Artikelen

Om de aarde is een negatief geladen elektromagnetisch (EM) x en y kruispunten netwerk gespannen, dat onze planeet in zijn ogenschijnlijk ronde vorm houdt. De maan draait ergens tussen de 375.000 en 400.000 km haar snelle baantjes om de aarde. Het heeft tot taak om ons EM netwerk schoon te houden van een teveel aan positief geladen deeltjes. Anders zouden we uit onze eigen baan om de zon schieten en dat zou desastreus zijn. Onze wedstrijdduiven vliegen met ieder hun eigen elektromagnetische lading relatief dicht langs de aarde. En laten via vooral de kop bij elke vleugelslag een heel klein aantal positief geladen deeltjes los, die door het netwerk worden opgenomen. Het is de maan die ze ’s nachts weer los haalt om door de zwaartekracht van de aarde verder te worden verwerkt.

Voor ons melkers is het goed om te weten, dat tijdens dit proces de zon bijna geen rol van betekenis speelt. Ik zeg bijna, want na het lossen van de duiven moeten ze wel eerst contact maken met het licht van de zon. Dat is om hun eigen elektromagnetisch systeem te activeren, zoals je ook eerst een auto moet starten om te kunnen wegrijden. Duiven die onderweg soms terugvliegen, maken op deze manier een herstart met de zon. Lukt dat niet zal het gaan dwalen of tijdelijk van vlieghoogte veranderen.
Is een klad wedstrijdduiven eenmaal goed gestart dan komen de duiven aan kop die over het meeste aantal positief geladen deeltje beschikken. In zowel de snavel als kop zit een klein aantal navigatiesensoren die het netwerkproces tussen aarde en maan scannen. Die staan afgesteld op hun thuishok. Immers, ook thuis ligt op de plaats van het hok een specifiek EM netwerk. Het is logischerwijze van het grootste belang dat duiven hier een zo sterk mogelijke relatie mee hebben.

In een duif zelf spelen meerdere EM processen zich af, die door ons melkers kan worden beïnvloedt:
- de band tussen melker en duif;
- voeding en supplementen;
- vanzelfsprekend, nestspel en weduwschap.

Zoals elke melker weet, gezondheid staat natuurlijk bovenaan de lijst. Maar interessant is dat duiven net als bijvoorbeeld een schaap vluchtdieren zijn. Waarmee ik bedoel, dat ze beide over EM geleide (weg)vluchthormonen beschikken. En, wanneer ze te vaak geactiveerd worden ontstaat zoiets als onnodige stress. Wat tot gevolg kan hebben dat ze in de kop gehinderd worden in het navigeren.

Nawoord: Omdat in deze tijd van winterkweek door sommige melkers wordt gelet op de stand van de maan. Moet ik erbij vertellen dat een kweekduif in principe zijn genen niet laat beïnvloeden door negatief geladen EM deeltjes, die aanwezig zijn in het EM netwerk. Maar wel door de positief geladen EM deeltjes van de zon. De maanfunctie is louter en alleen gericht op het opschonen van de aarde en haar eigen EM netwerk.