Artikelen

Woensdag 8 mei Week weer half

Inmiddels alweer woensdag, en de vooruitzichten voor zaterdag a.s. zijn niet echt goed. Maar ik weiger mee te bewegen met de doemdenkers onder ons, dus ga ik ervan uit dat het net als de afgelopen weken wel mee zal vallen.

De uitslag
Eerst maar weer even terug naar de uitslag van Heusden-Zolder van afgelopen zaterdag. het werd voor ons in de club een prachtige uitslag met plaats 1, 2 en 6! Onze eerste duif was een zoon van “Justin” en de tweede een zoon van “Jelco” en dat is weer een broer van “Aniek” (zie foto) de duivin van het wonderkoppel. Een kleindochter daarvan speelde bij Hans en Evert Jan Eijerkamp nog de eerste prijs afgelopen zaterdag.
Goede duiven voorop dus. En dat was in de hele uitslag wel te zien. De “betere” liefhebbers draaiden hele hoge prijspercentages, ook de liefhebbers die pas over een paar weken gaan vlammen.

Nog even de koele cijfers op een rijtje. In de club 400 duiven, en dat werd de volgende serie:
1-2-6-14-30-44-45-46-61-62-75-93-95 en 102. Inn totaal 14 prijzen van de 20 gezette duiven. Best tevreden dus.

Toppers
Toch waren er hier op Urk een aantal duiven sneller. Zoals de succesvolle combinatie Klaas Hoekstra en Arie van Urk, en de eveneens topcombinatie Jan Post en Rein Ras.
In samenspel F2 is het Leo Tuinstra uit Kraggenburg die zich dit seizoen als de te kloppen man ontpopt. Uiteraard alle toppers gefeliciteerd. Ook degene die ik vergeten ben.

Korte vakantie
Hier wel weer een duivin achter, zodat de spoeling heel erg dun wordt. Voor volgende week staat een bezoek aan Krakau (Polen) op het programma. Zoals het nu lijkt blijven de dames dan maar thuis. Dat is voor de verzorging een stuk makkelijker. Ze hoeven dan ook niet los, en ook de jongen krijgen een dag of 4 huis(hok)arrest. Ik maak me wel een beetje zorgen of alles goed komt, maar ik heb door de duiven al teveel gemist, dus we zien wel hoe het afloopt. Meestal komt het wel goed, en even een weekje geen medicijnen kan ook nog wel eens goed uitpakken……

Junioren
De jongen hebben voor het eerst in de mand gezeten. Ze waren er niet echt blij mee, maar na een 2 uurtjes waren ze al een stuk rustiger. Zaterdag a.s. gaan ze voor hun eerste africhting de mand in (500 meter)

1e midfond
Maar eerst de blik maar naar Quievrain. Gelukkig een losplaats die veel beter in de vlieglijn ligt, met name als er west in de wind zit. Maar dat zullen de meeste mensen op Urk wel met me eens zijn.
Tot zover maar weer even.

Zaterdag 11 mei Quievrain 284 km

Goedemorgen allemaal!
Het lijkt vandaag toch te gaan lukken om onze duiven te lossen. Gisteravond hadden de (oud)vissermannen er bij ons in de club al alle vertrouwen in dat de duiven gelost konden worden, Ik had er zelf een hard hoofd in, maar de opklaringen lijken Quievrain veel eerder te bereiken als gisteren verwacht werd.
Maar……., ze zijn nog niet los, dus nog even een slag om de arm.

Hier zijn er 22 mee, misschien een wat raar getal, of een beetje dom, maar ik weet nooit welke 2 ik dan thuis moet laten, dus alles wat nog vliegen kan is mee.
Hier is de vliegploeg toch al flink gekrompen, van 30 naar 22 is wat teveel van het goede zo vroeg in het seizoen. Maar het is zoals het is, hopen dat we vandaag een mooie wedstrijd krijgen zonder achterblijvers.

Vorige week vond ik de duiven er beter opstaan als vandaag, maar verstand heb ik er nog nooit van gehad, en zal ik ook wel niet krijgen (zie de stand bij het aangewezen kampioenschap)

Nader bericht om 10 uur lees ik net, dus nog maar even geduld oefenen…….

Update 16 uur:
De duiven zijn gelost om 10 uur. Dat gaf mij de gelegenheid om nog even 65 km weg te trappen. Via Emmeloord naar Kuinre, en dan via de oude zeedijk richting Lemmer. Vanaf Lemmer met de wind mee langs het IJsselmeer weer naar Urk. Er stond een pittig windje vandaag. De duiven hebben het niet cadeau gekregen vandaag!

Ik verwachte ze om 2 uur, en om precies op die tijd viel er een prachtige blauwe doffer op het hok. Helaas niet op de klep, en toen zich ook nog een roofvogel boven het hok melde waren de rapen helemaal gaar. Maar de tijd op de klok die telt, en dat werd 14.02.05 uur. Op zich nog een prachtige tijd, maar ik verspeel er wel de eerste plaats op Urk mee.
Ik moest ook best wel een tijd wachten op mijn 2e duif, maar daarna tikte het toch wel lekker door. Op dit moment nog 4 vacatures van de 22. Uiteraard dik tevreden hier, een mooie vlucht met weinig natuurlijke obstakels (Ardennen, Veluwe etc) En door de noordelijke wind een mooie spreiding van de kopduiven, al was de zuidelijke helft natuurlijk wel in het voordeel.

Felicitaties gaan natuurlijk naar de afdelingsoverwinnaar, en hier op Urk naar Jan Post en Rein Ras, knap seizoen tot nog toe zo jongens!
Voor nu allemaal een goede zondag toegewenst.