Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 1 juli 2022 | week 26

Voorwoord

Jonge Duiven
Altijd een spannend gedeelte van het seizoen, het begin van de vluchten met de jonge duiven. Natuurlijk weet ik dat het voor veel liefhebbers al lang gestart is met het zelf regelmatig opleren, al moeten wij ook constateren dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden heeft om de duiven op te leren. Ik merk wel dat er steeds meer aandacht is voor het opleren van jonge duiven. Ik moest daarbij ook denken aan een stuk van Danny van de Vrede na het seizoen 2021. Danny, die het samen met anderen heeft opgepakt in Brabant 2000. U kunt de ervaringen in deze nieuwsbrief lezen. Het zou fijn zijn als u dit leest maar ook uw eigen ervaringen bij het opleren en wat wel en niet werkt vast te leggen en te delen. Wij plaatsen uw inzichten graag.

Grand Prix’s
Wij zitten op dit moment midden in de Grand Prix’s. Deze week de Grand Prix TGV, de eerste van de twee voor de Midfond Grand Prix’s. De meeste duiven zullen wel al op de lossingsplaats staan. Hopelijk worden het mooie en spannende vluchten, succes!

Volgende week staat de eerste Grand Prix voor de Dagfond op het programma, oftewel de Grand Prix Midi France “De Kastelen Klassieker’ met onze nieuwe sponsor Patagoon Duivenvoeders. Speel mee door uw duiven te zetten op niveau 9. Weet u zelf niet precies hoe dat moet dan kan dat zeker degene bij u in het inkorflokaal. Op dat niveau 9 kunt u in kolom 19 meedingen naar de hoofdprijzen. Kosten zijn 1 euro per duif. Succes met de voorbereiding van uw duiven. 

NPO Cloud
Afgelopen week zijn er de nodige UDP bestanden ingestuurd naar de NPO Cloud. Dat er aanloopproblemen zijn is niet vreemd. In deze Op (de) Hoogte nadere info over de gang van zaken en hoe wij denken er mee om te moeten gaan.

Tweede Marathon vlucht
Deze week staat ook de 2e Marathonvlucht op het vliegprogramma. Bij het vaststellen van het Nationale Vliegprogramma is ervoor gekozen om er een ochtendlossing van te maken. Er zijn 23.569 duiven ingekorfd. Dit zijn er ruim 3.500 meer dan vorig jaar voor de middaglossing. De duiven zijn inmiddels gelost. Allen heel veel succes gewenst!

Ik wens iedereen, op welke discipline dan ook, veel succes en een fijn weekend!Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 


VAN DE BESTUURSTAFEL 

NPO Cloud 


Inleiding
De NPO Cloud wordt op dit moment getest en in dat kader is aan verenigingen gevraagd om de UDP-D en UDW-W bestanden in te sturen naar de NPO Cloud. In deze van de Bestuurstafel zal het NPO Bestuur nogmaals toelichten wat de NPO Cloud is en waarom we de verenigingen vragen de UDP bestanden naar de NPO Cloud te sturen en welk doel het dient.
 
Wat is de NPO Cloud?
De NPO Cloud is een databestand welke bestaat uit 3 hoofdelementen te weten:

 1. Een grondig gemoderniseerde ringenadministratie gekoppeld aan de NPO ledenadministratie.
 2. Een database van wedvlucht gegevens; de UDP-D en UDP-W bestanden van alle wedvluchten.
 3. Een transportadministratie met tools om gegevens uit de database te kunnen halen en relevante vragen (van de overheid) te kunnen beantwoorden.

Het NPO heeft de NPO Cloud gebouwd en is eigenaar van de NPO Cloud.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

NPO BESTUUR 

Instructie voor het insturen van bestanden bij de NPO Cloud


We zijn inmiddels zover dat we bestanden in kunnen sturen naar de NPO Cloud. De bestanden kunnen op twee manieren worden aangeleverd: 

 1. Inloggen op de NPO website: www.duivensportbond.nl  en het bestand uploaden. Kan alleen door de contact persoon UDP bestanden. Zoals vermeld in de NPO ledenadministratie.  Indien u deze functie nog niet aangewezen heeft graag een mail naar het NPO-bureau met opgave van naam en lidnummer van de functionarissen. U moet er rekening mee houden dat deze functie pas na 1 dag operationeel is.
 1. Het bestand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Doordat de applicatiesoftware (bv Winver, Venira, DAS etc.)  nog niet geoptimaliseerd is voor het inzenden naar de NPO Cloud hebben wij voor een keuze uit bovenstaande methodes moeten kiezen. Voor volgend jaar willen wij de applicatiesoftware zo aan laten passen dat het aantal te verrichten handelingen voor u tot een minimum beperkt blijven. Het is de bedoeling dat u één van de genoemde methodes gaat gebruiken. Het is niet de bedoeling dat u meerdere methodes tegelijkertijd gebruikt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 


 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Vooruitblik TGV en Midi France 
 

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week aandacht voor de vooruitblik op de Grand Prix TGV van 2 juli en Grand Prix Midi France op 9 juli. 
 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Voorbeschouwing Grand Prix TGV
Voorbeschouwing Grand Prix Midi France
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen Grand Prix St. Vincent 
 

Hieronder vindt u per sector de uitslagen van de Grand Prix St. Vincent (17 juni jl.). Reclames zijn mogelijk tot en met 3 juli. 
                                                                                                                      
Uitslagen Nationaal
Uitslagen Sector 1
Uitslagen Sector 2
Uitslagen Sector 3
Uitslagen Sector 4
Naturaprijzen per sector
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen sectorvluchten 
 

Hieronder vindt u de uitslagen van de vluchtenvluchten Le Mans, Nevers, Saulieu, Souzay Champigny en Vichy. Reclames zijn mogelijk tot en met 10 juli. 
                                                                                                                      
Sectorvlucht Le Mans
Sectorvlucht Nevers
Sectorvlucht Saulieu
Sectorvlucht Souzay Champigny
Sectorvlucht Vichy
 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Wie lost waar
 

WEDSTRIJDEN

The Dutch Golden Classic: wat is dat eigenlijk? 
 

Door Wim Vos 
 

Naar aanleiding van een eerdere publicatie bereikte mij via mail wat vragen over de opzet van dit evenement. Met name de vraag hoe het werkt. Hoe je kunt deelnemen en hoe die enorme prijzen pot dan wel wordt verdeeld?

Ik begin met de basis: het is een evenement waarbij de deelnemende liefhebbers/kwekers overal vandaan kunnen deelnemen. Zij kopen dan (in ons geval) 2 ringen en zorgen er voor dat die jonge duifjes in de maand maart publiekelijk verkocht kunnen worden. Die 4 verkopingen houden wij telkens in het gebouw van de D.C.& V.B. in Dordrecht. De kopers, zij mogen er maximaal 5 kopen, van die duifjes zijn liefhebbers die spelen in één van de 5 samenspelen binnen Zuid-Holland (Afd. 5). Natuurlijk is dat een aaneengesloten gebied, globaal gesteld in de driehoek Rotterdam – Gouda – Dordrecht – Oud-Beijerland. Een gebied van ca. 50 km breed en 30 km diep.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

OLYMPIADE

Nieuws over Olympiade 2022 

 

Dear friends of pigeon sport,

We are pleased to inform you that there is a new article on our website about the launch of the official shop of the Racing Pigeon Olympiad. If you are curious, you can find more informations on our website                                           

                                                                                            
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing wedvlucht Barcelona ZLU


De wedvlucht Barcelona staat voor vrijdag 8 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 
 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Voorbeschouwing ZLU
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Africhten jonge duiven 


Nadat er een neerwaartse spiraal was ingezet, aangaande verliezen van jonge duiven zijn er eind 2019, op initiatief van een aantal goede spelers binnen B2000, ideeën gelanceerd om deze verliezen terug te dringen. Het belangrijkste idee betrof de meermalige africhtingen van 50 tot 100 km. Dus africhten op korte afstanden met compacte gebieden. Dit initiatief is uitgerold binnen Rayon 4. Nadat we B2000 de kans hebben gegeven, is er contact gezocht met vervoerders, die dit kunnen faciliteren. Hier zijn we in 2020 mee gestart om het in 2021 verder op te kunnen pakken waarbij we nu aansluiting hebben van Rayon 3. Na 2 jaar hiermee bezig te zijn, kunnen we langzaam wat conclusies trekken. We hebben de ervaring van een liefhebber uit Kaatsheuvel (Kees van Wezel) als voorbeeld gepakt hoe je kan komen tot het africhten van Jonge duiven met minder verliezen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.
 
 

Vragen van de week 

Ik heb post naar de NPO gestuurd, maar ik krijg geen antwoord?
Nog steeds, 4 jaar na de verhuizing, blijkt dat leden hun post naar ons oude adres in Veenendaal sturen. Sinds 2018 zijn wij gevestigd in Arnhem. De eerste twee jaar stuurde de post dit nog door naar ons. Sindsdien zijn we afhankelijk van een bericht van de huidige eigenaar van het pand. Let er dus op dat u post stuurt naar Postbus 60102, 6800 JC Arnhem.

Ondanks dat de entdatum is vermeld in de applicatie-software, krijg ik in de NPO-cloud de foutmelding ‘Entdatum is niet geldig’. Hoe kan dit?
Het blijkt dat de applicatie-software Autokon/Winver de entdatum niet meegeeft in het UDP-bestand. Wij zijn op dit moment aan het overleggen hoe we dit kunnen oplossen.

                                                                                                                                      Terug naar inhoudsopgave
Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 29 juni 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 • Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten. 

Data om niet te vergeten


2022

 • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

NPO BUREAU

Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeelding met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

 • 1 week: € 150,00
 • 3 weken: € 400,00
 • 6 weken: € 750,00
Voor het publiceren van particuliere verkopen/veilingen gelden speciale tarieven. Interesse? Neem contact op met het NPO Bureau. 
 

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef aan:

 • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
 • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
 • op welke data de banner geplaatst moet worden 
Meer weten? Klik op onderstaande button.
Adverteren in Op (de) Hoogte