Artikelen

Schakelaar op AAN bij Comb Roegiest Visser op zware Argenton. 
Feestende Jos de Ritter super op Niergnies jonge duiven en 
Gebr Dekkker weer top op Niergnies oude duiven.

Weer een overvol programma . Zelfs jonge God Frederik Dekker werd er tuleluurs van. Het inlezen van al die verschillende vluchten is geen sinecure. 
Assistent Peeman werd bedolven onder allerlei papieren uitdraaien . Die moeten gesorteert liggen op nummer. Tig enveloppen . 
Tig uitslagen die later weer verscheurd moesten worden omdat systemen niet goed inlazen . Weekendje duiven met: Jonge duiven en oude op 
Niergnies, Argenton, Barcelona en Agen. Ik dacht Frederik gooit de hele handel op straat. In zo’n weekend kom je nergens meer aan toe. 
Moest ook nog een jonge duif ophalen in Schoondijke. Dochterlief wilde ook nog weleens een verzetje en mengde zich in ( zelfde feest als Jos) in het feestgedruis . 
Opa werd een 8 kg zware baby in de armen gedrukt. Een tiet werd afgekolft en opa mocht dat vocht om half 8 geven . 
Baby rechtop na het eten en de boer was van die mate dat de inhoud over mijn schouder liep. Kleinzoon lief van 2 bezeten van tractors dwong me de 
zandbak in te gaan en zo speelde ik een seconde later een kraan die de kar achter de tractor met zand volgooide. 
Tonnen zand verzet en ondertussen konden er nog steeds duiven komen. Zondagmiddag naar lokaal Zaamslagveer gestormd .
Zondagavond opgebrand dus. Om 22:00 uur in bed gekropen. Ingrid was allang schaapjes aan het tellen. 
Gelukkig kan ik rustig worden op het werk. Nog 3 weken en dan is het gedaan. Ik zal een ander werkplekje moeten zien te vinden om te relaxen.

We duiken in de papieren want we hebben ze niet voor niets uitgedraaid. We buigen ons over Argenton waar Comb Roegiest-Visser het hoogste lied zongen. 
Er waren 97 duiven in het concours. 10 deelnemers tekenden in en om 09:00 uur werd het sein groen gegeven. De meters zakten en zakten totdat de eerste 
melding de verenigingsapp wakker schudde. De “169” van Roegiest Visser was geconstateert om 17:10:44 en haar meters waren 1114,438. De buit was binnen voor Johnny. 
Johnny ging door en veroverde ook de 3e ,11e, 12e, 14e, enz plaats. De uitslag werd er één om van te watertanden. Knap gespeeld. 
Tweede werd Jos de Ritter die dit weeknd op meerdere vluchten van zich liet spreken. Gebroeders Dekker meldden zich en het werd volop feest 
met 4 in de eerste 10 en verder 13,15,17 en 20 en ik zeg erbij enz. Tonny de Bruijn die zich als een koning naar het lokaal laat rijden is en was weer 
in goede doen. 6e en 9e en 16e en met 4 vd 6 moest er weer volop rekening gehouden worden met fam de Bruijn. Zwaar weer en dan weet je het al wel bij hun. 
Comb Pieters maakte het eerste 10 tal compleet en die behaalden ook een prima score van 3 vd 5. Combinatie Ridderhof spelen op de dagfond met weinig duiven . 
Het lijkt mij dat dit jaar een proevertje is van wat kunnen onze duiven aan. 1 vd 2 is mooi en het werd een 18e plaats . 
Op 903 meter kon Tonny de Bruijn de deur dicht doen. Daarmee stond Argenton 2 uur open. Oef.

Gebr Dekker of mag ik zeggen team Dekker want Jacco mag ik er langzamerhand wel bij rekenen vind ik. 
Bereid om de handen uit de mouwen te steken. Vriendelijk heerschap. Terug naar de vlucht. Gebr Dekker hadden erover nagedacht. 
Wie wordt de eerstgetekende ? De “418” werd de uitverkorene en die duif maakte het weer helemaal waar. Eerste stek tegen 152 duiven . 
1493.730 meter/min gaf de teller aan. Het werd een krachtmeting tussen de vitesse giganten. Het werd geen rijtje in de top tien voor de vitesse liefhebbers. 
R de Schoolmeester bijv. Die kwijlt van de korte afstanden en hij heeft er ook de duiven voor. Goede van Stickers Donkers, afgeroomd met Pieters duiven. 
Het werd op deze vlucht dus 2 en 6 . Derde nog zo’n man die niet graag lang wacht. Sebastiaan de Mul kreeg de duiven weer in het gareel en het werd 3 en 16 en 7 vd 14. 
Nog waren de kruitdampen niet opgetrokken want Roegiest Visser diende een ieder van repliek. Vierde plaats voor de combinatie. Schepte het bordje verder vol 
met daarnaast een 12e, 19e en 20e plaats. Combinatie Pieters werd 5e . Ook zij weer een duif op tijd. Zo werd het een mooi concours met 5 liefhebbers bij de eerste 5.
 Zo zie ik het graag eerlijk gezegd. Zevende: de vrouw-man-zoon combinatie Ridderhof. De naam verraad edele afkomst en dat zijn hun duiven ook. 
Daar gaan we: 7,8,9, en 10, moet ik verder nog iets toevoegen ? Vooruit dan 16 vd 31. !! Keurig dus .

18 deelnemers en 545 jonge duiven. Half bewolkt , variabele wind. Het kon overal naartoe met de duiven. 
Om 08:15 uur vond de lossingscommissie het welletjes en gaf carte blanche aan de begeleiders ter plaatse. 
Het is een hele prestatie om van deze club de eerste plek te halen maar Jos de Ritter flikte het hem. 
Jos was niet bij het klokken open maken. Traditie getrouw kon je hem op het hoekje van de zeesluis vinden. 
Schijnt gespecialiseert te zijn om met de bel van zijn fiets anderen de sloot in te laten rijden. Jos drukt zijn stempel dit duivenjaar, dat is zeker. 
Zijn “510” deed het met 1489.410 meter/min. In dit vlotte concours werd het verder ook nog een 7e en 16e stek en dat de duifjes in orde zijn 
bewijst de mooie 18 vd 37. Tweede werd de Combinatie Peeman en Schaap. De combinatie die al het hele jaar 4e viool speelt is met de jonge duiven 
nu goed op dreef. Een opkikkertje heeft iedereen wel eens nodig. Ook wij. Dank u. Gebr Dekker korfden er 99 in. Het werd een prachtige uitslag . 
Vakkennis is het. Zit je ervoor , dan zit je goed. Het werd dus 3,4,5,10, 11,12,18,19 enz . Met 43 van de 99 erin. Ook goed voor de top tien .
 De Mul Vermeirssen bedienden ons met een 6e en 8e plaats en verder werd het 17 en 20 en ze stopten pas toen er 20 vd 44 stond. 
Negende werd Jan de Jonge. Ko Harms die regelmatig in Oudenaerde te vinden is, is gaan spelen met zijn kleindochter. 
Hij hoopt via de ladies League haar in de sport te betrekken. Het werd 13,14,15 enz. Voor Ko en kleindochter. 
Opvallende spelers waren nog J Dieleman met 16 vd 27. Als er een vroegere duif bij zit ( en dat gaat zeker komen) 
wordt het een uitslag om in te lijsten. Joop Kornelis mogen we ook niet vergeten. 11 vd 16 rammelde dit heerchap eruit. 
Op 1292 meter/min was de koek op. Op naar Roye. Enne denk aan de bingo . De eerste 20 afgegeven duiven tellen ,
 ook voor de jongen. 
Leuk detail: er zijn nog steeds geen volle bingo’s gevallen.