Artikelen

Door Piet de Vogel; gepassioneerd fondspeler.

DE TIJD VLIEGT EN HET STILLE SEIZOEN IS DRUKKER ALS OOIT!
In rap tempo naderen we December en het is net alsof de tijd steeds sneller gaat. In onze sport zijn de winterkwekers alweer gestart. Bij veel fondmannen zitten de vliegduiven nog lekker bij elkaar. Hier is dat ook het geval. Op eigen hokken zijn de kwekers al een tijdje gescheiden en ligt het in de bedoeling om zo eind januari weer met de kweek te starten. Stapje voor stapje wordt er nog steeds door geselecteerd en ook wordt er af en toe nog wat moois gescout. Recent nog een prachtig duivinnetje uit “JILL” van Jelle Jellema op de kop getikt :>). Mede op advies van Jelle. “JILL” bevestigde dit jaar met een mooie prijs op Barcelona na haar 2e Nationaal en Internationaal Perpignan 2017. Het duifje staat me prima aan en leek veel op het prachtige duifje dat kwam van Jan Morsink uit ZOON JILL. Deze heeft inmiddels al een prachtige kweek gegeven met mijn topkweker “MAX” en dit koppel gaat zeker nog een keer op elkaar. Recent werd hiervan een prachtige duif op verkocht op mijn TopPigeons veiling. Trouwens heel blij met de mooie waardering die deze veiling kreeg waarin een select groepje jongen uit de kwekers werd aangeboden! Bedankt daarvoor.
Het zogenaamde stille seizoen is met wereldwijd beurzen, veilingen en allerlei festiviteiten drukker als ooit. Records worden gebroken. Kortom de mondiale duivensport bloeit.

TOPAANBOD OP TOPPIGEONS

Volop topveilingen momenteel op TopPigeons boordevol topmateriaal. Momenteel Jan Morsink met kinderen uit zijn beste Jellema materiaal, AP Overwater met oa kinderen van zijn 1e Nat. Dax en 1e Asduif Barcelona, Martin de Poorter met het beste uit zijn Rainman dynastie , Gerard Schalkwijk met kinderen van Orange Oil, zijn Laika dynastie en Mast Scheper met prachtige jongen uit hun Batenburg kolonie.
En er komt nog veel meer schitterend aanbod aan, eigenlijk teveel om op te noemen. Ga zelf maar eens kijkje nemen. Maar de veiling van Jos Martens, Pieter Woord wil ik hier toch apart vermelden aangezien daar meerdere kinderen van internationale winnaars worden aangeboden. Nog uit zijn topveiling van één van de smaakmakers van 2018 namelijk Ronald Geerdink. Gisteren daar de toppers van hem wezen bezichtigen zoals SUPERBOB, DE BARCA. DE PERPIGNAN DUIVIN, DE BARCELONA. Onze kersverse nationale marathonkampioen komt in december met kinderen uit al deze toppers op TopPigeons. Een hok wat rustig de schatbewaarder van het Jos Pepping ras mag worden genoemd. Recent kocht Ronald nog een aantal van de toppers uit de Blokker veiling om zijn Pepping kolonie te versterken. Onvoorstelbaar wat zo’n KRAS KWEKER heeft voortgebracht. Vraag het maar eens aan Pieter Woord en Louw vd Berg en Jaap Mazee!

INSPELEN OP VERANDERINGEN. MODERNISERING VAN DE SPORT

De wereld verandert, de mensen veranderen dus onze mooie sport verandert ook. Daar is geen ontkomen aan. En leuk om te zien waar allerlei nieuwe kansen liggen. We zullen ons aan moeten passen aan de behoeften van onze leden en rekening moeten houden met de wereld om ons heen. Daarom zullen we als sportbond de krachten moeten bundelen. Doen we dit niet dan hebben we geen bestaansrecht en kunnen we naar het museum van culturele erfgoederen. Zo simpel is dat.
De NPO faciliteert dit proces hier in Nederland en er is een beweging ingezet om door middel van secties en dergelijke onze sport te moderniseren en ook meer nationaal en minder versnipperd te denken. En dat is een goede ontwikkeling en ik geloof nog steeds hierin. Blij dat zoveel mensen zich hiervoor nu in willen zetten. Gelukkig ook weer vele nieuw jeugdige mensen die hierbij zijn en hopelijk kunnen we op deze wijze stappen vooruit maken met elkaar als sport. Dat is noodzakelijk.
Zelf was ik destijds één van de eersten die een deel van zijn veilingopbrengst destijds beschikbaar stelde aan het NPO en heb hier nog steeds geen spijt van. Op vele vlakken in mijn leven heb ik veel aan de duivensport te danken. En probeer daar ook wat voor terug te doen en constructief mee te denken. En het is net als bij een bedrijf als je je niet aanpast aan de klant en de nieuwe behoeften dan is het game over.

Ook TopPigeons maakt weer stappen.

Ook TopPigeons past zich aan een veranderende wereld en de komende periode zullen weer nieuwe dingen opgepakt worden . Zonder de oude schoenen weg te gooien natuurlijk. Het goede behouden en weer nieuwe laten ontwikkelen is de kunst.
Ëén van die nieuwe loten is de TopPigeons ZLU Champions League. Een spelvorm die deze zomer veel spanning en plezier heeft opgeleverd in de fondwereld. Elkaar in toernooi vorm bekampen op basis van een knock out systeem is leuk en spannend en weer een nieuwe dimensie in de sport. Dit zullen we verder gaan optuigen met allerlei events waarbij we met elkaar proberen de Nederlandse marathonwereld internationaal nog prominenter neer te zetten. Wordt zeker vervolgd.
Het TopPigeons Team is weer versterkt. Nadat in 2017 André van Boxtel (onze nieuwe partner) met zijn marketing en reclamebureau ons kwam versterken om onze klanten nog meer van dienst te om hun duivenkolonies en verkopingen commerciëler te presenteren is recent Jaco van Nieuwamerongen (de man achter het marathonjournaal) toegetreden tot ons Team. Jaco houdt zich bezig me het veilingproces dat wil zeggen het goed mogelijk inrichten van de veilingen en over de bühne brengen door middel van de juiste en adequate commerciële informatie.
De samenwerking met Wilco en Esther Bultman van Duivendirect was er al maar is verder geïntensiveerd. Zij doen vanaf heden de gehele logistiek van onze veilingen. De veilingduiven kunnen daar allemaal afgehaald worden of gaan vanuit daar op transport.
We gaan na jaren van trouwe en prima samenwerking helaas afscheid nemen van Dammis Vroegindeweij. Dammis gaat verhuizen en terug naar zijn roots. En ook een beetje rustiger aan doen! Dammis bedankt voor alles en geniet van je familie en de duifjes op het nieuwe adres!

Fijn weekend alvast en geniet ervan!
Morgenavond mag ik weer een keer vz zijn van het forum zijn in IJsselstein van Fondclub Utrecht. Henk de Weerd neemt een aantal Belgische sportvrienden mee die ik samen met het publiek de nodige vragen mag stellen. Altijd leerzaam en leuk. Begreep dat er wat mutaties waren maar Henk de Weerd, komen Frans Bungeneers, Kris Claerbout en Dimitri Voeght mee. Misschien spreek ik u daar.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40