Artikelen

Voorwoord


De kop is eraf. Het is gelukt om in het afgelopen weekend een Nationaal vliegprogramma samen te stellen. Ik wil de weg die we bewandeld hebben graag met u delen. Als bestuur hebben wij de vliegprogramma’s bij de afdelingen opgevraagd. Zo hebben we zicht gekregen op wat er door de afdelingen was opgezet. In deze bijzondere tijd is de betrokkenheid van de afdelingen en secties bij de totstandkoming van het vliegprogramma anders verlopen dan normaal. Dank aan allen voor de bereidheid zich coöperatief op te stellen en mee te werken aan het nationale vliegprogramma.

Bij het opzetten van het Nationaal vliegprogramma hebben wij rekening gehouden met:
  • De grootste gemene deler van alle concept afdelingprogramma’s die ons zijn toegestuurd
  • De oproep van de overheid om het aantal vluchten te matigen
  • De verlate start van het seizoen
  • De ongelijke start van afdelingen in het seizoen
  • De verschillende disciplines zo gelijk mogelijk bedienen. Helaas was het niet mogelijk een waardig Vitesse programma te realiseren
     
Ik wens iedereen veel succes en een mooie strijd om de Nationale titels.

In deze Op de Hoogte treft u ook een overzicht aan van de portefeuilleverdeling binnen ons bestuur. Hierin staat per aandachtsgebied weergegeven welke bestuurder verantwoordelijk is. Daarnaast is er voor elke portefeuille een plaatsvervanger vastgesteld.

Voor zover ik weet, zijn er dit weekend overal in Nederland wedvluchten volgens het protocol 2.0 van de Covid-19 werkgroep, dus wedvluchten die meetellen voor de kampioenschappen.

Iedereen een fijn en succesvol weekend toegewenst!
 
Ben Geerink, voorzitter
 
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Nationaal vliegprogramma 2020 


Het vliegseizoen 2020 is een bijzonder jaar. Leek het vliegen met duiven een paar weken geleden nog ver weg op dit moment mogen we weer in competitie verband met elkaar spelen. Dat heeft het (nieuwe) NPO bestuur ertoe bewogen om, in overleg met de afdelingen, voor 2020 alsnog een Nationaal Vliegprogramma vast te stellen.

Bijzondere omstandigheden
Bij het vaststellen van dit Nationale vliegprogramma hebben we rekening gehouden met de bijzondere omstandigheden. Zo heeft de overheid er bij ons op aangedrongen geen te druk Nationaal vliegprogramma vast te stellen. Dat betekent dat we meerdere vluchten per weekend zoveel mogelijk vermijden. Ook verloopt de opstart van het vliegseizoen verschillend per afdeling en zijn er regionale verschillen in vervoercapaciteit. Verder hebben we kennis genomen van de voorlopige programma’s van de afdelingen en gezocht naar de grootste gemene deler. Klik op onderstaande blauwe button voor het vliegprogramma 2020.
Nationaal vliegprogramma 2020
 

Ivan Baetens (Bricon) aan het woord...

Eerder verscheen Bricon in het nieuws wegens het voorstellen van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van electronisch constateren. Lees hier artikel hier
 

NPO BUREAU
Aanvragen lossingsvergunningen: respecteer de Corona richtlijnen
 

Wij merken dat verenigingen weer collectief duiven africhten. En hoewel er meer mogelijk is dan enkele weken terug, zijn de Corona richtlijnen nog steeds van kracht.

Dit betekent dat:
  • het aantal vluchten beperkt dient te blijven;
  • het aantal mensen dat zich verplaatst beperkt blijft; onze doelgroep behoort voor het overgrote deel nl. tot de risicogroep;
  • inkorven van de duiven: verplicht via protocol 2.0;
  • een vereniging die inkorft moet in het bezit zijn van een actuele, geldige lossingsvergunning;
  • kosten voor de lossingsvergunningen bedragen:
    • tot maximaal 500 duiven: gratis;
    • voor meer dan 500 duiven: € 175 per vergunning;
  • lossingsvergunningen dienen voor iedere lossing te worden aangevraagd bij het NPO Bureau.

 
 

COVID-19 WERKGROEP
Protocollen corona 


We zijn blij met de mogelijkheden voor het opleren van duiven en de wedstrijdvluchten. In alle gevallen dienen onderstaande protocollen opgevolgd te worden. 
 
Verslag overleg coronafunctionarissen en NPO Covid-19 werkgroep
Protocol 2.0 'Inkorven, vervoer, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 2.0 van het protocol en 'vraag en antwoord'
Aangepaste versie 'Toezicht door een BOA'
Laatste nieuws vanuit Covid-19 werkgroep
 

NPO BESTUUR
Portefeuille verdeling 


Wegens de bestuurswisselingen is de portefeuille opnieuw verdeeld. Dat gebeurde afgelopen woensdag in de Bestuursvergadering. In onderstaand overzicht vindt u per onderdeel welke bestuurder verantwoordelijk is. Daarnaast is er voor elke portefeuille een plaatsvervanger vastgesteld. Bij deze personen kunt u terecht met vragen over het betreffende onderdeel. 


 
 

IN DE MEDIA
Wedstrijden met postduiven weer toegestaan


Op 8 juni publiceerde De Staphorster Courant een artikel op de website over het feit dat wedstrijden met postduiven weer zijn toegestaan. Goed nieuws dus voor alle leden van PV De Streekvliegers. Zeker omdat - zoals het er nu uit ziet - vanaf 1 juli het verenigingsgebouw weer open mag. Klik hier voor het complete artikel.
Artikel 'Wedstrijden met postduiven weer toegestaan'
 
 
 


WEDSTRIJDEN RUBRIEK INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING

Weersverwachting voor zaterdag en zondag


Noord van een lagedrukgebied bij de golf van Biskaje ligt een storing (occlusie). Dit systeem trekt op vrijdag naar het noorden en ligt in de nacht van vrijdag op zaterdag NW-ZO- georiënteerd op de lijn Zeeland/Quievrain/Chimay. In dit front regen en onweer met plaatselijk veel neerslag, hagel en windstoten. In de nacht trekt het lagedrukgebied naar Zuid-Engeland en vanaf 06.00 uur volgen opklaringen over het vlieggebied. Achter het front is de wind aanvankelijk nog Z.O. , maar draait snel naar zuid en later op de dag naar uiteenlopende richting; zwak tot matig. Een uitzondering is het noorden van Nederland waar de wind de hele dag uit oostelijke richting waait. In het noorden (Groningen) na 16.00 uur weer neerslag. Het wordt op zaterdag bijna net zo warm als op vrijdag ( 24 a 26 graden).

De zondag begint zwaar bewolkt met plaatselijk een bui, maar in de loop van de ochtend volgen er wat opklaringen en wordt het 4/8 tot 5/8 bewolkt. De wind is dan westelijk.


Bron: I.W.B

 

COVID-19 WERKGROEP
Even bellen met Ben Geerink


Afgelopen week belde Falco Ebben voor Pigeon Champs Live met Ben Geerink, de nieuwe voorzitter van de NPO.
 
 
Pigeon Champs Live: bellen met Ben Geerink
 



WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 
Wie lost waar
 

Goed nieuws: vanaf 13 juni 2020 weer Nederlandse lossingen in België 


We hebben de bevestiging ontvangen dat het vanaf 13 juni 2020 weer is toegstaan om Nederlandse duiven te lossen in België. Dit in lijn der verwachtingen, na recente publicatie van de voorzitter van de KBDB in sportblad de Duif. 

Er kan op woensdag, zaterdag, zondag gelost worden en op Belgische feestdagen. Dit is gelijk aan voorgaande jaren. 

Overigens is intussen ook de eerste vergunning verstrekt.

 
 

IN DE MEDIA
Wereldprimeur DC Nishoek: 


Deze week stond er een artikel in de PZC over de primeur van DC Nishoek waar mee de duivensport positief gestimuleerd wordt.

Lees hier het artikel
 

NPO BUREAU
Adverteren in Op (de) Hoogte 

 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeedling met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

  • 1 week: € 150,00
  • 3 weken: € 400,00
  • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef aan:

  • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
  • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
  • op welke data de banner geplaatst moet worden 
Meer weten? Klik op onderstaande button.
Adverteren in Op (de) Hoogte
 

AGENDA

Activiteiten in het land


In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 10 juni 2020


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40