Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 21 juli 2023 | week 29
 



Voorwoord


Eindstanden Midfond 2023
Vorige week konden wij de voorlopige eindstanden van de Nationale Kampioenen van de Vitesse presenteren. Deze week publiceren wij de voorlopige eindstanden van de Midfond. Ook deze keer zowel voor de Senioren alsook voor de Jeugd -25. Allereerst wil ik graag iedereen die zich in de Nederlandse top heeft weten te spelen van harte feliciteren met dit fantastische resultaat. Het is geen kleinigheid om bij de eersten van al die deelnemers te eindigen. Kampioen worden is helemaal de kers op de taart. Ook deze week worden de toppers van de verschillende onderdelen weer mooi in beeld gebracht in Op (de) Hoogte. Om de eerste vijftig in beeld te krijgen, klik op deze link. Uiteraard kan er nog gereclameerd worden op de eindstanden. Dat kan schriftelijk of per mail tot en met 3 augustus 2023.
 
PS: reclameren op de Vitesse standen is mogelijk tot en met 27 juli a.s. Dus eind volgende week hebben wij de definitieve standen en kan Falco Ebben op weg om mooie reportages te maken van de Nederlandse Kampioenen Vitesse!
 
Olympische Nationale Grand Prix Issoudun
Er wordt door velen, met name de liefhebbers van de Dagfond, al lang uitgekeken naar de Olympische Nationale Grand Prix vanaf Issoudun. Inmiddels zijn de in totaal 26.897 duiven waarschijnlijk al aangekomen op de losplaats. Samen lossen moet weer vertrouwen geven en iets van de nare nasmaak van vorig jaar weer wegnemen. Alle deelnemers veel succes toegewenst!
 
Hoge snelheden Grand Prix Rondom Parijs
Afgelopen week was het de beurt aan de tweede Grand Prix van de Midfond. Deze ging gepaard met hoge snelheden, dat hebben wij dit jaar nog niet vaak gehad. Het heeft weer de nodige spanning opgeleverd bij de aankomsten, zeker met de jonge duiven die veelal al binnen waren van hun eerste vlucht, maar die iets later aankwamen zaten er tussen. De reportages hoe het allemaal is verlopen kunt u zoals gebruikelijk weer lezen in Het Spoor en in deze Op (de) Hoogte. Foto’s van bijna alle winnaars die de bijbehorende bloemen hebben ontvangen staan ook in deze Op (de) Hoogte, ere wie ere toekomt! En….. ook deze winnaars worden net als de andere GP winnaars gehuldigd tijdens de Olympiade in januari in Maastricht. Een mooier podium kun je je niet wensen, toch?
 
Grand Prix Bergerac
Alweer de afsluitende Grand Prix met de oude duiven, de Marathon Grand Prix Bergerac. Sponsor van deze GP is BELGICA DE WEERD. Ook deze sponsor wil ik hartelijk danken voor hun positieve bijdrage aan de Nederlandse duivensport. Herhaling is de kracht van de reclame dus nog maar een keer: deelname is gratis, hoofdprijzen te zetten op niveau 9 kolom 19, inleg 1 euro. Veel succes met de laatste voorbereidingen van deze afsluitende Marathon Grand Prix!

Olympiade 2024
De beurscommissie is in gesprek met vele partijen die zich tijdens de Olympiade willen presenteren. Met een van de partijen zijn we in de afrondende fase; We verwachten het contract met Benzing op korte termijn te ondertekenen.
 
Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA)
Eind vorige week hebben wij een afschrift ontvangen van het schrijven van de Minister van LNV aan de Tweede Kamer over het dierenwelzijn van gezelschapsdieren. In dit schrijven aan de Tweede Kamer komt ook de reactie op de RDA zienswijze "Plezier voor mens en dier? Het inzetten van dieren voor sport, ontspanning, traditie & vermaak" aan de orde. Samengevat wordt de RDA gevraagd om:

  • Een inspiratietafel te organiseren, zodat organisaties van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. (gaan wij aan deelnemen)
  • Het stimuleren van het ontwikkelen van dierenwelzijnsplannen. (heeft al aandacht van WOWD en NPO en zal worden uitgewerkt in het dienrenwelzijnsplan postduiven)
  • Onderzoeken om de kennis over dieren in sport verder te ontwikkelen. 

Het betreffende onderdeel van het schrijven van de Minister van LNV is in deze Op (de) Hoogte te lezen.
 
Opgevangen duiven
Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om iedereen die er aan meewerkt te bedanken voor het ophalen of op laten ophalen van opgevangen duiven. Wij kregen zelfs bericht van een vogelopvangcentrum dat ze merken dat er positiever gereageerd wordt. Pluim! Wat wij nog wel regelmatig meemaken is dat er klachten zijn over duiven die zijn weggegeven of verkocht en vervolgens niet op naam zijn gezet, dat moet nog beter. Dus zorg ervoor dat al uw duiven op uw eigen naam staan. Dank daarvoor!

Fijn weekend en fijne succesvolle vluchten toegewenst.

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 
 


WEDSTRIJDEN

Terugblik en vooruitblik Grand Prixs 


In Het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week een terugblik op de Grand Prix Rondom Parijs van zaterdag 15 juli en een vooruitblik op de Grand Prix Issoudun van zaterdag 22 juli.
 
Terugblik Grand Prix Rondom Parijs - 15 juli
Vooruitblik Grand Prix Issoudun - 22 juli
 
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix Rondom Parijs


De winnaars van de Grand Prix Rondom Parijs zijn bekend. Allen van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! 

    
Winnaar afdeling 1 (links/boven), Robert de Booij
Winnaar afdeling 2 (rechts/onder), Peter Admiraal
   
    
Winnaar afdeling 3 (links/boven): Potten en Laenen
Winnaar afdeling 4 (rechts/onder): John Heijnen
   
    
Winnaar afdeling 5 (links/boven): Comb Van Vliet-Meurs 
Winnaar afdeling 6 (rechts/onder): Gebr. Beerepoot
   
     
Winnaar afdeling 7 (links/boven): F. de Jong
Winnaar afdeling 8 (rechts/onder): D.J. Hartemink
   
    
Winnaar afdeling 9 (links/boven): Henk Stokkink
Winnaar afdeling 11: Y. Hemstra
Foto van winnaar afdeling 10 is (nog) niet beschikbaar
 

WEDSTRIJDEN

Winnaar sectorvlucht


Deze week zetten we de winnaar van de sectorvlucht Cahors, sector 3 in het zonnetje. Van harte gefeliciteerd!


Winnaar Cahors sector 3: Marcel Outshoven (Zeist)
 

 

RUBRIEK

Voorlopige eindstanden Midfond Senior en Jeugd 25-


De voorlopige eindstanden van Midfond Senior en Jeugd 25- zijn bekend. Reclames kunnen tot en met 3 augustus 2023 ingediend worden. Het totale overzicht van de voorlopige eindstanden kunt u raadplegen via de website van Compuclub

















 

 

WEDSTRIJDEN

Voorlopige eindstanden Vitesse Senior en Jeugd 25-


Vorige week is er uitgebreid aandacht geweest voor de voorlopige eindstanden van Vitesse Senior en Jeugd 25-. Mocht het u ontgaan zijn, dan is het mogelijk om via onderstaande buttons nogmaals de top 10 van Vitesse Jeugd 25- en top 25 van Vitesse Senior te raadplegen. De top 50 kunt u raadplegen via deze link. Reclames kunnen ingediend worden tot en met 27 juli a.s. 
 
Voorlopige eindstanden Vitesse Junior 25- Aangewezen
Voorlopige eindstanden Vitesse Junior 25- Duifkampioenschap
Voorlopige eindstanden Vitesse Junior 25- Onaangewezen
Voorlopige eindstanden Vitesse Senior Aangewezen
Voorlopige eindstanden Vitesse Senior Duifkampioenschap
Voorlopige eindstanden Vitesse Senior Onaangewezen
 

NPO BESTUUR

Samenvatting Dierenwelzijn gezelschapsdieren


Eind vorige week heeft het NPO Bestuur een afschrift ontvangen van het schrijven van de Minister van LNV aan de Tweede Kamer over het dierenwelzijn van gezelschapsdieren. In dit schrijven aan de Tweede Kamer komt ook de reactie op de RDA zienswijze "Plezier voor mens en dier? Het inzetten van dieren voor sport, ontspanning, traditie & vermaak" aan de orde.
 
Lees hier het schrijven van Minister van LNV
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli


Weersituatie vrijdag 21 juli

ZLU
Rond een lagedrukgebied over het noorden van Italië waait een matige noordelijke wind welke richting het Rhonedal toeneemt naar (vrij)krachtig. Een bewolkingszone ligt west-oost georiënteerd van Toulouse richting Turijn en activeert vanaf ca 09-10u met enkele regenbuien. Ten noorden ervan zwakt de wind af naar windkracht 2-3Bft en klaart het breed op. Wel ontstaan er enkele stapelwolken en lopen de temperaturen op naar ca 28-32gr. Ten noorden van Parijs liggen de maxima met 25-28gr duidelijk lager.

Bordeaux/Tarbes
Door de noordelijke wind en de aanwezigheid van een frontale zone zal/kan de lage bewolking in Tarbes hardnekkig zijn, al zal de wolkenbasis t.o.v. de ochtenduren wel gestegen zijn naar 450-600m. Onduidelijk is nu nog of er voldoende gaten in de bewolking aanwezig zijn om in de middag te kunnen lossen. Voor Bordeaux lijkt dat geen probleem te gaan worden. Ook hier geldt dat in noordelijke richting opklaringen voorkomen afgewisseld met wat meer stapelwolken. De wind wordt zwak tot matig uit noordelijke richting bij temperaturen die tussen de 28-32 gr.

Weersituatie zaterdag 22 juli
Een zwakke uitloper van een hogedrukgebied ligt over Frankrijk/België en het oosten van Nederland en zorgt voor rustige omstandigheden met een zwakke zuidwest tot westelijke wind. In de ochtend wordt deze matig uit zuidwestelijke richting. De temperaturen in de ochtend nog 12-15gr en op hoogte rond de 16-19gr. De temperaturen lopen snel op en in de middag liggen de maxima tussen 19-22 gr. Verder neemt vanuit het westen de middelbare en hoge bewolking toe, maar deze lijkt voor de ochtendvluchten nog geen probleem op te leveren. De zichtwaardes zijn de eerste uren nog tussen 3-5km in nevel en heel plaatselijk minder dan 1km in grondmist maar lopen snel op naar overal meer dan 10km.

Nationaal Issodun
Wind zwak en veranderlijk waardoor het aanvankelijk wat nevelig zal zijn bij temperaturen rond 15-18gr. Richting het noorden vrijwel onbewolkt al zal in de loop van de ochtend vanuit het westen de bewolking gaan toenemen op nadering van een frontale zone. Pas vanaf ca 20-22u zal de eerste neerslag de westkust bereiken, maar dan is de zon ook al bijna onder. De temperaturen liggen tussen de 20-25gr in de middag. Lossingen en vluchten lijken geen probleem op te leveren ondanks de regen die vanaf ca 21-24 ie gaat vallen.


Actueel weerbericht
Op de homepage van www.duivensportbond.nl vindt u wekelijks het meest actuele weerbericht. 


Bron: Vluchtbegeleidingduiven.nl

 

WEDSTRIJDEN

Laatste nieuws over Olympiadevlucht Helmstedt


Over een week is het zover! Op zaterdag 29 juli wordt de Olympiadevlucht voor oude duiven vanuit de oostelijk gelegen losplaats Helmstedt gehouden. Voor deze midfondvlucht wordt op donderdag 27 juli ingekorfd. De organisatie is in handen van Afdeling 10.

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

De grote prijs Argenton 



 

 

LADIES LEAGUE 

Sanne Mens wint eerste Ladies League vlucht 


Door Kring 3 - Afdeling 6 

 

OLYMPIADE

Ticketshop Olympiade is geopend  


De ticketshop voor de 38e Olympiade is geopend. Via de ticketshop kunt u eenvoudig de volgende zaken bestellen/reserveren:

  • toegangskaarten voor bezoek aan de beurs en tentoonstelling
    • jongeren tot 16 jaar gratis (hiervoor zijn speciale jeugdtickets beschikbaar)
    • Volwassenen (16+) toegangskaarten voor 1, 2 of 3 dagen
  • toegangskaarten voor de feestavond op zaterdag 27 januari 2024
    • een avond vol entertainment, heerlijk diner en drankjes
  • hotelaccommodatie in Maastricht en omgeving
    • keuze uit diverse prijscategorieën en locaties
  • treinarrangementen tegen gereduceerd tarief 
    • dagretour  
    • enkele reis (ook bij meerdaags bezoek aan Olympiade kunt u met de trein met korting reizen) 


Hotelaccommodaties en treintickets
Vanuit de ticketshop wordt u voor het reserveren van hotelaccommodatie en het aanschaffen van gereduceerde treintickets doorverwezen naar de websites van respectievelijk MECC Maastricht (hotelaccommodatie) en NS (treinkaarten met korting). U reserveert en betaalt uw aankopen rechtstreeks bij de accommodatie en NS. De website van MECC om hotelaccommodaties te reserveren is Engelstalig.

Toegangskaarten beurs/tentoonstelling en feestavond
De toegangskaarten voor de beurs/tentoonstelling en de feestavond koopt u via de ticketshop bij de NPO. Wanneer u aankopen/reserveringen wil combineren, zijn dat de losse bestellingen bij meerdere partijen die u apart van elkaar afrekent.

Klik hier om naar de Olympiade ticketshop te gaan
Klik hier voor Olympiade Nieuws #7 - juni 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 

Lees hier de digitale edities van Het Spoor


De nieuwe editie van Het Spoor is uit. Vanwege crisis bij de sorteercentra hebben veel liefhebbers Het Spoor niet ontvangen. Zolang deze crisis duurt wordt Het Spoor met Op (de) Hoogte meegestuurd. De nieuwe editie (editie 26) van Het Spoor vindt u hieronder. Ook editie 16 tot en met 25 zijn via een van de onderstaande buttons te raadplegen.
 
Nieuwe editie (editie 26) van Het Spoor
Editie 16 tot en met 25 van Het Spoor
Meer informatie over problemen bezorging Het Spoor
 
 
 



WEDSTRIJDEN

Wedvlucht Narbonne


De wedvlucht Narbonne staat op het programma. Aanstaande maandag 24 juli worden de duiven ingemand en vrijdag 28 juli worden de duiven gelost. Wilt u graag meer weten over deze vlucht? Klik dan op onderstaande button. 

Heel veel succes gewenst voor iedereen!
Lees hier meer
 

NPO BUREAU

Zoektocht naar gebruikershandleiding klok


door Peter Opdensteinen 

Het afgebeelde telhorloge La Ledoise nr. 45308 kreeg ik van zijn dochter ter nagedachtenis aan een club-collega die onlangs is overleden en meer dan 50 jaar een vriend van mij was. De klok stond in een vitrine in zijn woonkamer en is waarschijnlijk jarenlang niet aangeraakt. Toen ik hem op tafel legde, merkte ik dat hij ongeveer 2 minuten liep en daarna helemaal stopte. Het uurwerk is dus waarschijnlijk intact, het moet waarschijnlijk alleen worden opgewonden. Helaas weet ik niet hoe ik de klok moet openen. Het zou geweldig zijn als iemand me zou kunnen helpen aan een gebruikershandleiding en meer informatie over de uiteindelijke leeftijd van dit horloge. 

Kunt u de heer Opdensteinen helpen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten
 

20 oktober 2023 

Duivensportavond in Vogelwaarde Locatie: Cafe 't Karrewiel


28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.


5 november 2023 

Feestmiddagje bij P.V. BEP ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan 
Klik hier voor meer informatie. 

 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 21 juli 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 18 november 2023 - Zeeuwse Manifestatie 
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40