Artikelen

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 mei 2019

Voorwoord bestuur


Talent alleen is niet voldoende. Talent is het natuurlijk vermogen om iets goed, op hoog niveau te doen. Sommige hebben het in overvloed, anderen wat minder. Talent helpt om goed te presteren, echter talent alleen is niet voldoende om een topper te zijn of te worden. Talenten zijn succesvol, zonder dat ze er veel moeite voor doen, althans zo lijkt het. In heel veel gevallen is het echter zo dat het talent heel hard heeft moeten werken, consessies heeft moeten doen en keuzes heeft moeten maken om een echte topper te worden. Of je nu een topsporter of een geweldig zakelijk talent bent, je zult hard moeten werken en je talent moeten ontwikkelen en onderhouden.

In de duivensport is het niet anders. Talentvolle duiven presteren alleen goed als er hard gewerkt wordt, door duif én liefhebber. En hard werken dat betekent natuurlijk trainen, maar ook de juiste leefcondities, voeding, verzorging, aandacht, keuzes maken voor vluchten, goede opbouw, discipline en goede foklijnen. Maar ook eerlijke competities, behartiging van het collectieve belang, een sportcultuur en.... een dosis geluk. Geluk? Jazeker, hoe goed je ook bent van nature, hoe goed de omstandigheden zijn en hoe hard je ook werkt, een echte topper is pas succesvol als alles op het juiste moment, op de juiste plaats samenvalt.

Heeft het dan wel zin om zoveel inspanning te verrichten vraagt u zich dan wellicht af? Natuurlijk! Mits je kunt genieten van alle elementen van de sport en de inspanningen voor de sport. Zie het als een heerlijke taart, geniet van het ontdekken van talent, het stimuleren, het begeleiden, het koesteren. En op een dag als alles samenvalt dan vier je samen met jouw topper het ultieme....de slagroom op de taart! 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Actuele vluchtdata- en tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
Actuele vluchtdata en -tijden
 

Duif geflitst: € 25 boete

Onlangs werd in Duitsland een duif geflitst die maar liefst 12 km te hard vloog. Dagbald De Limburger besteedde er aandacht aan. Klik hier voor het complete artikel.

NPO BESTUUR
Cursus voor lossingsverantwoordelijken

 

Afbeeldingsresultaat voor instituut wedvlucht begeleidingDinsdag 7 mei jongstleden organiseerde het IWB in overleg met het NPO Bestuur een cursus voor lossingsverantwoordelijken bij de Meteo Group in Wageningen. De twaalf deelnemers volgden een interessant programma onder leiding van Klaas Dros van de Meteo Group.

Tijdens de cursus bleek dat er veel verschillende inzichten zijn op basis waarvan bepaald wordt of er wel of niet gelost kan worden. Uit de interessante discussies kwam duidelijk naar voren dat het uitgangspunt te allen tijde het belang van de duiven moet zijn. Bovendien spraken alle deelnemers de wens uit voor een zo eerlijk mogelijke lossing voor alle deelnemers.

Toekomstmuziek
Het verzamelen van alle feiten en kengetallen bij iedere lossing kan helpen om in de toekomst voor elke vlucht de optimale lossingscondities te bepalen. Een actuele lossingstabel, gebaseerd op feiten en kennis, die er voor zorgt dat we optimale trainings- en wedvluchten kunnen organiseren. .

Zover is het helaas nog niet, maar er wordt gewerkt om stappen te zetten. Het geautomatiseerd verzamelen van data en het analyseren daarvan kan hierbij helpen. Het IWB gaat hier mee aan de slag, maar kan dit niet alleen. De inzet van alle afdelingen, lossingsverantwoordelijken en liefhebbers is hier voor nodig. Hoe? Door informatie en kennis te delen en door samen te werken.

Heeft u de cursus van 7 mei gemist? Neem contact op met het IWB. Bij voldoende interesse proberen we een tweede cursus te organiseren.
 
 
 

NPO BESTUUR
In gesprek met Henk Jan Ormel
 

Afgelopen week ontmoette NPO voorzitter Maurice van der Kruk beoogd europarlementariër Henk Jan Ormel. Henk Jan is een goede bekende in de duivensport, als (voormalig) dierenarts kent hij de sport en heeft hij onder meer veel ervaring in het enten van duiven. Aanleiding voor het gesprek is de kandidatuur van Henk Jan bij de Europese verkiezingen op 23 mei aanstaande. Europese samenwerking is zeer belangrijk voor ons als duivenliefhebbers en voor de duivensport als cultureel erfgoed.

Ingang in Europa
Voor de duivensport is het belangrijk om goede ingangen te hebben in Europa. Zaken als roofvogelproblematiek, vogelgriep in relatie tot de wedstrijdsport en dierenwelzijn zijn onderwerpen die Europese aandacht verdienen en waarbij samenwerking essentieel is. En natuurlijk kan Henk Jan - of welke parlementariër dan ook - niet in zijn eentje wetgeving aanpassen. Echter het hebben van een ingang via iemand met verstand van zaken, draagt bij aan een positieve lobby. 

Het gesprek van afgelopen week was een goed gesprek tussen dierenvrienden, waarbij de kans is benut om de mooie duivensport onder de aandacht te krijgen. 
 

Meld roofvogelaanvallen
 

Om het probleem van de roofvogels goed inzichtelijk te maken, hebben we een speciale meldpagina ontwikkeld. Met een goed gevulde database kunnen we ook andere partijen duidelijk maken dat het niet om incidenten gaat en kunnen we kijken naar structurele maatregelen. Zonder feiten kunnen we niet op zoek naar een oplossing. Meld dus elke aanval in uw omgeving, zodat we de omvang van het probleem goed in kaart krijgen en het gesprek aan kunnen gaan om te werken aan een structurele aanpak.
Meld roofvogelaanvallen
 
De Turkse duivensportbond heeft een prachtige promo gemaakt
die laat zien wat duivensport is.
 
 

NPO BESTUUR
Definitieve agenda Extra Ledenraad juni 2019


De defintieve agenda voor de Extra Ledenraad juni is bekend.De agenda is op 8 mei via een NPO Update verstuurd naar alle (reserve) afgevaardigden en secretarissen van de afdelingen, secties en platforms. Ook staat de agenda op www.gps2021.nl en op www.duivensportbond.nl
 
Definitieve agenda Extra Ledenraad juni 2019
 
 

NPO BESTUUR
Data Nationale Dagen 2019 zijn bekend!


De Nationale Dagen van 2019 vinden plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 in De Beursfabriek in Nieuwegein. Noteer deze data alvast in uw agenda. 

Programma voor elk wat wils
We gaan nu aan de slag met het programma en houden u uiteraard op de hoogte. Wat we al wel weten is dat we de Nationale Dagen op vrijdagmiddag van start gaan, inclusief avondopening. En ook de zaterdag staat de gehele dag in het teken van de sport.
 

NPO BESTUUR
Duif gevonden: melden en reageren


Afbeeldingsresultaat voor duif gevondenHet seizoen is gestart en dat betekent dat het ook weer vaker voorkomt dat duiven gevonden worden. We vragen daarom extra aandacht voor het melden en ophalen van duiven.

Eenvoudig eigenaar achterhalen
Vind je een duif? Check dan op de NPO website van wie de duif is en neem contact op met de eigenaar om afspraken te maken over het ophalen van de duif.

Wanneer de vinder van een duif geen mogelijkheid heeft de gevonden duif te verzorgen/op te vangen, dan kan de duif terecht bij één van de centrale hokken. Zorg dat je als eigenaar altijd contact opneemt, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.
 

Gezocht!


We zijn op zoek naar de eigenaar van de volgende duiven:

  • Duif met het ringnummer 2018-1232228
  • Duif met het ringnummer 2016-1594247
  • Duif met het ringnummer 2002-1001596
  • Duif met het ringnummer 2017-1104023
  • Duif met het ringnummer 2009-1274681
Ben jij of ken jij de eigenaar van één van deze duiven? Neem dan contact op met de medewerkers van het NPO Bureau.
 

NPO BESTUUR
Actie- en besluitenlijst bestuursvergadering 6 mei 2019


Via onderstaande button kunt u de actie- en besluitenlijst van de vergadering van het NPO Bestuur van 6 mei jongstleden raadplegen. 
 
Actie- en besluitenlijst bestuursvergadering 6 mei 2019
 
 
Website GPS2021
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Dit weekend (11 mei) staat de verkoop bij PV De Luchtbode (H.I. Ambacht) op het programma.

Laat het ons weten
Organiseert u/uw vereniging een activiteit? Meld dit dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we in Op (de) Hoogte en via de website aandacht kunnen besteden aan de lokale/regionale activiteiten.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 9 mei 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

07 oktober 19
Paratyfus De vragen over paratyfus blijven binnenkomen. Ik heb er in mijn boek uitgebreid aandacht aan besteed. Nu klopt dat verhaal nog steeds in grote lijnen, maar inmiddels zijn er meerdere...

Columnist in Spotlight

21 juli 19
Raak!   Ik liet het al vaker blijken in mijn...
25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 november 19
Bij deze de 20 prijswinnaars van de derde vlucht van de 2019 editie.  Zij verdelen...
16 november 19
Frans Keybets Landgraaf Agen oud 2019. Op een mooie nazomeravond heb ik afgesproken met...
14 november 19
Bij deze de 2e serie van 26 prijswinnaars van de tweede vlucht van de 2019 editie.  De...
10 november 19
Beste liefhebbers, Ook dit jaar zullen wij een jonge duivenbonnen verkoop houden . Wij...
31 oktober 19
Toen we berichtkregen dat Harie Winkens uit Itteren was overleden sloeg dat in als een...
22 oktober 19
Negentig duiven in Yerseke gestolen: schadepost van 75.000 euro YERSEKE - Terwijl Danny...
22 oktober 19
We zijn verheugd om u mee te delen dat onze bedrijven nauwer gaan samenwerken om onze...
17 oktober 19
Op de internationale ochtendlossingen vervliegt de ZLU jaarlijks een aantal nationale...
13 oktober 19
  Tjeu Wetemans Kelpen-Oler   All round Marathon kampioen        Met de naam van Tjeu Wetemans ,...
12 oktober 19
Prijzenfestival N.I.C. “De Luchtbode” Reeweg 89 Hendrik-Ido-Ambacht Prijsuitreiking...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40