Artikelen

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 15 maart 2019

Voorwoord bestuur


Na een intensieve en constructieve Ledenraad bijeenkomst vorige week zaterdag stond deze week voor mij als voorzitter en mijn mede bestuursleden vooral in het teken van opvolgen van genomen besluiten, het in kaart brengen van benodigde vervolgstappen, telefonisch overleg met afdelingen, verenigingen en leden én in contact met media naar aanleiding van de roofvogelproblematiek. Een bevlogen week waarin de passie voor de sport de rode draad vormde.

Helaas is de keerzijde van deze bevlogen week dat ik ook tot de conclusie kom dat niet alles wat op de 'to-do-lijst' stond, ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Dat vind ik lastig, want mijn uitgangspunt is: afspraak=afspraak. Echter nog belangrijker dan het realiseren van deadlines vind ik juistheid van informatie. Daarom heb ik er voor gekozen om voor een aantal acties meer tijd te nemen. Dit heeft als risico dat 'het land' protesteert. Ik hoop echter dat u begrip wilt tonen en samen met mij en mijn bestuursleden kijkt naar dat wat gerealiseerd wordt. Ik beloof u dat ik mij tot het uiterste blijf inspannen om afspraken te maken en na te komen én dat mocht dat - om welke reden dan ook niet lukken - dat gecommuniceerd wordt.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NPO BUREAU
Uitreiking erkenningsborden aan centrale hokken 

Sinds eind vorig jaar ontvangen eigenaren van centrale hokken een NPO erkenningsbord om zichtbaar te maken dat zij voldoen aan de eisen en richtlijnen vanuit de NPO. De Centrale hokbeheerders zorgen ervoor dat de eigenaar van een gevonden duif op de hoogte wordt gesteld dat zijn duif daar is en verzorgt de duif, totdat deze wordt opgehaald.

Het eerste bord is officieel uitgereikt aan de heer Van de Vleuten tijdens de Ledenraad van november 2018. Vanaf begin 2019 worden de borden gefaseerd uitgereikt aan de overige centrale hokken door Harrie Meijners, coördinator Centrale Hokken. 

Afgelopen periode zijn de volgende borden overhandigd:

Fam. De Rooy in Hilversum


Fam. J. v.d. Woude in Kollum


Fam. K. Nienhuis in Eenrum


De heer W. Deen in Groningen


De heer J. Simons in Wildervank


De heer E. Gaasbeek in Beilen
 
 

NPO BESTUUR
Ledenraad 9 maart: 19 voorstellen behandeld
 

Tijdens de Ledenraad van zaterdag 9 maart zijn maar liefst 19 voorstellen, pre-adviezen, amendementen en aangepaste pre-adviezen besproken en ter stemming gebracht. De voorstellen zijn uitgebreid besproken. Dit had een lange vergadering tot gevolg echter dit was onvermijdelijk. Zorgvuldigheid, de kans om voor- en tegenstanders aan het woord te laten en te zorgen dat context, impact en gevolgen duidelijk zijn, zijn belangrijk.

Om te zorgen dat iedereen inzicht heeft in de voorstellen die besproken zijn, weet wat besloten is én wat het effect is van het aannemen of afwijzen van een voorstel, werken we dit per voorstel overzichtelijk uit. Deze uitwerking vraagt echter wat tijd omdat we ook meteen inzichtelijk willen maken wat de impact en eventuele vervolgstappen zijn.
 
Nummer Voorstel Resultaat
1 Invliegduiven aangenomen
2 Vrachtduiven afgewezen
3 Aanpassing ledenaantallen aangenomen
4 Bewaarplicht aangenomen
5 Alternatieve losplaatsen nationale vluchten aangenomen
6 Hitteprotocol verder vormgeven aangenomen
7 NT commissie behouden + bemensen aangenomen
8 Inkorven andere afdelingen afgewezen
9 Afschaffen lossingsvergunning taartvluchten afgewezen
10 Afschaffen 800 meter grens aangenomen
11 Ringenprijs + 5cent in 2020 tbv feestavond afgewezen
12 Jeugdcompetitie: senior + jeugdlid in 2019 aangenomen
13 Jeugd+competitie in 2019 aangenomen
14 Sectorindeling 2019 blijft gelijk aan 2018 aangenomen
15 Afd 6 + 7: pilot eendaagse fond aangenomen
16 Voorstel aanpassen FCI criteria Olympiadeberekening afgewezen
17 Extra ledenraad in zomerperiode aangenomen
18 Twee cent per duif ten behoeve van automaterising aangenomen
19 Ontheffing wedvluchtreglement aangenomen

Het resultaat
Zoals gezegd: 19 voorstellen, waarvan er 5 zijn afgewezen en 14 zijn bekrachtigd.

Op de website vindt u een overzichtsdocument per voorstel. De voorstellen die geel gemarkeerd zijn in bovenstaand overzicht, daarvan is de uitwerking, inclusief link naar achterliggende stukken beschikbaar. De overige documenten volgen in de loop van volgende week.
 
Overzichtsdocumenten voorstellen Ledenraad maart 2019
 
 

NPO BUREAU
Productiefout deel eigendomsbewijzen

De productie van de eigendomsbewijzen van 2019 is helaas niet helemaal vlekkeloss verlopen.

Wat is er aan de hand?
  • Bij een klein deel van de eigendomsbewijzen loopt de perforatierand dwars door de barcode
  • bij een aantal series is de barcode op de eigendomsbewijzen eronder afgedrukt.
Terugroepactie
Deze eigendomsbewijzen kunnen tot en met 31 maart 2019 teruggestuurd worden naar het NPO Bureau. Wij bestellen nieuwe exemplaren en zodra deze binnen zijn, ontvangt u de juiste eigendomsbewijzen. Van een aantal verenigingen en liefhebbers hebben wij deze reeds terug ontvangen. Tot en met 31 maart a.s. kunt u onjuiste serie teruggesturen. 
 

NPO BUREAU
Online overschrijven via mobiele telefoon


Op dit moment is op de mobiele telefoon de optie om online duiven over te schrijven nog niet zichtbaar. Er wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Tot die tijd er wel een tussenoplossing beschikbaar.
 
Tijdelijke oplossing
  • Ga op uw telefoon naar de site http://mijn.duivensportbond.nl. U komt op uw persoonlijke pagina.
  • Klikt u op de drie stipjes rechtsbovenaan uw scherm
  • Kies u voor “Desktopsite”
Op deze manier werkt u op uw mobiel hetzelfde als op uw pc en kunt u online duiven overschrijven. Zie ook onderstaande schermafbeeldingen; hierop hebben we de opties waar het om gaat geel gemarkeerd.
 

NPO BESTUUR
Gouden speld voor de heer Peter van de Horst


Onlangs heeft de heer Peter van de Horst de Gouden NPO Speld mogen ontvangen. "De heer Van de Horst is 32 jaar NPO keurmeester geweest en heeft zicht 25 jaar als lid van de tentoonstellingscommissie van de NPO met hart en ziel ingezet voor mooie tentoonstellingen.

Daarnaast heeft hij zich meer dan 40 jaar zich ingezet voor de verenigingen in Eindhoven waar hij lid van was/is. Bij deze verenigingen kon men tijdens het vliegseizoen en bij de tentoonstellingen altijd rekenen op zijn inzet en support. Helaas heeft Peter door lichamelijke beperkingen een stap terug moeten doen.

Gelukkig kan hij nog samen met mij in onze combinatie Admiraal-v.d. Horst de sport bedrijven en deelt hij nog altijd graag zijn kennis. De gouden speld is een prachtige erkenning voor het vele werk dat hij heeft verricht", aldus Daan Admiraal.
 
 

JEUGD
Wilco op hokbezoek bij D. de Hoogh en Zn in Oosterhout

 


Op de NPO Jeugddag in december maakte jonge liefhebbers weer kans op een hokbezoek bij een ervaren liefhebber. Wilco is de eerste die ons zijn verhaal instuurde. Hij ging op bezoek bij de toppers uit het Brabantse Oosterhout: D. de Hoogh en Zn.

Lees hieronder zijn verslag.


 

Wilco: Ik heb er veel geleerd!


Op de NPO Jeugddag in Nieuwegein heb ik een hokbezoek gewonnen van D. De Hoogh & Zn uit Oosterhout. We hebben samen een afspraak gemaakt wanneer we dit zouden gaan doen. We hebben een ronde gedaan door de hokken en ik kreeg een paar van zijn vliegdoffers in handen.

Ik kreeg onder andere de “Magic Jaap” in handen. Deze duif vloog als jaarling een 1e tegen 12.470d. Ook kreeg ik de “Blauwe Piet” in handen. Deze doffer van 2016 vloog een 2e NPO Argenton tegen 5.187d, een 3e Quiévrain tegen 3.981d, een 6e Peronne tegen 4.389d en een 7e Morlincourt tegen 2.993d. 

Ik heb er veel geleerd en kreeg 2 prachtige jongen mee naar huis. Deze kwamen ook uit zijn vliegers. We hebben nog een mooie foto gemaakt voor de hokken en daarna ging Dries nog een paar verhalen vertellen over vroeger. Er kwam ook een verhaal van een vlucht waar hij er maar 4 mee had op een overnachting. Hij draaide er 3 binnen 11 minuten en deze zaten alle drie bij de eerste 20 nationaal. Deze combinatie heeft op alle vluchten wel een keer een vroege duif gehad.
 
Bedankt voor de duiven en het gezellige bezoek! 
 
Wilco Bonestroo
 
Heb jij ook een hokbezoek gewonnen en ga je deze verzilveren? Stuur je verhaal in en we plaatsen het in Op (de) Hoogte!

Stuur je verslag met foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je nog geen afspraak gemaakt? Maak deze dan zo snel mogelijk! Namens deze weg zeggen we nogmaals alle schenkers voor een hokbezoek hartelijk dank!
 
 

IN HET NIEUWS
Duivenhouders ten einde raad: de slechtvalk eet duiven op


RTL Nieuws besteedde afgelopen week aandacht aan roofvogelproblematiek. Liefhebber Nabil Boolaayoun en NPO voorzitter Maurice van der Kruk komen aan het woord.


Klik hier voor de publicatie op de website van RTL Nieuws
Meld roofvogelaanvallen
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd wordenDit weekend een flink aantal activiteiten: 

zaterdag 16 maart:
  • Openbare verkoping De Gevleugelde Vrienden (Jubbega)
  • Duiven/bonnenverkoop PV Steeds Sneller (Noordwijk)
zondag 17 maart:
  • Prijsuitreiking Club der Azen (Elsloo)
  • Duivenmarkt PV Zutphen
  • Duivenmarkt + Bonnen/duivenverkoop PV Heemskerk
Kijk voor meer informatie, aanvangsttijden en locatie op de website.
Activiteiten in het land
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 maart 2019
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 

Op www.duivensportbond.nl plaatsen we wekelijks de aangevraagde duplicaten. De aanvragen blijven vier weken op de website staan.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

27 mei 20
  Land besproeien bij de buren Droogte Wat is het...
20 mei 20
     Jongen 2020 in de ren Start seizoen Afdelingen 9 en...
13 mei 20
  Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten We kunnen...
09 mei 20
  Nieuw half gelaatsmasker Masker Had eerder al...
29 april 20
              Jongen in de manden PROTOCOL CORONA / COVID Het...
22 april 20
Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout...
15 april 20
Genieten van de bloesem Top weer Heel de...
08 april 20
   Alleen rondjes maken rond het hok Geen begin...
01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...
24 februari 20
“Ons wacht een geweldige show!  Als ik dit zit tikken dan is het een zonnige dag. Van...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40