Calcium en magnesium..

Dit koppel heeft me al vrij lang geïnteresseerd, want geen enkel levend wezen zou ook maar 1 uur zonder deze twee natuurbroeders kunnen. Ik denk als er een god bestaat die hiervoor stressloze wijze verantwoordelijk is dan zou hij een gouden medaille verdienen. Immers, de overgang tussen calcium en magnesium in het bloed is zo enorm instabiel. Ik bedoel, de eerste draagt bij aan het op ritme (inspannen) houden van zeker de hartspier. En de tweede, die meent juist te mogen bijdragen aan het aritmische (ontspannen) ervan. Alleen, zodra hier een derde speler bijkomt. En dat is meestal zuurstof wordt het soms best moeilijk, want die wil het liefst met beiden een leuk tango danspasje maken. Alleen wanneer stress in het spel is zal zuurstof moeite hebben om een afgepaste keuze te maken.

De verbindingsgod is naar mijn idee: koper + vit. C in het bloed. Maar bij duiven is het zo enorm moeilijk om ze hierop te controleren. Immers, we hebben niet allemaal de beschikking over een bloedlab. Maar met een beetje geduld en goed observeren, zal het regelmatig controleren van de oogglans. Een prima indicatie zijn. Vind je het oog niet strak helder genoeg is het naar mijn idee een gebrek aan onderlinge verstandhouding. Tussen: calcium, magnesium, zuurstof. Kaneel, over het voer kan een belangrijke bijdrage leveren. Aan het opnieuw leren meebewegen van calcium en magnesium samen, zonder dat het element zuurstof hoeft te kiezen. Het zal zijn energieke eigenschappen ten dienste stellen aan beide danspartners.

Kortom, regelmatig een flinke dosis kaneel over het voer zal onder andere de hartspier en borstpieren beter soepel houden.