en 400 verschillende deelnemers.

Gezien de toenemende positieve reacties voorzien wij duidelijk in een behoefte en weten we een aansprekend vliegprogramma neer te zetten. We hebben deelnemers die hun jonge duiven willen inspelen of nog wat extra vluchten willen geven, we hebben ook liefhebbers die het leuk vinden om voor de mooie prijzentafel te vliegen. Ze voelen zich allemaal welkom bij onze organisatie

Lees hier meer
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 30 augustus 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 18 november 2023 - Zeeuwse Manifestatie 
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40