Artikelen

Alblasserdam 08 juli 2019

"Wederom zwaar duivenweekend met als eyecatcher BARCELONA!"

Wie dacht dat Wim Muller afgeschreven was die heeft toch even achter zijn oren moeten krabben, en ik durf te zeggen dat dit er toch wel een aantal zijn! Met zijn aanmelding zaterdag om 14.17 uur was het de eerste melding van BARCELONA bij de Z.L.U. en dat zou ook zo blijven. Niemand kwam Wim nog voor... PRACHTIG!!!! en dik en dik verdiend!

Wim en Rina Muller zijn 2 mensen die de duivensport van binnen en buiten kennen maar ook mensen die niet alom geliefd zijn. Ze worden nog wel eens betiteld als stugge arrogante Zeeuwen. Ik zie dat anders, het is een arrogantie die er zeker is, maar belangrijker vind ik om te zeggen dat deze arrogantie ook wel bij Wim past want hij is dit niet voor niks. Hij is een persoon die zich niks laat zeggen door de GROTE MANNEN IN DE VERKOOP WERELD... Nee Wim regelt zijn eigen zaakjes, praat niemand naar de mond en heeft zijn eigen netwerk en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Hij zegt gewoon: "het zijn MIJN DUIVEN en verder van niemand...".
En nee is nee en blijft nee, en..., hij mag je of hij mag je niet. Zo simpel is het. Ben je dan arrogant? Nee hoor, dan ben je in mijn ogen niet arrogant, dan heb je KARAKTER EN BALLEN!



Foto uit 2018: Op bezoek bij Wim en Rina Muller...


Wij kunnen het zeer goed vinden met de fam. Muller, ze zijn eerlijk en oprecht en daar heb je wat aan... Wij zijn super trots dat hij dit jaar de GROTE WINNAAR is van Nat. BARCELONA want vergeet niet dat deze mensen over de 70 heen kruipen en een behoorlijke staat van dienst al achter zich hebben en dan een klapper behalen als op deze zware BARCELONA als afsluiting op het huidige woonadres in Wilhelminadorp dan ben je voor mij voor eens en altijd: 'DE BARCELONA MATADOR'... En geloof me dat zij op hun nieuwe woonadres weer van zich laten horen. Wim heeft zijn duiven in zijn hart en als hij verhalen vertelt over wat hij beleefd heeft doet hij dit met zoveel passie en vuur dat 3 uur praten op 10 minuten lijkt... Het is bij Wim zo dat je wel luisteren moet..., je kunt niet anders! En hij heeft wat om te vertellen, heel veel...

CHAPEAU en PROOST Fam. Muller!! ZO IK HEB GEZEGD. HAHA!!

FAM. RANS (BE).
Maar ook de Fam. Rans (BE) feliciteren wij met hun internationale overwinning op BARCELONA. Leuk om te vertellen is dat wij van de overwinnende duif 'ACE 63', die inmiddels al een andere naam heeft en wel JEFF, een dochter hebben zitten. Twee jaar geleden GEKREGEN (!) van JEROEN en STIJN RANS.
Dat we op die schenking extra zuinig gaan zijn zal een ieder duidelijk zijn.

AGEN en BARCELONA zwaar.
De overnachtvlucht AGEN was net te zwaar voor het overgrote deel van de jaarlingen. Velen van hen zullen waarschijnlijk voor altijd achterblijven. Heel triest allemaal... Zo zijn er bij ons in 2 weken tijd al 14 jaarlingen minder op de vlieghokken, het hoort erbij zegt men... We hebben er van AGEN 2 thuis van de 10 jaarlingen. Ook deze vlucht zal de boeken in gaan als zwaar!
Ik baal er wel een beetje van want ik had er toch een paar favorieten bij de jaarlingen zitten. Eerder heb ik al geschreven dat dit grote werk geen kinderspel is en moet je vele teleurstellingen doorstaan. Op de lange weg in dit hele fond- en zware fond gebeuren moeten we nog veel leren en ondervinden. Dat wisten we vooraf en ondergaan dat dan ook... Het was weer een weekend van wachten en wachten en afzien...



Met onze vaste supporters de duiven opwachten...



v.l.n.r. Buurman Piet, moeder Nel, buurvrouw Helene en Gero...


De enige duif die wij hadden ingekorfd op BARCELONA was onze 'CEES' een doffer van 2013 met behoorlijk wat ervaring op de overnacht. Helaas is deze duif op het moment van schrijven (ma. 12 uur) nog niet teruggekeerd op zijn hok, blijft wel jammer hoor..

JONGE DUIVEN.
We vlogen met de J.D. vanuit LENNIK 123 Km (BE).
Deze verliep vrij redelijk en beginnen we met de 3e in de vereniging al vond ik dat het wel wat vlotter mocht. We moeten er ons misschien bij neer moeten gaan leggen dat de vluchten, zowel jongen als ouden en overnachting anders gaan worden..., moeizamer etc... Het zij zo!

ARGENTON.
Deze vlucht werd een dag later gelost omdat het toch niet helemaal pluis zou zijn...
ARGENTON Nat. Sector 2 werd zondag geen echt gemakkelijke vlucht. We hadden er maar 1 op mee en behaalt netjes zijn prijs. Aan de andere kant, als we makkelijker vluchten willen hebben moeten we maar gaan stoppen denk ik... Haha ha...

Ik ben wel blij dat het duivenweekend erop zit en..., iedereen die het weten mag!!

Weer op naar het nieuwe weekend...

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl