Vincent Hoogerwerf

 

Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van het Cornavirus. Mijn gedachten dwalen af naar de slachtoffers en de familie, vrienden en kennissen van deze mensen die het leven ontnomen is. Bij deze dan ook mijn condoleance aan alle mensen die een dierbare verloren is. Op TV en Social Media kunnen we zien hoe de patiënten lijden onder deze ziekte. Verschrikkelijk!!!! Ook gaat bij voorbaat mijn dank en respect uit naar al die mensen die uren aan elkaar werken om goede zorgverlening te verlenen. Met grote respect kijk ik hoe deze mensen hun werk moeten doen in soms barre omstandigheden. De roep is groot naar beschermingsmiddelen die deze mensen moeten beschermen om hun werk goed en veilig te kunnen doen. Gelukkig begint hier nu verbetering in te komen en maar hopen, en ik zou bijna zeggen dat het paradoxaal klinkt, dat we dit snel onder controle krijgen en niet de verwachte slachtoffers gaan krijgen die nu voorspeld zijn.

Willen wij dat er keuzes gemaakt moeten worden in de ziekenhuizen wie wel of niet medische zorg gaat krijgen?. Willen we dat er, zoals het scenario geschetst wordt, tussen de 40.000 en 80.000 slachtoffers hebben?. Willen we tafrelen hebben dan ONZE dienstverleners geen medische zorg meer verlenen omdat ze zelf ziek zijn geworden?. NEE, NEE, NEE!!!!. Mensen hou je aan de afspraken die vanuit de overheid bepaald zijn. Ga niet bij elkaar op de koffie om over duiven te praten, hou min. 1,5 meter afstand tot elkaar, was je handen regelmatig, ga niet naar bijeenkomsten, als die er al zijn en denk aan elkaar en zorg voor elkaar. Praten over duiven kunnen we nog lang genoeg doen, vliegen met duiven kunnen we nog lang genoeg doen als we ons gedragen en met z’n ALLEN de strijd aan gaan tegen dit verschrikkelijke en levensgevaarlijke virus.

Bij onze Sportbond de NPO gebeurd momenteel, begrijpelijk, heel weinig. Wie er een nieuw bestuur gaat vormen sneeuwt onder door de roep naar een oplossing van het Coronavirus.

Op eigen hok is het uiteraard rustig. De oude duiven zijn nu 5 keer los geweest en gaan steeds beter hun trainingen afwerken. Tot op heden nog niet heel veel last gehad van onze kromsnavels. Wel probeerde hij tweemaal zijn prooi te vangen maar door het direct ingrijpen van mij zag hij er toch maar vanaf. Ze staan nu een week of 5 op weduwschap. Vorige week heb ik een dag en een nacht de duivinnen bij de doffers gelaten om ze toch goed gepaard te houden. Dit was ook gelijk het momenten om ze allemaal te voorzien van een geelpil en een druppel tegen de luizen. Zaten lekker bij elkaar en dan is het makkelijk pakken. Over de jonge duiven ben ik momenteel dik tevreden. Ze doen het super en zien er gezond uit. Ze hebben nu al 3 keer een nacht in de mand gezeten. Dit doe ik eigenlijk altijd. Ik speen ze in de mand en laat ze daar 2 dagen inzitten. Ze liggen dan al lekker rustig in de mand en zal de mand geen stressfactor zijn voor ze. Vervolgens gaan ze elke week een nacht in de mand. Het randzoen bestaat nog steeds uit 100% ruimengeling. Ruimengeling? Ja!. Ik hou niet van veel plantaardige eiwitten (erwten, bonen etc). Daarnaast is het opneembaar eiwit van de ruimengeling identiek aan de bekende kweekmengelingen. Alleen de darmen worden minder belast en daar gaat het mij om. Los heb ik ze nog niet gehad helaas. Het is prachtig weer maar de wind staat voor mij verkeerd en is te krachtig. Mijn hok staat op het oosten en de wind komt ook uit deze kant momenteel. Als ze dan schrikken, van een roofvogel, kraai of een duikende houtduif hebben ze zeer veel moeite om te landen, met de

wind op de staart, op het hok. Vandaar hou ik ze nog even vast. Uiteraard kunnen ze wel elke dag in de ren en in de kooi die op de valplank staat. Zo kunnen ze toch goed de omgeving verkennen en zullen er straks, hoop ik, weinig verliezen te noteren zijn. Ook zijn de jonge duiven in middels geent tegen Paramixo en Herpes. Over 6 weken zullen ze nogmaals geent worden te Paramixo en Rotavirus. Later zullen ze nog een enting krijgen tegen de pokken en daar moeten ze het mee doen.

Nu dat de vluchten voorlopig uitgesteld zijn is er tijd genoeg over om de tuin weer op orde te krijgen en?????? jawel een nieuw kweekhok te bouwen. De reden hiervan is dat ik samen met mijn Maat een gezamenlijk kweekhok heb en dat ik over aan het schakelen ben naar de Marathon. Op deze manier krijg ik een afdeling extra vrij, op het vlieghok, om deze in te richten voor de Marathon duiven. De tekeningen zijn gemaakt dus de bouw kan beginnen. Het wordt een soort Van Zon hok van 3.70 breed en 3.00 diep. Op dit hok zullen ongeveer 24 koppels gehuisvest gaan worden. De voortgang zal ik delen middels het Rondje langs de Velden.

Rest mij jullie allemaal een goede gezondheid toe en spreek ik de wens uit dat een ieder zich aan de gemaakte afspraken zal houden zodat we de huidige bedreiging onder controle gaan krijgen en dat het leven weer snel naar een normaal niveau zal groeien.

Vincent Hoogerwerf