Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 4 augustus 2023 | week 31
 


Voorwoord

Nationale Grand Prix Bergerac
Zaterdag 29 juli zijn om 13.30 uur de 27.615 duiven gelost in Bergerac. Door de weersomstandigheden één dag later dan de oorspronkelijke planning. Het is voor de verantwoordelijken nog een hele tour geweest om het juiste moment van lossing te bepalen. Regen en wind, alles was aanwezig op de route vanuit Bergerac naar de Nederlandse hokken. Uiteindelijk is er een kopgroep van de 27.615 duiven geweest die flink heeft doorgezet en voor nachtelijke aankomsten heeft gezorgd. Het is elke keer toch weer bijzonder dat een aantal van onze duiven ook s’nachts hun hokken weer weet te bereiken. En bijzonder dat het laatste stukje vanaf de aankomst tot het constateren vaak weer de nodige energie kost en veel spanning voor de betreffende liefhebber oplevert. Dit zorgt achteraf weer voor mooie verhalen waar nog jaren over gesproken wordt.

De overwinning van deze Nationale Grand Prix kwam terecht bij de familie Versteegde-van Dommelen uit Boekel. Het was hun jaarling duif met ringnummer 2022-2224129 die de overwinning pakte. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Natuurlijk ook felicitaties voor alle anderen die een mooie overwinning kunnen bijschrijven of in de uitslag om de titel Grootmeester weer een geweldige prestatie hebben geleverd.
Tijdens de Olympiade in Maastricht komt de top 3 van elke sector en de landelijke Grootmeester op het podium. Sowieso een fantastisch moment om gehuldigd te worden en omdat het tijdens de Olympiade is kunnen daar ook familieleden en liefhebbers uit de eigen omgeving bij zijn. 
 
Gefeliciteerd Nationale Kampioenen Midfond!
De periode om reclame in te dienen is ook voor de Midfond verstreken. Dat betekent dat wij nu officieel weten wie dit jaar de beste nationale liefhebbers zijn op de Midfond. In deze nieuwsbrief en op de site staat de eindstand met de landelijke kampioenen. Gefeliciteerd met deze uitmuntende prestatie. De kampioenen van de jeugd zijn nog niet vastgesteld ivm het verwerken van reclames.
 
Ringen bestellen voor 2024
Vanaf 12 augustus tot en met 27 augustus kunnen de verenigingen weer ringen bestellen. Evenals vorige jaren weer vroeg in het jaar, dit om de zekerheid te hebben dat ze tijdig geleverd kunnen worden. Verderop in deze editie van ODH vindt u informatie over het bestellen en de tarieven voor de ringen voor 2024. 
 
Vrijdag 4 augustus mogelijk vluchten voor Jonge duiven
Afgelopen woensdagmiddag hebben wij de Afdelingen een mail gestuurd met het bericht dat het mogelijk is om de komende vlucht met de Jonge Duiven te verplaatsen naar de vrijdag. Redenen, de weersverwachtingen voor het aankomende weekend zijn ronduit slecht. Misschien is er voor de zaterdag aan de oostkant een kans, verder zijn er - zoals het eruit ziet - weinig of geen kansen. Het betreft vluchten met onze jonge duiven, dus extra waakzaamheid is zeker op zijn plaats. Omdat de verwachtingen voor de vrijdag redelijk zijn met zon en enkele buien heb ik contact opgenomen met mijn Belgische collega Pascal Bodengien en voor deze bijzondere situatie toestemming gekregen om mogelijk op vrijdag te lossen. Dit mits wij tijdig aangeven waar en hoe laat wij gaan lossen zodat de Belgische liefhebbers vooraf op de hoogte gebracht kunnen worden.
Natuurlijk hebben wij al vragen gekregen waarom nu wel op vrijdag en een aantal weken geleden niet? Nu dat is te verklaren omdat er toen voor de zondag vooraf wel mogelijkheden waren om de duiven te lossen. Die zijn er nu niet en zoals al vaker aangegeven het belang van de duiven staat voorop bij elke beslissing.
 
Eindstanden Kampioenen Marathon 2023
In deze Op (de) Hoogte staan de voorlopige eindstanden van de Marathon. Na de afsluitende Bergerac is door Compuclub de eindrangschikking opgemaakt. Iedereen die dit jaar geweldig heeft gepresteerd en daardoor bij de landelijke kampioenen van de Marathon is geëindigd van harte gefeliciteerd. Het is mogelijk om reclames in te dienen op deze standen tot en met 17 augustus 2023.
 
Hoofdsponsor Olympiade Maastricht is BENZING!
Wij zijn blij dat wij de afgelopen week middels een Olympiade nieuwsbrief BENZING als Diamanten hoofdsponsor van de Olympiade hebben kunnen presenteren. Deze week zijn de contracten getekend. Als NPO zijn wij bijzonder blij met dit gerenommeerdere merk als hoofdsponsor. Ook op de Olympiade website uiteraard aandacht voor het tekenen van het contract. 
Komende week zullen wij onze andere sponsoren presenteren.
 
Fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


WEDSTRIJDEN

Terugblik Grand Prix Bergerac


In Het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week een terugblik op de Grand Prix Bergerac van zaterdag 29 juli. 
 
Terugblik Grand Prix Bergerac - 29 juli
 

OLYMPIADEVLUCHTEN

Nationale dagfondvlucht Argenton


Eerder kondigden we de Nationale Dagfondvlucht Argenton al aan. Deze week delen we graag ook het filmpje van de heer Eijkerkamp over de Nationale dagfondvlucht Argenton.
De heer Eijerkamp over de Nationale Dagfondvlucht Argenton
 
 


ALGEMEEN

Vacature: Controleur Oneigenlijk Gebruik van Substanties bij Postduiven


 

WEDSTRIJDEN

Winnaars in het zonnetje


Deze week zetten we weer een aantal winnaars in het zonnetje. Allen van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! 
         
Winnaar vlucht Bordeaux Sector 3 (links/boven): Erwin en Miranda van Wijk 
Winnaar Bergerac Sector 4 (rechts/onder): Jan Grootoonk 
 
 

WEDSTRIJDEN

Definitieve eindstanden Midfond Senior


De definitieve eindstanden van Midfond Senior zijn bekend. Het totale overzicht van de definitieve eindstanden kunt u raadplegen via de website van Compuclub

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!



Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Voorlopige eindstanden Marathon Senior en Jeugd 25-


De voorlopige eindstanden van de Marathon staan op de site van CompuClub. Reclamaties kunnen ingediend worden tot en met 17 augustus 2023 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via onderstaande buttons kunt u de voorlopige standen per 3 augustus raadplegen.
 
Voorlopige eindstanden Marathon <25 - Aangewezen
Voorlopige eindstanden Marathon <25 - Onaangewezen
Voorlopige eindstanden Marathon <25 - Duifkampioenschap
Voorlopige eindstanden Marathon Senior - Aangewezen
Voorlopige eindstanden Marathon Senior - Onaangewezen
Voorlopige eindstanden Marathon Senior - Duifkampioenschap
Actuele standen - CompuClub
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus


Vrijdag 4 augustus 2023
Een lage drukgebied over Scandinavië houdt voor het vlieggebied over de W-kant een NW-elijke en over de O-kant een W-elijke stroming in stand van onstabiele en relatief vochtige lucht. Met het naar het O-en trekken van het laag zal later ook over het O-en een NW-elijke component in de wind zitten. Over Nederland zien we half tot lokaal zwaar bewolkte condities waar lokaal net genoeg bewolking is om een lichte regenbui te genereren. Dit is m.n. over het NW-elijk deel van het land en het N-elijk kustgebied. België kent een iets gunstigere start vwb bewolking met licht tot half bewolkte luchten, N-Frankrijk is vergelijkbaar maar verder richting en voorbij Parijs is het overwegend zwaar bewolkt en zal er Z van de lijn Luxemburg - Limoges een storing actief zijn met lokaal intensieve regengebieden. Deze storing trekt weg naar het OZO-en. Voor Perpignan zijn er vanaf de vroege ochtend prima loscondities, alleen is de kans groot dat de duiven in een deel van de staart van de genoemde storing terecht komen. In de loop van de ochtend zien we op de meeste plaatsen convectieve bewolking toenemen waarbij de eerste aan het einde van de ochtend het buienstadium al kunnen bereiken. Indien er lossingen gepland staan op de vrijdag is echter een vroege lossing op de meeste plaatsen mogelijk waardoor de meeste vluchten dan al gelopen zullen zijn. Perpignan echter krijgt wel degelijk te maken met lokale buiigheid boven Frankrijk, waarbij N van Parijs mogelijk een klap onweer kan zitten.

Zaterdag 5 augustus 2023
Een volgende storing staat gereed die in de nacht naar zaterdag het overgrote deel van de vlieglijnen bedekt, zoals het nu lijk muv de meest O-elijke lijnen. Deze lijnen hebben echter weer het risico van slechte zichten en lage bewolking over het O-en van België en de Z-elijke provincies van NL (muv het grootste deel van Zeeland). De kans op een positiever scenario is gelet op de huidige gegevens zeer klein. Zwaar tot geheel bewolkte condities met in de loop van de ochtend over het overgrote deel van Nederland een uitgebreide zone met regen en lage bewolking. De wind is op de meeste lijnen aanvankelijk zwak tot matig en Z-elijk. Deze trekt met het naderen van de storing aan naar matig en ruimt naar ZW. Munchen zal in de ochtend nog onder een wolkendek liggen met perioden met regen. De verantwoordelijke storing lijkt zich pas later op de dag naar het O-en te verplaatsen. Boven Duitsland verder aanvankelijk half tot zwaar bewolkte condities. 

Actueel weerbericht
Op de homepage van www.duivensportbond.nl vindt u wekelijks het meest actuele weerbericht. 


Bron: Vluchtbegeleidingduiven.nl

Terug naar inhoudsopgave

 

OLYMPIADEVLUCHTEN

Nationaal München

Terug naar inhoudsopgave

Meer informatie over Nationaal München
 

OLYMPIADE

Eenvoudig tickets Olympiade bestellen  


Via de Olympiade ticketshop kunt u eenvoudig de volgende zaken bestellen/reserveren:

  • toegangskaarten voor bezoek aan de beurs en tentoonstelling
    • jongeren tot 16 jaar gratis (hiervoor zijn speciale jeugdtickets beschikbaar)
    • Volwassenen (16+) toegangskaarten voor 1, 2 of 3 dagen
  • toegangskaarten voor de feestavond op zaterdag 27 januari 2024
    • een avond vol entertainment, heerlijk diner en drankjes
  • hotelaccommodatie in Maastricht en omgeving
    • keuze uit diverse prijscategorieën en locaties
  • treinarrangementen tegen gereduceerd tarief 
    • dagretour  
    • enkele reis (ook bij meerdaags bezoek aan Olympiade kunt u met de trein met korting reizen) 

Hotelaccommodaties en treintickets
Vanuit de ticketshop wordt u voor het reserveren van hotelaccommodatie en het aanschaffen van gereduceerde treintickets doorverwezen naar de websites van respectievelijk MECC Maastricht (hotelaccommodatie) en NS (treinkaarten met korting). U reserveert en betaalt uw aankopen rechtstreeks bij de accommodatie en NS. De website van MECC om hotelaccommodaties te reserveren is Engelstalig.

Toegangskaarten beurs/tentoonstelling en feestavond
De toegangskaarten voor de beurs/tentoonstelling en de feestavond koopt u via de ticketshop bij de NPO. Wanneer u aankopen/reserveringen wil combineren, zijn dat de losse bestellingen bij meerdere partijen die u apart van elkaar afrekent.

Terug naar inhoudsopgave

Klik hier om naar de Olympiade ticketshop te gaan
Klik hier voor Olympiade Nieuws #9 - augustus 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 

Lees hier de digitale edities van Het Spoor


De nieuwe editie van Het Spoor is uit. Vanwege crisis bij de sorteercentra hebben veel liefhebbers Het Spoor niet ontvangen. Zolang deze crisis duurt wordt Het Spoor met Op (de) Hoogte meegestuurd. De nieuwe editie (editie 27) van Het Spoor vindt u hieronder. Ook editie 21 tot en met 27 zijn via een van de onderstaande buttons te raadplegen.
Nieuwe editie (editie 28) van Het Spoor
Editie 21 tot en met 27 van Het Spoor
Meer informatie over problemen bezorging Het Spoor
 
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen 



Ik toets een Nederlands ringnummer in, maar er komen geen gegevens tevoorschijn van de eigenaar. Hoe kan dit?

Ga naar https://www.duivensportbond.nl/ en klik vervolgens op het groene balkje ‘Duif gevonden?’ op de homepage. 

Er zijn vier mogelijkheden:
  1. De meest waarschijnlijke is het invullen van het jaartal. Het volledige 4-cijferige jaartal moet hier worden ingevuld, bijv. 2023 en niet 23. De cursor springt daarna automatisch naar ‘nummer’. Hier vul je het 7-cijferig nummer in. Daarna komen het telefoonnummer en woonplaats van de eigenaar in beeld
  2. Krijg je de tekst ‘Er zijn helaas geen resultaten gevonden’, in beeld dan is het ringnummer waarschijnlijk niet juist. Check of het ringnummer goed is ingetoetst en of de landcode NL op de ring is weergegeven
  3. Bij een andere landcode, ga naar de regel in de groene balk: Meld een buitenlandse duif
  4. Is het nummer correct ingevuld, dan staat de ring nog op naam van een vereniging. Neem in dit geval contact op met het bureau voor het telefoonnummer van de ringenadministrateur.
Ik wil een buitenlandse duif op naam hebben, waar kan ik dit laten doen?
Dit kan de liefhebber niet zelf, de overschrijvingsfunctionaris van de vereniging kan dit doen via het programma ‘overboeken’.
  • Hier toetst men eerst het verenigingslidnummer in van de liefhebber
  • Daarna op het rondje wat voor de naam is afgebeeld
  • Vervolgens op het hieronder afgebeelde blokje onder ‘Organisatie’ en kiezen voor het betreffende land Standaard staat hier de naam van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie weergegeven.
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten
 

27 oktober 2023 

Duivensportavond in Vogelwaarde Locatie: Cafe 't Karrewiel


28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.


5 november 2023 

Feestmiddagje bij P.V. BEP ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan 
Klik hier voor meer informatie. 

 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Ringen 2024
 

Zoals eerder aangekondigd moeten de vaste voetringen 2024 voor 27 augustus 2023 besteld worden om er zeker van te zijn dat de ringen tijdig geleverd worden.
 
De prijs van de vaste voetring is € 0,60 per stuk. Daarnaast wordt bij elke bestelling boven de 100 stuks een opslag berekend van € 0,50 per ring. Dit geldt ook als er meerdere soorten ringen besteld worden en het totaal van de bestelde ringen komt boven de 100 stuks uit.
 
Een rekenvoorbeeld
Iemand bestelt 80 vaste voetringen en 60 fondclubringen, dan wordt de totale opslag voor dit lid:
140-/- 100 = 40 X € 0,50 = € 20,00.
 
Vaste voetringen en chipringen kunnen worden besteld van 12 tot en met 27 augustus 2023. U kunt vast starten met inventariseren.
De betaling van de vaste voetringen en de chipringen voor 2024 vindt in november plaats via automatische incasso.

Bestelinstructie en prijzen
Informatie over de bestelprocedure en de prijslijst van de verschillende soorten ringen kunt u via onderstaande buttons openen..
 
Let op!
in de periode van 12 tot en met 27 augustus kunnen er geen nabestellingen voor vaste voetringen en chipringen van 2023 worden gedaan. Ook is het in die periode niet mogelijk om mutaties in de ledenadministratie te doen.
 
Tarieven ringen 2024
Instructie bestellen ringen 2024
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 4 augustus 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 18 november 2023 - Zeeuwse Manifestatie 
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40