Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 16 december 2022 | week 50

Voorwoord


Vlieggebieden en Vliegprogramma’s 2023
De tijd vliegt voorbij: zo ben je op het ene moment bezig met installeren van de Commissie Evaluatie Nationaal Vliegprogramma terwijl tegelijkertijd de voorbereidingen voor het vliegseizoen 2023 in volle gang zijn. Belangrijk om alles tijdig klaar te hebben, dat heeft het verleden wel geleerd. Het vooraf goed afstemmen van vliegprogramma’s levert vele voordelen op tijdens het seizoen. Niet dat er dan geen werk aan de winkel is met lossingsvergunningen die worden ingetrokken of het hitteprotocol, om zo maar een paar onderwerpen te noemen. Om tijdig gereed te zijn voor het seizoen 2023 moeten - zoals is afgesproken - de vlieggebieden 150 of meer leden hebben voor Vitesse, Midfond en Jonge duiven.

Op het Nationale Vliegprogramma moeten per afdeling de losplaatsen nog worden ingevuld maar ook ingeleverd worden vóór 31 december a.s. Wij hebben het afgelopen jaar vooraf met elke Afdeling overlegd om tot losplaatsen te komen die zoveel mogelijk onder de afdelingen liggen. Dit om kruislossingen te voorkomen en de duiven te kunnen lossen als de weersomstandigheden het toelaten. Het overleg met de afdelingen is prettig verlopen en heeft al voor een flinke stap voorwaarts gezorgd. Wij vertrouwen erop dat alle Afdelingen de gemaakte afspraken bij het vaststellen van de losplaatsen ook nu zullen hanteren. Wij gaan de input bespreken met het IWB en zullen het resultaat half januari aan de Afdelingen terugkoppelen.

Commissie Evaluatie Nationaal Vliegprogramma
Na de installatie van de Commissie Evaluatie Nationaal Vliegprogramma vorige week heeft de commissie direct de daad bij het woord gevoegd en twee zaterdagen vastgesteld waarop de ze zich gaan buigen over het onderwerp. Het zijn de zaterdagen 14 januari en 11 februari. Voor u goed te weten dat u de eerste berichten van de commissie kunt verwachten na 11 februari!

World Best Pigeon 2022
In deze nieuwsbrief staan onze liefhebbers die met duiven in aanmerking komen voor de World Best Pigeon 2021 van de FCI. De regels die hiervoor gelden zijn al enkele keren gepubliceerd in de nieuwsbrief. Eén onderdeel daarvan is dat één duif maar in één categorie mag deelnemen. Wij hebben ook van die toppers namelijk C. Pauwe – Kruiningen en Derksen-van de Keuken – Almelo, ze staan op dit moment beide bij de Nederlandse top drie met dezelfde duif in twee categorieën. Bij onze inzending richting FCI hebben wij die duiven geklasseerd die qua punten de meeste kans maken op een hoge klassering. Alle liefhebbers die met een duif bij de top 3 staan wil ik graag van harte feliciteren met deze prachtige prestatie. Afwachten wat er bij de FCI uit de bus komt, zodra het bekend is zullen wij dat uiteraard publiceren.

Ringen 2023
De bijna 800.000 ringen, bijbehorende eigendomsbewijzen en chipringen zijn inmiddels ingepakt en staan verzendklaar. Een flinke maar leuke klus, waar gedurende 3 dagen 5 personen hun handen vol aan hebben. Er is dan al het nodige ‘voorwerk’ verricht. Dat wil zeggen dat de eigendomsbewijzen en de chipringen van onze 508 verenigingen al in enveloppen zitten. Bij het inpakken merk je pas echt hoeveel verschillende soorten ringen wij hebben. Het zien op de bestellijst is toch net even anders dan wanneer je alle ringen langs ziet komen. Gouden, Zuiderkempen, Gouden Zuiderkempen, Ladies League, Fondclub Noord Nederland, Friese Fondclub, Marathon Noord en natuurlijk de grootste aantallen van de ‘normale’ ringen. Daarnaast de verschillende soorten chipringen. Tijdens de pauze maakte ik de opmerking: "We gaan maar voorstellen om volgend jaar nog maar één extra soort ringen te accepteren". Lachend maakten de medewerkers van ons Bureau de opmerking: "Dan ben je volgend jaar geen bestuurder meer van de NPO". Ook een manier om te stoppen was mijn reactie, haha! Terugrijdend naar huis was één van mijn overpeinzingen: wat hebben wij als duivensport toch een rijke historie met al die verschillende competities. Elk met zijn eigen oorsprong en tradities en het heeft tot de dag van vandaag nog steeds zijn plekje in onze competitie en beleving! Prachtig, het is ook niet voor niets dat wij als duivensport bij het Immaterieel Erfgoed van Nederland behoren.

Overleg met Bestuur KBDB
Volgende week woensdag staat het overleg met onze Belgische collega’s van de KBDB op het programma. Naast de teams meetings die hebben plaatsgevonden is dit de tweede keer voor ons bestuur dat wij fysiek om de tafel te zitten met het bestuur van de KBDB.

De volgende punten staan op de agenda:

  • Dopingcontroles in België en Nederland, ervaringen, wat kunnen wij van elkaar leren?
  • Beschikbaarheid van losplaatsen en aanpak illegale lossingen.
  • Olympiade Maastricht 2024.
  • Eerlijk spel, megahokken, inkorfbeperkingen?
  • Coördinatie lossingen België en Nederland.
  • Internationale wedvluchten – ZLU – lossingen – IWB
  • Financiën
  • Vogelgriep
  • Lossingsterrein Noyon
  • Voorstel vanwege de Franse federatie: mogelijkheid tot het bekomen van een dubbele licentie voor de grensliefhebbers om alzo te kunnen inkorven in de grenslokalen van het buurland en vice versa.

Een verslag van deze bespreking kunt u tegemoet zien.

Fijn weekend!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

World Best Pigeon 2022


Door de FCI wordt voor de aangesloten landen de competitie World Best Pigeon (WBP) georganiseerd, het wereldkampioenschap voor duiven. De liefhebbers die met duiven in aanmerking komen voor de FCI World Best Pigeon 2022 zijn bekend. Deze vindt u in onderstaand overzicht: 




 
 








 

 

Olympiade website in het Duits beschikbaar

De website www.olympiad2024.nl is vanaf nu ook in het Duits te raadplegen. Dat kan via de Duitse vlag rechtsboven op de website. 

 

NPO BESTUUR

Van de bestuurstafel: samenstelling commissie evaluatie vliegprogramma


Het NPO Bestuur heeft op 7 december 2022 de Commissie Evaluatie Vliegprogramma geïnstalleerd. De Commissie voldoet aan de haar gestelde eisen zijnde: Bij de samenstelling van de Commissie streeft het NPO Bestuur naar een brede en evenwichtige vertegenwoordiging. Te denken daarbij valt naast diversiteit aan de verschillende specialismen in de duivensport, economische en financiële expertise, bestuurlijke ervaring, vervoer deskundigheid, en landelijke dekking.

De commissie bestaat uit de volgende leden:
 
  • Harry Blaak
voormalig secretaris afdeling 5 speelt vooral dagfond en jonge duiven
  • Jan Strijker

 
bestuurslid samenspel Zuid Holland Oost Afdeling 5
lid FBCC van afdeling 5
Programma speler met nadruk op vitesse midfond

 
  • John Bosman

 
penningmeester afdeling 9
lid FBCC NPO
bestuurslid VNCC
 Marathon speler NPO vluchten

 
  • Frank Jacobs
vice-voorz. afdeling Limburg Allround spelers (Fam. Jacobs) met nadruk op dagfond en Marathon NPO en ZLU
  • Enrico Doldersum
     
lid IWB 

 
Programma speler
Enrico was eerder nationaal kampioen jonge duiven
in 2021 Beste liefhebber van Nederland WHZB-TBOTB
  • Jan van Bentum
afdeling 7 herintreder sinds 3 jaar en speelt vanwege een jong gezin alleen met jonge duiven
  • Gert van de Boogaart
afdeling 2
lid vliegprogramma commissie afdeling 
programma speler met nadruk op de Dagfond
 
  • Gerald Ensing
     
bestuurslid afdeling 10
lid van de Vervoer en Lossing commissie
Programma speler
 
  • Frank Jacobs

     
voormalig secretaris afdeling 8
lid NPO Automatisering Comm
deskundig op vervoersgebied
Programma speler

 
  • Menko Rittersma
NPO Bestuurs lid
 
 
  • Huib Bransen 
NPO Bestuurs lid  
  • Wim Konter
NPO Bestuurs lid  

Het bestuur wenst de Commissie veel succes, wijsheid én plezier toe met het uitvoeren van de opdracht. 
 
 

 

NPO BUREAU

PV De Luchtklievers uit Haps viert 75-jarig jubileum


Op 3 januari 1947 is postduivenvereniging De Luchtklievers opgericht. Een kleine gezellig club met grootse prestaties. De club bestaat uit een aantal programma spelers en een aantal marathon spelers. Dit jaar is voor onze club echt een top jaar geweest met drie nationale toppers. Zo heeft Gerrit van der Linden bij de nationale kampioenschappen de 1e NPO Beste Asduif Allround met zijn ‘Sam-Mace’ 19-4070434 en 12e Beste liefhebber NPO aangewezen.

Dit jaar hadden wij als vereniging nog zo'n nationale kampioen, zo is Wiel van Daal 4e NPO Marathon Aangewezen gewordenVerder is Wiel 24e NPO Marathon Onaangwezen geëindigd. Wiel speelt zijn duiven op weduwschap en deze duiven 19-4070684 en de 17-4041090 hebben veelal gezorgd voor zijn kopprijzen. Piet Arts moet ook zeker genoemd worden al valt hij net buiten de Nationale top 10 met de 11e NPO Marathon Onaangewezen. Piet eindigde dit jaar wederom in de top 10 bij de Nationale grootmeesters, dit jaar de 5e plaats Grootmeester Marathon. Ik durf dan ook te zeggen dat wij als kleine vereniging uit Haps het niet slecht doen en dit jaar bij de beste verenigingen van Nederland behoren.

Ter ere van ons 75 jarig bestaan organiseren wij een bonnenverkoop, in deze bonnenverkoop zitten Nederlandse kampioenen, landelijk uit onze regio en uit onze eigen club natuurlijk! 

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Beyers. 

Nogmaals hartelijk dank! 


Terug naar inhoudsopgave
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we de Grootmeesters in het zonnetje.
Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
P.V. Ons Genoegen te Braamt     02-12-2022 / 20:00           16-12-2022 / 21:30           73 
P.V. Steeds-Sneller, Hollandscheveld 02-12-2022 / 20:00 16-12-2022 / 22:00 36
P.V. De Vechtvogels, Dalfsen 02-12-2022 / 20:00 16-12-2022 / 22:00 46
P.V. De Blauwe Doffer, Appingedam 02-12-2022 / 20:00 16-12-2022 / 22:30 31
Promotie Duivensport Beek-BUG 02-12-2022 / 20:00 16-12-2022 / 23:00 70
P.V. De Snelpost te Veenendaal 03-12-2022 / 20:00 17-12-2022 / 12:00 26
P.V. de Valk, Meppel 03-12-2022 / 20:00 17-12-2022 / 11:00 35
P.V. Ons Genoegen, Ede 03-12-2022 / 20:00 17-12-2022 / 21:30 34
P.V. de Reisduif, Zwaagwesteinde 03-12-2022 / 20:00 16-12-2022 / 21:30 53
P.V. Het Stadsveld, Enschede 03-12-2022 / 20:00 17-12-2022 / 22:30 38
P.V. de Eenhoorn, Hoorn 03-12-2022 / 20:00 17-12-2022 / 22:00 27
P.V. Vice-Versa, Drachten 04-12-2022 / 20:00 18-12-2022 / 21:30 19
P.V. Soest 04-12-2022 / 20:00 18-12-2022 / 22:00 37
Rayon Berg en Dal/Fond Union Twente, Rijssen          05-12-2022 / 20:00 19-12-2022 / 22:00 95
P.V. De Duivenvriend, Wezep 06-12-2022 / 20:00 20-12-2022 / 20:30 47
P.V. de Trekkers, Vlagtwedde 06-12-2022 / 20:00 20-12-2022 / 22:00 41
P.V. IJvogels, Amsterdam 08-12-2022 / 20:00 22-12-2022 / 22:00 20
P.V. de Hoksebergvliegers, t Harde 09-12-2022 / 20:00 23-12-2022 / 21:30 31
P.V. de Blauwe Doffer, Damwoude 09-12-2022 / 20:00 23-12-2022 / 21:00 29
CC4 Afdeling 9 09-12-2022 / 20:00 23-12-2022 / 21:30 13
P.V. Fleanwille, Burgum 10-12-2022 / 20:00 24-12-2022 / 23:00 25
PDV de Vrijheid Bunde 10-12-2022 / 20:00 24-12-2022 / 21:30 29
De Vredesduif, Wessem 10-12-2022 / 20:00 24-12-2022 / 22:00 29
P.V. de Stormvogels, Sibculo 10-12-2022 / 20:00 24-12-2022 / 22:30 31
P.V. de Blauwkras, Leiden 10-12-2022 / 20:00 24-12-2022 / 20:30 18
P.V. Klazienaveen 11-12-2022 / 20:00 25-12-2022 / 21:30 46
P.V. Steeds Sneller, Borculo 13-12-2022 / 20:00 27-12-2022 / 23:00 25
P.V. de Zwaluw, Zwaagwesteinde 13-12-2022 / 20:00 27-12-2022 / 22:00 27
P.V. de Gevleugelde Vrienden, Bennekom 13-12-2022 / 20:00 27-12-2022 / 21:30 22
P.V. de Postduif, Kampen 13-12-2022 / 20:00 27-12-2022 / 22:30 30
P.V. Pleines te Zandvoort 14-12-2022 / 20:00 28-12-2022 / 21:30 18
P.V. de Kustvliegers, Holwerd 14-12-2022 / 20:00 28-12-2022 / 22:00 21
Kring 2 van vlieggebied Zuid West van afdeling 8 15-12-2022 / 20:00 29-12-2022 / 22:30 30
P.V. de Vliegers, Annen 15-12-2022 / 20:00 29-12-2022 / 22:00 29
Afdeling Limburg 15-12-2022 / 20:00 29-12-2022 / 21:30 33
PDV Gemert 15-12-2022 / 20:00 29-12-2022 / 23:00 33
P.V. Uresco 98, Leeuwarden 16-12-2022 / 20:00 30-12-2022 / 22:30 19
C.L.V. s-Heerenberg 16-12-2022 / 20:00 30-12-2022 / 23:00 42
Het Marathonduivenjournaal 16-12-2022 / 20:00 30-12-2022 / 21:30 101
PV de Suizende Vleugels, Volkel 16-12-2022 / 20:00 30-12-2022 / 20:30 15
P.V. De Stormvogels, Ter Apel / NIC 0356  17-12-2022 / 20:00 30-12-2022 / 22:00 75
Afdeling 8 GOU vlieggebied NW 17-12-2022 / 20:00 31-12-2022 / 22:30  
Rayon t, Noorden 17-12-2022 / 20:00 31-12-2022 / 21:30 16
Samenspel NOF, Friesland 17-12-2022 / 20:00 31-12-2022 / 22:00  
P.V. Nieuwegein 20-12-2022 / 20:00 03-01-2023 / 21:30  
P.V. de Vriendschap, Leidschendam 21-12-2022 / 20:00 04-01-2023 / 22:00  
P.V. Steeds Sneller, Dedemsvaart 22-12-2022 / 20:00 05-01-2023 / 22:00  
P.V. Ons Genoegen, Zevenbergen 23-12-2022 / 20:00 06-01-2023 / 22:00  
P.V. de Zwaluw te Beneden-Leeuwen 23-12-2022 / 20:00 06-01-2023 / 21:00  
P.V. het Noorden, Utrecht 23-12-2022 / 20:00 06-01-2023 / 21:30  
P.V. Steeds Verder te Twello 24-12-2022 / 20:00 07-01-2023 / 21:30  
P.V. Velp-Zuid, Velp 24-12-2022 / 20:00 07-01-2023 / 22:30  
Eerste Streker Luchtpost, Grootebroek 24-12-2022 / 20:00 07-01-2023 / 23:00  
P.V. de Witkop, Roelofarendsveen 24-12-2022 / 20:00 07-01-2023 / 21:00  
P.V. de Snelvliegers, Genemuiden 
 
24-12-2022 / 20:00   
 
07-01-2023 / 22:00
 


Toppigeons

 

Duivenveilingen

 

GPS Auctions

 

Doevepeet

  • PV De Vredesduif (Lepelstraat), loopt op internet af op 17 december; aansluitend eindverkoop op 18 december vanaf 12.00 uur in Clubgebouw PV De Vredesduif, Kruisweg 3 in Lepelstraat.
  • NIC 2362 PDV De Zwaluw (Venray), loopt af op 20 december
  • PV De Gevleugelde Luchtstormers, loopt op internet af op 17 december; aansluitend eindverkoop op 18 december vanaf 13.00 uur in clublokaal Burg. Philipsenstraat 2a in Goirle.

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 

2022

  • 16 december 2022 - Tentoonstelling PV De Getrouwe Doffer (Utrecht), vanaf 19.30 uur aan de Jan van Arkelstraat 38a in Utrecht, met rad van avontuur
  • 17 december 2022 - Tentoonstelling bij P.V. De Groene Olijftak te  IJsselstein. Zaal open vanaf 13.30 uur met een prachtig middagprogramma.
  • 17 december 2022 - Prijsuitreiking Noordelijke Unie, vanaf 14.00 uur
  • 17 december 2022 - Tentoonstelling met bonnenverkoop PV De Zwaluw (Westkapelle) vanaf 15.30 uur
  • 17 december 2022 - Tentoonstelling PV De Snelle Wieken (Gorinchem), M. van Reigersbergenstraat 7a in Gorinchem; met rad van avontuur
  • 17 en 18 december 2022 - Tentoonstelling PV Gevleugelde Vrienden (Jubbega), zaal open op zaterdagavond vanaf 19.00 en zondagmiddag vanaf 13.00 uur. Vanaf 16.30 uur een bonnenverkoop.
  • 18 december 2022 - Tentoonstelling PV de Witpen in het clubgebouw in Nieuwveen vanaf 14.00 uur, met loterij en bonnen.
  • 29 december 2022 - Tentoonstelling PV De Ordonnans (Opheusden), in het clubgebouw in Opheusden vanaf 15.00 uur, met diverse verlotingen
  • 30 december 2022 - Viertallenshow en eindverkoop bonnen Fondclub Utrecht eo, in het clubgebouw van PV De Groene Olijftak (IJsselstein), zaal open vanaf 13.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

2023

  • 14 januari 2023 - Sterrenshow ZLU, vanaf 16.45 uur, in Hanenhof, Herenhof 1 in Geleen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

Sterrenshow ZLU: 14 januari 2023


Op 14 januari 2023 organiseert de ZLU haar bekende Sterrenshow. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit: 
16.45 uur     Zaal open - ontvangst met koffie/thee en vlaai
17.30 uur     Opening Voorzitter
17.30 uur     Dankwoord Meldposten Enz...
17.45 uur     Prijsuitreiking Pau, St. Vincent, Marseille en Narbonne
18.45 uur     Muziek / Pauze / Broodje met kop soep
19.30 uur     Prijsuitreiking Euregio, Agen (oude en jaarlingen), Perpginan, Barcelona
20.45 uur     Uitreiken foto‘s aan de vlucht winnaars door Pigeon.com
21.00 uur     Prijsuitreiking winnaars Asduif
21.15 uur     Muziek / Pauze
22.00 uur
 
    Prijsuitreiking ZLU Kampioenschappen, Marathon, Marathon 8 Getekende, W.E.S.M en W.E.S.M 8 Getekende
23.15 uur     Muziek en feest
01.00 uur     Sluiting zaal

Klik op onderstaande button voor het gedetailleerde programma en meer informatie.
Sterrenshow ZLU 14 januari 2023
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 december 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
     
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40