Roger Casier

Met een afstand van ruim 330 km stond de vlucht van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden in Pontoise.  In totaal 3414 duiven konden om 07.30 uur aan de strijd beginnen met een Zuid Westen Wind op de staart.  Hoge snelheden konden verwacht worden en zo was het ook !   In Ooltgensplaat viel om 10.42.23 de eerste duif bij Martijn en Sharon Heezen.  Nog maar enkele jaren aktief in “de Plaat” maar heeft in de Oosthoek van het Eiland al mooie resultaten laten zien.

In onze mail communicatie, na de felicitaties met de overwinning, schreef Martijn;

We waren verheugd dat er vroeg gelost werd gezien de vooruitzichten qua weerbeeld en verwachten de eerste duiven zo rond 11:00 uur. Toen opeens als een kogeltje de blauw bonte jaarling doffer (ringnr. 2019 -1640274) uit de goede hoek kwam aanstormen en na een ereronde direct op de klep viel, we dachten direct aan een vroege.

Als jong liet hij zich al 2 keer in de kop van de uitslag zien. Zijn vader is de 18-400 en is direct voor de kweek behouden en komt uit Secretariat met o.a. 2e NPO, 4e NPO, 4e NPO, 20e NPO enz. X Kleindochter Harry. De moeder is de 15-235 en is als jong door vriendschap naar Jeroen Wachtendonk en Martin Schoon verhuist en na haar goede vliegprestaties o.a. 3e Asduif Natour teruggekomen om het kweekhok te versterken. Zij komt Tycho met o.a. 4e NPO, 9e NPO x Yolante (dochter Aap).

 Secretariat

Met 14 prijzen van de 38 duiven pakken ze mooi hun deel.  De 2e prijs was voor dorpsgenoot Bram Hokke en nr. 3 voor Hans Groenendijk uit S’dijk.

Al met al was het voor velen toch nog een vreemde vlucht.  Wind mee, maar zondag moesten toch nog verschillende duiven hun hok met tegenwind zien te vinden.

Volgende week nieuwe kansen voor zowel de dagfond duiven als de sprinters.

Succes en blijf gezond !