Artikelen

Update ringen 2018
Het laatste nieuws over de ringen 2018

Wij hebben begrepen dat de liefhebbers verwachten dat op 12 januari de vaste voetringen op de deurmat vallen. Wij zijn nu druk doende de ringen die dagelijks in batches van de producent komen te verpakken. Wij zijn vandaag begonnen met het versturen van de ringen.

Leden die nog in de problemen komen kunnen via deze link alsnog noodringen bestellen.

Bestel alleen maar het aantal ringen dat u direct nodig heeft. Per werkdag zullen de ringen worden verstuurd die door de leverancier zijn aangeleverd.

De bestellingen die in september is gedaan wordt in zijn geheel alsnog uitgeleverd. De financiële afhandeling zal achteraf plaatsvinden. U als liefhebber heeft de bestelde ringen al betaald.

Wij doen er alles aan om de problemen voor u zo klein mogelijk te houden.

Bestuur NPO.

Informatie
Regelgeving schorsing/uitsluiting
De letterlijke tekst in het tuchtrecht is als volgt; Artikel T4 sub 4.

Wanneer er een tuchtrechtelijke maatregel wordt opgelegd voor een bepaalde tijd, dan betekent dit dat de uitsluiting van een Basislid ook van toepassing is op het hok, het erf en de coördinaten waarop het genoemde Basislid de duivensport uitoefent.
Een derde kan op het hok genoemde hok, het erf en de coördinaten en op ieder ander door uitgeslotene verworven hok, erf en coördinaten gedurende de uitsluitingsperiode de duivensport niet uitoefenen.

In het Huishoudelijk Reglement NPO is de tekst als volgt; artikel 5 lid 2, sub a en b.

Onder het begrip Basislid vallen bij toepassing van de reglementen tevens het hok, het erf en de coördinaten waarop het Basislid deelneemt aan wedvluchten.

Dit betekent tevens dat een uitsluiting van een Basislid ook van toepassing is op het hok, het erf en de coördinaten waarop het genoemde Basislid de duivensport uitoefende. Een derde kan op het genoemde hok, het erf en de coördinaten en op ieder ander door de uitgeslotene verworven hok, erf en coördinaten gedurende de uitsluitingsperiode de duivensport niet uitoefenen, tenzij dit aan Bestuur N.P.O. onrechtmatig of onbillijk voorkomt. Beroep tegen beslissing Bestuur N.P.O. staat open bij het bevoegde College.
 
 
Reminder sectiesIn mei 2017 zijn de secties Marathon, Dagfond, Vitesse/Midfond en Jonge Duiven gestart om zo de betrokkenheid en inbreng van leden te vergroten. Elk NPO-lid is stemgerechtigd in twee secties. Sinds begin november kunt u met behulp van de NPO Keuzewijzer eenvoudig bepalen welke secties voor u het best passend zijn.

Laatste kans

Vele NPO-leden hebben hun voorkeur al doorgegeven. Heeft u uw keuze nog niet gemaakt? U kunt tot uiterlijk maandag 15 januari aanstaande de NPO Keuzewijzer invullen en uw voorkeur kenbaar maken.

Klik hier voor de keuzewijzer.

 
 

Gezocht: interessante/bijzondere spullen voor het Postduivenmuseum

Omdat men bezig is met het oprichten van het Postduivensportmuseum, is men nog op zoek naar bijzondere spullen. Als er mensen zijn die iets hebben dat daar thuis zou horen, mogen ze dat bij ons melden en dan nemen we contact met ze op. Het mag ook gebracht worden.

Het beste is een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Publicatie
Ledenraad 10 maart 2018
Zoals in de Ledenraad van 15 mei is besloten, vindt de eerstkomende Ledenraad plaats op zaterdag 10 maart a.s. in Zaal Verploegen te Wijchen. De vergadering start om 10:00 uur.
 
Er zijn vacatures voor aanvulling in de FBCC, Beroepscollege en Bestuur NPO. De heer Meijners is aftredend en niet herkiesbaar.
 
Voorlopige agenda     
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Jaarverslag secretaris 2017
 4. Financieel verslag 2017
 5. Verslag FBCC en decharge verklaring
 6. Voorstellen bestuur
 7. Voorstellen afdelingen
 8. Verkiezingen
  • Bestuur NPO
  • FBCC
  • Beroepscollege NPO
11. Mededelingenmap
12. Rondvraag
13. Sluiting
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
Overlijdensbericht
In memoriam Reind Breman.

Geboren 2 -11-1937      Gestorven 2-1-2018

Tijdens het verzorgen van zijn geliefde duiven is dinsdag 2 Januari plotseling Reind Breman gestorven.

Een enorme lege plaats is gevallen aan de keukentafel van de familie Breman zo hoorden wij tijdens de dankdienst voor zijn leven. De stoelen om de keukentafel die moesten in de ogen van Reind Breman altijd gevuld zijn met kinderen en kleinkinderen.

Ook in de duivensportwereld is een grote lege plaats ontstaan door het sterven van Reind Breman. Altijd was hij nauw betrokken bij de plaatselijke PV De Snelvliegers. Maar ook zeker buiten Genemuiden heeft hij zijn sporen verdiend.

Vele duivenhokken heeft hij bezocht om deskundig advies te geven over hokkenbouw. Vele liefhebbers hebben daar gebruik van gemaakt en kunnen nu zeggen dat hun prestaties behoorlijk vooruit zijn gegaan. Reind zag altijd mogelijkheden en was altijd bereid om met raad en daad terzijde te staan.

Ook was hij breder betrokken bij de duivensport. Jaren terug heeft hij zitting gehad in de commissie Unieke Werkgebieden. Hij was het die het mogelijk maakte voor afdeling 8 om nieuwe containers aan te schaffen. Zijn visie op het duivinnenspel is zelfs vastgelegd in boekvorm.

Naast zijn geliefde duivensport en zijn bedrijven was Reind Breman ook plaatselijk zeer actief. Hij heeft vele jaren zitting gehad in diverse besturen o.a. kerkenraad, gemeenteraad en vele commissies. Nauw betrokken bij het reilen en zeilen van bejaardencentrum in Genemuiden.

Wij wensen mevrouw Breman en de gehele familie veel sterkte toe om dit zware verlies te dragen.
 
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving  
         
13-01-2018 Rispinge 1a, Minnertsga P.V. Vliegende Post Clubtentoonstelling.
         
13-01-2018 Van Gorcumstraat 5 PV De Reisduif 1621 Grote tentoonstelling te Sommelsdijk  
         
14-01-2018 Noordsterweg 12 in Wormerveer. PV Zaanstreek Noord Tentoonstelling PV Zaanstreek Noord Wormerveer, verkoop te bekijken op www.gps-auctions.com
         
14-01-2018 Oranjestraat 1b, Kelper-Oler P.V. de Gezamenlijke Reizigers Tentoonstelling, Forum, Bonnenverkoop.  
         
14-01-2018
 
Hofstraat 4b Ulft PV Ons Genoegen, Ulft Zondagmiddag van 13.00 uur tot 18.00 uur met mooie verloting. Eindverkoop bonnen om 15.00 uur.
         
Ga naar de volledige agenda
Agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
De NPO commissie Neutralisatie Tijd heeft tijdens de NPO Nationale Dagen in Rosmalen een nieuwe neutralisatie regeling voor ochtendlossingen gepresenteerd.

Inmiddels heeft de commissie slechts één voorstel ontvangen om de regeling te verbeteren. Dit voorstel heeft de commissie in onderzoek. Een groep Noordelijke Marathonspelers heeft ideeën de nieuwe methodiek te verfijnen en te verbeteren en zijn door de NPO NT Commissie uitgenodigd om op donderdag 18 januari een toelichting te geven.

De NPO NT commissie is bijzonder content met de constructieve bijdrage van deze marathonspelers en doet nogmaals een oproep aan alle belangstellenden voorstellen in te dienen voor 20 januari aanstaande.
 
 
 
 
Informatie
Ophokplicht postduiven rond Biddinghuizen opgeheven

Op 8 december 2017 is rond Biddinghuizen, gemeente Dronten, een beschermings- en toezichtsgebied ingesteld als gevolg van een uitbraak van hoogpathogene aviaire influenza (vogelgriep) op een pluimveebedrijf in Biddinghuizen.

Binnen het beschermings- en toezichtsgebied waren verschillende maatregelen van kracht ter preventie en bestrijding van de vogelgriep o.a. het een ophokplicht voor postduiven. Omdat er binnen de 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf zich geen nieuwe gevallen van vogelgriep hebben voorgedaan is het beschermings- en toezichtsgebied op 9 januari 2018 weer opgeheven.

De ophokplicht voor postduiven is daarmee ook opgeheven. Postduiven mogen daarom in heel Nederland weer vrij uitvliegen.

 
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40