Petrus Stas

vuist papier

VERTALING UIT HET FRANS GESCHREVEN OPEN BRIEF AAN DE KBDB DOOR J.J. DANNEAU

OPEN BRIEF aan de heer Pascal BODENGIEN, voorzitter van de RFCB-KBDB

DOOR JEAN-JACQUES DANNEAU · GEPUBLICEERD 28 JANUARI 2024 · UPDATE29 JANUARI 2024

Mijnheer de Voorzitter,

Ik bevestig de ontvangst van uw aangetekende brief van 19 december 2023 waarin u mijn aansluiting weigert, omdat u de handgeschreven notitie “Voor akkoord” hebt ingevuld, vereist met de woorden “… in overeenstemming met de regionale, nationale en Europese wetgeving”.

In de eerste plaats is dit geenszins een voorbehoud; de KBDB is, zoals elke organisatie, verplicht deze wetten te respecteren en haar eigen reglementen ermee in overeenstemming te brengen. U lijkt de opmerkingen van de heer Marsille te bevestigen, die voor de tuchtkamers beweerde dat de regels van de KBDB voorrang hadden op het burgerlijk recht.

Ik moet u meedelen dat ik destijds een eed heb afgelegd tegenover een vertegenwoordiger van de Koning en onder meer “trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en de wetten van het Belgische volk” heb gezworen. Noch de koning, noch iemand anders heeft mij ooit van deze eed ontheven. Als u dit zonder zijn goedkeuring zou doen, zou dit derhalve meineed zijn.

De KBDB lijkt de wetgeving helaas te negeren; Ik geef je enkele van zijn overtredingen:

Bovenstaande lijst is niet uitputtend wat betreft de geconstateerde overtredingen.

Ik zou het op prijs stellen als u alle noodzakelijke maatregelen zou willen nemen om ervoor te zorgen dat de rechten van amateurs en de geldende wetgeving worden gerespecteerd.

Met vriendelijke groet.

Villers-Perwin, 28 januari 2024.

JJ Danneau

11, rue de l'Escaille

B 6210 Villers-Perwin